Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

σχήμα χειλιών και μακιγιάζ

Αυτό που θέλω να επισημάνω με αυτό το άρθρο είναι οτι το κραγιόν αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορούν να τροποποιηθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.Προς το καλύτερο πάντα!

Τα χείλη διακρίνονται σύμφωνα με το μήκος και το πάχος τους σε :κανονικά, λεπτά, σαρκώδη, μικρά, μεγάλα, μεικτά κ.τ.λ.

Χείλη κανονικά: Βάφονται ολόκληρα μέχρι τις γωνίες τους.

Χείλη λεπτά: Αφού τα φωτίσουμε με πούδρα ανοικτού χρώματος, σχεδιάζουμε ένα μεγαλύτερο περίγραμμα με μπορντοκόκκινο μολύβι, αρχίζοντας από τις γωνίες. Το περίγραμμα καλύπτεται από κραγιόν, το πουδράρουμε και τελειώνουμε απλώνοντας στο πρόσθετο μέρος και στα χείλη το τελειωτικό χρώμα κραγιόν.

Χείλη σαρκώδη: Για να μειωθεί το μεγάλο πάχος και η μεγάλη καμπύλη, καλύπτονται με σκούρο f.d.t. και πούδρα. Κατόπιν σχεδιάζεται νέο, πιο λεπτό και διακριτικό περίγραμμα, το εσωτερικό του οποίου βάφεται μ’ένα χρώμα διακριτικό, όπως μπεζ, ή καφέ ανοικτό. Πρέπει να αποφεύγονται τα γυαλιστερά χρώματα.

Χείλη μικρά: Σχεδιάζουμε μεγαλύτερο περίγραμμα, προεκτείνοντας τις γωνίες , δίνοντας τους ανοδική κλίση. Επιλέγουμε ανοικτά χρώματα.

Χείλη μεγάλα: Απλώνουμε το κραγιόν στο μεσαίο τμήμα τους μόνο, χωρίς να τονίσουμε τις γωνίες.

Χείλη μεικτά: Υπάρχει διαφορά πάχους μεταξύ πάνω και κάτω χείλούς , οπότε μετριάζουμε το σχήμα του χείλους που είναι παχύτερο ή το ανάποδο.

Χείλη ανοδικά: Τονίζουμε την ανοδική κλίση, επειδή δίνει νεανική όψη.

Χείλη καθοδικά: Σχεδιάζουμε το κάτω χείλος πιο στρογγυλεμένο, ανασηκώνοντας ελαφρά τη γραμμή .Γεμίζονται οι γωνίες του πάνω χείλους και ελαφρά του κάτω. Επιλέγουμε ένα φωτεινό κόκκινο χρώμα και τοποθετείτε λίγο λιπ γκλος στο κέντρο του πάνω χείλους.

Χείλη πλατιά: Επιλέγουμε δύο τόνους του ίδιου χρώματος και απλώνουμε τον πιο σκούρο τόνο στο περίγραμμα, ενώ ο πιο ανοικτός τοποθετείται στο εσωτερικό του.

Χείλη ρυτιδιασμένα: Τεντώνουμε τα χείλη καλά, πουδράρουμε κι έπειτα απλώνουμε το κραγιόν χωρίς να καλύψει το περίγραμμα που έχει σχεδιαστεί με μολύβι ανοικτού χρώματος. Μην χρησιμοποιήσετε λιπαρό κραγιόν.

Για ένα ελαφρύ μακιγιάζ , όπως το πρωινό, χρησιμοποιείτε ένα απλό, φυσικό χρώμα, ενώ για βραδινό ,μπορείτε να βάλετε ένα έντονο εξεζητημένο.(υπο την προυπόθεση οτι δεν είναι έντονα βαμμένα τα μάτια πάντα).Το χρώμά του κραγιόν εξαρτάται από την εποχή και την μόδα,αλλά και απο το τι μας ταιριάζει,σύμφωνα με τα χρώματα μας.(μαλλιών,ματιών,επιδερμίδας)

Χρειάζεται προσοχή στο ντεμακιγιάζ, ν’ αφαιρείται το χρώμα από τις γωνίες προς το κέντρο και όχι αντίθετα, γιατί δημιουργούνται ρυτίδες.


1 σχολιάκια:

melissa είπε...

πράγματι το κραγιόν μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. εγώ καμιά φορά ούτε βάφω τα μάτια μου, μόνο κραγιόν βάζω και το συγκεκριμένο δεν το αποχωρίζομαι με τίποτα, είναι το color riche star secrets της L'oreal paris. έχει υπέροχο χρώμα και κρατάει όλη μέρα! http://bit.ly/ColoRic

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates