Σάββατο 15 Μαΐου 2010

επαγγελματικό μακιγιάζ: σκιάσεις,φωτεινότητες,προετοιμασία προσώπου




1.Πριν το μακιγιάζ

Πρόσωπο χωρίς διορθώσεις
Προκειμένου να ξεκινήσουμε το μακιγιάζ και για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει το πρόσωπό μας να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένο. Απαραίτητα θα πρέπει να είναι καθαρό και να μην έχει υπολείμματα από προηγούμενο μακιγιάζ, καθώς και περιβαλλοντική σκόνη ή ρύπους. Ένα καλό καθάρισμα του προσώπου μας είναι απαραίτητο για να ετοιμάσει το δέρμα για το μακιγιάζ.
Επιπρόσθετα, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να έχει προηγηθεί αρκετές ώρες πριν κάποια περιποίηση προσώπου, όπως peeling ή μάσκα. Στη περίπτωση αυτή όμως, θα πρέπει να έχουμε αφήσει το δέρμα να αναπνεύσει και να επανέλθει. Το να προχωρήσουμε άμεσα σε μακιγιάζ θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.
Τέλος, μία εφαρμογή κρυοθεραπείας αμέσως πριν το μακιγιάζ θα συσφίξει το δέρμα και θα το κάνει πιο λείο, νεανικό και έτοιμο για το μακιγιάζ. Η κρυοθεραπεία είναι η εφαρμογή κρύου σε όλα τα σημεία του προσώπου κάνοντας μασάζ. Αυτό μπορεί να γίνει με ειδικά μηχανήματα, ή σε μία απλή σπιτική έκδοση με παγοκύστες ή παγάκια τυλιγμένα σε γάζες. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να προσέξετε να μην βραχούν οι γάζες και έρθει το δέρμα σε επαφή με το νερό.
2.Κρέμα πριν το μακιγιάζ
Πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ, μπορούμε προαιρετικά να εφαρμόσουμε μία ειδική κρέμα για πριν το μακιγιάζ. Οι κρέμες αυτές λέγονται «pre make up crème», και είναι ακριβής μετάφραση της χρήσης τους.
Η κρέμα αυτή χρησιμεύει ώστε να εξομαλύνει το δέρμα, να καλύψει τους πόρους και να λειάνει την επιδερμίδα για να δεχτεί το μακιγιάζ. Βοηθάει όχι μόνο ώστε το makeup να «γράφει» πιο καλά και να στρώνει στο δέρμα, αλλά και να παραμένει ανέπαφο για περισσότερες ώρες.
3.Consiler
Συνήθως το πρώτο καλλυντικό που θα βάλουμε για να ξεκινήσουμε το μακιγιάζ, είναι το κονσίλερ. Προσωπικά δε το χρησιμοποιώ ποτέ, γιατί στο επαγγελματικό μακιγιάζ χρησιμοποιούμε makeup sticks που είναι ιδιαίτερα καλυπτικά και δεν απαιτούν τη χρήση κονσίλερ.
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε το κονσίλερ από τη ζωή σας. Το κονσίλερ είναι ένα ιδανικό προϊόν για γρήγορη κάλυψη ατελειών. Όμως δεν είναι ένα απαραίτητο συστατικό στο μακιγιάζ σας, ιδίως αν θέλετε να κάνετε ένα καλό και ολοκληρωμένο μακιγιάζ, αφού δε θα πετύχετε ποτέ ακριβώς ίδιο χρώμα με το δέρμα σας.
4.Makeup Foundation – Βάση Μακιγιάζ
Η βάση του μακιγιάζ, το γνωστό makeup foundation, είναι το βασικό makeup που θα βάλουμε σε όλο το πρόσωπο, και θα το χρησιμοποιήσουμε σε 3 στάδια:
  1. Ένα τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματος για να φωτίσουμε ορισμένα σημεία (φωτεινότητες).
  2. Ίδιο χρώμα με το χρώμα του δέρματος για ολόκληρο το πρόσωπο εκτός από τις φωτεινότητες.
  3. Ένα με δύο τόνους πιο σκούρο χρώμα από το χρώμα του δέρματος για τις σκιάσεις.
Για να βρούμε το χρώμα του δέρματος, η δοκιμή που κάνουμε είναι η εξής: Παίρνουμε από το makeup και βάζουμε λίγο στην άκρη του προσώπου λίγο πιο πίσω από το πιγούνι και κοιτάζουμε με ένα καθρέπτη ώστε να βλέπουμε το λαιμό ως προέκταση του σημείου που εφαρμόσαμε το makeup. Τα δύο σημεία αυτά (λαιμός και σημείο που βάλαμε το makup) θα πρέπει να έχουν ίδιο ακριβώς χρώμα.
Φωτεινότητες
Με ένα πινέλο, τοποθετούμε και στρώνουμε το makeup στη περιοχή γύρω από το μάτι, πάνω στο κινητό βλέφαρο, και σε οποιοδήποτε σημείο το πρόσωπό μας εμφανίζεται σκοτεινό, όπως πιθανώς εξωτερικά από τα ρουθούνια.
Το χρώμα αυτό θα πρέπει να είναι πιο φωτεινό από το χρώμα του δέρματος.
Ολόκληρο το πρόσωπο
Με ένα σφουγγαράκι ή και με πινέλο ανάλογα τα σημεία, απλώνουμε το makeup ενιαία σε όλο το πρόσωπο, εκτός από τα σημεία που εφαρμόσαμε προηγουμένως. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουμε επιλέξει ακριβώς ίδιο χρώμα με το χρώμα του λαιμού μας, τότε σβήνουμε σταδιακά το μακιγιάζ στο λαιμό ώστε να μην είναι απότομη η αλλαγή χρώματος.
Σκιάσεις
Σκιάσεις
Τώρα, ανάλογα τις «διορθώσεις» που θέλουμε να κάνουμε στο πρόσωπο, τοποθετούμε σκούρο makeup στα σημεία που θέλουμε να «μικρύνουμε» και ελαφρά ανοιχτό στα σημεία που θέλουμε να «μεγαλώσουμε». Επειδή οι σκιάσεις είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και αν το αναλύσουμε εδώ θα φάμε αρκετές σελίδες, επιφυλάσσομαι για αναλυτικό άρθρο σύντομα.
Προς το παρόν, έχετε κατά νου το γενικό κανόνα, που λέει πως ότι θέλουμε να το μικρύνουμε βάζουμε σκούρο, και ότι να το μεγαλώσουμε ανοιχτό. Παράδειγμα εάν έχουμε ένα στρογγυλό πρόσωπο μπορούμε στα δεξιά και αριστερά του προσώπου να βάλουμε σκούρο makup, και επάνω – κάτω ανοιχτό ώστε να διορθώσει τη στρογγυλάδα. Αντίστοιχα μία φαρδιά μύτη, μπορούμε να τη «διορθώσουμε» βάζοντας στα δεξιά και αριστερά της σκούρο makeup.
Οι διαφορές δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα έντονες. Προσέξτε μη το παρακάνετε.
Στο παράδειγμα της φωτογραφίας θέλουμε να εξομαλύνουμε τις γωνίες που κάνει το πρόσωπο, κάτω δεξιά και αριστερά, και τοποθετούμε σκούρο makeup στα σημεία που υποδεικνύονται.
Καλύψεις με διορθωτικά makeup και απλό makeup
Σε περίπτωση που έχουμε να καλύψουμε ορισμένες ατέλειες όπως ευρυαγγείες, μελανιές, μαύρους κύκλους, σημάδια, σπυράκια κλπ, χρησιμοποιούμε τα διορθωτικά makeup ή το «πυργάκι» όπως συνηθίζουμε να το λέμε.
Τα διορθωτικά makeup είναι συμπυκνωμένα makeup σε διάφορα χρώματα, και συγκεκριμένα πορτοκαλί, πράσινο, ώχρα, και εκρού ως βασικά διορθωτικά. Αυτά χρησιμεύουν ώστε να καλύψουν συγκεκριμένες επιφάνειες και να διορθώσουν δυσχρωμίες και χρωματικές ατέλειες της επιδερμίδας.
Επιγραμματικά αναφέρω ότι κάθε χρώμα όταν καλύπτει το «συμπληρωματικό του» το καλύπτει, όπως αναφέρω και στο άρθρο για τους χρωματικούς συνδυασμούς.
Ετσι, το πορτοκαλί καλύπτει το μπλέ και γενικά τα σκούρα χρώματα όπως τους μαύρους κύκλους, το πράσινο καλύπτει το κόκκινο όπως τις ευρυαγγείες και ορισμένα σπυράκια, ενώ η ώχρα και το εκρού καλύπτουν μοβ και έντονα σημάδια λόγω μεγάλης κάλυψης.
Τα διορθωτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, σε συνδυασμό, ή μαζί με το απλό makeup που χρησιμοποιήσαμε για το υπόλοιπο πρόσωπο.
Πούδρα
Αφού είμαστε έτοιμοι, «κλειδώνουμε» ότι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής.
Επειδή τα makeup stick που χρησιμοποιούνται κυρίως στο επαγγελματικό μακιγιάζ, δε περιέχουν πούδρα στα συστατικά τους, την τοποθετούμε από πάνω ώστε να σταθεροποιήσουν το makeup. Εφαρμόζουμε πούδρα σε όλο το πρόσωπο, όπου δηλαδή βάλαμε makeup.
Επειδή κατά την εφαρμογή του makeup στο κινητό βλέφαρο θα έχει φύγει ελαφρά και θα κάνει γραμμές λόγω του ότι ανοιγοκλείνατε τα μάτια σας, θα πρέπει να το εφαρμόσετε ξανά, ή να το διορθώσετε με το πινέλο σας. Αφού το πρόσωπο είναι έτοιμο, εφαρμόζετε τη πούδρα ταμποναριστά (χωρίς να σέρνετε δηλαδή) και αφαιρείτε την επιπλέον ποσότητα με ένα μεγάλο πινέλο.
Μάτια
Επόμενο στάδιο είναι τα μάτια.
Πούδρα κάτω από τα μάτια
Ένα καλό κόλπο για να μην μουτζουρωθείτε τοποθετώντας τη σκιά, είναι να βάλετε αρκετή ποσότητα πούδρας κάτω από τα μάτια. Εχοντας ένα παχύ στρώμα πούδρας, ότι σκιά πέσει από το μάτι (επειδή στάνταρ θα πέσει) θα φύγει μαζί με τη πούδρα με το μεγάλο πινέλο.
Σκιά ματιού
Σειρά έχει η τοποθέτηση της σκιάς. Ανάλογα με το είδος της σκιάς που θέλουμε να βάλουμε, τοποθετούμε τη σκιά και το δουλεύουμε όσο χρειάζεται ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μολύβι, Eyeliner και Mascara
Αφού ολοκληρώσουμε τη σκιά, σειρά έχει το μολύβι, το eyeliner, και η μάσκαρα. Ένα καλό κόλπο για να κάνετε πιο εύκολα τη γωνία (άτιμη γωνία), και τη λεπτή γραμμή του eyeliner, είναι το εξής: Τραβάτε με το χέρι σας και τσιτώνετε το σημείο που θα βάλετε eyeliner. Έτσι, το σημείο εφαρμογής γίνεται μεγαλύτερο, και η απαίτηση για λεπτομερή δουλειά πολύ μικρότερη.
Αφαίρεση πούδρας
Με το μεγάλο πινέλο αφαιρούμε τη πούδρα που παρασέρνει μαζί της τα υπολείμματα της σκιάς που έχουν πέσει από το μάτι.
Κραγιόν – περίγραμμα
Κάνουμε το περίγραμμα των χειλιών, και γεμίζουμε με το κραγιόν μας. Τα πιο συχνά (και τραγικά) λάθη που έχουν παρατηρηθεί εδώ είναι τα εξής:
  1. Το περίγραμμα το κάνουμε στο σημείο που είναι το πραγματικό περίγραμμα των χειλιών μας. Είναι λάθος να τραβάμε το περίγραμμα πολύ πιο πάνω ή πιο κάτω προκειμένου να δώσουμε και καλά την αίσθηση ότι μικραίνουμε ή μεγαλώνουμε τα χείλη μας. Σε αυτή τη περίπτωση πετυχαίνετε μόνο να δείχνετε ότι δε ξέρετε που είναι το περίγραμμα και φαίνεται άσχημο.
  2. Το χρώμα του περιγράμματος δεν πρέπει να έχει φοβερή απόκλιση από το χρώμα του κραγιόν. Ιδιαίτερα εάν είναι πολύ πιο έντονο (π.χ. καφέ περίγραμμα και ροζ κραγιόν), δείχνει ιδιαίτερα αντιαισθητικό.
Τοποθέτηση Ρούζ
Τοποθέτηση Ρούζ
Ρουζ
Τέλος, σειρά έχει το ρουζ. Το ρουζ πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα ή λίγο πιο ανοιχτό από το κραγιόν και όχι το αντίθετο.
Η τοποθέτηση του ρουζ γίνεται στο σημείο που βρίσκεται πάνω από το κατώτερο άκρο της μύτης και πίσω από τη κάθετο του ματιού. Συγκεκριμένα στο σημείο που δείχνει το σκίτσο


Μη ξεχνάτε ότι το μακιγιάζ είναι προσωπικό γούστο και μπορείτε πάντα να προσαρμόσετε τη δική σας άποψη και τεχνική, για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα παραπάνω είναι ένας γενικός κανόνας που θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το σκοπό σας. Εάν κάτι δε σας βολεύει, μη διστάσετε να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.



Απο το site alex make me pretty! Κατατοπιστικότατο εεεε?Ειδικά το κομμάτι με τις σκιάσεις του προσώπου...

5 σχολιάκια:

Florendia είπε...

Πω πω! Πολύ αναλυτικό, μπράβο!

Ανώνυμος είπε...

παρα πολυ καλο!!!

Ανώνυμος είπε...

τελειες οι συμβουλες! πολύ χρήσιμες! και εγώ βρήκα ένα βιντεάκι με συμβουλές για έντονες σκιές κ με βόηθησε γιατί πάντα φοβόμουν να βαφτώ έντονα! http://bit.ly/colrap

ifigenia είπε...

ευχαριστώ!η αλήθεια είναι οτι αν εφαρμόσεις 2-3 πραγματάκια με προσοχή το πρόσωπο δείχνει πολύ διαφορετικό!

Ανώνυμος είπε...

souper ,ευχαριστουμε!

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates