Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Kυτταρίτιδα: 3 συνταγές για να την διώξεις


Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται εύκολα αλλά δύσκολα θεραπεύεται. Γονίδια, ορμόνες, κατασκευή, τρόπος ζωής και διατροφής είναι λίγα από αυτά που παίζουν ρόλο για την εμφάνιση της.
Συγκεριμένα τα αίτια είναι επι τω πλείστω αυτά:


1) Στενά τζην - κακή κυκλοφορία αίματος

Μπορεί ο συνδυασμός high heels με το αγαπημένο σου skinny jean να σε κάνει να νιώθεις και να δείχνεις sexy, όμως εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του κυκλοφορικού σου συστήματος με αποτέλεσμα να εντείνει την κυτταρίτιδα.

Τι να κάνεις:
Για να αυξήσεις την μικροκυκλοφορία, πριν εφαρμόσεις το αντικυτταριδικό προϊόν κάνε καθημερινά μασάζ με τρίχινο σφουγγάρι. Επιπλέον, τις ημέρες που δεν έχεις επίσημες εμφανίσεις αντικατάστησε το sexy outfit με άνετες φόρμες και stylish sneakers. Εξάλλου, το sex appeal είναι θέμα διάθεσης και όχι γκαρνταρόμπας.



2) Αλκοόλ, και τσιγάρο

Αλκοόλ, κυτταρίτιδα και αναψυκτικά: Η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ έχει σαν αποτέλεσμα την αφυδάτωση του οργανισμού, μια από τις σημαντικότερες αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας. .

Τι να κάνεις: Μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ παραγγέλνοντας αναψυκτικά ή προτιμότερα χυμούς. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς, έχε πάντα στο πλάι σου και ένα ποτήρι νερό, η κατανάλωση του οποίου ξεδιψάει και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα να πίνεις λιγότερο. Επιπλέον, αντικατάστησε τα τσιπς και τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς με υγιεινά sticks καρότου (μειώνοντας το αλάτι, μειώνεις και την κατακράτηση υγρών που επιταχύνει την εμφάνιση κυτταρίτιδας).





3) κληρονομικότητα


Εφόσον οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν κυτταρίτιδα είναι μεταξύ άλλων η κληρονομικότητα και η δράση των οιστρογόνων (θηλυκή ορμόνη που βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα), είναι δυνατόν ακόμη και μια αδύνατη γυναίκα να εμφανίσει κυτταρίτιδα.

Τι να κάνεις: Στα σημεία που εμφανίζεται κυτταρίτιδα  εφάρμοσε ένα ειδικό προϊόν πρωί και βράδυ, μετά το ντουζ όσο οι πόροι της επιδερμίδας είναι ανοιχτοί ώστε να εισχωρήσουν όλα τα στοιχεία. Παράλληλα, συνέχισε τις εντατικές ασκήσεις στο γυμναστήριο χωρίς όμως να το παρακάνεις γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να καταπονήσεις τους μυς σου. 3 ώρες την εβδομάδα αρκούν για να μειώσεις το πρόβλημα. Ωστόσο, η καλύτερη ώρα για να έχεις το μέγιστο ποσοστό των καύσεων είναι στις 8 το πρωί. Αν όμως κάτι τέτοιο σου είναι αδύνατο, γυμνάσου όσο το δυνατό πιο πρωί και νηστική. 
Συνταγές από... σπίτι κατά της κυτταρίτιδας
(οι συνταγές απο το tlife.gr)
 
Για το σπίτι θεραπείες που θα μπορούσαν να βοηθ'ησουν είναι οι εξής

1. Μισή κούπα βούτυρο κακάο, μισή κούπα κερί μέλισσας. Τα βράζω σιγά σιγά σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν. Βάζω μετά 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ,10 σταγόνες αιθέρια έλαια λεμονιού και 15 σταγόνες αιθέρια έλαια juniper (κέδρου). Αλοίφω το μείγμα στο σώμα κάθε μέρα μετά από χλιαρό μπάνιο και scrub.

2. Απλούστερη συνταγή αλλά λιγότερο αποτελεσματική: μια κούπα ζάχαρη, μια κούπα κόκκοι καφέ, 2 κουταλιές της σούπας λάδι . Τα χτυπώ στο μίξερ και απλώνω το μείγμα τοπικά στα σημεία που εντοπίζεται η κυτταρίτιδα. Τυλίγω την περιοχή με διάφανη σακούλα για φαγητό, τα boby wrap, και το αφήνω μια ώρα. Και η συγκεκριμένη συνταγή πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά μετά το ντους.

3. Κάθε πρωί πίνουμε 2 κουταλιές της σούπας μηλοξυδο με 8 κουταλιές της σούπας νερό. Αν η γεύση του είναι έντονη μπορούμε να βάλουμε και λίγο μέλι.

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates