Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σκιάσεις και φωτεινότητες πιο συγκεκριμένα

 Όπως σας έχω πεί και σε προηγούμενη ανάρτηση, ( σκιάσεις και φωτεινότητες) ,με τη σωστή σκίαση, το πρόσωπο μας μπορεί να πάρει άλλη όψη καθώς μπορεί να καλύψει μορφολογικές του ατέλειες.
Γενικά ισχύει:

Τα ανοιχτά χρώματα φωτίζουν, ενώ τα σκούρα κρύβουν.





Μύτη: Για να δώσεις την αίσθηση της λεπτής μύτης, άπλωσε σκιά στα πλάγια, ενώ δώσε λάμψη στο κέντρο με μία σκια σε πιο ανοιχτή απόχρωση.
Ζυγωματικά: Για να ενισχύσεις τα ζυγωματικά, άπλωσε μια πιο σκούρα σκιά στα μάγουλα, ενώ δώσε λάμψη με πιο ανοιχτή απόχρωση στο πάνω μέρος τους. Στη συνέχεια άπλωσε το ρουζ, χωρίς όμως να το παρακάνεις στην ποσότητα.
Μέτωπο: Εάν έχεις φαρδύ μέτωπο, άπλωσε ένα ελαφρύ bronze στα πλάγια, για να δώσεις έτσι την αίσθηση του στρογγυλού σχήματος.
Πιγούνι: Για μικρό και λεπτό πιγούνι άπλωσε μια ανοιχτή σκιά στο κέντρο κάτω από τα χείλη.
Μάτια: Για τα μάτια άπλωσε σκιά από την εξωτερική γωνία των ματιών με φορά προς τους κροτάφους.
Χείλη: Για να δείξεις τα χείλη πιο λεπτά, άπλωσε ένα κραγιόν σε σκούρα απόχρωση σε όλη την επιφάνειά τους. Για να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται πιο γεμάτα άπλωσε μια ανοιχτή απόχρωση κραγιόν ή lipgloss. Στη συνέχεια άπλωσε ένα highlighter ανάμεσα στις κορυφές του άνω χείλος και κάτω από το κέντρο του κάτω χείλους.


Πιο συγκεκριμένα:



Ωοειδές σχήμα προσώπου







Ειδικά χαρακτηριστικά:
  • Μάτια: συνήθως αμυγδαλωτά με απλωτά βλέφαρα
  • Φρύδια: ιδανικό σχήμα: κατά 2/3 «ανεβαίνουν» κατά 1/3 «κατεβαίνουν»
  • Μύτη: όμορφη και κομψή
  • Στόμα: ιδανικό μέγεθος με γεμάτα χείλη


    Σε αυτό το σχήμα προσώπου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες διορθώσεις, αφού τα χαρακτηριστικά σας δένουν ήδη αρμονικά!

Γενικά χαρακτηριστικά:
  • Πλατύτερο σημείο: τα ζυγωματικά
  • Πρόσωπο με πολύ καλές αναλογίες, αρμονικά χωρισμένο σε τρεις ζώνες
  • Το εξωτερικό περίγραμμα στενεύει στο μέτωπο και στο πιγούνι

Σκιάσεις:
Παίξτε με το φως και τη σκιά:
  • στους κροτάφους και στην άκρη του πιγουνιού.
  • Εάν η μύτη σας είναι πολύ λεπτή και μακριά, τότε σκιάστε επιπλέον την άκρη της μύτης.


Τετράγωνο σχήμα προσώπου






Ειδικά χαρακτηριστικά:
  • Μάτια: μεγάλα, εκφραστικά, με μεγάλα βλέφαρα
  • Φρύδια: καλοσχηματισμένα και έντονα
  • Μύτη: ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή
  • Στόμα: μεγάλο και πληθωρικό, συχνά με σαρκώδη χείλη

    ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προτιμήστε προϊόντα που απαλύνουν το αυστηρό περίγραμμα του προσώπου σας.
    .
Γενικά χαρακτηριστικά:
  • Πλατύτερο σημείο: μέτωπο και πιγούνι
  • Ευθύ εξωτερικό περίγραμμα προσώπου
  • Πρόσωπο αρμονικά χωρισμένο σε τρεις ζώνες

    Σκιάσεις:
    Παίξτε με το φως και τη σκιά:
    • στις ευθείες που σχηματίζουν το μέτωπο και το πιγούνι.




    Τριγωνικό σχήμα προσώπου




    Ειδικά χαρακτηριστικά:
    • Μάτια: συνήθως κοντά μεταξύ τους και σχετικά μικρά
    • BΦρύδια: κοντά και ίσια
    • Μύτη: λεπτή, μακριά
    • Στόμα: λεπτά χείλη που σχηματίζουν μυτερό τόξο και είναι συχνά ελαφρώς σφιγμένα


      ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προτιμήστε προϊόντα που εξισορροπούν τις δυσαναλογίες.

    Γενικά χαρακτηριστικά:
    • Το πλατύτερο σημείο του προσώπου είναι αισθητά πιο πλατύ από το πιγούνι

    • Πλατύτερο σημείο: το μέτωπο

    • Εξωτερικό περίγραμμα: στενεύει αισθητά στο πιγούνι
    Σκιάσεις:
    Παίξτε με το φως και τη σκιά:
    • στους κροτάφους και στην άκρη του πιγουνιού.
    • Εάν η μύτη σας είναι πολύ λεπτή και μακριά, τότε σκιάστε επιπλέον την άκρη της μύτης.


    Στρογγυλό σχήμα προσώπου








    Ειδικά χαρακτηριστικά:
    • Μάτια: στρογγυλά, με τάση βλεφαρόπτωσης
    • Φρύδια: στρογγυλά, συνήθως λεπτά βγαλμένα
    • Μύτη: συνήθως στρογγυλή
    • Μάγουλα: αφράτα
    • Στόμα: μικρό με σαρκώδη χείλη
    • Πιγούνι: με τάση για διπλοσάγονο


      ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προτιμήστε προϊόντα που κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο στενό προσδίδοντάς του σχήμα.

    Γενικά χαρακτηριστικά:
    • Δεν υπάρχουν έντονα σχήματα
    • Πλατύτερο σημείο: κανένα
    • Εξωτερικό περίγραμμα: χωρίς γωνίες


    Σκιάσεις:
    Παίξτε με το φως και τη σκιά:
    • Δεν απαιτούνται διορθώσεις
    • Πρόσωπο που μεταμορφώνεται εύκολα
    • Τέλειο σχήμα προσώπου   
    •  
       
       
       


      ποιά απόχρωση κραγιόν σου ταιριάζει?

      Πόσες φορές αγοράσατε κραγιόν ή λιπ-γκλός που ενώ ψάχνατε ώωωρες το αν είναι το ιδανικό για σας, τελικά καταλάβατε οτι δεν σας πολυταιριάζει και δεν το φορέσατε ποτε?Εγώ πάντως πολλές!Μην πω οτι τα περισσότερα κραγιόν που έχω αγοράσει τελικά δεν ήταν αυτό που περίμενα,μιας και αλλιώς φαίνονται στη συσκευασία και αλλιώς πάνω στα χείλη.Εψαξα (κυρίως σε ξένα σάιτς) πως μπορούμε να βρούμε την σωστή απόχρωση...διαβάστε.




      1.Ένας κανόνας λέει,οτι η σωστή απόχρωση που ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό μας είναι αυτή που βλέπουμε να μας ταιριάζει όταν είμαστε τελείως άβαφτες.


      2.Το πιθανότερο είναι οτι το χρώμα που θα μας αναδείξει περισσότερο είναι αυτό,που είναι περίπου δυο τόνους πιο σκούρο απο το φυσικό χρώμα των χειλιών μας.


      3.Το κόκκινο κραγιόν πηγαίνει σε όλες,αρκεί να λάβουμε υπόψην την απόχρωση του δέρματος μας.Κατα κανόνα,στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζει το κόκκινο-κερασί, στις σταρένιες το κόκκινο της φωτιάς ενώ στις σκουρόχρωμες το σκούρο κόκκινο-μπορντώ.

      4.Σύμφωνα με κάποιους μακιγιέρ,το θέμα είναι ακόμα πιο απλό,το θέμα είναι αν έχεις επιδερμίδα προς το ροζ ή προς το κίτρινο.(γιατί μπορεί κάποια να είναι ανοιχτόχρωμη αλλή όχι ροζ,ροδαλή,όπως οι κινέζες για παράδειγμα).Αν η επιδερμίδα σου είναι προς το κίτρινο,τότε σου ταιριάζουν χρώματα κραγιόν προς το καφέ,κοραλί,τερακότα,ροδακινί και γενικά χρώματα με βάση το πορτοκαλί.Αν είναι προς το ροζ,τότε σου ταιριάζουν φούξια,ροζέ,και γενικά χρώματα με βάση το μπλέ.



      Ενυδάτωση χειλιών

      Για να είναι τα χείλη σας.......για φίλημα, χρειάζονται και λίγη φροντίδα, μιας και είναι απο τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος μας (μόνο 5 στοιβάδες δέρματος-γι'αυτό άλλωστε είναι και κόκκινα,φαίνεται η αιμάτωση απ'το λεπτό στρώμα δέρματος) και θέλουν λίγη ενυδάτωση παραπάνω,για να μην ξεραίνονται,σκάνε και έχουν σκληρή υφή με πετσάκια.Ειδικά τώρα που θα περάσουμε ώρες ατελείωτες κάτω απο τον ήλιο...

      Λοιπόν....... υπάρχουν πολλοί τρόποι περιποίησης,και θα σας αναφέρω μερικούς αν και νομίζω οτι πάνω κάτω όλες ξέρουμε τι πρέπει κ τι δεν πρέπει να κάνουμε.Στο τέλος,θα σας πω τη δική μου συμβουλή που σας εγγυώμαι 100% απαλά και ενυδατωμένα χείλη!


      Ας αρχίσω....


      1.Αν τα χείλη σας ξεραίνονται πολύ εύκολα τότε μάλλον το καλοκαίρι θα ήταν καλό να φοράτε αντηλιακό χειλιών.Κυκλοφορούν σε μορφή στικ,αλλά για να πω την αλήθεια δεν βλέπω καμιά ουσιώδη διαφορά απο το κοινό liposan,μάλλον την ίδια ενυδάτωση προσφέρουν πάνω κάτω.



      2.ΜΗΝ γλύφετε τα χείλη σας όταν τα νιώθετε στεγνά: το σάλιο που εξατμίζεται,τα κάνει να αφυδατώνονται ακόμα περισσότερο.


      3.ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κραγιόν αμφιβόλου ποιότητας αν ξεραίνουν τα χείλη, ένα απο τα χαρακτηριστικά που πρέπει να χει το κραγιόν μας είναι κ να προσφέρει ενυδάτωση, όχι μόνο χρώμα.


      4.Υπάρχουν κρέμες ειδικές στα φαρμακεία με κορτιζόνη.Στη χειρότερη περίπτωση,που δεν βλέπετε μια άσπρη μέρα και τα χείλη σας ξεραίνονται υπερβολικά, τη χρησιμοποιείτε 4-5 μέρες.Αν και οτιδήποτε χημικό δεν το βλέπω με καλό μάτι,παρόλο που είναι αναγκαία καμιά φορά...Συνήθως όταν παίρνουμε θεραπείες πχ για ακμή υπάρχει αυτό το πρόβλημα στα χείλη,κατα τ'άλλα αχρείαστη να ναι!


      5.Το τσιγάρο,όπως και σε άλλα π ο λ λ ά όργανα, κάνει κακό και στα χείλη κάνοντας τα πιο θαμπά και στεγνά.Επίσης,τα χείλη έχουν ανάγκη απο νερό,όπως όλα μας τα όργανα, (μην ξεχνάμε οτι το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπου αποτελείται απο νερό),οπότε μην το παρακάνετε με τους καφέδες κτλ.Νεράκι!

      Τέλος,το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι μια απαλή απολέπιση μια φορα τη βδομάδα,με τον εξής απλό τρόπο: βρέχουμε την οδοντόβουρτσα,λίγη ζάχαρη πάνω και τρίβουμε μαλακά με κυκλικές κινήσεις τα χείλη.Φςύγουν τα πετσάκια και τα χείλη γίνονται πενταμάλακα!Αν μετά βάλουμε και μέλι για ενυδάτωση για ένα τεταρτάκι,ακόμα καλύτερα! Δεν με πιστεύετε? Δοκιμάστε το!

      Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

      σχήμα χειλιών και μακιγιάζ

      Αυτό που θέλω να επισημάνω με αυτό το άρθρο είναι οτι το κραγιόν αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορούν να τροποποιηθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.Προς το καλύτερο πάντα!

      Τα χείλη διακρίνονται σύμφωνα με το μήκος και το πάχος τους σε :κανονικά, λεπτά, σαρκώδη, μικρά, μεγάλα, μεικτά κ.τ.λ.

      Χείλη κανονικά: Βάφονται ολόκληρα μέχρι τις γωνίες τους.

      Χείλη λεπτά: Αφού τα φωτίσουμε με πούδρα ανοικτού χρώματος, σχεδιάζουμε ένα μεγαλύτερο περίγραμμα με μπορντοκόκκινο μολύβι, αρχίζοντας από τις γωνίες. Το περίγραμμα καλύπτεται από κραγιόν, το πουδράρουμε και τελειώνουμε απλώνοντας στο πρόσθετο μέρος και στα χείλη το τελειωτικό χρώμα κραγιόν.

      Χείλη σαρκώδη: Για να μειωθεί το μεγάλο πάχος και η μεγάλη καμπύλη, καλύπτονται με σκούρο f.d.t. και πούδρα. Κατόπιν σχεδιάζεται νέο, πιο λεπτό και διακριτικό περίγραμμα, το εσωτερικό του οποίου βάφεται μ’ένα χρώμα διακριτικό, όπως μπεζ, ή καφέ ανοικτό. Πρέπει να αποφεύγονται τα γυαλιστερά χρώματα.

      Χείλη μικρά: Σχεδιάζουμε μεγαλύτερο περίγραμμα, προεκτείνοντας τις γωνίες , δίνοντας τους ανοδική κλίση. Επιλέγουμε ανοικτά χρώματα.

      Χείλη μεγάλα: Απλώνουμε το κραγιόν στο μεσαίο τμήμα τους μόνο, χωρίς να τονίσουμε τις γωνίες.

      Χείλη μεικτά: Υπάρχει διαφορά πάχους μεταξύ πάνω και κάτω χείλούς , οπότε μετριάζουμε το σχήμα του χείλους που είναι παχύτερο ή το ανάποδο.

      Χείλη ανοδικά: Τονίζουμε την ανοδική κλίση, επειδή δίνει νεανική όψη.

      Χείλη καθοδικά: Σχεδιάζουμε το κάτω χείλος πιο στρογγυλεμένο, ανασηκώνοντας ελαφρά τη γραμμή .Γεμίζονται οι γωνίες του πάνω χείλους και ελαφρά του κάτω. Επιλέγουμε ένα φωτεινό κόκκινο χρώμα και τοποθετείτε λίγο λιπ γκλος στο κέντρο του πάνω χείλους.

      Χείλη πλατιά: Επιλέγουμε δύο τόνους του ίδιου χρώματος και απλώνουμε τον πιο σκούρο τόνο στο περίγραμμα, ενώ ο πιο ανοικτός τοποθετείται στο εσωτερικό του.

      Χείλη ρυτιδιασμένα: Τεντώνουμε τα χείλη καλά, πουδράρουμε κι έπειτα απλώνουμε το κραγιόν χωρίς να καλύψει το περίγραμμα που έχει σχεδιαστεί με μολύβι ανοικτού χρώματος. Μην χρησιμοποιήσετε λιπαρό κραγιόν.

      Για ένα ελαφρύ μακιγιάζ , όπως το πρωινό, χρησιμοποιείτε ένα απλό, φυσικό χρώμα, ενώ για βραδινό ,μπορείτε να βάλετε ένα έντονο εξεζητημένο.(υπο την προυπόθεση οτι δεν είναι έντονα βαμμένα τα μάτια πάντα).Το χρώμά του κραγιόν εξαρτάται από την εποχή και την μόδα,αλλά και απο το τι μας ταιριάζει,σύμφωνα με τα χρώματα μας.(μαλλιών,ματιών,επιδερμίδας)

      Χρειάζεται προσοχή στο ντεμακιγιάζ, ν’ αφαιρείται το χρώμα από τις γωνίες προς το κέντρο και όχι αντίθετα, γιατί δημιουργούνται ρυτίδες.


      μακιγιάζ χειλιών




      1. Απαράβατος κανόνας: Αν δε θέλετε να μοιάζετε με φιγούρα του καρναβαλιού μη συνδυάζετε το σκούρο μακιγιάζ στα μάτια με αντίστοιχα έντονα κραγιόν. Αν θέλετε να βάψετε τα χείλη σας , με ένα φλογερό κόκκινο, διατηρείστε φωτεινό και «ήσυχο» το υπόλοιπο πρόσωπο. Αν έχετε επιλέξει να τονίσετε τα μάτια, απλώς εφαρμόστε στα χείλη ένα διάφανο gloss ή ένα κραγιόν σε φυσική απόχρωση.

      2. Εάν τα χείλη σας είναι «παχιά», δοκιμάστε να κάνετε με το μολύβι ένα περίγραμμα ακριβώς επάνω στη φυσική τους γραμμή και απλώστε μια πολύ λεπτή στρώση gloss στη μέση του κάτω χείλους. Οι παστέλ ή φυσικές αποχρώσεις είναι προτιμότερες για τις ώρες της ημέρας.

      3. Γενικά δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς να εφαρμόσετε το κραγιόν. Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να το φέρνουν απευθείας σε επαφή με τα χείλη, ενώ μικρότερο ποσοστό χρησιμοποιεί ειδικό πινέλο ή το μεσαίο δάχτυλο του χεριού. Εξακολουθείστε να κάνετε αυτό που σας βολεύει, επιλέγοντας γενικά τον τρόπο με τον οποίο κατορθώνετε να επιτύχετε πιο ακριβές αποτέλεσμα.

      4. «Γεμίστε» τα χείλη με το μολύβι, χρησιμοποιώντας το σαν βάση πριν εφαρμόσετε το κραγιόν ή το gloss. Φροντίστε οι αποχρώσεις να είναι κοντινές. Με αυτόν τον τρόπο το μακιγιάζ θα έχει περισσότερη διάρκεια. Ειδικά το lip gloss, εξαιτίας της υγρής του σύστασης, «γλιστρά» αμέσως από τα χείλη, εάν δε χρησιμοποιήσετε βάση.

      5. Τονίστε το περίγραμμα των χειλιών σας πριν ή μετά το κραγιόν. Αν θέλετε να είστε σίγουρη ότι το μολύβι «πατάει» επάνω στη φυσική γραμμή, διαγράψτε το περίγραμμα πριν βάψετε το εσωτερικό των χειλιών σας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πιο διακριτικό, όταν το μολύβι εφαρμοστεί επάνω από το κραγιόν ή το gloss.

      6. Μη συνδυάζετε σκούρο μολύβι με ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Το ευδιάκριτο, καλοσχηματισμένο περίγραμμα είναι όμορφο όταν η γραμμή είναι στο ίδιο χρώμα με το εσωτερικό των χειλιών (το πολύ ένα – δυο τόνους διαφορά). Ο συνδυασμός έντονου μολυβιού με απαλό κραγιόν είναι απλώς κακόγουστος.

      7. Για λόγους υγιεινής μην ακουμπάτε τα testers επάνω στα χείλη σας όταν δοκιμάζετε νέα χρώματα. Για να καταλάβετε πώε θα δείχνει ένα κραγιόν δοκιμάστε το στην άκρη των δαχτύλων σας. Είναι ένα σημείο που αποδίδει πολύ καλύτερα την απόχρωση που θα έχει το προϊόν στα χείλη σας, πολύ περισσότερο από το επάνω μέρος του χεριού, όπου έχουμε συνηθίσει να δοκιμάζουμε τα χρώματα.

      8. Εάν κάνατε μια άστοχη αγορά, μη βιαστείτε να αποσύρετε την αποτυχημένη σας επιλογή. Στο μακιγιάζ των χειλιών τα χρώματα αναμειγνύονται, τα κραγιόν και τα μολύβια συνδυάζονται και δημιουργούν ένα νέο blend. «Παίξτε» λίγο, δοκιμάζοντας πχ επάνω από ένα σκούρο μολύβι ένα gloss που από μόνο του έδειχνε πολύ λαμπερό και αφύσικο.

      9. Η εποχή που οι «μοιραίες» γυναίκες άφηναν το αποτύπωμα του κραγιόν τους επάνω στο ποτήρι της σαμπάνιας έχει περάσει. Για να αποφύγετε αυτήν την αντιαισθήτική εικόνα, όταν τα χείλη σας είναι βαμμένα, πριν τα ακουμπήσετε στο γυαλί γλείψτε διακριτικά το εσωτερικό τους. Το αποτύπωμα θα είναι πολύ πιο αχνό.

      10. Για να μη χαμογελάτε με βαμμένα δόντια, αφού φορέσετε το κραγιόν, βάλτε στο στόμα το δείκτη του χεριού σας (όπως όταν κάνετε αυτό που δεν πρέπει, δηλαδή γλύφετε τα δάχτυλά σας μετά από ένα νόστιμο φαγητό!) και τραβώντας τον αφαιρέστε μαζί και το περίσσευμα του κραγιόν που προοριζόταν για ... την οδοντοστοιχία σας.

      11. Το κραγιόν, εάν δεν είναι πολύ λιπαρό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ρουζ. Το αντίθετο μην το επιχειρήσετε. Τα χείλη δεν «κρατούν» επάνω τους προϊόντα σε σκόνη.

      12. Όσο μεγαλύτερη είστε στην ηλικία, τόσο περισσότερο πρέπει να προσπαθήσετε για να δείχνουν τα χείλη σας πιο «πλούσια» και πιο «αφράτα». Επειδή με το χρόνο ο όγκος τους συρρικνώνεται, αποφύγετε τα ματ κραγιόν που γενικά «λεπταίνουν» τα χείλη, ή τα πολύ υγρά gloss που δεν έχουν διάρκεια και διαλέξτε ένα προϊόν πιο κρεμώδες και σε φωτεινή απόχρωση.

      13. Δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις σε όλα τα πρόσωπα. Το χρώμα του δέρματος καθορίζει και την παλέτα που σας κολακεύει πιο πολύ. Γενικά, από τα πιο «δύσκολα» χρώματα στο μακιγιάζ των χειλιών είναι τα πορτοκαλί και τα καφέ που επιπλέον έχουν το μειονέκτημα ότι κάνουν τα δόντια να φαίνονται κίτρινα. Αν γενικά δε διαθέτετε και το πιο αστραφτερό χαμόγελο, προτιμήστε χρώματα όπως μοβ, βιολέ, μπορντό, τόνους του ροζ ή του σάπιου μήλου, συμβουλεύουν οι make up artists.

      14. Μην πετάτε τίποτα! Αν σας έσπασε το κραγιόν, αφαιρέστε το σπασμένο κομμάτι, κρατώντας το με ένα καθαρό ύφασμα, και ανάψτε στη βάση του ένα σπίρτο. Η θερμότητα θα το μαλακώσει κι έτσι μπορείτε να το προσαρμόσετε πίσω στη βάση του, πιέζοντάς του ελαφρά προς τα κάτω. Στη συνέχεια βάλτε το κραγιόν στο ψηγείο για περίπου μισή ώρα και το ... κάταγμα θεραπεύτηκε!

      15. Εκμεταλευτείτε τα υπολείμματα ενός κραγιόν αναμειγνύοντάς τα με βαζελίνη ή lip gloss μέσα σε μια παλέτα μακιγιάζ, απ’ όπου μπορείτε να τα απλώσετε στα χείλη χρισιμοποιώντας το ειδικό πινελάκι ή το δάχτυλο. Ένα άλλο τρικ για οικονομία, αλλά και για πειραματισμό με τα χρώματα, είναι να συγκεντρώσετε τα υπολείμματα από μισοτελειωμένα κραγιόν σε ένα μικρό βαζάκι (πχ από χάπια), να ζεστάνετε τη βάση του ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν τα κομμάτια και στη συνέχεια να δοκιμάσετε το νέο σας κραγιόν με πινέλο!

      Πνευματική ιδιοκτησία

      Πνευματική ιδιοκτησία
      Μην αντιγράφετε χωρίς link!

      Template by:

      Free Blog Templates