Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Mακιγιάζ γήινο σε καφέ αποχρώσεις βήμα- βήμα



Περνάμε σε όλο το κινητό βλέφαρο μια σκιά χρησιμοποιώντας ένα σταθερό πινέλο όπως αυτό της φωτογραφίας. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε μια σκιά σε compact μορφή την οποία θα σβήσουμε φτάνοντας στην εξωτερική γωνία. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στο άλλο μάτι.




Με ένα πινέλο ειδικό για σβησίματα (και όχι σταθερό!) δουλεύουμε με κυκλικές κινήσεις ώστε να απαλύνουμε τη σκιά και να μην κάνουμε γωνίες. Η σκιά πρέπει να φτάνει μέχρι την εσωτερική γωνία του ματιού. Προσοχή: όταν χρησιμοποιείς πιο σκούρες σκιές από αυτή την απόχρωση απόφυγε να την φέρεις μέχρι αυτό το σημείο γιατί έτσι θα μειωθεί η απόσταση μεταξύ των ματιών σου και θα φαίνονται πολύ κοντινά μεταξύ τους.
Παίρνουμε πάλι το σταθερό πινέλο (δες τη φωτογραφία) και μια πιο σκούρα καφέ σκιά την οποία τοποθετούμε στην εξωτερική γωνία του ματιού. Αφού την τοποθετήσουμε την τραβάμε ακουμπώντας το πινέλο με τη μύτη (σαν να τραβάμε μια γραμμή) και τη φέρνουμε μέχρι την εσωτερική γωνία στο επάνω μέρος του κινητού βλεφάρου.
Extra info: με αυτόν τον τρόπο δίνουμε βάθος στο μάτι και κάνουμε το βλέμμα πιο έντονο.
Τελειώνοντας, βάζουμε ξανά καφέ σκιά στο τέλος της εξωτερικής γωνίας και την τραβάμε ελαφρώς προς τα έξω.




Με ένα σταθερό πινέλο αλλά αυτή τη φορά πιο κοντό και μικρό, περνάμε την πρώτη απόχρωση σκιάς σε όλο το κάτω βλέφαρο έως την εξωτερική γωνία.




Με το ίδιο πινέλο τώρα παίρνουμε την σκούρα σκιά μας και την τοποθετούμε στη ρίζα του κάτω βλεφάρου.



Πάλι με το πινέλο που κάναμε τα σβησίματα στο κινητό βλέφαρο θα κάνουμε το ίδιο και στη ρίζα του κάτω, όμως προσεκτικά ώστε να μην φτάσουν τα σβησίματα πολύ κάτω από το μάτι. Σβήνουμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.




Ήρθε η στιγμή του concealer! Το ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία προς τα κάτω και το σβήνουμε. Ό,τι έχει απομείνει στο πινέλο μας το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τις μικρές κοκκινίλες του προσώπου μας όπως για παράδειγμα στα πλαϊνά της μύτης.
 



Παίρνουμε ένα μαύρο αδιάβροχο μολύβι και το τοποθετούμε στο εσωτερικό περίγραμμα του ματιού. Συνεχίζουμε την τοποθέτηση στο επάνω μέρος του βλεφάρου, όμως εσωτερικά του ματιού και όχι στη ρίζα του κινητού βλεφάρου. Με τον τρόπο αυτό το μάτι θα δείξει πιο βαθύ και το βλέμμα πιο έντονο.
 



Αφού τελειοποιήσουμε το μάτι και δεν το έχουμε λερώσει με τη σκιά που έχει “τρέξει” τοποθετούμε το make up με ένα πινέλο αρκετά στρογγυλό και όχι σταθερό. Ακολουθώντας κυκλικές κινήσεις θα δημιουργήσουμε ένα πιο ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να φαίνεται υπερβολικό ή πολύ μακιγιαρισμένο.
 



Επάνω στα μήλα και στους κροτάφους τοποθετούμε μια πιο σκούρα απόχρωση για να δημιουργήσουμε κοψίματα. Και σε αυτή την περίπτωση δουλεύουμε κυκλικά.





Στη συνέχεια τοποθετούμε διαφανή πούδρα σε μορφή σκόνης σε όλο το πρόσωπο και απλώνουμε προσεκτικά λίγη περισσότερη ποσότητα στα σημεία που ιδρώνουμε ή εμφανίζουμε γυαλάδες.


Βάφουμε τα χείλη μας με ένα κραγιόν σε κοντινή απόχρωση με αυτή των χειλιών μας και από πάνω μπεζ lip gloss για να πετύχουμε το τέλειο φυσικό τελειώμα!













απο το tlife.gr

1 σχολιάκια:

Ανώνυμος είπε...

It is not my first time to go to see this web page, i am visiting this website dailly and take nice facts from here every day.


Also visit my weblog: cash advances for bad credit

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates