Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Το τέλειο ξανθό - πως να βάψετε τα μαλλιά σας ξανθά στο σπίτι

Καταρχήν θα ξεκινήσω λέγοντας πως βαφή = ταλαιπωρία,
και μάλιστα μεγάλη ταλαιπωρία,και για τα μαλλιά μας αλλά και για μας που δεν ξέρουμε με τι απόχρωση θα καταλήξουμε φεύγοντας από το κομμωτήριο ή στο σπίτι.
Σκέφτηκα να γράψω γι' αυτό το θέμα γιατί έχω διαβάσει στο διαδίκτυο άπειρα φόρουμ με κοπέλες που ψάχνουν να βρουν πως να πετύχουν το ξανθό που ονειρεύονται,χωρίς να καταστραφεί το μαλλί τους,χωρίς να πάρει αυτή την απαίσια κίτρινη απόχρωση,και χωρίς να χρειάζεται να χαλάνε κάθε μήνα (μην πω κάθε 20μερο) ένα σωρό λεφτά στα κομμωτήρια.Κι επειδή μπορώ να πω οτι μετά απο πολλές προσπάθειες κι εγω,κατάφερα να πετύχω την απόχρωση που ονομάζω ιδανικό ξανθό, δηλ. ούτε ασπρίζει υπερβολικά ούτε πορτοκαλίζει, είναι σαν την παρακάτω φωτό (ίσως και λίγο πιο ανοιχτό) :




 









είπα να σας πω τι κάνω και πως μήπως βοηθήσω αν και δεν είμαι ειδική, επαγγελματίας ή κάτι τέτοιο.
  Να τονίσω,οτι έχω αυτό το αποτέλεσμα,έχοντας φυσικό χρώμα μαλλιών καστανό σκούρο, αρκετά σκούρο αλλά όχι μαύρο εντάξει?
Επίσης να τονίσω πως απευθύνομαι σε κοπέλες που έχουν ήδη ξανοίξει τα μαλλιά τους μέχρι ένα σημείο, και ακόμα καλύτερα σε αυτές που έχουν ήδη ξανθά μαλλιά και θέλουν να βάφουν μόνες τους τη ρίζα.

(γιατί κοπέλες που έχουν άλλου χρώματος βαμμένα μαλλιά, καταρχήν δεν θα πιάνει η βαφή πάνω στο βαμμένο τους μαλλί, κι επίσης θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να κάνουν τις ανταύγειες ομοιόμορφες μόνες τους κατα μήκος των μαλλιών τους.) 
 
Εισαγωγικά να πω ότι:




  • Δυστυχώς ξανθό ανοιχτό χωρίς ντεκαπάζ δεν γίνεται.Χρόνια και χρονάκια προσπάθησα να τα ανοίξω σιγά σιγά αλλά πάντα κατέληγαν μελί με μια ελαφριά χρυσο-πορτοκαλί απόχρωση,μέχρι εκεί,αλλά ποτέ πιο ξανθά.Βέβαια να πω οτι έχω λεπτή τρίχα και ανοίγει εύκολα παρόλο που είναι καστανή σκούρα...Το καλό ήταν οτι ανοίγοντας τα σιγά σιγά υπέστησαν λιγότερη φθορά τελικά απ'ότι αν είχα κάνει ντεκαπάζ κατευθείαν σε όλα τα μαλλιά.Και προσωπικά το συνιστώ πριν τα ανοίξετε όλα τα μαλλιά να ξεκινήστε με ανταύγειες ξανθές όλο και πιο πολλές σιγά σιγά σε ένα καλό κομμωτήριο και μετά να επιχειρήσετε να βάφετε μόνες σας τη ρίζα με τον τρόπο που γράφω παρακάτω.

  • Δεύτερον,θέλω να πω οτι το ντεκαπάζ ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλα τα μαλλιά.Απλά δεν πρέπει! Η φθορά είναι τεράστια.Ευτυχώς δεν το ξέρω απο ιδία πείρα,αλλά μπορώ να το φανταστώ βλέποντας τη φθορά απο τις ανταύγειες που έχω κάνει με ντεκαπάζ.Επίσης καλό είναι να μην το αφήνουμε πολύ ώρα τα μαλλιά γιατί είναι επικίνδυνο.Το ντεκαπάζ έχει την ιδιότητα να αποχρωματίζει την τρίχα, δηλαδή, πρώτα την κάνει κόκκινη, μετά πορτοκαλί, μετά κίτρινη και μετά άσπρη,και μετά προφανώς την καίει.Μάλιστα πρόσφατα διάβασα σε site επαγγελματιών κομμωτών που έγραφε ένας απο αυτούς οτι αν αφήσεις το ντεκαπάζ στην τούφα με το αλουμινόχαρτο μέχρι να γίνει λευκή τότε θα είναι σίγουρα και καμμένη.Έτσι,το να το αφήσεις στα μαλλιά σου μέχρι να γίνουν άσπρα πλατινέ είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά.(και τελικά μάλλον θα καείς).Είναι πολύυυυ πιο συνετό να κάνεις σε τούφες το ντεκαπάζ και να μην ακουμπάει δέρμα, με αλουμινόχαρτο κτλ. (Πιο κάτω θα σας πω ακριβώς τι κάνω) και να το αφήσεις λιγότερο χρόνο κι απ'ότι αναγράφει η συσκευασία. (δηλαδή λιγότερο απο μισή ώρα, ειδικά αν το κάνεις κάθε μήνα).

  • Το ντεκαπάζ άσχετα με το πόση ώρα θα το αφήσεις, θα σου αφήσει σίγουρα μια απόχρωση ας την πω φωσφορίζουσα , τέλοσπάντων όχι φυσική σαν χρώμα..Σίγουρα!Οπότε μετά θα χρειαστεί να τα περάσεις με μια βαφή ξανθιά σαντρέ για να γίνει πιο φυσικό και όμορφο όπως στη φωτογραφία.Η βαφή καλό θα είναι να μην γίνεται την ίδια μέρα για λιγότερη ταλαιπωρία των μαλλιών,αν και στα κομμωτήρια γίνεται πάντα αμέσως μετά.Εγώ κάνω το ντεκαπάζ ένα απόγευμα που το βράδυ δεν σχεδιάζω να βγω,και την βαφή την επόμενη μέρα.

  • Επίσης, επειδή όλες αυτές οι βαφές κάθε μήνα φθείρουν όσο να ναι το μαλλί, ΔΕΝ πρέπει για κανένα λόγο να περνάμε κάθε μήνα σε όλο το μαλλί τη βαφή,αλλά ΜΟΝΟ ΡΙΖΑ.Επίσης δεν πρέπει το ντεκαπάζ να ακουμπάει βαμμένα μαλλιά αλλά επίσης να περνιέται ΜΟΝΟ στη ΡΙΖΑ, και όχι σαν βαφή αλλά καλύτερα ως ανταύγειες. Και να προσθέσω πως, καλύτερα το ντεκαπάζ να γίνεται ανα δυο μήνες και όχι κάθε μήνα, εναλλάξ με τη βαφή που βάζουμε ρίζα.



  • Τέλος, αν δεν είσαι σίγουρη οτι σου ταιριάζει το ξανθό καλύτερα μην την ξεκινήσεις όλη αυτή τη διαδικασία γιατί είναι όχι μόνο  κουραστική αλλά μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες,κι αν σου πάει εντάξει πάει στα κομμάτια αλλά αν δεν σου ταιριάζει,ποιός ο λόγος??

Λοιπόν πληροφοριακά αυτά είχα να πω!Ας πάμε στην πράξη τώρα.

1) καταρχήν αγοράζουμε την ξανθιστική σκόνη (ντεκαπάζ) με 20άρι αξυζενέ, (όσο το δυνατόν χαμηλότερο το οξυζενέ τόσο το καλύτερο για τα μαλλιά.Το 40άρι καλύτερα να μην το αγγίζουμε απλά).Δεύτερον,παίρνουμε μια ξανθή βαφή που πρέπει απαραίτητα να είναι σαντρέ.Οποιαδήποτε άλλη βαφή δεν βγάζει την κιτρινίλα,ειδικά αν πάρεις κ απόχρωση ιβουάρ θα γίνει σαν καλαμπόκι το μαλλί.Εγώ παίρνω την 9.1 ξανθό ανοιχτό σαντρέ ,που βγάζει την πιο φυσική απόχρωση απ'όσες έχω δοκιμάσει.Και τέλος εφοδιαζόμαστε με αλουμινόχαρτο,γάντια και πετσέτα.


2)Επειδή όπως είπα και παραπάνω δεν κάνει να βάφουμε όλο το κεφάλι με ντακαπάζ και δεν πρέπει να ακουμπάει δέρμα,κάνουμε χωρίστρες σε όλο το κεφάλι και βάφουμε τούφες με το ντεκαπάζ και τις καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο.Δεν έχει καμία σημασία αν οι τούφες είναι συμμετρικές,αν σε σημεία έχουμε αφήσει λίγη μαύρη ρίζα,αρκεί να γεμίσουμε το κεφάλι με βαμμένες τούφες,κοντά κοντά,όπου βλέπουμε μαύρη ρίζα.Μετά θα περαστεί το κεφάλι με τη βαφή οπότε θα καλύψει τα απέραστα σημεία και δεν θα φαίνονται.(ούτως ή άλλως με τις συνεχείς επαναλήψεις θα συνηθίσετε τη διαδικασία και θα τις πετυχαίνετε όλο και καλύτερα τις ανταύγειες).Προτείνω το ντεκαπάζ να μην το αφήσετε πάνω απο 20λεπτο,είναι αρκετό για να ανοίξουν σε πρώτη φάση,μετά θα μπεί η βαφή και θα τα φέρει στα ίσια τους.Οπότε μην πάθετε συγκοπή όταν λουστείτε απο το ντεκαπάζ και δείτε ένα κίτρινοπορτοκαλί κεφάλι οκ??Να θυμάστε οτι θα φύγει όλη με τη βαφή μετά.Είναι πολύ πολύ προτιμότερο αυτό απο το να αφήσετε τo ντεκαπάζ 40 λεπτά,να γίνουν ωραία άσπρα πλατινέ τα μαλλιά αλλά μετά να σπάνε,να πέφτουν,να καούν και να φθαρούν τόσο που να μην μακραίνουν ποτέ στην τελική και να χρειάζεστε τρέσες κτλ με τον καιρό.
Μάλιστα εγώ το τελευταίο διάστημα αφήνω το ντεκαπάζ σκάρτο τεταρτάκι.Μετά απο καναδυό εβδομάδες περνάω ξανά την 9.1 και γίνονται σούπερ.Πάντως, να πω οτι, (επειδή μου έγινε παρατήρηση απο επαγγελματία κομμωτή) το οτι το δικό μου μαλλί ανοίγει σχετικά εύκολα δεν σημαίνει πως το ίδιο ισχύει για όλες τις τρίχες, αφού κάθε τρίχα είναι διαφορετική.Μπορεί ενώ εγώ θέλω ένα τέταρτο για να γίνουν κιτρινοπορτοκαλί, άλλα μαλλιά σε ένα τέταρτο να μην έχουν ανοίξει καθόλου.Τότε παρατείνετε τον χρόνο, και ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα και τσεκάρετε ανα 5 λεπτά να δείτε πότε θα γίνουν πορτοκαλοκίτρινα για να λουστείτε.



Επίσης να πω, οτι λογικό είναι οτι, οι τούφες πως θα βάψετε πρώτα με ντεκαπάζ να ανοίξουν πιο γρήγορα, οπότε καλό θα ήταν για να είναι όλες οι ανταύγειες ομοιόμορφες  να βγάζετε τα αλουμινόχαρτα απο τις πιο ξανοιγμένες και να λούζετε μόνο αυτές, μετά τις αμέσως πιο ξανοιγμένες και ούτω καθ εξής.Όσες έχετε κάνει ανταύγειες με αλουμονόχαρτο σε κομμωτήριο μάλλον καταλάβατε τι εννοώ.



3) Λούζεστε καλά με εξουδετερωτικό σαμπουάν,και απαραίτητα μάσκα μαλλιών μετά.Στεγνώνετε τα μαλλιά και αν επιμένετε να περάσετε τη βαφή την ίδια μέρα,τότε απλά την αφήνετε όσο αναγράφει πάνω,περίπου 30 λεπτά (δεν χρειάζεται και παραπάνω αφού θα έχουν ήδη ξανοίξει απο το ντεκαπάζ).


Αυτά!Αν έχετε απορίες ξέρετε!Εδώ θα 'μαι.
φιλάκια και ελπίζω να βοήθησα!





Υ.Γ: Επειδή πολλές με ρωτήσατε πως είναι το χρώμα των μαλλιών μου, (αλλά και το μήκος τους) , το χρώμα μου είναι αυτό:



770 σχολιάκια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 770   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και πολλά συγχαρητήρια για το blog! Είσαι πολύ ενημερωμένη σε σχέση με κάποιες κομμώτριες!Και χρειάζομαι και εγώ την πολύτιμη συμβουλή σου! Λοιπόν..Το φυσικό μου χρώμα ειναι καστανό σκούρο,αλλα τους τελευταίους 3 μήνες τα έχω κόκκινα μαονί(ένα καστανοκόκκινο έχει βγει).Θέλω να τα κάνω ξανθά σαν της Taylor Momsen αν έχεις ακουστά.. Πιστεύεις ότι αν κάνω πολλές ανταύγειες με ντεκαπάζ και τα περάσω από πάνω μια βαφή,θα το πετύχω? Και ποια βαφή μου προτείνεις? Και κάτι ακόμη...Πόση ποσότητα από το ντεκαπάζ βάζεις στο μαλλί?Κανονικά όλη την σκόνη ή λιγότερο? Χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Βενετία :)

ifigenia είπε...

Bενετία με πολλές πολλές ανταύγειες σταδιακά θα τα ανοίξεις σίγουρα.Αλλά σταδιακά και με τον καιρό.Την Taylor Momsen δεν την ήξερα,βρήκα φωτό της στο google, τα μαλλιά της είναι σίγουρα ντεκαπαρισμένα.
Απλά να ξέρεις οτι δεν θα γίνουν απο τη μια στιγμή στην άλλη απο καστανοκόκκινα ξανθό πλατινέ έτσι?
Το ντεκαπάζ πάνω στο καστανοκόκκινο θα βγεί λίγο κιτρινο.Και καλύτερα να μην τα ανοίξεις όλα με την πρώτη, αλλά σιγά σιγά με ανταύγειες, και αργότερα όταν ξανθύνουν όλα περνάς τη βαφή για να κάνεις την ρίζα πιο ομοιόμορφη.
Αυτή είναι η γνώμη μου...

Ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή πάνω στο καστανοκόκκινο , ξανθιά βαφή δεν θα πιάσει.

Εγώ βάζω όλη τη σκόνη που έχει το κουτί της κόλεστον, σε τούφες πάντα και όχι σε όλο το κεφάλι σαν βαφή.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστά πάρα πολύ! Είχα πάει να ρωτήσω σε ένα κομμωτήριο και λέγανε να μου αφήσουν το ντεκαπαζ μέχρι η τρίχα να γίνει κάτασπρη!Δηλαδή να καεί εντελώς! Η δική σου μέθοδος είναι πολύ πιο ανώδυνη σε σχέση με εκείνη που μου προτείνανε! Θα το κάνω την επόμενη βδομάδα και θα στείλω να σου πω το αποτέλεσμα! Πραγματικά ευχαριστώ πολύ!Το blog με έχει βοηθήσει απίστευτα στο συγκεκριμένο θέμα! Βενετία

ifigenia είπε...

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Γενικά το να αφήνεις το ντεκαπάζ μέχρι να γίνει η τρίχα άσπρη είναι καταστροφή,αλλά σχεδόν σε όλα τα κομμωτήρια αφήνουν το ντεκαπάζ 40 και 50 λεπτά.
Πάντως Βενετία να ξέρεις απο τώρα για να μην απογοητευτείς, οτι το ντεκαπάζ πάνω στο καστανοκόκκινο δεν θα πιάσει καλά,θα κιτρινίσει ακόμα κι αν το αφήσεις περισσότερη ώρα απότι αν το έβαζες σε άβαφα μαλλιά.
Αλλά αν συμβιβαστείς με την ιδέα, μετά απο κάποιο καιρό που θα έχει γεμίσει το κεφάλι σου με ανταύγειες, όταν τα περάσεις με την σαντρέ βαφή όλα θα έρθει στα ίσια του.
καλή επιτυχία και οτι θέλεις ξαναστείλε!

Ανώνυμος είπε...

kalimera!!exw konto malli kastano skouro fusiko..lew na perasw ntekapaz k meta vafi...exw akousei oti mporei na skourinei to malli me ti vafi meta to ntekapaz..epeidi mperdeutika ligo me oles autes tis vafes pou anaferetai pio panw lew apla na xrisimopioisw tin 9.1(i 10.1 an ontws i alli den uparxei)
erwtisi: pws meta to ntekapaz pou exei ginei to malli auto to kanarinoportokali pianei i vafi k anoigei to malli??
euxaristw polu (margie)

ifigenia είπε...

Μargie, καταρχήν ελπίζω να μην εννοείς οτι θα βάλεις ντεκαπάζ σε όλο το κεφάλι αλλά σε ανταύγειες.Μόνο.
Τώρα ως προς την απορία σου,πράγματι, αν βάλεις σε λευκή ντεκαπαρισμένη τούφα πάνω βαφή π.χ 9.1 θα σκουρύνει.
Αν τα μαλλιά δεν καίγονταν με το να αφήσεις το ντεκαπάζ στα μαλλιά μέχρι να γίνουν άσπρα πλατινέ, το θέμα θα τελείωνε εκεί και δεν θα βάζαμε μετά βαφή.
Αλλά αν αφήσεις το ντεκαπάζ μέχρι να γίνουν άσπρα κάηκαν...
Οπότε αφήνω το ντεκαπάζ 20 λεπτά μέχρι να γίνουν κίτρινα, και μετα η βαφή τα ανοίγει επιπλέον άλλους τρεις τόνους προς το σαντρέ βγάζοντας την κιτρινίλα.

Ανώνυμος είπε...

koritsia kalispera!!!!!
epeidi exo pa8ei k exo ma8ei enimerono pos me to na vafeis ta mallia moni sto spiti den tha katafereis pote na diokseis tin kitrinila p lete...akoma k esu Ifigenia eida sti foto p exeis anevasei pos to malli s nai men einai ena oraio ksantho sti mesi alla oi akres sou exoun pio skouro xromataki...
Loipon an thelete na figei i kitrinila to mistiko einai ena:REFLE K KOMMOTIRIO...
koritsia gi auto uparxoun ta kommotiria kai ennoeite ta kala kommotiria...kalitera 100-200 eyro k me sosta apotelesmata para peiramata sto spiti...enas kalos kommotis den tha s ''kapsei'' ta mallia..an den anoigoun apla tha sto pei k de tha se analavei..
auta eixa na sas po ...
SIGNOMI AN IMOUN APOLUTI ALLA ETSI EXOUN TA PRAGMATA...K GIA MENA KALITERA NA AKOUTE MONO EPAGGELMATIES SIGOURA KSEROUN KALITERA..AUTI EINAI K I DOULIA T ALLOSTE...

ifigenia είπε...

Όλες οι γνώμες δεκτές...
Σίγουρα αν όλες οι γυναίκες μπορούσαν να διαθέσουν 100 και 200 ευρώ για κομμωτήριο κάθε 20 μέρες θα πήγαιναν δεν το συζητάμε.
Αλλά αυτό δεν είναι για όλες δυνατό και επίσης δεν είναι όλες οι γυναίκες ικανοποιημένες απο τα κομμωτήρια τους.

Ανώνυμος είπε...

Περνούσα τυχαία απο εδώ και διαβάζοντας αυτό το άρθρο κατάλαβα πως δεν είμαι η μόνη στην Ελλάδα που περνάει τις 7 πληγές του Φαραώ για να πετύχει το τέλειο ξανθό!! Εγω είμαι 18 και βάφω τα μαλλιά μου απο τα 15. Αρχικά τα έβαψα μαύρα αλλά τελικά νομίζω πως τα ξανθά μου πάνε πολυ περισσότερο! Λοιπόόόν, όταν είχα πάει στο κομμωτήριο για να τα ανοίξω από μαύρο σε ένα σχετικό "ξανθό", μου έκανε ντεκαπάζ σε όλο το μαλλί και πήρε το μαλλί μου αυτήν την κλασσική κίτρινη απόχρωση. Γενικά για να μην πολυλογώ,το πέρασα απο πολλά στάδια και κατόρθωσα να τα φτάσω σε έναν ωραίο τόνο πλέον. Απλά το πρόβλημά μου είναι πως το χρώμα δεν λέει να ενωποιηθεί εντελώς και προς τα κάτω ανοίγει μονίμως επικύνδινα...Δεν έχω δοκιμάσει ανταύγες ποτέ και πάντα τα βάφω στο σπίτι.. Ποιά είναι η άποψή σου για να ενωποιήσω το χρώμα μου? Χρόνια προσπαθώ και τιποτα..

ifigenia είπε...

Aπότι κατάλαβα, προς το κάτω μέρος των μαλλιών σου το χρώμα είναι πιο ανοιχτό λόγω του ντεκαπάζ που έκανες, σωστά?
Η αλήθεια είναι οτι το πάνω μέρος των μαλλιών, που είναι φυσικό δεν γίνεται να ανοίξει με βαφή στον ίδιο τόνο με τα ντεκαπαρισμένα μαλλιά.
Αλλά αν κάνεις κάποιες ανταύγειες,στο πάνω μέρος μόνο, και μετά τα περάσεις με τη βαφή που τα βάφεις θα γίνουν πιο ομοιόμορφα.
Έτσι νομίζω...

Ανώνυμος είπε...

Ναι! Ακριβώς όπως το λες. Προς το κάτω μέρος ανοίγουν προφανώς λόγο του ντεκαπάζ.. Οι ανταύγειες όμως να είναι στον ίδιο τόνο με τις άκρες μου? Που είναι πιο ανοιχτές δηλαδή

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και πάλι! Η Βενετία είμαι!Σου είχα στείλει πριν λίγες μέρες! Ε λοιπόν την έκανα την απόπειρα! Το αποτέλεσμα...? Πορτοκαλί μαλλί! Ναι,ναι! Πορτοκαλί! Ακριβώς σαν της Τάμτα! Οκ,τα μαλλιά μου ήταν βαμμένα καστανοκόκκινα αλλά περίμενα να βγει κανένα μελί! Δεν έχω πρόβλημα μ' αυτό!Ίσα κ ίσα,μου αρέσουν πάααρα πολύ! Η υφή του μαλλιού μου δεν έχει αλλάξει καθόλου από το ντεκαπάζ,είναι πολύ απαλά! Το μόνο που με παραξένεψε είναι οτι στην ρίζα το μαλλί μου είναι κατάξανθο (είχα πάρει την pallete 9.1)! Μοιάζει σαν να είναι το φυσικό μου (το ξανθό) και απλά έχει περάσει καιρός και φαίνεται η ρίζα! Άνοιξε πολύ γρήγορα σε σχέση με το υπόλοιπο! Λογικά επειδή είχε αρχίσει να βγαίνει το καστανό (και ως γνωστόν η ρίζα ανοίγει πιο εύκολα..) Πάντως αν και στην αρχή απογοητεύτηκα για τον συγκεκριμένο λόγο, τώρα το έχω λατρέψει! Είναι το πιο πρωτότυπο μαλλί στο σχολείο (είμαι 17 χρονών)!Δεν είναι φωσοριζέ,μην τρελαίνεστε,είναι πολύ γλυκό χρώμα! Πραγματικά χίλια ευχαριστώ ξανά για τις συμβουλές σου! Αν δεν ήσουν εσύ δεν θα το έπαιρνα απόφαση να το κάνω!Φοβόμουν απίστευτα στην ιδέα και μόνο του ντεκαπάζ γιατί νόμιζα ότι θα μου μείνει το μισό μαλλί στο χέρι! Αντιθέτως η τρίχα μου έγινε και πιο δυνατή (αν είναι δυνατόν!) Πολλά φιλιά και καλές γιορτές κορίτσια! Ξανά σ' ευχαριστώ Ιφιγένεια! <3

ifigenia είπε...

Bενετία πραγματικά πήγα να μείνω διαβάζοντας το σχόλιο σου αλλά...αφού είσαι τόσο ικανοποιημένη χαίρομαι κ εγώ.
αν βγήκε σαν της τάμτα πράγματι είναι σούπερ!έχω κάνει ειδική ανάρτηση γιαυτο το χρώμα.
Τα μαλλιά σου δεν έπαθαν τίποτα απο το ντεκαπάζ γιατί δεν το άφησες ώρα, αλλά καλύτερα να μην τα ξαναπεράσεις ντεκαπάζ ε? δεν είναι παιχνίδι!
φιλιά και καλές γιορτές!

Ανώνυμος είπε...

koritsia kalispera....8a i8ela na mou exigisete pws akrivws xrisimopihte to silver shampoo tis l'oreal....ka8e pote prepei na to vazw?posa lepta na to afinw sto malli????einai ali8eia oti bainei sto 2o xeri lousimo????filia!

ifigenia είπε...

Διάβασε την ανάρτηση σχετικά το silver shampoo,που λέει αναλυτικά πως το χρησιμοποιείς εδώ:

http://pinkdreams26.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82%20%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%3A%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AC%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC

Ανώνυμος είπε...

geia sou ifigenia exw mia aporia.eimai para pola xronia(peripou 10) mauromalla.to barethika apisteuta thelw na to anoixw alla kat arxin den xerw ti ntekapaz na parw oute ti bafi na xrisimopoihsw meta kai polu fobamai oti tha to xasw to mali mou sto telos.to thema einai oti exw na to bapsw kanena 6mino kai exei bgei k to fusiko mou kai malon tha ginw san ouranio toxo me 50 xromata sto kefali mou. mhpos mporeis na mou dwseis kamia sumboulh...euxaristw ek twn proterwn elena!!

ifigenia είπε...

Γειά σου Έλενα!
Απο μαύρο σε πλατινέ δεν παίζει.Προσπαθώντας να τα ανοίξεις θα τα κάψεις σίγουρα, κι όχι μόνο αυτό, αλλά σε βαμμένο σκούρο μαλλί δεν θα πιάσει το ντεκαπάζ κ θα βγεί πορτοκαλί.
Το σωστότερο θα ήταν να τα ανοίξεις σταδιακά σε καστανό, μετά πιο ανοιχτό καστανό και ούτω καθεξής μέχρι να ανοίξουν αρκετά και να μπορείς να τα βάψεις με ξανθιστική.
Αλλά ακόμα καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις μια κομμώτρια γιατί έχω ακούσει πως το μαύρο "ποτίζει" στην τρίχα και δύσκολα πιάνει απο πάνω άλλη βαφή.

Ανώνυμος είπε...

nai kai egw etsi skeutomoun s euxaristw para polu, tha to anoixw siga siga kai tha doume!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα Ιφιγενεια και πολλα συγχαρητηρια για την σελιδα σου!!!!Με λενε Λιτσα και θα ηθελα τη βοηθεια σου.Εδω και πολλα χρονια ειμαι ξανθια βαφοντας τα μαλλια μου ενω το φυσικο μου ειναι καστανο ανοιχτο.Εχω σταματησει να χρησιμοποιω ντεκαπαζ 3 χρονια τωρα.Περναω τη ριζα με την Koleston Perfect 12.1 με 40 οξυζενε αλλα τα μαλλια μου απο τη μεση και κατω ειναι προς το καταξανθο μπεζ λογω προηγουμενων ντεκαπαζ και απο τη μεση και πανω ειναι καταξανθα αλλα κιτρινιζουν.Τι μπορω να κανω ωστε να εχουν ολα το ιδιο χρωμα και να μην υπαρχει αυτη η κιτρινιλα????Εμενα μου αρεσει πολυ το καταξανθο που μπεζαρει,σαν τα δικα σου δηλαδη απο τη φωτο που εχεις βαλει.Ελπιζω να εχω συντομα νεα σου.Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια που μας δινεις.

ifigenia είπε...

Λίτσα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!Χαίρομαι πολύ που σαρέσει η σελίδα μου!
Οι βαφές λίγο πολύ κιτρινίζουν το μαλλί, (αν πριν δεν έχει περαστεί ντεκαπάζ) αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενα silver shampoo στο πάνω μέρος των μαλλιών που κιτρινίζουν.


(για περισσότερα για το silver shampoo κοίτα εδώ:
http://pinkdreams26.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82%20%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%3A%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AC%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC

Aλλιώς αν δεν δείς βελτίωση , μπορείς να κάνεις μερικές ανταύγειες στο πάνω μέρος να σπάσει λίγο η κιτρινίλα.

Ανώνυμος είπε...

kalispera kai xronia polla... ti gnomi exete gia tin anamiksi 12/81(perle santre) me 12/16(santre viole) special blonde koleston perfect? kai epicic i8ela a rotico.. ean pirazi i diaforetiki marka sta proionta px i vafes na eine koleston perfect kai ta oxyzene kai to enisxitiko na eine miss sandy as poume,8a exei kamia diafora sto apotelesma an valo oxuzene miss sandy kai oxi welloxon perfect?

ifigenia είπε...

Xρόνια πολλά και σε σένα.Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν είμαι κομμώτρια,όπως γράφω και στην ανάρτηση μου,αλλά γράφω την εμπειρία μου και μόνο.Τις συγκεκριμένες βαφές δεν τις έχω δοκιμάσει ποτέ,οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ιφιγενεια.με λενε Ευα και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.εγω εχω ηδη πολλες ξανθες ανταυγειες με ντεκαπαζ.γενικα το μαλλι μου ειναι ανοιχτο ομως μετα απο λιγα καιρο κιτρινιζει(παρολο που χρησιμοποιω και silver) επισης οι ακρες μου ειναι πιο σκουρες απο οτι πανω γιατι στο κομμωτηριο δεν μου κανουν ανταυγειες ολο το μαλλι αλλα μονο τη ριζα γιατι λενε οτι θα καει δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο τελοσπαντων.Ηθελα να ρωτησω αν περασω σε ολο το μαλλι μου βαφη σαντρε πολυ πολυ ανοιχτο γυρω στο 12 θα γινει το μαλλι μου πολυ ανοιχτο ψιλοπλατινε φαση ή επειδη ειναι ανταυγειες δεν θα βγει?

ifigenia είπε...

Γειά σου Εύα.Πράγματι ανταύγειες πάνω σε ντεκαπαρισμένο μαλλί δεν πρέπει να γίνονται γιατί θα καεί,καλά σου είπαν στο κομμωτήριο,οπότε μόνο ρίζα.
Το ξανθό συνήθως αρχίζει να κιτρινίζει μετά απο κάποια λουσίματα, ξέρω οτι σίγουρα αυτή η κιτρινίλα μπορεί να φύγει με ρεφλέ δηλ. βαφή με πολύυ χαμηλό οξυζενέ και λίγο νερό (ανάλογα) και για λίγο χρόνο αλλά δεν ξέρω ποιά απόχρωση πρέπει να βάλεις.Λογικά στο ύψος του 12 αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά,γαιτί δεν είμαι κομμώτρια.

Ανώνυμος είπε...

Το ρεφλε δεν διαρκει πολυ οπως ειπες και εσυ.Γιαυτο σκεφτομαι να περασω κανονικη βαφη σαντρε πολυ ανοιχτο.Το ερωτημα μου ειναι αν θα σπασει την κιτρινιλα και θα ανοιξει ή δεν θα γινει τιποτα;

ifigenia είπε...

H κιτρινίλα θα φύγει αν περαστεί με σαντρέ ξανθό.
(αλλά να έχεις υπόψην οτι σε πολύ ντεκαπαρισμένα μαλλιά το σαντρέ μπορεί να τα γκριζάρει/πρασινίσει ελαφρώς.)

Ανώνυμος είπε...

δεν με πειραζει αν θα γκριζαρει αρκει να σπασει την κιτρινιλα και να δινει την αισθηση της πλατινας..σε ευχαριστω για τις συμβουλες!

ifigenia είπε...

καλά σ'αυτό συμφωνώ κι εγώ, χίλιες φορές να γκριζάρουν παρά να κιτρινίζουν!
παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΕΙΜΑΙ Κ ΓΩ ΞΑΝΘΙΑ ΕΔΩ Κ 9 ΧΡΟΝΙΑ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Κ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑ ΝΤΕΚΑΠΑΖ Κ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΛΑΤΙΝΕ,ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΜΕ ΒΑΦΗ Κ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΛΛΙ Κ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ.ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ Κ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ ΒΑΦΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΒΑΦΗ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΚΟΛΕΣΤΟΝ ΤΟ 12.1 ΑΠΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕΤ.Κ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΟΜΩΣ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΛΕΣΤΟΝ.ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ Κ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ Κ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΙΓΕΣ ΜΥΤΕΣ.ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΥΣΙΜΟ Κ ΜΑΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΣ.ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ.Κ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΦΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ.ΙΦΙΓΕΝΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΣΥ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ ΜΕ ΒΓΑΖΑΝ ΤΡΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ Κ ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.Κ ΓΩ ΚΑΣΤΑΝΗ ΕΙΜΑΙ ΞΑΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ.ΑΥΤΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ Κ ΓΩ ΤΟΝ "ΠΟΝΟ" ΜΟΥ.ΧΑ ΧΑ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΒΡΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΙΦΙΓΕΝΙΑ Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.Κ ΓΩ ΞΑΝΘΙΑ ΕΔΩ Κ 9 ΧΡΟΝΙΑ,ΤΑ ΠΡΩΤΑ 3 ΕΚΑΝΑ ΝΤΕΚΑΠΑΖ Κ ΗΤΑΝ ΠΛΑΤΙΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΣΕΝΑ.ΒΑΦΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Κ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΞΑΝΘΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ ΡΙΖΑ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ 12.1 ΤΗΣ ΚΟΛΕΣΤΟΝ Κ ΓΙΑ ΑΝΤΑΥΓΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΛΕΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ Κ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΡΟΜΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΣΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ ΜΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΡΕΛΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ.ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΟΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕ ΜΥΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΚΑ Κ ΜΑΛΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΥΣΙΜΟ.Κ ΓΩ ΚΑΣΤΑΝΗ ΕΙΜΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΩ.Η ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ "ΚΑΗΚΑΝ"ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΤΟ ΝΤΕΚΑΠΑΖ Κ ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΩ.ΑΥΤΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ....ΦΙΛΑΚΙΑ Κ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ,ΕΜΑΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΛΒΕΡ ΣΑΜΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ....ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ifigenia είπε...

Γειά σου Μαριλένα!Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η σελίδα μου! Κι εγώ χαίρομαι που μου έστειλες,δείχνει οτι είμαστε πολλές τελικά που τα καταφέρνουμε και μόνες μας μια χαρά (προς απογοήτευση των κομμωτών).Το θέμα είναι οτι ο καθένας μας, στα δικά του μαλλιά προσέχει πολύ περισσότερο απότι ένας άγνωστος κομμωτής.
Εγώ κάνω και μάσκα με ελαιόλαδο 1 φορά τη βδομάδα,εκτός απο τις αγοραστές μάσκες.Τα κάνει πολύ λαμπερά!
φιλάκια πολλά.

Ανώνυμος είπε...

kalispera ifigenia!polytimes oi symvoules sou!loipon eemena to malli mou einai(htan mallon) kastano anoixto kai xwris ntekapaz to malli mou to kana 3antho me vafes k o3yzene vevaia.to apotelesma einai pws oses vafes malliwn kai an exw dokimasei ta teleutaia 3 xronia to 3anho pou apoktaw meta apo 2 ebdomades thampizei,xanei th lampsi tou..kai h alhtheia einai pws exw arxisei na to variemai.skeftomai na kanw mia allagh kai na ta vapsw melaxrina.to provlima omws einai pws an thelhsw na ta 3anakamw 3antha kapoia stigmh tha mporw na to kanw me mia aplh vafh?h tha prepei na kanw ntakapaz?an ta kanw maura 3exnaw teleiws to 3antho? HELP ME!! Joanna.

ifigenia είπε...

Ιωάννα αν βάψεις τα μαλλιά σου καστανό είναι σίγουρο 100% οτι μετά για να τα ανοίξεις θα θέλεις ντεκαπάζ,αφού βαφή πάνω στη βαφή ΔΕΝ πιάνει.(Αλλά μπορείς να τα ανοίξεις με λίγες ανταύγειες ντεκαπάζ σταδιακά που δεν φθείρουν τόσο τα μαλλιά όσο να κάνεις ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά.)
Το ίδιο ισχύει με τη μαύρη βαφή (αλλά με την μαύρη τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα γιατί "ποτίζει" στην τρίχα και δεν ξεβάφει εύκολα,θα χρειαστεί ντεκαπάζ σε ΟΛΑ τα μαλλιά.καταστροφή δηλαδή!)

Ανώνυμος είπε...

Βοηθεια φίλη μου, πριν 1,5 μήνα έκανα λίγες ανταύγειες με αλουμινόχαρτο ξανθές ανοιχτές πάνω σε φυσικό σκούρο καστανό μαλλί. Το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε και πήγα σε άλλο κομμωτήριο όπου μου τα σκούρηναν σε 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από το φυσικό μου.
Πάλι δεν μου άρεσε γιατί ήθελα μαλλί ξανθό. Πήγα και μου έκαναν τεχνική balayage, ανταύγειες δηλαδή με μπαμπάκι αντί για αλουμινόχαρτο + βαφή σε χρώμα χρυσαφί (όχι σαντρέ). Αποτέλεσμα ήταν ένα πορτοκαλί κεφάλι με κάποιες ξανθές ανταύγειες. Ήταν τόσο περίεργο χρώμα που ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω κ έτσι μετά από 3 μέρες ξαναπήγα και έκανα την ίδια διαδικασία με σαντρέ χρώμα όμως. Η κομώτρια υποσχέθηκε ότι αυτό θα έδιωχνε το πορτοκαλί, όμως αντίθετα έδιωξε τις ξανθές ανταύγειες και έκανε όλο το κεφάλι πορτοκαλί!

Έχει περάσει 1 βδομάδα, μπορώ να πάω να κάνω ντεκαπάζ? Χρειάζεται να κάνω ντεκαπάζ σε όλο το μαλλί? Πώς αλλιώς μπορεί να φύγει το πορτοκαλί? Δεν μου αρέσει να φαίνονται οι ρίγες από τις ανταύγειες, θέλω ομοιόμορφο χρώμα με φυσικά ρεφλέ...Γίνεται ντεκαπάζ με νερό αντί για οξυζενέ? Μου το είπε μια κομμώτρια....

Help!
Σόφη

ifigenia είπε...

Σόφη, ομοιόμορφο ξανθό μαλλί γίνεται μόνο με ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά αλλά αυτό είναι οτι χειρότερο μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου.
Η δεύτερη (και καλύτερη) λύση είναι να κάνεις πολλές,πάρα πολλές ξανθές ανταύγειες ξανά κ ξανά μέχρι να ξανθύνουν όλα τα μαλλιά κ να βάφεις μόνο ρίζα.Αλλά απο τη στιγμή που δεν σου αρέσουν οι ανταύγειες...

Για το ντεκαπάζ με νερό δεν έχω ακούσει ποτέ, την βαφή ξέρω οτι ανακατεύουν με νερό.(το γνωστό ρεφλέ).

Ίσως σε βοηθήσει το να περάσεις μια πολύ ανοιχτή σαντρέ βαφή για να ξανθύνουν και να γίνουν λιγότερο πορτοκαλί,αλλά πολύ ανοιχτά ξανθά θα γίνουν μόνο με ντεκαπάζ αν αυτό είναι που θελεις.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΚΟΥΡΟ.ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΕΙΧΑ ΞΑΝΘΑ. ΑΛΛΑΞΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΧΑΛΚΙΝΑ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΜΑΝΑΝΤ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΑΛΙ Κ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΝΘΑ. ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΙΔΚΟΥ,ΠΗΡΑ 8.42 ΚΑΙ 10.1 ΒΑΦΕΣ MAJIREL ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΠΑΛΙ ΧΑΛΚΙΝΑ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΟΞΥΖΕΝΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

ifigenia είπε...

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω λυπάμαι, δεν είμαι κομμμώτρια.Καλύτερα θα ήταν να ρωτούσες τον ειδικό που σου είπε τι χρώμα να αγοράσεις.Πάντως δεν βλέπω τον λόγο να πάρεις οξυζενέ μεγαλύτερο απο 20άρι,ούτως ή άλλως όλα τα οξυζενέ δίνουν την ίδια ένταση χρώματος,διαφέρουν μόνο στο χρόνο που θέλουν για να δράσουν.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα δεν ξερω αν δημοσιευτηκε το προηγουμενο μηνυμα μου.ειχα τα μαλλια μου μελι με αρκετο ομως χαλκινο γ αυτο εκανα ντεκαπαζ στο κομμωτηριο να τα κανω ξανθα...εγιναν πολυ κιτρινα ομως.το τελευταιο ομως διαστημα χρησιμοποιω σιλβεροποτε μια χαρα.το προβλημα ειναι το εξης τα κατω μαλλια μου ειναι αρκετα πιο σκουρα απο τα πανω παρολο το ντεκαπαζ.γιατιιιι?επειδη ομως θελω να τα μακρυνω περα απο την ριζα δεν θελω να βαλω αλλου βαφη.σκεφτομαι ομως αν εχουν μακρυνει μεχρι την ανοιξη να κανω ανταυγιες γ να καλυφτει κ η διαφορα.τι λες?τελικα το χρωμα σου ειναι 12αρι ιφιγενεια γιατι φαινεται πολυ ανοιχτο..κριστι

ifigenia είπε...

Γειά σου Κρίστι!
Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω γιατι είναι ανοιχτότερο το πάνω μέρος των μαλλιών σου είναι πως προφανώς το ντεκαπάζ δεν έπιασε τόσο καλά στο κάτω μέρος των μαλλιών που ήταν βαμμένο χάλκινο.
Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, το θέμα είναι πως με μερικές ανταύγειες στο κάτω μέρος θα εξισσοροπήσει το αποτέλεσμα,και με τις ανταύγειες δεν καταστρέφονται τα μαλλιά όσο με τις βαφές σίγουρα.

Ανώνυμος είπε...

ιφιγενεια!!!!!!!!!!!!!!!!!εκανα αυτο που λες.ντεκαπαζ για 20 λεπτα οπου εβλεπα μαυρο μαλλι (βγηκε κιτρινο)κ την επομενη μερα 30 λεπτα το 9.1.βγηκε τελειο!δν εχω λογια!εχω παθει πλακα!!! ουτε στο κομμωτηριο τετεια αποχρωση!το ερωτημα ειναι ομως θα ξεθωριασει με τα λουσιματα κ θα βγει παλι το κιτρινο του ντεκαπαζ?(μελινα)

Ανώνυμος είπε...

να ρωτησω κ κατι ακομα, τις ανταυγειεσ με ντεκαπαζ τισ κανεισ καθε μηνα? η εναν κανεις κ τον αλλον κανεις μονο βαφη?κ το εξουδετερωτικο σαμπουαν που τα ξεπλενεις ειναι αλλο απτο απλο σαμπουαν?(μελινα)

ifigenia είπε...

Μελίνα χαίρομαι πολύ!!
Λοιπόν εγώ συνήθως κάνω τον ένα μήνα ντεκαπάζ ανταύγειες και βαφή,
και τον άλλο μόνο βαφή,
(ή αν έχει βγεί πολύ η ρίζα, κάνω 3-4 ανταύγειες στο στεφάνι μόνο γιατί με μόνο βαφή η ρίζα δεν ανοίγει ιδιαίτερα.)
Το χρώμα των ανταυγειών δεν χαλάει με τίποτα με τα λουσίματα, αλλά η βαφή με τα λουσίματα σίγουρα ξεθωριάζει λίγο.
το εξουδετερωτικό σαμπουάν είναι ειδικό σαμπουάν που πρέπει να βάζουμε μετά τις βαφές για να σταθεροποιήσουμε το χρώμα, αλλα κυρίως για να βγάλει όση ποσότητα βαφής δεν πλύθηκε για να μην ερεθιστεί το δέρμα του κεφαλιού μας.

Ανώνυμος είπε...

κ δεν θα υπαρχει διχρωμια μετα αν κανω τον αλλον μηνα βαφη μονο κ τον επομενο παλι ανταυγειες?γιατι η βαφη βγαινει πορτοκαλι.το πορτοκαλι δν θανοιξει αφου δν θα εχει ανταυγειες.ε?

ifigenia είπε...

θα υπάρχει διχρωμία σίγουρα,αλλά για ρίζα ενός μηνός δεν είναι κ τόσο μεγάλο το πρόβλημα...Αν σε πειράζει πολύ μπορείς να κάνεις ανταύγειες κάθε μήνα.Απλά το θέμα είναι οτι,επειδή σε ένα μήνα έχει βγεί πολύ λίγη ρίζα, είναι πολύ πιθανό να βάψεις και ντεκαπαρισμένο μαλλί και μπορεί να το κάψεις.

Ανώνυμος είπε...

Εχω σκουρα καστανα μαλλια ,τα βαφω μονη μου και ολο τα καιω και δεν μπορω να τα μακρενω κοψιμο βαψιμο κοψιμο ειμαι συνεχως ,νομιζω μονο εγω το παθενω,εγω ελω να τα μακρενω και να τα κανω ξανθα ,εχω λευκη επιδερμιδα ομως σκουρα καστανα μαλλια,τα μαλλια μου επισης ειναι χοντρη μπουκλα απο φυσικου τους,δυστιχως δεν μπορω να τα βαψω και εγω επιμενω και ολο τα ειδια ..τωρα εχω κοντο καστανο παλι...μεχρι να το ξανα χαλασο απτην βαφη την ξανθηστικη κτλ εχεις τπτ να μου πρωτηνης,εχω παει και σε κωμοτηριο με εχει καψη το μαλλι και δεν θελω να δινω λευτα στο κωμοτηριο μονη πως να μαθωνα τα βαψω ξανθο σαν αυτο που εχεις εσυ ,αν μπορης σε παρακαλω βοηθησε την κατασταση,ευχαρηστω πολυ!

ifigenia είπε...

Mε απλή ξανθιστική βαφή αποκλείεται να καούν τα μαλλιά, προφανώς στο κομμωτήριο αλλά και μόνη σου τα ανοίγατε όλα με ντεκαπάζ σωστά?
έτσι είναι λογικό να καούν,και δεν φταίει η τρίχα σου,οποιοδήποτε μαλλί το περνάγανε με ντεκαπάζ θα καιγόταν.
Η λύση είναι πολύ απλή, ανταύγειες κάθε μήνα, πολλές και πυκνές,μέχρι να ξανθύνουν όλα.Κι απο κεί και πέρα βαφή μόνο στη ρίζα και ανα δυο μήνες ανταύγειες στη ρίζα.Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να έχεις ξανθό μαλλί και πάνω απόλα υγιές και μακρύ.

Ανώνυμος είπε...

na kanw mia erwtisi? vafw ta mallia mia filis mou kai vazoume vafi 10.1 tis fadiam(agnwsti marka) sta mallia tis pou einai skouro kastana kai t apotelesma einai stis arxes meli anoixto kai meta apo meres portokalizei mporoume n kanoume kati i na valoume alli vafi gia n anoiksoun oso pio polu ginetai xwris ntekapaz?

ifigenia είπε...

οχι,δυστυχώς σε καστανά σκούρα μαλλιά όποια ξανθιστική και να βάλεις θα πορτοκαλίζει ή στην καλύτερη περίπτωση θα κιτρινίζει μετά απο κάποια λουσίματα.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα Ιφιγένια , μπραβο για την υπομονή που εχεις να απαντας σε όλες μας τις απορίες.εχω το εξής θέμα..6-7 χρόνια τώρα εχω ανοιξει τα μαλλια με ανταυγιες , πολλες και χοντρες και μετα περνουσαν τα υπολοιπα ενα καστανο πολυ ανοιχτο , να δεσει με το ξανθο . το θεμα ειναι οτι μετα απο λιγο καιρο το καστανο αυτο πορτοκαλιζε και ι κομμω
τρια ελεγε οτι δεν γινεται αλλιως (!) . μονο προπερσυ το καλοκαιρι ειχε πετυχει φοβερο
χρωμα -με σταματουσαν στο δρομο , που βαφω τα μαλλια μ + μια μαλιστα με ειχε περασει γαι φυσικη ξανθια! το φυσικο μου ειναι καστανο ανοιχτο με λεπτη τριχα. ενω λοιπον εγραφε τα χρωματα καθε φορα , ποτε δεν γινοταν το ιδιο.
Πριν 2 βδομ. εκανα ανταυγιες σε ολο το κεφαλι και βαφη ριζα,πρωτη φορα δεν περασε ρεφλε-δεν χρειαζοταν ειπε. γενικα εγω το χρωμα το καταλαβαινω μετα απο 1-2 λουσιματα , λεω ασε και βλεπουμε. τελικα δεν επεσα εξω , η ριζα κοκκινοπορτοκαλιζει κ ειδικα αν τα πιασω αλογοουρα ειναι ενα χαλι , δειχνουν αλλο τα πανω και αλλο η ουρα. Η ερωτηση μου ειναι (αν και διαβασα ολα τα ποστ) -εχω μπερδευτει με τα τοσα- αν περασω σε ολα τα μαλλια μια βαφη 9.01 θα εχω αποτελεσμα ? οι ανταυγιες λογικα δεν θα χαθουν παλι θα ειναι πιο ανοιχτες οι τουφεσ σωστα?
Συγνωμη για το μεγαλο ποστ !
Sirina.

ifigenia είπε...

Λοιπόν Sirina, οι ανταύγειες δεν χάνονται με τίποτα, αν τα περάσεις με το 9.1 σαντρέ θα φύγει το πιο πολύ πορτοκαλί αν όχι όλο
(της κόλεστον είναι ότι πρέπει γιαυτή τη δουλειά, του Σβάρτζκοφ που βάζω εγώ πάνω στα νετακαπαρισμένα είναι άψογο αλλά πάνω σε φυσικό μαλλί πορτοκαλίζει αρκετα).
ελπίζω να βόηθησα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΙΦΙΓΕΝΙΑ! ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕς ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΜΙΑ ''ΚΑΜΕΝΗ'' ΞΑΝΘΙΑ , ΕΥΤΥΧΩς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΑ ΜΑΛΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΡΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ??? ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ Η ΡΙΖΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑΣ? '' ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΖΕΙ ''!!!!
ΕΚΑΝΑ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ ΠΡΙΝ 3 ΣΧΕΔΟΝ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΡΙΖΑ , ΛΟΓΟ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗς ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΙΣΩ ΧΑΜΗΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΝΤΑΥΓΙΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ , ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΡΕΦΛΕ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΛΕΕΙ , ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ. ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΒΑΦΗ ΧΘΕΣ 091 , ΞΑΝΘΟ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΑΝΤΡΕ ΛΕΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ. ΟΙ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΤΟΥΦΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΕΤΣΙ? ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΛΕΣ ΛΙΓΟ Η ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΖΕΙ? ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ?? Νότα.

ifigenia είπε...

Nότα το σαντρέ σίγουρα θα εξουδετερώσει το πορτοκαλί αλλά μην περιμένεις να ανοίξει την ρίζα όσο οι ανταύγειες, θα γίνουν πάντως πιο ομοιόμορφα(εξαρτάται και απο το χρώμα της ρίζας σου).Όχι οι ανταύγειες δεν χάνονται με τίποτα,και μην ανησυχείς,μόνο προς το καλύτερο θα αλλάξει το μαλλί σου με το 9.1.
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για το μπλόγκ μου!

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ για την αμεση απάντηση σου! δεν θελω να ανοιχουν ολα σαν τις ανταυγιες απλα να μην πορτοκαλιζει η ριζα . να δεσουν λιγο τα χχρωματα. θα το δοκιμασω κ θα σου πω.

Ανώνυμος είπε...

γεια! θα ηθελα να ρωτησω.. μηπως θα μπορουσα στη βαφη να βαλω μεσα και ντεκαπαζ?

ifigenia είπε...

ειλικρινά δεν ξέρω, αλλά δεν μου ακούγεται καλή ιδέα.

Ανώνυμος είπε...

ιφιγενεια διαβαζω τοση ωρα αυτα που λετε κ μπορω ν πω οτι ειναι πολυ ωραια!!!μπραβο που μας βοηθασ!! λοιπον κ εγω ειμαι(ή προσπαθω ν γινω) ξανθια!το φυσικο μου ειναι πολυυυυυ σκουρο καστανο,εχει 1 χρονο που κανω ανταυγειες...ο κομμωτης μου εκανε παντα ρεφλε μετα το ντεκαπαζ,αλλα δν μ αρεσε αυτο γτ οι ανταυγειες βγαιναν μπεζ(οπωσ τις ηθελα) αλλα το υπολοιπο πορτοκαλιζε..προχ8ες αγανακτησα επειδη η ριζα μου ειχε φτασει 3 δαχτυλα,αλλα δν ηθελα αλλεσ ανταυγειεσ..πηγα κ πηρα την πιο ανοιχτη βαφη που βρηκα,κ την εβαψα..το αποτελεσμα δν το λες κ τραγικο,επειδη απ το ρεφλε ειχε ηδη το κεφαλι μ το μελι πανω του,κ η ριζα εγινε πορτοκαλο-μελι..γ αυτο που λες γ το ντεκαπαζ στη ριζα,οχι γ τις ανταυγειες ομωσ,μπορω ν βαψω τη ριζα μου ολη με ντεκαπαζ?το δερμα μου θα παθει τπτ?φοβαμαι τι χρωμα θα βγει τωρα που ειναι μελι.. και τι θα γινει αν το κανω ντεκαπαζ κ μετα απο 2-3 βδομαδεσ το κανω παλι βαφη..θα βγει το σαντρε?.pls help me! :D

ifigenia είπε...

Φίλη μου άκου,
δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να ανοίξουν καστανά σκούρα μαλλιά με βαφή και να μην πορτοκαλίζουν.Εμείς οι καστανές, είμαστε αναγκασμένες να περνάμε ντεκαπάζ για να ανοίξουν, και μετά, επειδή ακόμα και το ντεκαπάζ που είναι ότι πιο δυνατό την καστανή τρίχα την κιτρινίζει, ρεφλέ.(δηλαδή κι άλλη βαφή απο πάνω).
Οπότε ο κομμωτής δεν φταίει, γιατί δεν γίνεται τίποτα παραπάνω.(απλά θα μπορούσες να κάνεις κάθε μήνα ανταύγειες έτσι ώστε η μελί ρίζα να είναι ελάχιστη κ να μην φαίνεται).
Ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά ασφαλώς και γίνεται, το έχουν κάνει άπειρες γυναίκες, (απο την Μενεγάκη μέχρι την Αλεξανδράτου και πάει λέγοντας) αλλά να είσαι σίγουρη πως όλες αυτές κατέληξαν με καμμένα μαλλιά και με εξτένσιονς και τρέσες.
Το ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά δεν είναι κάτι που μπορείς να διαχειριστείς μόνη σου, προσωπικά εγώ πιστεύω οτι ούτε ο κομμωτής μπορεί να το κάνει χωρίς να στα κάψει,γιατί δεν πρέπει να ακουμπήσει ήδη ντεκαπαρισμένες τούφες, πρέπει να ξεπλένεται πιο νωρίς στα σημεία που ξεκίνησες πρώτα κτλ
Με λίγα λόγια είναι επικίνδυνο.
Αλλά για να σου απαντήσω στην ερώτηση σου, αν τυχόν έβαζες ντεκαπάζ στη μελί σου ρίζα δεν θα υπήρχε πρόβλημα θα το άνοιγε μια χαρά,αλλά θα κιτρινίζει σίγουρα οπότε θα θέλει μετά σαντρέ βαφή απο πάνω.
Πάντως αν πράγματι το δοκιμάσεις, (που δεν στο συνιστώ) προσπάθησε να μην το αφήσεις πάνω απο τέταρτο στο κεφάλι σου και να μην ακουμπήσεις τις ανταύγειες καθόλου.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ ΣΚΟΥΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΠΡΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΟΙΞΩ ΑΡΚΕΤΑ ΞΑΝΘΟ ΣΑΝΤΡΕ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΞΑΝΘΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ.ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ.ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΑΦΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ.ΠΗΡΑ ΤΟ 7.1 ΞΑΝΘΟ ΜΕΣΑΙΟ ΣΑΝΤΡΕ ΤΑ ΕΒΑΨΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΝΑΝΕ.ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΞΑΝΑΠΗΡΑ ΒΑΦΗ ΤΟ 8.88 ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΕΙΔΗ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ 30ΑΡΙ ΟΞΥΖΕΝΕ ΤΑ ΒΑΨΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΒΑΦΗ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΛΕΚΤΩ ΜΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??????????

ifigenia είπε...

Γειά σου κ σένα!
Η ξανθιστική βαφή (δηλ.η βαφή απο νούμερο 9 και πάνω) ανοίγει τα μαλλιά μόνο μέχρι 2-3 τόνους.
Οπότε λογικό είναι όταν έχεις σκόυρο καστανό, η ξανθιστική να στα κάνει το πολύ καστανό ανοιχτό άντε το πολύ μελί αν ανοίγει εύκολα η ρίζα σου.
Οι βαφές που πήρες, η 7 και η 8.8 δεν γίνεται να ανοίξουν το καστανό με τίποτα, ένα ικανοποιητικό ξάνοιγμα μπορεί να σου δώσει η βαφή απο 12 νούμερο κ πάνω (όπως η 12,86 της κόλεστον) αλλά να έχεις υπόψην οτι όλες οι βαφές αφήνουν λίγο πολύ λίγο κίτρινο στο μαλλί.
Για το σαντρέ που επιθυμείς να πετύχεις δυστυχώς το ντεκαπάζ είναι μονόδρομος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ! ΛΟΙΠΟΝ ΙΦΙΓΕΝΙΑ ΜΠΗΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΙΧΑ ΤΗ ΒΑΦΗ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑ , ΧΧΑΧΑΧ, ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ. ΕΙΧΕς ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.ΤΩΡΑ ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ , ΑΦΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ 3-4 ΒΔΟΜΑΔΕΣ? ( Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ΑΝΤΑΥΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ)ΕΤΣΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡαΣΩ ΜΕΡΙΚΕς ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΩ? ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 9.01 ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ? ΓΕΝΙΚΑ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΝΟΤΑ.

ifigenia είπε...

Νότα δεν ξέρω όλες τις αποχρώσεις ξανθού για να σου πω, για την ακρίβεια ξέρω μόνο δυο τρείς, αυτές που μου χρησιμεύουν δηλαδή! Γενικά ότι τελειώνει σε 1 είναι σαντρέ, ότι τελειώνει σε 3 ντορέ (μελί δηλ.) και το ντεκαπάζ φυσικά,που δεν είναι βαφή αλλά σκόνη.
Για τις ανταύγειες βάζεις ντεκαπάζ,αλλιώς αν βάλεις την επόμενη απο το 9.1, σε σαντρέ πάλι είναι το 10.1 αλλά δεν θα δείς διαφορά σαν να μην έκανες καθόλου ανταύγειες θα είναι.

Ανώνυμος είπε...

malista.euxaristo!

Ανώνυμος είπε...

eimai kommwtis kai ayta pou grafei ayti i kyria gia to teleio ksantho den ta aspazome katholou...simvouleuw kamia kyria na min kanei ayto to pragma sta mallia tis....oso gia ta ntekapaz ...stis meres mas iparxoun ipia kai xwris amwnia kai mpenoun kai riza kai den kanoun katholou katastrofi an ta xrisimopiisei epagkelmatias. kati akomi to santre den spaei tin kitrinila polu apla giati to antitheto tou kitrinou einai to biole to opio mporei na anamixthei me santre mazi kai na dwsei teleio apotelesma.ta ksantha malia prepei na ta kanete mono se empeirous kommwtes kai oxi mones sas....simvouli mou.

ifigenia είπε...

Κοιτάξτε, το διαδίκτυο είναι ένας ελεύθερος χώρος ιδεών και απόψεων, δεν το παίζω επαγγελματίας και το έχω ξεκαθαρίσει πολλες φορές αυτό, λέω την γνώμη μου τελείως εμπειρικά, και απευθύνομαι σε κοπέλες που προφανώς δεν είναι ικανοποιημένες απο τα κομμωτήρια τους ή για άλλους λόγους δεν θέλουν να φτιάξουν τα μαλλιά τους εκεί.
Όπως και να 'χει, ο καθένας έχει άποψη και κρίση για οτι διαβάζει, κι αναλόγως πράττει.

Ανώνυμος είπε...

λοιπον γεια σου ακριβος τα ιδια εχω λεπτη τριχα εχω ενιξη τα μαλια μου σιγα σιγα τα φυσικα μου ειναι καστανα οχι σκουρο μικρη το καλοκερι ηταν ξανθο μελι απ τον ηλιο κλπ ακου τωρα επιδει ιδα την φωτο στο τελος εμενα δεν ανοιγουν τοσο αλλο ριζα αλλο κατω πριν 2 μερες πηγα κομοτιριο ενω ειχα ενα 11 κατω και ενα 10 ριζα πιγε και μου εβαλε σαντρε χαλια χαλια εγω δεν εβαλα ποτε σαντρε ποτε τορα εχω ενα 8 ρζα και ενα 10 κατω ενα χαλι αστα ασε που μου εκαψε το κεφαλι και εχω εγκευματα αστα για πες μου τωρα πως θα το επαναφερο που ποναω και δεν μπορω να τα βαψω ? βοηθια παρακαλω!

ifigenia είπε...

Γειά και σε σένα!
Πως γίνεται να στα κάψει με απλή βαφή? Τέλοσπάντων, απτη στιγμή που έχεις εγκαύματα στο κεφάλι καλύτερα να μην βάλεις καμία απολύτως βαφή μέχρι να αποκατασταθεί τελείως το δέρμα σου! (άλλωστε οι βαφές το γράφουν ξεκάθαρα οτι αν έχει πληγές το κεφάλι απαγορεύεται να τα βάψεις).
Αν τα μαλλιά σου τα έχεις ξανοίξει με ανταύγειες ή γενικά με ντεκαπάζ (δεν μου το ξεκαθάρισες) αν αγοράσεις κάποιο silver shampoo και λουστείς, θα ξανανοίξουν προς το άσπρο όπου πριν ήταν ξανθα στο ύψος του 11, χωρίς να βλάψεις περαιτέρω το δέρμα του κεφαλιού σου.
Αν τα έχεις ανοίξει μόνο με βαφή,τότε η μόνη λύση είναι να τα ξαναπεράσεις με βαφή,πολύ ανοιχτή,στο ύψος του 10 ή 11,ανάλογα τι θες,αλλά όταν φύγουν τα εγκαύματα.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας...λοιπον..εχω το ξανθο πλατινε...αλλα τωρα που μου βγαινει ι ριζα δεν μπορω να την βαψω αλλα μονο να κανω ανταυγειες ντεκαπαζ...το θεμα ομως ειναι οτι το μαλλι μοθ ειναι πλατινε κατω και πανω λιγο πιο κιτρινο γτ ανταυγειες εχω πανω και δεν βαφεται ολο το μαλλι..τι να κανω για να γινει ολο ιδιο??

konstantina 25 είπε...

καλησπερα!λεγομαι κωνσταντινα και ανακαλυψα αποψε το blog σου που βοηθαει πολυ!!!ειμαι και εγω απο τις κοπελες που πας στα κομμωτηρια και ενα ξανθο ομοιομορφο χρωμα της προκοπης δεν εχω δει!σε παρακαλω βοηθησε με και εμενα.τα μαλλια μου ειναι καστανα σκουρα το φυσικο τους,και εχω κανει ανταυγιες.το θεμα ειναι πως 1) μου βγαζουν ενα ξανθο θαμπο οταν μου βγαινει η ριζα 2)απο την μιση και κατω εχει ξεθοριασει το ξανθο χρωμα και ειναι σαν καστανα ανοιχτα απο την μεση προς τις ακρες και δεν ξερω τι να κανω!!!αμα βαλω το σαντρε που λες απο την μεση και κατω ενω τα μαλλια μου ειναι ήδη με ανταυγιες, (αν και τεινουν στο καστανο πλεον) θα καουν???η ειναι να τα περασω απο την μεση και κατω με την βαφη που προτεινεις?

Ανώνυμος είπε...

κωνσταντινα ονομαζομαι,εχω καστανη σκουρα ριζα..εχω κανει ανταυγιες τα μαλλια μου και η κομμώτρια μου βαφει ανταυγιες καθε μηνα σχεδον την ριζα που βγαινει.απο την μεση και κατω προς τις ακρες εχει ξεφτισει το ξανθο που ειχα και ειναι σαν καστανο ανοιχτο.μπορω να βαλω σε ολο το μαλλι την βαφη που προτεινεις ωστε να εχω ομοιομορφο χρωμα? οταν μου τα βαφει, απο την ριζα ως την μεση ειναι ξανθα (και δεν μαρεσει το συγκεκριμενο χρωμα που βγαινει) και απο την μεση και κατω ειναι θαμπα και καστανο ανοιχτο.ειναι διακριτη η διχρωμια.γινεται να βαλω σε ολα την βαφη?τι λεσ?σε παρακαλω βοηθεια!εχω κουραστει με αυτη την κατασταση Υ.Γ ΕΧΩ ΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΑΚΡΗ ΛΟΓΩ ΙΣΙΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΙΔΕΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ.

ifigenia είπε...

Γειά σου Κωνσταντίνα!
Όχι,δεν βλέπω τον λόγο να βάλεις βαφή.
Προφανώς το κάτω μέρος των μαλλιών σου δεν έχει πολλές ανταύγειες όσο θα ήθελες, η λύση λοιπόν είναι προφανής, περισσότερες ανταύγειες στο κάτω μέρος των μαλλιών σου και όχι μόνο στο πάνω μέρος.
Αν τα έβαφες, και πάλι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ομοιόμορφο αφού στο πάνω μέρος θα έβγαινε πιο ανοιχτή λόγω των ανταυγειών και στο κάτω μέρος σκουρότερη.

ifigenia είπε...

Γειά και σε σένα φίλη μου.
Βασικά δεν κατάλαβα την ερώτηση σου.Έχεις πλατινέ μαλλιά,κ κάνεις ανταύγειες στη ρίζα και βαφή σωστά?
Το πρόβλημα που είναι?
Η ρίζα λογικό να είναι λίγο πιο σκούρα απο τη στιγμή που δεν την βάφεις όλη με ντεκαπάζ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Ιφιγένεια θέλω τη βοήθεια σου! Έχω φυσικό χρώμα μαλλιών καστανό πολύ σκούρο προς μαύρο.Άρχισα να το ανοίγω στο κομμωτήριο με ανταύγειες μέχρι που έκανα ντεκαπάζ και άνοιξε όλο.Τώρα έχω τη ρίζα πιο σκούρη απ το υπόλοιπο μαρή καθώς βάφεται με βαφή και όχι με ντεκαπάζ. Θέλω να το σκουρίνω μόνη μου το μαλλί μου χωρίς κομμωτήριο..Θέλω ένα ξανθό σκούρο προς μελί,πως θα το πετυχω αυτο; Μαρια

ifigenia είπε...

Γειά σου Μαρία.
Γενικά το πλατινέ δύσκολα θα το ξεφορτωθείς, γιατί ποτίζει στην τρίχα,(όπως και το μαύρο) και θα ξερνάει συνέχεια.
Κ το πιο δύσκολο είναι να κατεβάσεις τον τόνο του ξανθού γιατί μπορεί να σου βγεί γκριζοπράσινο..(τουλάχιστον με τις σαντρέ-ιβουάρ βαφές αυτό συμβαίνει σίγουρα)
Αλλά νομίζω πως αν βάλεις μελί βαφή θα το αποφύγεις αυτό γιατί απο μόνη της έχει μέσα πορτοκαλί.Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον που ξέρει σε αυτή την περίπτωση,
ή να κάνεις δοκιμή σε μια τούφα πριν ξεκινήσεις να τα βάψεις! Γιατί η κομμώτρια μου μου είχε πει πως για να κατεβάσεις τόνο στο πλατινέ χρειάζεται "στάρωμα".(μην με ρωτήσεις τι είναι δεν κατάλαβα!) Αλλά εγώ είχα ρωτήσει για σαντρέ σκούρο, με το μελί ίσως να μην είναι πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

να σαι καλά ευχαριστώ...για χρωμοσαμπουάν τι θα έλεγες;

ifigenia είπε...

Όπως σου είπα, το πλατινέ δεν καλύπτεται εύκολα απο βαφή,θέλει διαδικασία, πόσο μάλλον το χρωμοσαμπουάν που δεν πιάνει ούτε σε φυσικά μαλλιά.(ζήτημα αν αλλάζει το χρώμα κατα μισό τόνο.)

Ανώνυμος είπε...

κατάλαβα...οπότε θα ρωτήσω ειδικό πρώτα!! Ευχαριστώ πάντως!! Μαρια

Ανώνυμος είπε...

ifigenia γεια σου.κυριακη με λενε.λοιπον.εχω η μαλλον ειχα φυσικα καστανα μαλια.εδο και 2 χρονια,κανω ανταυγιες ντεκαπαζ,καθε 2 μηνεσ,φυσικα στην ριζα μονο.μετα ενδιαμεσα κανει η κομωτρια ενα χρωμα την ριζα για μην φαινετε το σκουρο.
αλλα τωρα μετα απο τοσα χρονια βαρε8ικα να κανω ολο αυτο κα8ε τοσο..και ειπα να να κανω μονο βαφη.το καναμε μια φορα,περασαμε ολα τα μαλια με 7 για να ανοιγουν ολα σιγα σιγα.ολα καλα,με τον καιρο βεβαιαα ανοιξανε αρκετα.βεβαια τα μαλια εχουν το ντεκαπαζ και ειναι ανοιχτα,το προβλημα ειναι κλασικα στην ριζα!
τα ξανακαναμε πριν ενα μηνα μονο την ριζα,εβαλε το 7,αν και την ειπα οτι ειναι σκουρο σε σχεση με τα αλλα μαλλια δεν με ακουσε και οντοσ η ριζα εγινε ψιλοπορτοκαλι..επειδη βαρεθηκα να παω παλι κομωτιριο ειπα θα τα κανω εγω..τα εκανα χτες πηρα το 8.1 τησ κορρεσ!ειπα να να τα κανο λιγο χωρισ χιμικα.καλα γινανε αλλα θελω σιγα σιγα να γινουν 9 ακομα και 10!!τωρα τη να κανω?
να βαλω την επομενη φορα 10.1 παλι μονο στη ριζα??η να τα τα βαλω σε ολα το 10??η ριζα δεν με πειραζει να ειναι λιγο πιο σκουρη..αλλα οχι πολυ!θελω ρε παιδι μου να βαζω ενα χρωμα και να τελειωνω!!κουραστικα μια αυτο μια το αλλο.

ifigenia είπε...

Kυριακή γειά,
επειδή στο κάτω μέρος των μαλλιών σου υπάρχουν οι ανταύγειες,το χρώμα θα σου βγαίνει ανοιχτότερο αποτι η ρίζα,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Το τι χρώμα θα βάλεις εξαρτάται απο το τι θες εσύ, αν εσυ θες 10, βάλε το 10.Επειδή σίγουρα θα έχει διαφορά με το 8 που είχες όμως καλύτερα να το περάσεις σε όλα τα μαλλιά για να είναι πιο ομοιόμορφα.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ιφιγενεια.
υπαρχει μια βαφη της εταιριας swartzkopf royal που λεει καταξανθο φυμε(αριθμο δυστυχως δεν θυμαμε παντως στο χρωματολογιο δειχνει καταξανθο-ασπρο) αυτη τωρα θα τα σανταρει τα μαλλια ή θα βγαζει κιτρινιλα?
και κατι ακομα μπορεις να μου προτεινεις μια καλη εταιρια που βγαζει καλες σαντρε βαφες?Ευα

κυριακη είπε...

ευχααριστω για την απαντησει! αμα βαλω σε ολα,καλητερα 10 οχι και σαντρε μαζι ε?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Ιφιγένεια και συγχαρητήρια για το blog σου!! Θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ μαζί σας το θέμα με τα μαλλιά μου.

Καταρχήν, το φυσικό μου χρώμα είναι καστανό σκούρο. Έχοντας κάνει χρόνια ξανθιές ανταύγειες έχουν ανοίξει αρκετά. Το θέμα είναι ότι επειδή τα μαλλιά μου μακραίνουν αρκετά γρήγορα, αποφάσισα να τα κάνω όλα ξανθά.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ενώ κατά μήκος τα μαλλιά μου έχουν αυτό το ξανθό - άσπρο που θέλω, η ρίζα μου όμως είναι μαύρη και, επειδή τα έχω βάψει 2-3 φορές ξανθά μόνη μου, ακριβώς μετά τη μαύρη μου ρίζα είναι ένα ξανθό σκούρο.

Το θέμα είναι ότι πήγα στο κομμωτήριο και μου είπε ότι αυτό το ξανθό σκούρο της ρίζας μου που διαφέρει από το υπόλοιπο δν μπορεί να το ανοίξει γτ βαφή σε βαφή δν πιάνει.

Εδώ, λοιπόν, θα χρειαστώ τη βοήθειά σας..Μπορώ να πάρω αυτό το ξανθιστικό κουτί της KOLESTON, ένα μπλε είναι από ότι είδα, και να περάσω και τη καστανή σκούρα (φυσικό) και τη ξανθιά σκούρα (βαμμένη) ρίζα με το ξανθιστικό αυτό??

Και μετά να περάσω βαφή ξανθιά μόνο στη ρίζα που θα έχω βάψει ή σε όλο το μαλλί μου??

Ευχαριστώ και συγνώμη για το πρήξιμο!

Λίτσα

ifigenia είπε...

Κυριακή το αν θα βάλεις σαντρέ ή όχι εξαρτάται απο την απόχρωση που εσύ θες.Το σαντρέ δεν κιτρινίζει τα μαλλιά (τα ήδη ξανοιγμένα), υπάρχουν κι άλλες αποχρώσεις ωραίες στο ύψος του 10 όπως το ιβουάρ και το ντορέ,δεν είναι απαραίτητο να βάλεις σαντρέ,ότι σαρέσει.
Δηλαδή με λίγα λόγια το σαντρέ είναι απόχρωση ξανθού, δεν είναι πιο ανοιχτό ξανθό απο τα άλλα,ούτε ανοίγει πιο πολύ τα μαλλιά.

ifigenia είπε...

Λίτσα άκου, βαφή πάνω στη βαφή δεν πιάνει οπότε αν βάλεις ξανθιστική πάνω στη ρίζα σου, (και την βαμμένη αλλά και την μαύρη) η σκούρα ξανθιά θα ανοίξει ελάχιστα, και η μαύρη θα γίνει ξανθιά σκούρα.Αποτελεσμα αρκετά ομοιόμορφο δηλάδή.
Αν κάνεις πάνω απο αυτή τη ρίζα και ανταύγειες με ντεκαπάζ, θα έχεις ομοιόμορφο ξανθό άσπρο χρώμα όπως στα υπόλοιπα.Δεν είναι τίποτα περίπλοκο να λύσει ο κομμωτής σου...

ifigenia είπε...

Εύα δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτή την βαφή οπότε δεν μπορώ να σου πω.Αλλά αν τελειώνει σε 1 τότε είναι σαντρέ σίγουρα.
Δεν έχω να σου προτείνω κάποια σαντρέ βαφή, γιατί όλες πάνω κάτω είναι ίδιες, πάνω σε ντεκαπαρισμένο μαλλί βγάζουν όλες σαντρέ, ενώ πάνω σε καστανή ρίζα δυστυχώς όλες πορτοκαλίζουν λίγο.

Ανώνυμος είπε...

(Ρενα) Καλημερα κοριτσια . Ειλικρινα δεν αντεχω αλλο. Η τελευταια ελπιδα μου ειστε εσεις . Καταρχην εχω κοντα μαλλια (Γυρω στα 10 12 εκατοστα) Το χρωμα του φυσικου μου μαλλιου ειναι καστανό σκουρο . Μεχρι πριν 3 μηνες εκανα ανταυγειες .Επειδη όμως η σχεδον ασπρη ανταυγεια σε συνδιασμό με την καφε σκουρα βαση με αγριευε και με μεγαλωνε ηλικιακα απο οτι μου λεγανε ολοι αποφασισα να κανω βαφη , παλι σε κομωτηριο. Η ριζα μου τοτε ηταν 3-4 εκατοστα. Παρολο που εξηγησα στον κομωτη οτι σιχαινομαι το πορτοκαλι και οτι ηθελα να μου το κανει οσο το δυνατον πιο ξανθο σαντρε το μαλι μου βγηκε μελι πορτοκαλι. Μετα απο 1 μηνα ξαναπηγα γιατι μου ειπε οτι με τη δευτερη θα εβγαινε αυτο που ηθελα και το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Οποτε αποφασισα να παρω την κατασταση στα χερια μου . Πηρα τη βαφη 12.81 μιας μαρκας adrian κατι (μηπως εφταιγε αυτο;) και 40αρι οξυζενε και τα εβαψα μονη μου. Το αποτελεσμα ηταν λιγο καλυτερο. Ανοιξαν ενα τονο και εφυγε λιγο το πορτοκαλι αλλα οχι ολο. Παλι μελι τα λες. Μετα απο 20 ημερες ξαναεκανα προσπαθεια (δηλαδη πριν 6 μερες ) αλλα αυτη τη φορα εβαλα μισο σωληναριο απο 000 της relken και μισο 1281 με ενα 40αρι οξυζενε . Το αποτελεσμα; εγινε λιγο πιο ανοιχτο . Εναν τονο περιπου αλλα παλι ξανθο σαντρε δεν το λες . Μαλλον μελι-χρυσο - πορτοκαλι .Το καλο ειναι οτι ειναι ομοιομορφο δεν εχω διχρωμια πουθενα . Τι αλλο μου μενει να κανω και ποτε; Σας ευχαριστω και συγνωμη για τη φλυαρια μου.

Ανώνυμος είπε...

geia sas kai apo emena!!! exw kai egw ena problhmataki kai 8a h8ela thn dikh sas symboylh!! to fysiko twn malliwn moy einai kastano edw kai ena xrono ta anoigw siga siga! twra exw thn bafh 9.1 nai men einai wraio san xrwma giati enw bgenei h riza den fainetai apaisia alla moy einai poli xryso 8a elega kai sta fwta to bradi einai akoma pio xryso kai den moy aresei ka8oloy!!! kai exw bare8h na dinw synexws ta xrhmata moy sto kommwthrio!! ti mporw na kanw wste na exw ayto to xrwma h akoma kai na to anoigo kai allo alla xwris na einai ayto to ξan8oxryso???na perasw sta mallia moy me ξan8istikh??? kai meta bafh??? kai an nai pws na to kanw ayto???

ifigenia είπε...

Ρένα το θέμα είναι οτι με τις βαφές ΔΕΝ γίνεται να βγάλεις ξανθό σαντρέ.Οι βαφές πάντα μα πάντα πορτοκαλίζουν, ακόμα και οι πιο ανοιχτές, το λένε πάνω στο κουτί ξεκάθαρα, πως για να βγεί το χρώμα που δείχνει πάνω το κουτί πρέπει να προηγηθεί ντεκαπάζ.Εκτός αυτού, απο τις πολλές βαφές που έχεις βάλει,όσο ανοιχτή και να βάλεις απο πάνω δεν σου δίνει το μέγιστο ξανθό που θα έδινε πάνω σε φυσική ρίζα γιατί βαφή πάνω στη βαφή δεν πιάνει.
Η μόνη λύση για να έχεις ξανθό που δεν κιτρινίζει/πορτοκαλίζει είναι να τα ξανοίξεις με ντεκαπάζ και μετά να περάσεις την βαφή.
Φαντάζομαι πως στις τούφες που είχες κάνει ανταύγειες το χρώμα έχει βγεί τέλειο αφου πέρασες απο πάνω τη βαφή σωστα?
Αν κάνεις πολλές ανταύγειες στη ρίζα και μετά τις περάσεις απο πάνω με την βαφή που βάζεις θα ανοίξουν προς το άσπρο κι όχι προς το μελί.

Ανώνυμος είπε...

maria!!geia sas kai apo emena !!! exw kai egw ena problhmataki kai 8ela na me boh8hsete ayth thn stigmh ta mallia moy exiyn to 9 me 20aro aξyzene ths rilken nai men einai wraio san xrwma kai otan bgenei h riza h kastani den einai ka8oloy asxhmo alla.... einai poli xrysoportokali pws mporw na exw ayto to xrwma xwris ayto to xryso??? na ta perasw prwta me ξαν8ιστικη??? και μετα βαφη??? ax sas parakalw boh8hste giati exw bare8ei na dinw ta xrhmata moy sta kommwthria . sas eyxaristw poli!!!

Ανώνυμος είπε...

(Ρενα)Δηλαδη αν καταλαβα σωστα πρεπει να κανω ανταυγειες σε ολα τα μαλλια και μετα να χρησιμοποιησω την 9.01 που ελεγες. Αν ναι ποτε να το κανω . τελευταια φορα που τα εβαψα ηταν πριν εξι ημερες και φυσικα δεν εχει βγει ριζα ακομη. Οι ανταυγειεςπου εχουν μεινει ειναι πολυ λιγες γιατι εχω κοντα μαλλια και τα κουρευω συχνα . Μπορω να το κανω και τωρα η πρεπει να περιμενω;Σε ευχαριστω παρα πολυ

ifigenia είπε...

Ρένα επειδή έκανες πολύ πρόσφατα βαφή το καλύτερο θα ήταν αν περιμένεις κανα δυο βδομάδες το λιγότερο.
Μετά απο τις ανταύγειες όποια σαντρέ βαφή και να βάλεις απο πάνω θα γίνουν σαντρέ σίγουρα.(μπορείς να βάλεις και πιο ανοιχτή απο την 9.1)

ifigenia είπε...

Φίλη ανώνυμη,
δεν γίνεται να έχεις βαφή πάνω σε καστανή ρίζα χωρίς να πορτοκαλίζει.
Κι αν σου φαίνεται η 9.1 να πορτοκαλίζει τότε πίστεψε με αν ανέβεις τόνο σε ξανθιστική θα σου φαίνεται ακόμα πιο έντονο το πορτοκαλί.
Για να μην πορτοκαλίζουν τα μαλλιά πρέπει να ξανοιχτούν πρώτα με ντεκαπάζ και μετά να περαστούν με βαφή.Αλλά θα έχεις συνέχεια το πρόβλημα με την ρίζα μετά,που θα κάνει μεγάλη διαφορά με τα υπόλοιπα,κι επίσης απο τη στιγμή που δεν τα θέλεις κατάξανθα αλλά σαρέσει το χρώμα που έχεις δεν υπάρχει λόγος να μπείς στη διαδικασία να μπλέξεις με το ντεκαπάζ.

Ανώνυμος είπε...

se eyxaristw poli ifigenia gia thn symboyli soy se eyxaristw para poli!!!! na rwthsw kai kati akoma??? twra exw to 9. kai oxi to 9.1 ekana la8os.ths rilken . esy dhladh pisteyeis oti den 8a htan swsto na perasw prwta mia Ξan8istikh skonh kai meta to xrwma????moy exoyn pei oti etsi den 8a kitrinizi esy ti les giayto??? eixa to 8 ths kolleston kai phga sto 9 oxi panw se kastano!!!! twra to bradi einai teleio xrwma alla me ton hlio einai poli xrysoportokali!!!! sas eyxaristw poli!!

ifigenia είπε...

Η ξανθιστική σκόνη που λες, είναι το ντεκαπάζ.Αυτό σου είπα κι εγώ παραπάνω, αν ξανοιχτεί το μαλλί με ντεκαπάζ και μετά περαστεί βαφή το χρώμα βγαίνει υπέροχο.Αλλά δεν θα σου πρότεινα να βάλεις σε όλα τα μαλλιά ντεκαπάζ γιατι δεν ξέρεις πως μπορείς να καταλήξεις κι επίσης το ντεκαπάζ δεν πρέπει να ακουμπάει το δέρμα του κεφαλιού.
Πριν,λέγοντας για ξανθιστική νόμιζα οτι εννοούσες ξανθιστική βαφή,γιαυτο σου απάντησα πως δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Πάντως αν θες την γνώμη μου θα ήταν πολύ πιο συνετό να κάνεις πολλές χοντρές ανταύγειες με ντεκαπάζ και μετά τη βαφή, απότι σε όλα τα μαλλιά ντεκαπάζ.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβως κανω και εγω το μαλλι μου χρονια τωρα! Οντως τα εξηγησες τελεια και θσ ηθελα να προτεινω και εγω κατι εαν μου το επιτρεπεις ¨)
Παω στο HONDOS και αγοραζω το μωβ σαμπουαν το Perfect και λουζομαι με αυτο 2 φορες την εβδομαδα.βοηθαει στο να κραταει το σαντρε το 9.1 απλα...perfect! απλα το αφηνω γαι 2-3 λεπτακια κ μετα ξεβγαζω....καληνυχτα σας!!!

ifigenia είπε...

συμφωνώ! και μια φορά τη βδομάδα μια χαρά είναι για τα πολύ ξανοιγμένα μαλλιά γιατί το απορροφάνε καλά..καληνύχτα και σε σένα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ SILVER ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΗΡΕΝΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΡΚΕΤΑ . 1-2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥ.

ΠΟΙΑ ΜΑΣΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ? ΚΑΜΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ.

ΝΟΤΑ.

ifigenia είπε...

Εγώ πάντως δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία με ιδιαίτερο αποτέλεσμα, όλες κάνουν απαλά τα μαλλιά μετά το λούσιμο αλλά μετά πάλι γίνονται πιο σκληρά.Τελευταία κάνω μάσκα με ελαιόλαδο μια φορά τη βδομάδα και τουλάχιστον εγώ νομίζω πως τα βλέπω πιο δυνατά και λαμπερά απότι με τις μάσκες που αγόραζα.

Ανώνυμος είπε...

ιφιγενεια γεια σου!τελικα,τολμησα κ εκανα το πειραμα με τις λιγες τουφες ντεκαπαζ,κ μετα βαφη,κ το αποτελεσμα ειναι πολυ ωραιο!!σευχαριστω πολυυυυυ πολυυυυ για τις συμβουλες σου!!! :)
emma.

ifigenia είπε...

Εmma χαίρομαι πάρα πολύ που βόηθησα!

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα κ απο μενα κοριτσια.εχω μια απορια,η μενεγακη που και αυτη καστανη σκουρα ειναι,κανει βαφη η ντεκαπαζ???τετοιο χρωμα θα ηθελα να τα κανω κι εγω γιαυτο ρωταω.ευχαριστω.γιωτα.

ifigenia είπε...

Γειά σου Γιώτα, η Μενεγάκη κάνει ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά, με βαφή δεν ανοίγει το καστανό σκούρο.

Ανώνυμος είπε...

εισαι σιγουρη γιατι τα κανει ετσι πολλα χρονια κ εφοσον ντεκαπαζ στη ριζα δεν πρεπει να κανουμε πως εχει τοσα μαλλια ακομα?αποτι εχω καταλαβει το ντεκαπαζ ειναι μονοδρομος για ωραιο ξανθο ε?

ifigenia είπε...

πλάκα κάνεις που έχει τόσα μαλλιά ε? όλα εξτένσιονς είναι! δεν είδες πως εμφανίστηκε στα βαφτίσια της συνεργατιδας της Ελένης Γελαλή, που πήγε χωρίς να έχει πάει κομμωτήριο και φαινόντουσαν ξεκάθαρα τα ολόισια εξτένιονς σε σύγκριση με τα δικά της κοντά καμμένα κατσαρά μαλλιά! χάλια!
κοίτα εδώ:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=41&mid=18&issueId=15638

ναι έτσι είναι, πλατινέ χωρίς ντεκαπάζ ούτε μια στο εκατομμύριο.είναι μονόδρομος όπως το πες.

Ανώνυμος είπε...

πωωωωωωωω!αυτη τη φωτο δεν την ειχα ξαναδει.τελικα μαλλον εχεις δικιο.απλα ειναι δυσκολο να κανουμε μονες μας ανταυγειες κ δν θελω να παω σε κομμωτηριο ειναι απλησιαστες οι τιμες.τελος παντων σευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ιφιγενεια!εχω ξανθο μαλλι με ντεκαπαζ(πλατινε φαση θα ελεγα)αλλα με ανταυγειες το ανοιξα.και θελω να περασω μια σαντρε βαφη για να φυγει η κιτρινιλα που δημιουργειται μετα απο καποιο διαστημα.βεβαια δεν θελω να το κανω στο κομμωτηριο και να πληρωσω πολλα λεφτα και λεω να το κανω μονη μου.με ποσο οξυζενε πρεπει να το βαλω (βαφη γυρω στο 12)και ποση ωρα να το κρατησω.βασικα δεν ξερω με φοβιζει να το κανω μονη μου..

ifigenia είπε...

Γειά σου φίλη μου, όχι προς θεού δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο, δηλαδή να βάζουμε σαντρέ βαφή πάνω σε πλατινέ μαλλί!
ίσα ίσα που έχω γράψει άπειρες φορές σαυτό το φόρουμ οτι πάνω σε ντεκαπαρισμένο μαλλί δεν πρέπει να ξαναβάζουμε ποτέ ποτέ ξανά απο πάνω ξανθιστικές βαφές ή ντεκαπάζ.
Την βαφή την προτείνω για επιπλέον ξάνοιγμα σε μαλλιά που έχουν ανοίξει προς το πορτοκαλί, δηλαδή καμία σχέση με την περίπτωση σου.

Η κιτρινίλα στα πλατινέ μαλλιά είναι το πιο εύκολο να ξεφορτωθείς, αγόρασε ένα silver shampoo απο κάποιο καταστημα καλλυντικών και τέλος κιτρινίλα.Ούτε χημικά,ούτε αμμωνία ούτε τίποτα, ένα απλό σαμπουάν είναι, και κάνει τα κιτρινισμένα πλατινέ μαλλιά άσπρα.

Ανώνυμος είπε...

το εχω το σιλβερ απλα θελω να περασω τη βαφη σαν ρεφλε για να γινει πιο ασημι-ασπρο.και επισης θελω να περασω τη βαφη για να καλυφθουν οι μαυρες τουφιτσες στη ριζα που μενουν μετα τις ανταυγειες.αλλα φοβαμαι μην σκουρινουν οι ανταυγειες μου οι ανοιχτες..
να ετσι θελω να γινει το χρωμα http://www.youtube.com/watch?v=oXJ-oDCLJ_Q

effie είπε...

γεια σου ιφιγενεια,το χρωμα που χεις πετυχει ειναι ακριβως αυτο που θελω!το φυσικο μου ειναι ξανθο σκουρο(γυρω στο 6) κ περσι τα εβαψα για πρωτη φορα με μια σαντρε βαφη στο σπιτι,χωρις ντεκαπαζ.Το αποτελεσμα ηταν πορτοκαλοκιτρινα μαλλια οπως φανταζεσαι!Πηγα στο κομμωτηριο κ μου ειπαν πως μονο με ανταυγειες ντεκαπαζ μπορω να το πετυχω.Αλλα οσες κ αν μου εκαναν,παντα υπηρχε λιγο απ το παλιο χρωμα,δεν ηταν ενα ενιαιο χρωμα σαν το δικο σου,είχε χαλκινο στα σημεια που δεν ειχε ανταυγειες.Κ στη ριζα μου βαζε ξανθιστικη κ ηταν χαλκινη πολυ παρολο που εβαζε σαντρε αποχρωση.Σταματησα λοιπον να πηγαινω(ηταν κ πανακριβα, 200ευρω τον μηνα).τωρα κανω τη ριζα μονη μου με ξανθιστικη κ το μαλλι μου εχει ανοιξει παρα πολυ,ειναι σχεδον οπως στη φωτο,αλλα εχει χαλκινο μεσα.Πιστευεις πως αν παρω σαντρε βαφη,μπορει να φυγει το χαλκινο χωρις ντεκαπαζ?Κ σε περιπτωση που χρειαστω ντεκαπαζ,δεν καταλαβα καποια πραματα.Πρωτον,το ντεκαπαζ δεν κανει ν ακουμπησει το δερμα του κεφαλιου.Αρα στη ριζα μπαινει μονο βαφη?Δεν ειναι πορτοκαλι απ το σημειο που ξεκιναει η τριχα ωσ το σημειο που αρχιζει το ντεκαπαζ?Κ επισης,πώς ακριβως κανω τις ανταυγειες,ωστε να καλυφθει ολο το κεφαλι?Οσες κ να κανω,ολο κ καποιεσ τουφες δε θα μεινουν απ εξω?Αυτο ακριβως εγινε κ στο κομμωτηριο,εκανα εκανα ανταυγειες συνεχεια,ωσπου ηταν αδυνατο η κοπελα να ξεχωρισει τριχα τριχα το μαλλι που δεν ειχε ντεκαπαζ.Κ αυτο το λιγο που εμενε,εκανε ολο το μαλλι μου να μοιαζει χαλκινο,λες κ ειχα χαλκινες ανταυγειες.Πώς μπορω να το κανω ολο ενα χρωμα?Κ επισης,πρεπει να το κανω λιγο λιγο?Η΄ μπορω να το κανω ντεκαπαζ με την μια? Εφη

effie είπε...

Δηλδη,δεν εχω καταλαβει τι εννοεις οταν λες "κανουμε τις ανταυγειες στη ριζα".Σε τι αποσταση απ το δερμα?Κ τα σημεια που δεν εχουν ντεκαπαζ,δε θα πορτοκαλιζουν?Ειμαι ασχετη απ ο,τι καταλαβατε!χαχα Εφη

effie είπε...

υ.γ. το μαλλι μου ειναι περιπου ετσι τωρα!μονο με την ξανθιστικη! http://i.acdn.us/image/A1145/114527/300_114527.jpgτραγικο! Εφη

ifigenia είπε...

ok τότε ναι,μπορείς να περάσεις την βαφή κανονικά... οι ανταύγειες δεν σκουραίνουν με τίποτα, αλλά είναι πιθανό τα ήδη άσπρα μαλλιά περνώντας απο πάνω ένα πολύ ανοιχτό χρώμα όπως το 12, να τα γκριζάρει/πρασινίσει ελαφρώς.αλλά φαντάζομαι οτι αυτό δεν σε πειράζει αφού τα θέλεις τόσο γκρίζα όσο η φωτό που επισύναψες.

ifigenia είπε...

Γειά σου Έφη.
Λοιπόν άκου, για να γίνουν όλα ξανθά, θα πρέπει να προηγηθούν πολλές πάρα πολλές ξανθές ανταύγειες πρώτα.(ή ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά αλλά δεν προτείνεται).
Κάνοντας πολλές ανταύγειες κάθε μήνα είναι αδύνατο να μην γίνουν όλα τα μαλλιά ξανθά κάποια στιγμή, οπότε απο τη στιγμή που εσύ έχεις ακόμα χάλκινες ανταύγειες σημαίνει οτι απλά δεν έχεις κάνει αρκετές ανταύγειες.

Το χάλκινο δεν φεύγει μόνο με βαφή, ή θα φεύγει ελαφρώς αλλά με τα λουσίματα θα πορτοκαλίζει πάλι.
Η λύση είναι ανταύγειες πολλές, πυκνές και παντού για να γίνουν όλα ομοιόμορφα,
και στη ρίζα κανονικά ξανθιστική.
Όταν λέω ανταύγειες μόνο ρίζα, εννοείται πως αυτό προυποθέτει οτι τα υπόλοιπα μαλλιά τα έχεις ξανοίξει με ανταύγειες ήδη κι απο κει κ πέρα δεν θα ξαναπειράζεις και δεν τα ξαναβάφεις!
Οπότε απλά κάθε μήνα φρεσκάρεις την ρίζα με ανταύγειες όσο πιο κοντά στη ρίζα γίνεται, τώρα το πόσο κοντά εξαρτάται απο το πόσο μπορείς εσύ χωρίς να βάψεις δέρμα.(γύρω στα 2-3 χιλιοστά δεν είναι ακατόρθωτο)
οπότε το να έχεις τόσο μικρή ρίζα βαμμένη με ξανθιστική είναι κάτι που δεν φαίνεται καν, είναι τόσο μικρή που δεν κάνει αντίθεση με το υπόλοιπο μαλλί με το ντεκαπάζ...

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα είμαι η Μαρία.ήθελα να ρωτήσω αν το σαντρέ πάνω σε σαντρε βγάζει γκρι.κ αν βάφονται τα γκρι μαλλιά σε ξανθό σκούρο.ευχαριστώ!

agapi είπε...

geia sas koritsia! efigenia poli orea idea sou gia to post. ekatsa kai diavaza olo. kai egw opos kai eseis psaxno mia vafi gia na mhn kitrinizei. prin 1.5 xrono evaza mia vafi tis loreal 901s me 900s, ekana miksi kai mou evgene ena telio mallaki, ena oreo santre, meta emina engios kai stamatisa thn vafi kai ekana sthn diarkia ths engimosinis mono antavies kai refle. molis gennisa pira tis idies vafes, alla mou vgike kitrino sthn riza, epidi exoun alaksei armonika mou me thn engimosini, twra ekana 12.61 alla oute me auto to xroma eimai eytixismeni kai na fandastite oti mou to protine mid gnosti pou doulevei sto kolonaki kai vafi oles autes ksanthies pou vlepoume sinexia sto tv. mou eipe h to 12.81 h 12.89 h 12.61 narw, dialeksa to 12.61 giati fovithika oti ta ala einai poli viole kai telika mou vgike me ligi kitrini apoxrosi. tin epomeni fora tha dokima malon12.81 mazi me 12.1 kai ama vgei kalo xromataki na sas grapso koritsia, alithia einai ama paizeis me xromata kai kaneis mikses mporeis na petiheis ena telio xroma kai xoris dekapaz arki vevea na ksereis ligo apo auta kai se ena logiko xroma, pote vevea se maura malia kai se vamena, na kserite ena pragma vafi den anige pote me vafi, diladi ama exete ena kastano vamena den prokete na to aniksete pote me vafi, MONO DEKAPAZ borei na ta aniksei ala thelei poli MEGALH PROSOXI, kapios rotage gia refle epide pote den ta lene sta komotiria kai eiparxoune vevea kai kapies axristes pou den kseroun kan ti einai auto sou kanoun antavies kai se afinoune kai feuges apo to komotireio me kitrines antavies, giati kapote palia pou den eiksera mou exei tixi kai auto. ama thelite na kanete moni sas antavies sto spiti tha kanete to ekseis, molis vgalite ta aliumenoxarto tha ta lousete ta malia me ena oudetero sampouan mia fora kai xoris na vazete maskes h

Ανώνυμος είπε...

geia sas koritsia! efigenia telia I idea sou na mirazomaste ths empiries mas, egrapsa prin mia terastia selida gia ta ksantha alla mou zvisane ola kata lathos kai tora varieme ksana na grafo. aurio omos tha ta grapsw opos dipote, mporei na voithisoun I gnoseis mou se kapion.

ifigenia είπε...

Γειά σου Μαρία. Ναι, αν κάποιος έχει σαντρέ πλατινέ μαλλιά και βάλει πάνω σαντρέ θα γίνουν γκρί.(κι όχι μόνο σαντρέ, και άλλη απόχρωση ανοιχτού ξανθού να βάλεις πάνω πάλι θα γκριζάρουν) αλλά πρέπει να είναι ήδη σαντρέ για να γίνουν γκρι έτσι?
Φυσικά και βάφονται τα γκρι μαλλιά, σε ότι χρώμα θες.

ifigenia είπε...

Γειά σου φίλη μου,
αυτό με τις μίξεις το έχω ακούσει πολλές φορές, δηλ. οτι μπορούν να ανοίξουν τα μαλλιά όσο και το ντεκαπάζ.Δυστυχώς νομίζω πρέπει να ξέρεις απαυτά για να το πετύχεις...
Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές,
Οποιαδήποτε κοπέλα νομίζει πως ξέρει κάτι και θέλει να το μοιραστεί μαζί μας μπορεί να το δημοσιεύσει εδώ.Είναι πράγματα που δύσκολα θα μάθεις ρωτώντας κάποια κομμώτρια, και πολύυυ χρήσιμα για όλες εμάς που προσπαθούμε μόνες μας να φτιάξουμε τα μαλλιά μας.

Ανώνυμος είπε...

ιφιγενεια καμια καλη μασκα μαλλιων ξερεις να μου προτεινεις?

Ανώνυμος είπε...

kalimera ifigeneia... me lene fwteini k ithela na se rwtisw k gw epeidi exw kastano malli me polles antauges ksanthes k exei bgei i riza kana dio daxtila twra, ithela na prospathisw na kanw moni mou tin riza me ntekapaz prwta k meta refle (giati sto komotirio to 80riko den to glitwneis!!)...ti bazeis gia refle? bafi me nero? ti bafi k poso nero? dioti den thelw na anoiksei i riza me ti bafi, thelw na kanei antithesi me to skouro p bgainei alla me polles antauges. k ti markes na parw...alla k pws mporei kapoios monos tou na kanei to kefali tou??? eidika apo pisw?? euxaristww!!!

ifigenia είπε...

Γειά! Όχι δεν έχω να προτείνω κάποια συγκεκριμένη,
όλες πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν.Επίσης δεν θα θελα να κάνω διαφήμιση σε κάποια συγκεκριμένα!

ifigenia είπε...

Φωτεινή μπορείς να κάνεις ομοιόμορφες ανταύγειες και μόνη σου με μια κάσκα.Είναι πολύ πιο εύκολο όταν τις κάνει κάποιος μόνος του (εγώ τα απο πίσω έτσι τα κάνω) απλά με την κάσκα δεν μπορείς να βάψεις κοντά κοντά στη ρίζα,και γιαυτο τα μπροστινά τα κάνω με αλουμινόχαρτο για καλύτερο αποτέλεσμα.
Στο ρεφλέ βάζεις βαφή με χαμηλό οξυζενέ, 15 άρι.
Αλλιώς, αν δεν βρίσκεις 15άρι βάζεις 20άρι με λίγο νερό.Εγώ βασικά βάζω το 20άρι χωρίς καθόλου νερό για να ανοίξει πιο πολύ τις ανταύγειες γιατί δεν αφήνω πολύ ώρα το ντεκαπάζ..
Εσυ που την θες πιο σκούρα τη ρίζα βάλε λίγο νερό μέσα να μην σου ανοίξουν πολύ,και άσε τα λίγη ώρα.Θα το δείς με το μάτι αυτό,μόλις αρχίσουν να ανοίγουν λούσου.

Ανώνυμος είπε...

ΙΦΙΓΕΝΙΑ ΓΕΙΑ! ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ...ΑΝ ΟΙ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΛΙΓΟ ΚΙΤΡΙΝΕΣ , ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ SILVER DEN ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ , ΑΝ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΕΝΑ 10 ΘΑ ΑΛΛΑΧΕΙ ΛΕΣ ΚΑΤΙ? ΛΟΓΙΚΑ ΝΑΙ Ε? ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΟΙ ΑΝΤΑΥΓΙΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΕ ΛΙΓΟ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ .

ifigenia είπε...

Nαι,φυσικά θα ανοίξουν με το 10.Εδώ εγώ βάζω το 9.1 και ανοίγουν τέλεια, με το 10 θα γίνουν κάτασπρες.(παίζει ρόλο και το πόσο εύκολα ανοίγει η τρίχα σου βέβαια αλλά σίγουρα θα φύγει η κιτρινίλα αν βάλεις πάνω το 10.)

Ανώνυμος είπε...

Με λένε Μαρία, και παρόλο που έχω διαβάσει όλα όσα έχουν γραφτεί, έχω ακόμη απορίες. Ας τα πάρω από την αρχή, δηλαδή: είμαι φυσική καστανή με μακριά μαλλιά και λεπτή τρίχα. Έκανα αντάυγειες πριν 5 χρόνια και έκτοτε λόγω οικονομικής δυσκολίας, τα βάφω με την σβάρτσκοφ παλέτ 10.1. Επομένως στις άκρες έχω τις παλιές αντάυγεις και όλο το υπόλοιπο μαλλί είναι ξανθό που πορτοκαλίζει. Δεν έχω την δυνατότητα να πληρώνω κομμωτήρια, και θέλω τα μαλλιά μου με αποτέλεσμα σαντρέ με ανοικτές σαντρέ αντάυγειες. Άρα, αν κατάλαβα σωστά από ΟΛΑ όσα έχουν γραφτεί, θα πρέπει να πάρω μια σκόνη ντεκαπάζ και να την ανακατέψω με 20άρι ή 30άρι οξυζενέ, να πάρω αλουμινόχαρτα και με το πινέλο να παίρνω τούφες και να βάφωλίγο πιο πάνω απ το δέρμα, την τρίχα. Να περιμένω 20 λεπτά περίπου και να βγάλω τα αλουμινόχαρτα και μετά να τα ξεπλύνω με νερό; Και μετά αφού τα ξεπλύνω, απευθείας΄όπως είναι βρεγμένα να περάσω και την βαφή και να την αφήσω μισή ώρα;Και τέλος, αν έχετε την κ αλοσύνη εξηγήστε μου και την διαδικασία με την κάσκα; Πως τα κάνω; Αντιμετωπίστε με ως εξ ορισμού βλάκα και πείτε μου αναλυτικα αν ειναι εφικτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

ifigenia είπε...

Γειά σου Μαρία!Καλά μην είμαστε υπερβολικοί, δεν είναι βλάκας κάποιος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με βαφές,ντεκαπάζ κτλ..
Λοιπόν άκου, θα τα πάρω απο την αρχή:

1) αγοράζεις μια ξανθιστική σκόνη ντεκαπάζ με οξυζενέ 20άρι (αν δεν ανοίγει εύκολα η ρίζα σου πάρε 30άρι)
και μια βαφή 9.1 με επίσης 20άρι οξυζενέ

2)για να μην μπλεχτείς καθόλου με αλουμινόχαρτα κτλ, αγόρασε μια κάσκα,η οποία φοριέται σαν καπέλο (μόλις το δείς θα καταλάβεις) και έχει παντού τρυπούλες, κι ένα πινελάκι που με αυτό τραβάς τις τούφες απο τις τρύπες για να κάνεις τις ανταύγειες.Επειδή η κάσκα έχει παντού γύρω γύρω τρυπούλες, οι ανταύγειες γίνονται λεπτές,πυκνές και ομοιόμορφες.Ενώ φοράς την κάσκα,κι αφού βγάλεις τις τούφες απο τις τρύπες της κάσκας, βάζεις το ντεκαπάζ πάνω στις τούφες(πάνω στην κάσκα δηλαδή) και το αφήνεις γύρω στα 20 λεπτά.
(βέβαια απειδή τρίχα απο τρίχα διαφέρει, μπορεί η δική σου σε 20 λεπτά να μην έχει ανοίξει αρκετά,και να χρειαστεί να παρατείνεις τον χρόνο λίγο, μέχρι να δείς οτι άνοιξαν)

εναλλακτικά,αν δεν σου αρέσει η διαδικασία με την κάσκα, μπορείς να κάνεις τις ανταύγειες με αλουμινόχαρτο, το ίδιο είναι.Σου προτείνω την κάσκα γιατί αν δεν έχεις πειραματιστεί ποτέ ξανά με ανταύγειες είναι πιθανό να δυσκολευτείς)

Φυσικά στην περίπτωση σου που έχεις ανταύγειες μόνο στις άκρες,περιττό να πω πως θα βάλεις ντεκαπάζ σε όλο το μήκος των τουφών, για να ανοίξουν όλα.

3) Αφού λουστείς και τα στεγνώσεις, (δεν βάζουμε βαφή σε βρεγμένο μαλλί) μετά μπορείς να κάνεις την βαφή.Ομοίως με πριν, αν δείς πως σε 20 λεπτά δεν έχει φύγει η κιτρινίλα αφήνεις παραπάνω τη βαφή. (αλλά όχι παραπάνω απο τα 40 λεπτά που αναγράφεται στις οδηγίες)

ελπίζω να βόηθησα να καταλάβεις!

Ανώνυμος είπε...

i9ela na rwthsw sti vafi pou proteineis parapanw na valw 30 oxyzene?epeidi oi akres mou den einai toso anoixtes oso h riza skeftomai na valw 30 oxyzene sth vafi bas kai anoixei.Eva

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα κοριτσόπουλα
εχω μια αποριούλα
λοιπον τα μαλλακια μου ειναι καστανα σκούρα
και τα εχω βάψει με το 7/77 της κολεστον
δλδ ειναι σοκολατι που κοκκινιζουν ελαααχιστα
λοιπον θελω να τα κανω ετσι

http://scarletjohanson.info/wp-content/uploads/2010/10/scarlett_johansson_face.jpg
τι πρέπει να κάνω?:|

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα κοριτσόπουλα
εχω μια αποριούλα
λοιπον τα μαλλακια μου ειναι καστανα σκούρα
και τα εχω βάψει με το 7/77 της κολεστον
δλδ ειναι σοκολατι που κοκκινιζουν ελαααχιστα
λοιπον θελω να τα κανω ετσι

http://scarletjohanson.info/wp-content/uploads/2010/10/scarlett_johansson_face.jpg
τι πρέπει να κάνω?:|

ifigenia είπε...

Καλημέρα Εύα,
φυσικά και μπορείς να βάλεις 30άρι.
Απλά εμένα μου φαίνεται, δεν ξέρω αν είναι απλά η ιδέα μου, οτι με το 30άρι κιτρινίζει πιο πολύ η βαφή απότι με το 20άρι.

ifigenia είπε...

Καλημέρα και σε σένα.
Λοιπόν άκου, βαφή πάνω στην βαφή δεν πιάνει.

Που σημαίνει οτι όσο ανοιχτή βαφή και να βάλεις πάνω σε βαμμένο καστανό μαλλί δεν θα ανοίξει.Δυστυχώς για να ανοίξεις βαμμένο μαλλί χρειάζεται μόνο ντεκαπάζ,κι αυτό είναι κάτι που είναι επικίνδυνο και καταστροφικό για τα μαλλιά ακόμα κι αν γίνει στο καλύτερο κομωτήριο.

Μια λύση είναι να κάνεις σταδιακά ανταύγειες με ντεκαπάζ ώστε να βγάλεις σιγά σιγά το καστανό απο πάνω σου, αλλά σίγουρα θα πάρει αρκετό καιρό μέχρι να γίνουν όλα ξανθά όπως στη φωτό της Γιόχανσον.
Η άλλη λύση είναι αυτή που είπα παραπάνω, ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά και εύχεσαι να αντέξουν απο την ταλαιπωρία.(αν έχεις χοντρή τρίχα και γερή έχεις καλές πιθανότητες)

Ανώνυμος είπε...

χοχτρη τρίχα είχα
αλλα εχει αδυνατησει λιγο απο τα ισιωματα και τις βαφες

όταν λες ντεκαπαζ σε όλα τα μαλλια?
μόνο ντεκαπαζ?

σορρυ αν ρωταω βλακειες:)

ifigenia είπε...

ναι, μόνο με ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά μπορεί να φύγει η καστανή βαφή,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ανώνυμος είπε...

αμα προσπαθησω με το 9/1
τι χρωμα θα βγουν?

ifigenia είπε...

μπορεί να ανοίξουν λίγο,να γίνει δηλαδή ελάχιστα πιο ανοιχτό καστανό απ'αυτό που ήδη έχεις.

Unknown είπε...

SOS
DN VRHCKW LYSI :(
t fuciko mou einai kastano kanoniko
ta evapsa ksantha propersi persi ta ekana kokkina kai fetos gia kaki mou tuxi dokimasa mauro!
exw valei 6 vafes kai to mono poy exw kataferei einai n exw ena karnavali sto kefali mou pou kuriarxei to mauro!fovamai n kanw dekapaz gt idi exw talaiporisei parapolu ta mallia mou kai vgalan kai entoni psalida enw ta prosexw arketa...EXW APELPISTEI THELW N GINOUN KSANTHA OPWS PRIN :(

Ανώνυμος είπε...

σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και για τις συμβουλές σου:)
να σαι καλά

Ανώνυμος είπε...

ιφιγενεια αγορασα μια βαφη της Lorvenn νουμερο 1081 kαι λεει πανω super blond πλατινε σαντρε με 30αρι οξυζενε αλλα δεν ξερω φοβαμαι να το βαλω μην σκουρεινουν οι ανταυγειες μου(να πω οτι εχω παρα πολλεσ ξανθες ανταυγειες ειναι αρκετα ανοιχτο)
Ευα

ifigenia είπε...

Οι ανταύγειες δεν γίνεται να σκουρύνουν ειδικά με ξανθιά βαφή.Μπορεί ίσως να γκριζάρουν (ελάχιστα) αλλά με τα λουσίματα θα φύγει.

ifigenia είπε...

Στέλλα, απο μαύρο σε ξανθό χωρίς ντεκαπάζ δεν γίνεται σε καμία περίπτωση.Ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθείς το μαύρο είναι το ντεκαπάζ, αν πιστεύεις οτι τα μαλλιά σου δεν θα το αντέξουν προσπάθησε να τα ανοίγεις σταδιακά απο μαύρο σε σκούρο καστανό, μετά λίγο πιο ανοιχτό καστανό κι ούτω καθεξής, μέχρι να φτάσεις σε ένα ανοιχτό αποτέλεσμα.Άλλη λύση δεν βλέπω.
Αν και πιστεύω πως λιγότερη ταλαιπωρία για τα μαλλιά σου θα ήταν ένα ντεκαπάζ που να ξεβγάλει όλο αυτό το καρναβάλι που λες κι εσύ, παρά να τα επιβαρύνεις με συνεχείς βαφές κι αποτέλεσμα να μην βλέπεις.

Ανώνυμος είπε...

τα μαλλια μου ειναι φυσικα καστανα ενω τωρα ειναι βαμμενα κοκκινα... μπορει να περαστει ντεκαπαζ πανω στο κοκκινο μαλλι?? και επισης θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι υποχρεωτικο οι ανταυγειες να γινουν σε κομμωτηριο η αν γινεται να τις κανεις και μονη σου..
επειδη δν καταλαβα ακριβως τις οδηγιες μπορεις να κανεις πολυ πυκνες ανταυγειες στο μαλλι και μετα να περασεις τη βαφη αμεσως ας πουμε οπως ειναι τωρα το μαλλι μου??
και ενα τελευταιο ηθελα να γινω ξανθια αλλα παντα με εκνευριζει το θεμα των φρυδιων που ειναι σκουρα και εχω την εντυπωση οτι αυτο φαινεται ασχημο... τι γνωμη εχεις εσυ γ αυτο??
ευχαριστω εκ των προτερων....

ifigenia είπε...

Nομίζω πως πρέπει να τα βάψεις καστανά πρώτα, απο κόκκινο ξανθό δεν γίνεται.(λογικά θα βγεί πορτοκαλί)
Τις ανταύγειες μπορείς να τις κάνεις μόνη σου αν πιάνει το χέρι σου.Ναι, πυκνές και πολλές εννοώ, και μετά απο πάνω τη βαφή.(αφού λουστείς απο το ντεκαπάζ βέβαια πρώτα).
Αλλά όπως είπα και πιο πάνω, όχι πάνω σε κόκκινα μαλλιά, πρώτα θα πρέπει να τα βάψεις καστανά,ρώτα γιαυτό σε ένα κομμωτήριο.
Συμφωνώ μαζί σου, τα μαύρα φρύδια με ξανθό μαλλί είναι αίσχος...Αλλά ευτυχώς υπάρχουν ένα σωρό προιόντα ειδικά γιαυτή τη δουλειά,που ανοίγουν το χρώμα φρυδιών μια χαρά.
Αν αποφασίσεις τελικά να γίνεις ξανθιά,το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις απο ένα κατάστημα καλλυντικών βαφή φρυδιών.

Ανώνυμος είπε...

το καστανο θα πιασει σαν βαφη πανω στο κοκκινο???
και τι καστανο θα μπορουσα να βαλω πανω στο κοκκινο??? για να καταφερω τελικα να το κανω αυτο???

ifigenia είπε...

Το καστανό πιάνει μια χαρά πάνω στο κόκκινο.(αλλά πιθανώς όχι απο το πρώτο χέρι).Για την απόχρωση δεν μπορώ να σε βοηθήσω,μιας και δεν είμαι κομμώτρια.Πάντως ίσως χρειαστεί να περάσεις 2-3 χέρια με καστανό πριν ξεκινήσεις να ξεκινήσεις ξανθές βαφές, γιατί λογικά το κόκκινο θα "ξερνάει" λίγο κάποιο καιρό, και δεν θες τρίχρωμο μαλλί.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ιφιγενεια το μαλλι μου το εκανα απο ξανθο μαυρο και μετα απο ενα χρονο προσπαθω να το ξανακανω ξανθο.... το φυσικο μου ειναι καστανοξανθο... τωρα το περασα τρεις φορες με ντεκαπαζ μια ωρα τη καθε φορα και εχει βγει ξανθια ριζα το υπολοιπο καροτι και οι ακρες χαλκινες προς μαυρες... τωρα το εβαψα με βαφη σοκολατι και εγινε καστανοκοκκκινο και οι ακρες ειναι μαυρικοκκινες...τι να κανω για να ξεφορτωθς το μαυρο και το κοκκινο και σιγα σιγα σιγα να το ξανακανω ξανθο... οπως καταλαβαινεις το ντεκαπαζ δν επιασε ευκολα στο μαλλι μου...

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ιφιγενεια...
το φυσικο μου ειναι καστανοξανθο και απο ξανθο που το ειχα το χς βαψει μαυρο εδω και ενα χρονο..
για να το ξανοιξω υο εκανα τρεις φορες ντεκαπαζ μια ωρα την καθε φορα και εγινε ξανθια η ριζα και το υπολοιπο καροτι και αοι ακρες κοκκινομαυρες
μετα το περασα σοκολατι και τωρα ειναι καστανοκοκκινο με μαυροκοκκινες ακρες...
τι να κανω για να ξεφορτωθω για παντα το μαυρο...??

Ανώνυμος είπε...

αν πατησω ομως ντεκαπαζ πανω στο κοκκινο δν θα ανοιξει ετσι ωστε να μπορεσω να βαλω ξανθια βαφη αφου το ντεκαπαζ περναει το σταδιο του κοκκινου σωστα?? δλδ να το κανω καστανο και μετα να κανω ντεκαπαζ.....??

ifigenia είπε...

To ντεκαπάζ πάνω στο κόκκινο θα στο ανοίξει αλλά δεν ξέρω τι χρώμα θα βγάλει και αν θα καλύπτεται μετά.Καλύτερα θα ήταν πριν κάνεις κάτι να ρωτήσεις έναν κομμωτή.

ifigenia είπε...

Κορίτσια καλό θα ήταν να γράφετε ονόματα για να μην μπερδευόμαστε.
Τέλοσπάντων, για την φίλη που είχε ξανθό και τα έβαψε μαύρα:

Καταρχήν το οτι μετά τα τρία ντεκαπάζ τα έβαψες σοκολατί είναι πολύυυυ λάθος..Τώρα πως περιμένεις να τα ανοίξεις? θα χρειαστεί και τέταρτο ντεκαπάζ για να φύγει το σοκολατί!

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις φαντάζομαι είναι να κόψεις τις άκρες σου, που απο την φθορά έχουν γίνει πολύ πορώδη και έχουν ποτίσει απο την μαύρη βαφή.
Μετά ντεκαπάζ να βγάλεις το σοκολατί.(το αντέχει το μαλλί σου όμως?)
Λογικό να βγάλεις καροτί με το ντεκαπάζ πάνω στο μαύρο.Εδώ πάνω στη φυσικά καστανή ρίζα κάνεις ντεκαπάζ και βγαίνει πορτοκαλοκίτρινο.Το μόνο που έπρεπε να κάνεις είναι να περάσεις μια σαντρέ βαφή να βγάλει το καροτί,και θα καλυτερευαν πολύ.
Και σαυτήν την περίπτωση που τα έχεις σοκολατί πάλι θα βγούν πορτοκαλί με το ντεκαπάζ.Θα χρειαστείς ρεφλέ απο πάνω, με κάποια σαντρέ βαφή.

Ανώνυμος είπε...

κοπελια το καλυτερο θα ηταν να πας σε ενα κομμωτηριο για να στα κανουν ξανα ξανθα γιατι αν κανεις κ τεταρτο ντεκαπαζ τα μαλλια σου θα κοπουν σιγουρα.ειπαμε να βαφουμε τα μαλλια μας μονες αλλα οχι να κανουμε κ πειραματα.αν δεν θες να μεινεις με τα μαλλια στο χερι λοιπον πηγαινε σε ενα καλο κομμωτηριο κ μετα μπορεισ να τα βαφεις κ μονη σου τη ριζα εννοω αφου στα εχουν φτιαξει χρωματικα στο κομμωτηριο παντα.αυτη ειναι βεβαια η δικη μου αποψη.μελινα

Ανώνυμος είπε...

kalhspera kai apo emena koritsia eimai h anna. tsa mallia mou auth thn stigmh exw to 9 gia ξan8o to fusiko mou einai kastano skouro h8ella na ta anoixw siga siga alla panta exoun thn apoxrwsi tou xrusoportokali!! mou aresei to xan8o alla den 8a h8ella na ta kanw kai aspea!! peite mou sas parakalw ti mporw na kanw monh mou sto spiti pws na ta kanw ξan8a xwris auto to portokali??? mporw monh sto spiti na kanw prwta ntekapaz?? kai meta na perasw ena ξan8o xrwma?? kai an nai pia einai ta bhmata??? euxaristw!!!!

ifigenia είπε...

Aννα,για να μην πορτοκαλίζουν τα μαλλιά πρέπει να ξανοιχτούν με ντεκαπάζ,(καλύτερα ανταύγειες και όχι σε όλα τα μαλλιά) και έπειτα με βαφή,με το χρώμα που σαρέσει.Αν το ντεκαπάζ το αφήσεις τέταρτο,σίγουρα δεν θα γίνουν άσπρα.
Τα βήματα τα περιγράφω αναλυτικά στην ανάρτηση μου πιο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

malista dhladh oxi se olla ta mallia ntekapaz alla toufes toufes???an oxi tetarto to ntekapaz??? 20 leptakia??? prepei na ginoun sapra??? euxaristw ifigenia.anna

ifigenia είπε...

Aννα μπορείς να βάλεις ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά απλά το να το βάλεις τούφες τούφες είναι πιο ασφαλές.Τι τέτατρο το είκοσι λεπτά,δεν παίζει ρόλο.Καθεμιάς το μαλλί θέλει άλλο χρόνο να ξανοίξει,εμένα μπορεί να ανοίγει σε τέταρτο,σε άλλη κοπέλα μπορεί να ανοίγει σε μισή ώρα.Αυτό το βλέπεις εκείνη τη στιγμή.
Όχι, άσπρο δεν γίνεται σε είκοσι λεπτά με τίποτα,σε καμία περίπτωση, ακόμα κι αν τα μαλλιά σου ανοίγουν εύκολα.Για να γίνουν άσπρα πρέπει να αφήσεις το ντεκαπάζ τουλάχιστον 40 λεπτά.

Ανώνυμος είπε...

ελσα
λοιπον ειμαι φυσικια καστανη σκουρη...
εδωκαι πολλα χρονια τα κανω ανταυγιες με ντεκαπαζ...και ενδιαμεσα κανω τηνριζα με ενα χρωμα,για να μην φαινετε ασχημα στο σκουρο.
αλλα εχω βαρεθει ολο αυτο,ολο στα κομωτιρια ειμαι.
καιθελω να τα κανω ενα χρωμα ξανθο και περναω παντα μονο την ριζα.τωραη ριζα ειναι σκουρη...τη να κανω αν βαλω 10 η 12 με 30 οξυζενε?θα ανοιξει????

ifigenia είπε...

Γειά σου Ελσα! Ναι με ξανθιστική υψους 10 ή και 12 θα ανοίξει σίγουρα, απλά θα κιτρινίζει λίγο.Δηλαδή αν τα υπόλοιπα μαλλιά σου είναι πιο σαντρέ,θα κάνει λίγη διαφορά το κίτρινο της ρίζας.

Ανώνυμος είπε...

ελσα.οχι δεν εχω σαντρε!λιγοδεν με πειραζει ναεχει διαφορα.δεν θελω καιτοσο ξανθα πχ.μενεγακης....
κατι αλλο,αν εβαζα το ντεκαπαζ κατευτειαν στην ριζα..???καιμετα απο κανα 15 τα βγαλω???και βαλω μετα 12???λες ναπαθω τπτ.??

ifigenia είπε...

Έλσα, όσα ντεκαπάζ έχω αγοράσει γράφουν πάνω οτι δεν πρέπει να ακουμπάνε ρίζα.Ωστόσο ένας κομμωτής που μου έστειλε σχόλιο,μου έκανε παρατήρηση οτι υπάρχουν ντεκαπάζ που μπαίνουν στη ρίζα.Οπότε αν αγοράσεις κάποιο ντεκαπάζ που επιτρέπεται να μπεί στη ρίζα, το αφήσεις 15 λεπτά και βάλεις και βαφή απο πάνω το χρώμα θα βγεί σούπερ.
Αλλά αν βάλεις ντεκαπάζ μετά μην βάλεις 12 γιατί θα σου βγεί πολύ ανοιχτό, καλύτερα βάλε 10.
Δεν παθαίνεις τίποτα με 15 λεπτά ντεκαπάζ...στα κομμωτήρια το αφήνουν 40 και 50 λεπτά!

Ανώνυμος είπε...

an balw gia paradeigma to 12-1 me 30 oxuzene den 8a einai pio xan8o??? ws twra ebaza panta to 20 se oxuzene!!! anna.

ifigenia είπε...

Ναι ανοίγει πιο πολύ με 30άρι! Αλλά εμένα προσωπικά μου φαίνεται οτι με 30άρι "κιτρινίζει" πιο πολύ η βαφή.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα....8α η8ελα την βοη8εια σου.......πριν 2 μηνες εβαψα τα μαλια μου μαυρα..απο καστανα (βαμενα) που τα ειχα...και τωρα εχω παρει αποφαση ...να αρχισω να τα ξανοιγω σιγα σιγα.....μεχρι καποια στιγμη να καταλιξω ξαν8ια..που θπηρξα στον παρελ8ον παλι. τι με σθμβοθλεθεισ να κανω για να φτασω στο επι8υμιτο αποτελεσμα γρηγοροτερα??? αντυγειες ντεκαπαζ και αν ναι κα8ε ποσο συχνα να τισ κανω....ωστε να να φτασω στο επι8υμιτο αποτελεσμα γρηγοροτερα???

ifigenia είπε...

Γειά!
Σίγουρα η λύση είναι ανταύγειες.Μπορείς να κάνεις ανταύγειες κάθε μήνα,πολλές και πυκνές,αλλά και πάλι θα σου πάρει λίγους μήνες για να γίνουν όλα ξανθά.

Ανώνυμος είπε...

kalispera koritsia egw eimai kastanh oxi poli skoura.....vafw ta mallia m ksanatha 1 mish xrono twra....xrisimopoiw 12.1 ksanthistiko santre ths igora kai 40ari oxygene parola ayta meta apo 2 evdoamdes i riza skourainei.... :( ektos apo antaygies p prepei na ginontai g na petyxainw t anoixro ksantho ti allo tha mporoysa na kanw???

Ανώνυμος είπε...

epishs tha ithela t xrwma ths marias hliakh ayto einai ske6o ntekapaz??i yparxei kapoia vafh poy na teinei pros to leyko xrwma...

ifigenia είπε...

Καλησπέρα φίλη μου! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ανοίξει το ξανθό, απο το ντεκαπάζ. (με ανταύγειες όπως είπες ή σε όλα τα μαλλιά.) Δυστυχώς.

ifigenia είπε...

Το χρώμα της Ηλιάκη δεν νομίζω οτι γίνεται να βγεί με βαφή, απίθανο...Εκτός κι αν η ρίζα σου η φυσική είναι πολύ πολύ ξανθιά απο μόνη της.Ντεκαπάζ είναι..
Καμία βαφή δεν βγάζει χρώμα προς το άσπρο πάνω σε καστανή σκούρα ρίζα, όλες κιτρινίζουν/πορτοκαλίζουν.
Οι σαντρέ βγάζουν άσπρο/γκρί χρώμα αλλά πάνω σε ντεκαπαρισμένο μαλλί και όχι σε φυσικό καστανό.

xristina είπε...

Ιφιγενεια help me!Παντρευομαι σε λιγο καιρο και εχω παθει ζημια με το χρωμα της κατερινας καινουριου!Πως μπορω να το αποκτησω?Τα μαλλια μου ειναι ξανθα πολυ ανοιχτα αλλα εγω θελω να πετυχω την αποχρωση της.Τι να κανω?Στην τελικη να παρω στον ALPHA να ρωτησω...

Ανώνυμος είπε...

opote i moni lysh einai antaygies....eyxaristw poli.... :) gianna

ifigenia είπε...

χα χα...καλή η ιδέα με το τηλέφωνο στον alpha! Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις μια συγκεκριμένη απόχρωση!

Ανώνυμος είπε...

το χρώμα που έχει η κοπέλα στην πρώτη φωτογραφία ή και λίγο πιο σκούρο βγαίνει πάνω σε καστανό ανοιχτό;

ifigenia είπε...

σε φυσικό ανοιχτό καστανό εννοείς? ναι γίνεται, και σε φυσικό καστανό και σε βαμμένο καστανό.Απλά στην περίπτωση που το έχεις βαμμένο καστανό είναι πιο δύσκολο να ανοίξει το χρώμα ακόμα και με ντεκαπάζ και θα πάρει πιο πολύ χρόνο.
Αν έχεις φυσικό καστανό, με πολλές ανταύγειες κάθε μήνα θα το πετύχεις άνετα.

σοφακι είπε...

Καλησπερα...το μαλλι μου αυτη τη στιγμη εχει μια πολυ περιεργη αποχρωση... ειναι καστανο[οχι φυσικο] ελαχιστα κοκκινιζει.... πριν 2 μηνες τα ειχα κανει σαντρε ανταυγες ολα...αλλα μου τη βαρεσε και τα εβαψα καστανο ανοιχτο....οποτε η αποχρωση μου τωρα ειναι κοκκινοκαστανομελι με κιτρινομελι ανταυγες.....θελω να τα κανω ενα ομοιομορφο χρωμα....περιπου σαν της φωτογραφιας που αναρτησες[οχι τη δικια σου]...ισως και λιγο πιο σκουρα...τι να κανω?τι ακριβως να παρω?

ifigenia είπε...

Με βαφή μόνο δεν μπορείς να τα ανοίξεις, γιατί τα μαλλιά σου είναι ήδη βαμμένα καστανά και ως γνωστόν βαφή σε βαφή δεν πιάνει..
Δηλ. με λίγα λόγια η βαφή δεν ανοίγει άλλη βαφή, ειδικά σκουρόχρωμη.
Θα σου έλεγα να κάνεις πολλές ανταύγειες με ντεκαπάζ αλλά θες αποτέλεσμα ομοιόμορφο.
Το μόνο που μπορεί να ανοίξει την καστανή βαμμένη βάση σου είναι το ντεκαπάζ, τώρα το αν θες να τα ανοίξεις όλα, και να περάσεις σε όλα τα μαλλιά ντεκαπάζ για να βγάλεις το καστανό είναι δική σου επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ιφιγενεια
να σου κανω μια ερωτηση ακομα
τα μαλλια μου ειναι βαμμενα σοκολατι(αν και εχουν ξεθωριασει)
για να πετυχω αυτο το χρωμα http://www.garnier.gr/img/our_products/PRD_HAIRCOLOR/COLOR_NATURALS/P52001-7.1-pack.png
να παρω αυτη τη βαφή το 7.1 δλδ?

Ανώνυμος είπε...

ooops λαθος link εβαλα
εχω σοκολατι μαλλια και θελω να τα κανω ετσι http://covetedcanvas.files.wordpress.com/2011/01/miranda-kerr3804.jpg

ποιο νουμερο να παρω?

Ανώνυμος είπε...

geia s ti kaneis??? ta malia mou t bafw edw kai 4 xronia xekinisa me mauro ...meta kokkino k meta soklati twra mou mpike na t kanw xantha ebala dekampaz 3 fores e t portokali den feygei me tipota den xerw t na kanw apanta se parakalw kai meta ama t kataferw t na kanw gia na ftiaxoun na mhn einai arwsta? eyxaristw polu giolanta...

ifigenia είπε...

Koρίτσια καταρχήν να γράφετε ονόματα για να μην μπερδευόμαστε.

Φίλη ανώνυμη, δεν μπορώ να σου πω πως θα πετύχεις το χρώμα της Miranda Kerr γιατί δεν είμαι κομμώτρια και απλά δεν ξέρω, εγώ περιγράφω μόνο την εμπειρία μου με το ξανθό-και μπορώ να πω μόνο πως μπορεί κάποια να γίνει ξανθιά.


Φίλη Γιολάντα, αν τα έχεις ξανοίξει προς το πορτοκαλί, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις απο πάνω μια ξανθιά βαφή, όπως η 9.1 ή η 10.1, βαφές σε σαντρέ δηλαδή που δεν πορτοκαλίζουν.Και το πορτοκαλί θα φύγει σε μεγάλο βαθμό.Απλά φοβάμαι οτι με τρείς φορές ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά θα είναι δύσκολο να τα επαναφέρεις.Προσπάθησε με πολλές μάσκες.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα βαφω τα μαλλια μου ξανθα ανοιχτα σε κομμωτηριο το χρωμα ειναι πολυ ωραιο σαν ντεκαπαζ αλλα μετα την βαφη εμφανιζονται στο δερμα του κεφαλιου κοκκινιλες και νοιωθω σαν να τραβαει...εχει να κανει με το οξυζενε??? τι μπορει να φταιει???

ifigenia είπε...

Μπορεί να οφείλεται στο οξυζενέ ή στην αμμωνία, ή να σου αφήνουν πολύ ώρα τη βαφή, ή μπορεί απλά το δέρμα σου να έχει ευαισθησία στις βαφές ή στη συγκεκριμένη βαφή.Μπορείς την επόμενη φορά που θα πας κομμωτήριο να τους ζητήσεις να σου κάνουν τεστ ευαισθησίας στις βαφές. (είναι πανεύκολο,απλά σου βάζουν βαφή στο χέρι,στον αγκώνα νομίζω, κι αν παρουσιάσει κοκκινίλες τότε πράγματι έχεις ευαισθησία.)

Ανώνυμος είπε...

gia sou ifigenia kai oles tis alles kopeles!
lipon imoun germania,kai ekana antavgies stin fili mou pou ine komotria.iparxei eki,ena idiko ntekapaz pou mpeni kateftian stin riza,sto derma..ine apo tin loreal platinioum legete!!!
ine ligopio kalo gia ta malia ke den xriazete na valis alouminoxarto.to xi i fili moy sta dikatis malia kai oute kitrinizi oute kai xala poli tin trixa...elpizo na to vro.kai edo.kiki

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου! διάβασα αρκετα από τα σχόλια σου αλλά να σου πω την αλήθεια κουράστηκα να ψάχνω!
Συγγνώμη αν ρωτάμε τα ίδια και τα ίδια!
Οπότε σε ρωτάω κι εγώ!
Εγώ έχω καστανά μακρυά μαλλιά βαμμένα σχεδόν μαύρα τα οποία έχουν μείνει πολύ καιρό άβαφτα και έχουν ξεθωριάσει, είναι καστανά ανοιχτά τώρα και έχει κατέβει και η ρίζα αρκετά. Δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά (τα φυσικά είναι λίγο πιο σκούρα τώρα που άνοιξαν τα υπόλοιπα). Από αυτά που λές κατάλαβα ότι πρέπει να κάνω ανταύγειες όλο το μαλλί με ντεκαπάζ εως να γίνουν πορτοκαλί και μετά σε όλο να περάσω την βαφή που προτείνεις. Μετά κάθε μήνα σχεδόν θα κάνω πάλι ανταύγειες με ντεκαπάζ στη ρίζα μόνο!! και βαφή πάλι ρίζα μόνο!
Σωστά?? Το αποτέλεσμα αυτό στη ρίζα (φυσικό μου)θα είναι ίδιο με τα υπόλοιπα?? ή θα έχει διχρωμι σαν κάποιες που βλέπω?? και τι κάνεις μετά???

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου! Πράγματι πολύτιμες οι συμβουλές σου!
Να κάνω κι εγώ μερικές ερωτήσεις?
Εγώ έχω καστανά μακρυά μαλλιά βαμμένα πριν αρκετό καιρό σχεδόν μαύρα τα οποία πλέον έχουν ξεθωριάσει αρκετά (ανοιχτα καστανα) και έχει κατέβει η ρίζα(όχι πολύ διαφορά)
Από ότι διάβασα πρέπι να κάνω όλο! το μαλλί ανταύγειεσ με ντεκαπάζ και μετά να το περάσω όλό με βαφή αυτή που προτείνεις! Όταν βγαίνει η ρίζα να κάνω ανταυγειες μόνο τη ρίζα και βαφή πάλι μόνο αυτη! σωστά?
Το αποτέλεσμα όμως πάνω στη ρίζα με το υπόλοιπο θα είναι ίδιο ή θα είναι διαφορετικό σαν μερικές που κοιτάω? και τι κάνεις μετά?

ifigenia είπε...

Βασικά επειδή τα βαμμένα μαλλιά ανοίγουν πολύυυ πιο δύσκολα απότι τα φυσικά, το πιθανότερο είναι η ρίζα σου θα ανοίξει πιο πολύ με το ντεκαπάζ απότι τα βαμμένα,και συνεπώς θα υπάρξει διχρωμία δυστυχώς.
Σωστά κατάλαβες, με τη μόνη διαφορά πως βάφεις μόνο τη ρίζα οταν έχεις κάνει πια όλα τα μαλλιά ξανθά.Όπως γράφω και στην ανάρτηση ξεκάθαρα, βάφεις μόνο τη ρίζα ΑΝ τα υπόλοιπα μαλλιά είναι ξανθά.Σαφώς στην περίπτωση που εσύ έχεις μαύρα μαλλιά δεν έχει νόημα να κάνεις ένα μήνα ανταύγειες και μετά μόνο ρίζα, θα χρειαστούν μήνες πολλοί να κάνεις ανταύγειες σε όλα τα μαλλιά μέχρι να γίνουν ξανθά όλα.
Κι όταν γίνουν, μετά μόνο ρίζα.

Ανώνυμος είπε...

Ifigeneia mpedeftika!
pes mou ksana please ti na kano arxika kai ti tha kano meta kathe mina!

ifigenia είπε...

Sia θα κάνεις πολλές ανταύγειες με ντεκαπάζ κάθε μήνα μέχρι να γίνουν όλα ξανθά κι απο κεί και πέρα, μόλις ανοίξουν όλα μόνο ρίζα.
Απλά να ξέρεις πως πάνω στο βαμμένο μαύρο οι ανταύγειες ακόμα και με ντεκαπάζ θα πορτοκαλίζουν.

Ανώνυμος είπε...

τώρα που θα κάνω αντάυγειες για πρώτη φορά αν πορτοκαλίζουν να περάσω μετά το βαφή ανοιχτό ξανθό σαντρε?

ifigenia είπε...

Μπορείς να τα περάσεις αλλά τα μαύρα δεν θα ανοίξουν ιδιαίτερα,μόνο οι ανταύγειες.Γενικά είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις την τριχρωμία απο τη στιγμή που τα μισά σου μαλλιά είναι βαμμένα μαύρα, το καλύτερο θα ήταν να έκανες σ' ένα κομμωτήριο ντεκαπάζ στα βαμμένα μαλλιά να βγάλεις το μαύρο.Θα ήταν πιο εύκολα να τα κάνεις ξανθά μετά.

Ανώνυμος είπε...

kalispera ifigeneia.
egw exw idi xantha mallia me adaugeies..to 9ema mou ine omws oti ta panw ine pio anoixta apo ta katw.ta katw exoun liga kafe.na pw sto kommwthrio na mou kanoun kai ekei liges adageies gia na er9ei s isorropia to xrwma h' 9a kaoun?H' mipws na pernaga 1 vafi sandre sto katw meros bas kai anoixei? vasika kati prepei na ginei me auto gt fainode apaisia pragmatika..

penny είπε...

kalhmera sas,onomazomai peny kai tha ithela thn symvoulh sas,exw kanei liges ksanthies antaugies sta mallia mou,oi opoies meta apo 2mhnes exoun parei mia oxi toso wraia ksanthia apoxrwsh,opws htan sthn arxh,exei ginei se kapoia shmeia pio anoikto ksantho kai se alla shmeia portokalizei ligo mazi me ksantho,enw sto kommwthrio den htan etsi otan tis ekana.tha ithela na tis kalupsw alla oxi kanontas anoikth apoxrwsh ksanthou k fusika skefthka gia ena skouro ksantho santre,aplws o fovos mou einai an tha kalupsei ta shmeia me tis antaugeies plhrws kai meta apo 3-4lousimata den tha enfanizetai se kapoia shmeia h antaugeia.ti lete?h poio xrwma proteinete?exw leukh epidermida k melia matia.Den mou pane ta polu anoikta ksantha h ta polu skoura xrwmata kati se kastanoksantho skeftomoun,omws den kserw poia apoxrwsh na zhthsw apo thn kommwtria.Sas euxaristw ek twn proterwn!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ!!!
'Ημουν ξανθια για αρκετα χρόνια(12 αρι-δεν ειχω βάλει ντεκαπαζ) και αποφασισα να τα σκουρίνω. Επειδή μετακόμισα πήγα σε μια κομμώτρια που μου σύστησαν, το αποτέλεσμα??? μου εβαλε 8.5 και 7.5 και το μαλλί μου κοκκινίζει-πορτοκαλίζει. Τα κάτω όχι και πάρα πολυ, τα μαλλιά στη ρίζα είναι πορτοκαλί. Θέλω να τα ξαναβάψω.... Δεν θέλω να γίνω πάλι τόσο πολύ ξανθια. Κάτι λίγο πιο ανοιχτο..Πως θα φύγει αυτή η κοκκινίλα??
Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω τα μαλλιά μου. Να ανόιξουν λίγο να φύγει αυτό το κόκκινο. Να τα φήσω να δω πόσο θα ξεβάψει??? Απο την άλλη βλέπω αυτο το πορτοκαλοκόκκινο και τρελένομαι....Βοήθειααααααα :((((((((((((

Ανώνυμος είπε...

ifigenia opws eixame pei ta mallia mou einai bamena me to 9 alla kitrinizan .mou eipan na ballw to 10 ths evolution ξan8o poli poli anoixto me to 9.21 ξan8o poli anoixto irize santre mou eipan na parw to 10 san bash kai to 9.21 oti spaei thn kitrinila. esu ti les??? spaei thn kitrinila to 921??? anna

Ανώνυμος είπε...

Na sas pw kai egw ena provlima pou exw...imoun 2 me 3 xronia 3anthia kai olo prospathousa na vgalw to apotelesma pou ithela...diladi 3antho alla polu anoixto san aspro...ekana ntekapaz pou lete kai eginan etsi opos ginontai panta pros to porkokali...meta apo meres epsaxna vafes kai tis eixa dokimasei oles akoma kai ena sampouan mov pira pou kai kala vgazei tin kitrinila...to ekane alla oxi se ola ta mallia...epeidi varethika omws kathe eudomada na vgainei i riza kai epidi ta eixa kapsei ta ekana mavra...ena kako omos pote den 3ana makrinan..enta3ei ta ekapsa...tora den iparxei periptosi na 3ana makrinoun...exei kamia sas kamia idea????skeftomai na ta 3ana kanw 3antha alla fovamai pws tote den tha 3ana makrinoun gia ta kala...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους σας πολύ καλό το blog σας χρειάζομαι την βοήθια σας πήγα εχθες κομμωτήριο και μου έκανε κιτρινο πορτοκαλί μαλλιά αντί ξανθό μελί προς το χρυσό δεν μου αρέσουν καθόλου τη να κάνω να τα βάψω πάλι θα βγουν καλά ?ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

γεα σου Ιφιγενεια.ειχα τα μαλλια μου βαμμενα μαυρο-μπλε και αποφασισα να τα ανοιξω..πηγα σε ενα κομμωτηριο ,εβαλαν ντεκαπαζ φυσικα σε ολα τα μαλλια με τη διαφορα οτι τους τονισα να βαλουν χαμηλο 20 αρι οξυζενε.τα μαλλια μου ηταν οκ δεν επαθαν κατι.ανοιξαν στο 6 αρι μπορω να πω.μετα απο 1 μηνα ζητησα ανταυγειες αλλα το αποτελεσμα στις ριζες ηταν πιο ανοιχτο και δεν μου αρεσε οποτε αγορασα μια βαφη στο τονο του 6αρι και τα περασα μετα απο 1 μηνα παλι.τον φεβρουαριο εβαψα τη ριζα μου με ενα 7.1 βαφη και μετα απο μια εβδομαδασ ανακλυψα το blog σου και ακολουθησα τα βηματα σου κανοντας ανταυγειες με τη κασκα το αφησα 20 λεπτα περιπου και μετα αφου τα ελουσα και στεγνωσα περασα το 9.1 βγηκε πολυ ωραιο το αποτελεσμα.το θεμα που με απασχολει ειναι οτι εχει βγει η ριζα μου η οποια ειναι στο υψος του 4 σε χρωμα και φοβαμαι να κανω ανταυγειες παλι σε ολα τα μαλλια γιατι θα ταλαιπωρηθουν τι μου προτινεις μια βαφη πιο ανοιχτη στο τονο του 8 στη ριζα και αργοτερα ανταυγειες? η μηπως παλι ανταυγειες?το χρωμα μου τωρα ειναι ενα καστανο φουντουκι με πιο σκουρο ξανθο ανταυγειες.ευχαριστω

marianna είπε...

edo kai poly kairo skeftomai na bapsw ta malia mou ksantha...meta apo arketi skepsh apofasisa n dokimasw na anoikso ta malia mou me bafi oxi dekapaz efoson ta malia mou einai kastano anoixto
telospanton na min periaftologo ta malia moy tora exoun ena xroma sti riza san meli me portokali kapos kai to ypolipo einai kastano anoixto
thelo na ta anoikso na ta kano poli ksantho alla fovamai ligo na xreisimopoihso dekapaz giati me tosa pou exw akousi....
alla genika ta malia mou den einai taleporimena den xreisimopoiw oute pistilakia oute masies k exw ena fisiko makri mali

ελένη είπε...

είναι δεδομένο ότι τα μάλλια μου για να τα κάνω ξανθά θα πρέπει να χρεισιμοποιήσω dekapaz γιατί αλιώς θα έχουν πάντα την απόχρωση πορτοκαλί/μέλι
αλλά εγώ δεν θέλω το ξανθό που ασπρίζει. θέλω αυτό που κιτρινίζει κάπος ποιά απόχρωση πρέπει να πάρω;

ifigenia είπε...

Koρίτσια επειδή μου στέλνετε τα σχόλια πολλά πολλά μαζί να γράφετε ονόματα γιατί είναι πολλές οι ερωτήσεις κ μπερδευόμαστε.
Θα απαντήσω μόνο στις κοπέλες που έχουν γράψει ονόματα.
Μαριάννα, είσαι τυχερή που έχεις καστανό ανοιχτό γιατί η βαφή θα μπορεί να τα ανοίξει πιο εύκολα,(αν δεν έχεις χοντρή τρίχα).Ωστόσο αν αυτό που επιθυμείς είναι το ανοιχτό ξανθό,θα χρειαστείς οπωσδήποτε ντεκαπάζ,γιατί τα μαλλιά σου με βαφή μπορούν να γίνουν το πολύ μελί και όχι πιο ανοιχτά.

ifigenia είπε...

Άννα, το 921 επεοδή είναι σαντρέ σίγουρα θα κιτρινίζει λιγότερο απο άλλες βαφές, αλλά πάντα όλες οι βαφές όσο σαντρέ κι αν είναι κιτρινίζουν λίγο πολύ σε καστανή βάση.

ifigenia είπε...

Πέννυ ένα ωραίο χρώμα, ούτε πολύ ανοιχτό ούτε πολύ σκούρο είναι το 8.1.Σε κατανό φυσικό μαλλί βγάζει καστανό ανοιχτό που μελίζει.Αλλά το θέμα είναι οτι με ένα τέτοιο χρώμα οι ανταύγειες δεν καλύπτονται..για να τις καλύψεις τελείως χρειάζεται πολύ σκούρο καστανό.

ifigenia είπε...

Ελένη, οποιαδήποτε απόχρωση ξανθού που είναι ανοιχτή, είτε κιτρινίζει είτε ασπρίζει είναι με ντεκαπάζ.Η διαφορά είναι οτι για την απόχρωση που κιτρινίζει αφήνεις λιγότερο το ντεκαπάζ, και μετά το ρεφλέ που τα περνάς δεν είναι σαντρέ,αλλά αποχρωση που κιτρινίζει, όπως το ιβουάρ.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Ιφιγενεια.sorry για πριν ξεχασα να βαλω το ονομα μου.με λενε κατερινα σου εγραψα το κειμενο σημερα με τα μαυρο-μπλε μαλλια οπου εχω αρχισει σιγα σιγα να τα ανοιγω.σε παρακαλω θα ηθελα την γνωμη σου ευχαριστω

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 770   Νεότερο› Νεότερο»

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates