Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

μακιγιάζ για καστανά μάτια







Οι επαγγελματίες μακιγιέρ συνήθως συμβουλεύουν τις γυναίκες με πράσινα μάτια να μην βάζουν πράσινες σκιές,αυτές με μπλέ μάτια να μην βάζουν μπλέ σκιές κι ούτω κάθε εξής, υποστηρίζοντας πως κάνει το βλέμα να δείχνει μονότονο και να μην ξεχωρίζει το ιδιαίτερο χρώμα της ίιρδας.
Ο βασικός κανόνας είναι αυτός:  
ανάλογα το χρώμα που έχει η ίριδα του ματιού μας, στο μακιγιάζ το να χρησιμοποιούμε το συμπληρωματικό της χρώμα μας κολακεύει περισσότερο.









****Έτσι, στα καστανά μάτια
ταιριάζουν σκιές στις αποχρώσεις του σκούρου μπλέ και του σκούρου μωβ-μπλέ,  αλλά και οι αποχρώσεις του γκρί και του μαύρου.****
















































Ωστόσο το γεγονός οτι το συμπληρωματικό του καστανού ματιού είναι το μπλέ-μωβ αυτό δεν σημαίνει οτι δεν του ταιριάζει το πράσινο,το καφέ και τα άλλα χρώματα,μιας που το καφέ δεν έχει κάποιο ακριβές συμπληρωματικό χρώμα γιατί δεν είναι βασικό χρώμα.Γι'αυτό το λόγο συπληρωματικό του μπορεί να θεωρηθεί και το πράσινο όπως φαίνεται και στο παρακάτω σχήμα.





Μάλιστα,πιστεύω οτι η καφέ και μαύρη σκιά ταιριάζει άψογα στα καστανά μάτια περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο χρώμα ματιού.

















17 σχολιάκια:

Από μικρό κι από τρελό είπε...

θα συμφωνήσω με το τελευταίο σου σχόλιο.. η καφέ σκιά σε καφέ μάτι είναι ότι πιο ταιριαστό! το τονίζει πολύ σωστά και κάνει τη ματιά σαγηνευτική!


σματς!

Unknown είπε...

καταπληκτικο Blog,μολις σε ανακαλυψα και σε διαβαζω φανατικα!

Stevista είπε...

Λατρεύω το μοβ-μπλε!! Είναι το αγαπημένο μου!! :) Έχω καστανά μάτια και έχω παρατηρήσει ότι μου ταιριάζουν κυρίως τα εξής χρώματα : μοβ-μπλε, σμαραγδί, navy blue! :) Το καφέ άνετα ταιριάζει στα καστανά μάτια, τα κάνει να φαίνονται πιο "ζεστά" ! :) Απλά πρέπει να βρεις την κατάλληλη απόχρωση του καφέ που ταιριάζει στα μάτια σου και στην επιδερμίδα σου! :)

(yaaaaaay λειτουργούν τα σχόλια πάλι!!) :)

ifigenia είπε...

stavroula,
ευτυχώς που με ενημέρωσες γιατί ακόμα αδρανής θα ήταν η φόρμα σχολίων! Είχε πρόβλημα το template απότι φάνηκε.Ευχαριστώ!

το μωβ/μπλέ είναι και το δικό μου αγαπημένο.

Stevista είπε...

Parakalw, den kanei tpt! :) xxx

verotronik είπε...

epistimi oloklhrhrh h xrwmatologia!
ta kastana einai enas oudeteros kamvas pou ton kaneis oti 8eleis! sta prasina...ek peiras mporw na pw oti teriazei to pagoni xrwma (etsi to lew egw an uparxei episimi onomasia peste mou)oson afora ta prasina pou exie k ligo ble mesa. isws k ena skouro kuparisi telika na ta tonizei.

Ανώνυμος είπε...

gia s ifigenis exo kafe k mikra matia ti na kano gia na ta megalono.

ifigenia είπε...

Γειά σου και σένα...
Κοίτα την ανάρτησή μου, "πως να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα" εδώ:

http://pinkdreams26.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

θα βάλω φούξια φόρεμα.έχω καστανά μάτια και ξανθό μελί μαλλιά. τι χρώμα να βάψω τα μάτια μου;

ifigenia είπε...

Φίλη μου κοίτα την απάντηση εδώ.

http://pinkdreams26.blogspot.com/2010/11/blog-post_25.html

Ανώνυμος είπε...

pragmatika dn i3era oti emeis oi kastanomates exoume toses epiloges stis skies kai twra pou to skeftomai egw proswpika dn i3era oti mas teriazei to mple xrwma san skia....nomiza pws auto 9a teriaze perissotero se mia kopela me galazia i prasina matia!!telika ta fenomena apatoun!

Areth Koridalloss. είπε...

καλά είναι :Ρ
εγώ είμαι πρασινομάτα 8)

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με οτι εχω διαβασει,απλα θα διαφωνιζω μονο στο τελευταιο για την καφε σκια ,πιστευω πως η καφε σκια στο καστανο ματι το κανει να φιανεται πιο κουρασμενο..

Ανώνυμος είπε...

ta matia mou einai kastana skoura alla polles fores pairnoun apoxrwsh bordo/kaneli.poia allh skia tha tairiaze ektos apo tis proteinomenes?

ifigenia είπε...

Εκτός απο αποχρώσεις μπλέ,γκρί,μωβ και καφέ που ήδη ανέφερα ταιριάζει και το πράσινο πολύ στα καστανά μάτια.Απο κει και πέρα παίζει ρόλο και το τι αρέσει στην καθεμιά μας.

christy είπε...

tha to efarmoso afto poy proanaferate

Unknown είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΚΑΦΕ ΣΚΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΑΤΙΑ

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates