Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

σπιτικές μάσκες για το σώμα

Για τα χέρια και το σώμα:



~ Για βελούδινα χέρια,
ανακατεύουμε 1/3 της κούπας γλυκερίνη με 2/3 της κούπας ροδόνερο και με το μείγμα που θα πάρουμε κάνουμε απαλό μασάζ στα χέρια καθημερινά. ’μα περισσέψει και τίποτα, το φυλάμε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.




~ Για να δυναμώσουμε τα νύχια,
χτυπάμε καλά έναν κρόκο αυγού και βυθίζουμε τα νύχια μας μέσα, για περίπου 5 λεπτά.




~ Για δυνατά νύχια, χωρίς παρανυχίδες:
ζεσταίνουμε λίγο φυτικό λάδι και βυθίζουμε τις άκρες των δαχτύλων για περίπου 5 λεπτά. Σκουπίζουμε το λάδι και κάνουμε για λίγο ελαφρό μασάζ.




~ Για την κυτταρίτιδα,
κάνουμε ελαφρό μασάζ με μια κούπα λεμονιού στην προβληματική περιοχή. Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ξεπλένουμε με καθαρό νερό. Αποφεύγουμε όμως τις ευαίσθητες περιοχές!!




~ Πολύ αποτελεσματικό αποσμητικό για τα πόδια,
είναι το εξής: ρίξτε μερικά φλυτζάνια τοματοχυμό σε μια λεκάνη με νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.




ή επίσης Αποσμητικό για τα πόδια:
τρίψτε λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ή μέντα και ανακατέψτε τον με απλή πούδρα. Πουδράρετε με αυτό, το εσωτερικό των παπουτσιών, προτού τα φορέσετε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακατέψετε αιθέριο έλαιο βασιλικού, δυόσμου ή μέντας με πούδρα (2 σταγόνες ελαίου ανά 1 κουταλιά πούδρας), και να αφήσετε να στεγνώσει, προτού την χρησιμοποιήσετε.




~ Αποσμητικό για το σώμα:
προσθέστε στον χυμό 24 ραπανιών, 1/4 του κουταλιού, γλυκερίνη. Ανακατέψτε καλά. Ψεκάστε ή τρίψτε λίγο στις μασχάλες. Το μίγμα διατηρείται στο ψυγείο.

1 σχολιάκια:

Florendia είπε...

Τέλειες! Ειδικά αυτές για τα νύχια τις χρειάζομαι!

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates