Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ρετρό χτενίσματα και μακιγιάζ- κυματιστές χαλαρές μπούκλες και κόκκινο κραγιόν



Οι χαλαρές κυματιστές μπούκλες με τη χωρίστρα στο πλάι, -πάντα σε πλατινέ ξανθό χρώμα- που μονοπώλησαν τα χτενίσματα των γυναικών την δεκαετία του '40 κυρίως, έρχονται και πάλι στο προσκήνιο, αποπνέοντας τη γοητεία γνωστών style icons της εποχής όπως οι Λορίν Μπακόλ και Βερόνικα Λέικ, γεμάτα glam και ρομαντισμό.


























Όσο αφορά στο μακιγιάζ, τη δεκαετία του ’40 το κόκκινο κραγιόν πρωταγωνιστεί, αλλά το νέο φετίχ των γυναικών πλέον, είναι το υγρό eyeliner, που τονίζει το βλέμμα τους, χαρίζοντας ένταση και αισθησιασμό.






Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

μακιγιάζ για καστανά μάτια







Οι επαγγελματίες μακιγιέρ συνήθως συμβουλεύουν τις γυναίκες με πράσινα μάτια να μην βάζουν πράσινες σκιές,αυτές με μπλέ μάτια να μην βάζουν μπλέ σκιές κι ούτω κάθε εξής, υποστηρίζοντας πως κάνει το βλέμα να δείχνει μονότονο και να μην ξεχωρίζει το ιδιαίτερο χρώμα της ίιρδας.
Ο βασικός κανόνας είναι αυτός:  
ανάλογα το χρώμα που έχει η ίριδα του ματιού μας, στο μακιγιάζ το να χρησιμοποιούμε το συμπληρωματικό της χρώμα μας κολακεύει περισσότερο.









****Έτσι, στα καστανά μάτια
ταιριάζουν σκιές στις αποχρώσεις του σκούρου μπλέ και του σκούρου μωβ-μπλέ,  αλλά και οι αποχρώσεις του γκρί και του μαύρου.****
















































Ωστόσο το γεγονός οτι το συμπληρωματικό του καστανού ματιού είναι το μπλέ-μωβ αυτό δεν σημαίνει οτι δεν του ταιριάζει το πράσινο,το καφέ και τα άλλα χρώματα,μιας που το καφέ δεν έχει κάποιο ακριβές συμπληρωματικό χρώμα γιατί δεν είναι βασικό χρώμα.Γι'αυτό το λόγο συπληρωματικό του μπορεί να θεωρηθεί και το πράσινο όπως φαίνεται και στο παρακάτω σχήμα.





Μάλιστα,πιστεύω οτι η καφέ και μαύρη σκιά ταιριάζει άψογα στα καστανά μάτια περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο χρώμα ματιού.

















Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τάση μαλλιών χειμώνας 2010 / 2011 : Πλεξίδα ψαροκόκκαλο






Άλλη μια τάση που φαίνεται να παίζει πολύ τελευταία είναι η πλεξίδα ψαροκόκκαλο. Την είδαμε πολύ στις πασαρέλες αλλά την προτίμησαν και πολλές διάσημες επίσης, όπως οι παρακάτω κυρίες...  
Επειδή παρόλο που έχω δημοσιεύσει αυτό το post εδώ και πολύ καιρό, με τις φωτό και την περιγραφή  μάλλον ήταν λίγο δύσκολο να καταλάβετε πως να φτιάξετε την πλεξίδα ψαροκόκκαλο, βρήκα το παρακάτω βίντεο που είναι άκρως διευκρινιστικό.














Κοιτάξτε στο παρακάτω βίντεο πως ακριβώς θα κάνετε την πλεξίδα ψαροκόκκαλο:




Μακιγιάζ για καστανές




Ως χρώμα, το καστανό είναι απο τα πιο βολικά για το μακιγιάζ,αφού εκτός της γήινης γκάμας, στην οποία περιλαμβάνει το καφέ, το πράσινο, την απόχρωση της λεβάντας, το χρώμα του χαλκού και της άμμου, 

ταιριάζουν επίσης και τα πιο ψυχρά χρώματα, όπως γκρί,σκούρο μπλέ, πράσινο, χρυσό και δαμασκηνί. 
Επιπλέον, οι πιο εκκεντρικές και έντονες αποχρώσεις μπορούν να δώσουν ένταση και λάμψη στα χαρακτηριστικά σας.
Είστε απο τις τυχερές λοιπόν! 


*Το μόνο που έχετε να προσέξετε είναι να αποφύγετε το λευκό και το ανοιχτό μπλέ αλλά και το ανοιχτό ροζ γιατί δείχνουν την επιδερμίδα σας ξεθωριασμένη.*


 


Για το κραγιόν επιλέξτε λαμπερές ενυδατικές φόρμουλες σε ροζ, τριανταφυλλί ή ακόμη ροζ κοραλί, ενώ για πιο ξεχωριστές βραδιές προτιμήστε ένα κραγιόν σε βαθύ δαμασκηνί ή στο απαλό κόκκινο του παλιού κρασιού.




 

Χρησιμοποιήστε για το περίγραμμα των ματιών καφέ σκούρο ή μαύρο μολύβι. 





Για το βράδυ προτιμήστε το eyeliner, που χαρίζει πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 




Στο ρουζ προτιμήστε αποχρώσεις του ροζ, του κοραλί ή του τριανταφυλλί, οι οποίες είναι κοντά στη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας. 




Αποφύγετε οτιδήποτε έχει κίτρινη βάση. 

Σκιές με αποχρώσεις του γκρι καφέ, οι οποίες θα τονίσουν τη φυσικότητα της εμφάνισής σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα απαλά βιολέ αλλά και τα πράσινα. Ένας συνδυασμός από ροζ-καφέ ή μπεζ-καφέ στα βλέφαρα θα προσθέσει βάθος στο βλέμμα. 








Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν περιορισμοί για τις καστανές,
σε αντίθεση με τις ξανθιές και τις μελαχρινές.

Mακιγιάζ ματιών : μπλέ με χρυσό



Για εσάς που αγαπάτε το μπλέ χρώμα στο μακιγιάζ, αυτός ο συνδιασμός είναι ότι πρέπει! Μιας που είναι πολύ ξεχωριστός και πραγματικά κάνει τη διαφορά.
Μπλέ και χρυσό...Θα το λατρέψετε!





Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates