Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Το τέλειο ξανθό - πως να βάψετε τα μαλλιά σας ξανθά στο σπίτι

Καταρχήν θα ξεκινήσω λέγοντας πως βαφή = ταλαιπωρία,
και μάλιστα μεγάλη ταλαιπωρία,και για τα μαλλιά μας αλλά και για μας που δεν ξέρουμε με τι απόχρωση θα καταλήξουμε φεύγοντας από το κομμωτήριο ή στο σπίτι.
Σκέφτηκα να γράψω γι' αυτό το θέμα γιατί έχω διαβάσει στο διαδίκτυο άπειρα φόρουμ με κοπέλες που ψάχνουν να βρουν πως να πετύχουν το ξανθό που ονειρεύονται,χωρίς να καταστραφεί το μαλλί τους,χωρίς να πάρει αυτή την απαίσια κίτρινη απόχρωση,και χωρίς να χρειάζεται να χαλάνε κάθε μήνα (μην πω κάθε 20μερο) ένα σωρό λεφτά στα κομμωτήρια.Κι επειδή μπορώ να πω οτι μετά απο πολλές προσπάθειες κι εγω,κατάφερα να πετύχω την απόχρωση που ονομάζω ιδανικό ξανθό, δηλ. ούτε ασπρίζει υπερβολικά ούτε πορτοκαλίζει, είναι σαν την παρακάτω φωτό (ίσως και λίγο πιο ανοιχτό) :




 









είπα να σας πω τι κάνω και πως μήπως βοηθήσω αν και δεν είμαι ειδική, επαγγελματίας ή κάτι τέτοιο.
  Να τονίσω,οτι έχω αυτό το αποτέλεσμα,έχοντας φυσικό χρώμα μαλλιών καστανό σκούρο, αρκετά σκούρο αλλά όχι μαύρο εντάξει?
Επίσης να τονίσω πως απευθύνομαι σε κοπέλες που έχουν ήδη ξανοίξει τα μαλλιά τους μέχρι ένα σημείο, και ακόμα καλύτερα σε αυτές που έχουν ήδη ξανθά μαλλιά και θέλουν να βάφουν μόνες τους τη ρίζα.

(γιατί κοπέλες που έχουν άλλου χρώματος βαμμένα μαλλιά, καταρχήν δεν θα πιάνει η βαφή πάνω στο βαμμένο τους μαλλί, κι επίσης θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να κάνουν τις ανταύγειες ομοιόμορφες μόνες τους κατα μήκος των μαλλιών τους.) 
 
Εισαγωγικά να πω ότι:




  • Δυστυχώς ξανθό ανοιχτό χωρίς ντεκαπάζ δεν γίνεται.Χρόνια και χρονάκια προσπάθησα να τα ανοίξω σιγά σιγά αλλά πάντα κατέληγαν μελί με μια ελαφριά χρυσο-πορτοκαλί απόχρωση,μέχρι εκεί,αλλά ποτέ πιο ξανθά.Βέβαια να πω οτι έχω λεπτή τρίχα και ανοίγει εύκολα παρόλο που είναι καστανή σκούρα...Το καλό ήταν οτι ανοίγοντας τα σιγά σιγά υπέστησαν λιγότερη φθορά τελικά απ'ότι αν είχα κάνει ντεκαπάζ κατευθείαν σε όλα τα μαλλιά.Και προσωπικά το συνιστώ πριν τα ανοίξετε όλα τα μαλλιά να ξεκινήστε με ανταύγειες ξανθές όλο και πιο πολλές σιγά σιγά σε ένα καλό κομμωτήριο και μετά να επιχειρήσετε να βάφετε μόνες σας τη ρίζα με τον τρόπο που γράφω παρακάτω.

  • Δεύτερον,θέλω να πω οτι το ντεκαπάζ ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλα τα μαλλιά.Απλά δεν πρέπει! Η φθορά είναι τεράστια.Ευτυχώς δεν το ξέρω απο ιδία πείρα,αλλά μπορώ να το φανταστώ βλέποντας τη φθορά απο τις ανταύγειες που έχω κάνει με ντεκαπάζ.Επίσης καλό είναι να μην το αφήνουμε πολύ ώρα τα μαλλιά γιατί είναι επικίνδυνο.Το ντεκαπάζ έχει την ιδιότητα να αποχρωματίζει την τρίχα, δηλαδή, πρώτα την κάνει κόκκινη, μετά πορτοκαλί, μετά κίτρινη και μετά άσπρη,και μετά προφανώς την καίει.Μάλιστα πρόσφατα διάβασα σε site επαγγελματιών κομμωτών που έγραφε ένας απο αυτούς οτι αν αφήσεις το ντεκαπάζ στην τούφα με το αλουμινόχαρτο μέχρι να γίνει λευκή τότε θα είναι σίγουρα και καμμένη.Έτσι,το να το αφήσεις στα μαλλιά σου μέχρι να γίνουν άσπρα πλατινέ είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά.(και τελικά μάλλον θα καείς).Είναι πολύυυυ πιο συνετό να κάνεις σε τούφες το ντεκαπάζ και να μην ακουμπάει δέρμα, με αλουμινόχαρτο κτλ. (Πιο κάτω θα σας πω ακριβώς τι κάνω) και να το αφήσεις λιγότερο χρόνο κι απ'ότι αναγράφει η συσκευασία. (δηλαδή λιγότερο απο μισή ώρα, ειδικά αν το κάνεις κάθε μήνα).

  • Το ντεκαπάζ άσχετα με το πόση ώρα θα το αφήσεις, θα σου αφήσει σίγουρα μια απόχρωση ας την πω φωσφορίζουσα , τέλοσπάντων όχι φυσική σαν χρώμα..Σίγουρα!Οπότε μετά θα χρειαστεί να τα περάσεις με μια βαφή ξανθιά σαντρέ για να γίνει πιο φυσικό και όμορφο όπως στη φωτογραφία.Η βαφή καλό θα είναι να μην γίνεται την ίδια μέρα για λιγότερη ταλαιπωρία των μαλλιών,αν και στα κομμωτήρια γίνεται πάντα αμέσως μετά.Εγώ κάνω το ντεκαπάζ ένα απόγευμα που το βράδυ δεν σχεδιάζω να βγω,και την βαφή την επόμενη μέρα.

  • Επίσης, επειδή όλες αυτές οι βαφές κάθε μήνα φθείρουν όσο να ναι το μαλλί, ΔΕΝ πρέπει για κανένα λόγο να περνάμε κάθε μήνα σε όλο το μαλλί τη βαφή,αλλά ΜΟΝΟ ΡΙΖΑ.Επίσης δεν πρέπει το ντεκαπάζ να ακουμπάει βαμμένα μαλλιά αλλά επίσης να περνιέται ΜΟΝΟ στη ΡΙΖΑ, και όχι σαν βαφή αλλά καλύτερα ως ανταύγειες. Και να προσθέσω πως, καλύτερα το ντεκαπάζ να γίνεται ανα δυο μήνες και όχι κάθε μήνα, εναλλάξ με τη βαφή που βάζουμε ρίζα.



  • Τέλος, αν δεν είσαι σίγουρη οτι σου ταιριάζει το ξανθό καλύτερα μην την ξεκινήσεις όλη αυτή τη διαδικασία γιατί είναι όχι μόνο  κουραστική αλλά μπορεί να έχει πολύ άσχημες συνέπειες,κι αν σου πάει εντάξει πάει στα κομμάτια αλλά αν δεν σου ταιριάζει,ποιός ο λόγος??

Λοιπόν πληροφοριακά αυτά είχα να πω!Ας πάμε στην πράξη τώρα.

1) καταρχήν αγοράζουμε την ξανθιστική σκόνη (ντεκαπάζ) με 20άρι αξυζενέ, (όσο το δυνατόν χαμηλότερο το οξυζενέ τόσο το καλύτερο για τα μαλλιά.Το 40άρι καλύτερα να μην το αγγίζουμε απλά).Δεύτερον,παίρνουμε μια ξανθή βαφή που πρέπει απαραίτητα να είναι σαντρέ.Οποιαδήποτε άλλη βαφή δεν βγάζει την κιτρινίλα,ειδικά αν πάρεις κ απόχρωση ιβουάρ θα γίνει σαν καλαμπόκι το μαλλί.Εγώ παίρνω την 9.1 ξανθό ανοιχτό σαντρέ ,που βγάζει την πιο φυσική απόχρωση απ'όσες έχω δοκιμάσει.Και τέλος εφοδιαζόμαστε με αλουμινόχαρτο,γάντια και πετσέτα.


2)Επειδή όπως είπα και παραπάνω δεν κάνει να βάφουμε όλο το κεφάλι με ντακαπάζ και δεν πρέπει να ακουμπάει δέρμα,κάνουμε χωρίστρες σε όλο το κεφάλι και βάφουμε τούφες με το ντεκαπάζ και τις καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο.Δεν έχει καμία σημασία αν οι τούφες είναι συμμετρικές,αν σε σημεία έχουμε αφήσει λίγη μαύρη ρίζα,αρκεί να γεμίσουμε το κεφάλι με βαμμένες τούφες,κοντά κοντά,όπου βλέπουμε μαύρη ρίζα.Μετά θα περαστεί το κεφάλι με τη βαφή οπότε θα καλύψει τα απέραστα σημεία και δεν θα φαίνονται.(ούτως ή άλλως με τις συνεχείς επαναλήψεις θα συνηθίσετε τη διαδικασία και θα τις πετυχαίνετε όλο και καλύτερα τις ανταύγειες).Προτείνω το ντεκαπάζ να μην το αφήσετε πάνω απο 20λεπτο,είναι αρκετό για να ανοίξουν σε πρώτη φάση,μετά θα μπεί η βαφή και θα τα φέρει στα ίσια τους.Οπότε μην πάθετε συγκοπή όταν λουστείτε απο το ντεκαπάζ και δείτε ένα κίτρινοπορτοκαλί κεφάλι οκ??Να θυμάστε οτι θα φύγει όλη με τη βαφή μετά.Είναι πολύ πολύ προτιμότερο αυτό απο το να αφήσετε τo ντεκαπάζ 40 λεπτά,να γίνουν ωραία άσπρα πλατινέ τα μαλλιά αλλά μετά να σπάνε,να πέφτουν,να καούν και να φθαρούν τόσο που να μην μακραίνουν ποτέ στην τελική και να χρειάζεστε τρέσες κτλ με τον καιρό.
Μάλιστα εγώ το τελευταίο διάστημα αφήνω το ντεκαπάζ σκάρτο τεταρτάκι.Μετά απο καναδυό εβδομάδες περνάω ξανά την 9.1 και γίνονται σούπερ.Πάντως, να πω οτι, (επειδή μου έγινε παρατήρηση απο επαγγελματία κομμωτή) το οτι το δικό μου μαλλί ανοίγει σχετικά εύκολα δεν σημαίνει πως το ίδιο ισχύει για όλες τις τρίχες, αφού κάθε τρίχα είναι διαφορετική.Μπορεί ενώ εγώ θέλω ένα τέταρτο για να γίνουν κιτρινοπορτοκαλί, άλλα μαλλιά σε ένα τέταρτο να μην έχουν ανοίξει καθόλου.Τότε παρατείνετε τον χρόνο, και ανοίγετε τα αλουμινόχαρτα και τσεκάρετε ανα 5 λεπτά να δείτε πότε θα γίνουν πορτοκαλοκίτρινα για να λουστείτε.



Επίσης να πω, οτι λογικό είναι οτι, οι τούφες πως θα βάψετε πρώτα με ντεκαπάζ να ανοίξουν πιο γρήγορα, οπότε καλό θα ήταν για να είναι όλες οι ανταύγειες ομοιόμορφες  να βγάζετε τα αλουμινόχαρτα απο τις πιο ξανοιγμένες και να λούζετε μόνο αυτές, μετά τις αμέσως πιο ξανοιγμένες και ούτω καθ εξής.Όσες έχετε κάνει ανταύγειες με αλουμονόχαρτο σε κομμωτήριο μάλλον καταλάβατε τι εννοώ.



3) Λούζεστε καλά με εξουδετερωτικό σαμπουάν,και απαραίτητα μάσκα μαλλιών μετά.Στεγνώνετε τα μαλλιά και αν επιμένετε να περάσετε τη βαφή την ίδια μέρα,τότε απλά την αφήνετε όσο αναγράφει πάνω,περίπου 30 λεπτά (δεν χρειάζεται και παραπάνω αφού θα έχουν ήδη ξανοίξει απο το ντεκαπάζ).


Αυτά!Αν έχετε απορίες ξέρετε!Εδώ θα 'μαι.
φιλάκια και ελπίζω να βοήθησα!





Υ.Γ: Επειδή πολλές με ρωτήσατε πως είναι το χρώμα των μαλλιών μου, (αλλά και το μήκος τους) , το χρώμα μου είναι αυτό:



770 σχολιάκια:

1 – 200 από 770   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

πηγα σημερα και πηρα koleston κ εγω κ τ εβαψα.αντε τελικα τ καταφερα κ απεκτησα επιτελους ξανθο ;)σ ευχαριστω.κ ενοειται πως με βοηθησες πολυ!!!

ifigenia είπε...

χαίρομαι πολύ που σε βοήθησα! να 'σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

λοιπον η μικρη της παρεας εδω.17! το φυσικο μου ειναι καστανοξανθο προς ξανθο. εχω επιχειρηση βαφη μονη μου και το εχω ξανθινει αρκετα..το ερωτημα μου ειναι θελω να τα ξανθινω οσο πιο πολυ γινεται λιγο λιγο με το καιρο και τωρα εχω παρει βαφη ξανθη ιβουαρ..θα γινει πορτοκαλι οπως λες απο πανω? γιατι το εχω ηδη αρκετα ξανθο.κ επισης αφου θελω να το ξανθινω σιγα σιγα να παιρνω καθε φορα ενα τονο πιο ανοιχτη βαφή ή να δοκιμάσω ντεκαπαζ?
ευχαριστω προκαταβολικα

ifigenia είπε...

Γειά σου και σένα μικρή της παρέας λοιπόν!Κοίτα η πορτοκαλί ρίζα είναι συχνό φαινόμενο στην περίπτωση που είσαι καστανή.Σε καστανή ρίζα ότι βαφή και να πάρεις,όσο ανοιχτή και να ναι η βαφή,η ρίζα θα πορτοκαλίσει ελαφρώς.Εσύ που φαντάζομαι έχεις ανοιχτή ρίζα,(εξαρτάται απτην απόχρωση της ρίζας σου) μάλλον θα ανοίξει αρκετά χωρίς να πορτοκαλίσει.
Πληροφοριακά σου λέω,πως το ιβουάρ έχει σαν βάση το κίτρινο, και όχι το άσπρο.Δηλαδή αν εσύ θέλεις να τα κάνεις πολύ ανοιχτά ξανθά προς το άσπρο δηλαδή (και όχι προς το χρυσό-κίτρινο) καλύτερα να παίρνεις βαφές που γράφουν πάνω "σαντρέ".
Τέλος,αν έχεις αρκετά ανοιχτή ρίζα,θα καταφέρεις σιγα σιγα να τα ανοίξεις με βαφή,αλλά όχι να τα κάνεις πλατινέ.

(αν θες να τα κάνεις πλατινέ μάλλον δεν το γλιτώνεις το ντεκαπάζ.Στην περίπτωση που το δοκιμάσεις κάποια στιγμή,ο χρόνος που θα το αφήσεις πρέπει να είναι πολύ λιγότερος απότι λέω απο πάνω.Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΣΤΑΝΕΣ.Εσύ που έχεις ανοιχτή ρίζα,αν κάνεις ντεκαπάζ,θα το αφήσεις λιγότερο,κανένα 20λεπτο και το πιθανότερο είναι οτι δεν θα χρειαστεί να τα περάσεις με βαφή μετά γιατί δεν θα πορτοκαλίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Το ξανθό που θέλω να πετύχω είναι σαν της φωτογραφίας περιπου αλλα θελω να το ξανθαίνω σταδιακά.Απλα τώρα έχω ήδη πάρει μια ιβουαρ βαφή θα τα κάνω με αυτην και ισως η επόμενη που θα πάρω να είναι σαντρε.

Πλατινέ με τίποτα τουλάχιστον προς το παρών σαυτη την ηλικία!

Ευχαριστώ πάντως,βοήθησες πολυ!

Ανώνυμος είπε...

Θα βοηθήσει αν κανω το ίδιο πραγμα στις ακρες μου που παρολο που εχω ξαντηο στα μαλλια οι ακρες μου ειναι πιο σκουρες.Δηλαδη να περασω ντεκαπαζ στις ακρες ενα τεταρτακι και μετα να περασω βαφη σαντρε σαν ρεφλε ομως(βαφη με νερο και χαμηλο οξυζενε...

ifigenia είπε...

Φίλη ανώνυμη,
λογικά οι άκρες σου δεν είναι τόσο σκούρες όσο η ρίζα, οπότε και μόνο με τη σαντρέ βαφή θα ανοίξουν.Γιατί όμως οι άκρες είναι σκουρότερες? όταν βάφεις ρίζα με πιο ανοιχτή βαφή απ'ότι τον προηγούμενο μήνα,να περνάς τριγύρω λίγες ανταύγειες με αυτή τη βαφή,μέχρι την άκρη των μαλλιών για να γίνεται πιο ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

ifigenia είπε...

και να προσθέσω πως δεν κάνει καλό να κάνεις ντεκαπάζ στις άκρες γιατί είναι πολύ πιο ευαίσθητες και ταλαιπωρημένες σε σχέση με τη ρίζα.Γι'αυτό και αναφέρω πάνω πως αφού κάνεις με ντεκαπάζ τις ανταύγειες σε όλο το κεφάλι,τις επόμενες φορές που θέλεις να φρεσκάρεις το χρώμα σου, κάνε ντεκαπάζ ΜΟΝΟ ΡΙΖΑ, γιατί θα φθαρούν πολύ τα μαλλιά.Στα υπόλοιπα μαλλιά βαφή.

Και μην ξεχνάς οτι ντεκαπάζ καλύτερα να κάνεις κάθε δίμηνο,και βαφή κάθε μήνα,όχι νωρίτερα.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα κοριτσια. βαφω τα μαλια στο σπιτι μονη απο τα χριστουγεννα,χωρις ιδιαιτερες γνωσεις πανω στο θεμα. εχω καστανο σκουρο και με υπομονη και 20αρι ντεκαπαζ καταφερα για πρωτη φορα την ιδανικη αποχρωση στην ανταυγεια. ομως αλαξα μακα βαφης γιατι δεν βρηκα αυτην που επερνα και ενω πηρα μια ανοιχτη αποχρωση, μου εκλεισε το χρωμα και ξαναεγεινα καστανη. τωρα απελπισμενη πηρα 30αρι ντεκαπαζ αλλα προβληματιζομαι γιατι εκανα και προχθες ντεκαπαζ και εχθες βαφη. να κανω σημερα ανταυγειες???

Ανώνυμος είπε...

κοριτσια εκανα ανταυγες τελικα. τα μαλια ειναι ακομη στην θεση τους. ελπιζω να παραμεινουν εκει.

ifigenia είπε...

αν δεν το παρακάνεις με το ντεκαπάζ τα μαλλιά σου δεν πάνε πουθενά! Η βαφή είναι άφοβη, μόνο ψαλίδα μπορεί να σου προκαλέσει.Πρόσεξε να μην περνάς ξανά και ξανά τα ίδια μαλλιά με ντεκαπάζ κι όλα θα πάνε καλά.

ifigenia είπε...

Καλησπέρα και σε σένα φίλη μου!
αν θες τη γνώμη μου το 3οάρι είναι πολύ δυνατό αφενός, και αφετέρου είναι πολύ νωρίς να ξανακάνεις ντεκαπάζ και ειδικά τόσο δυνατό αφού έκανες προχθές.Αν ρωτήσεις μια κομμώτρια είμαι σίγουρη οτι θα σου πεί το ίδιο.Θεωρητικά ούτε καν βαφή δεν επιτρέπεται να ξαναπεράσεις τόσο σύντομα.Ακόμα και για βαφή αν ρωτήσεις θα σου πουν οτι επιτρέπεται το λιγότερο σε 2 βδομάδες.Καταλαβαίνω οτι θα σου είναι δύσκολο να τα κρατήσεις καστανά τόσο καιρό γιατί το ξανθό είναι κόλλημα, αλλά θυμήσου οτι ζητούμενο δεν είναι μόνο να έχεις ένα όμορφο χρώμα μαλλιών αλλά να έχεις και ΥΓΙΗ,ΔΥΝΑΤΑ,ΛΑΜΠΕΡΑ μαλλιά.
Οι βαφές δεν πάνε πουθενά,πάντα θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα, τα μαλλιά σου όμως όχι.Πρέπει να τα προσέχουμε!
Προσωπικά θα σου συνιστούσα να κάνεις ντεκαπάζ σε ένα μήνα πάλι.
Ελπίζω να κάνεις το σωστό για τα μαλλιά σου!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας!!Ονομαζομαι Ευα. Σκεφτομαι να βαψω και γω τα μαλλια μου ξανθα. εχω ομως μπολικες αποριες γιατι ειναι μεγαλη αποφαση για μενα.Το φυσικο μου χρωμα ( και το χρωμα που εχω τωρα)ειναι το καστανο ανοικτο. Επισης εχω και καποια extensions. αν μπω στη διαδικασια να κανω ντεκαπαζ μια φορα στη ζωη μου ( δοκιμαστικα τα βαφω να δω αν μου ταιριαζει) θα παθουν μεγαλη ζημια τα μαλλια μου και θα αναγκαστω να τα κοψω πολυ κοντα οπως καποιες κοπελες? αυτον τον φοβο εχω. Επισης υστερα το ντεκαπαζ ( που θα κανω και στα extensions να υποθεσω)και μετα την βαφη, τα φυσικα μαλλια μου με τα exte θα εχουν την ιδια αποχρωση σωστα?
Φιλικα ευα.

ifigenia είπε...

Γειά σου Εύα!Καταρχήν να ξεκινήσω με το πιο απλό που ρωτάς, τα exte με τα φυσικά σου μαλλιά θα έχουν την ίδια απόχρωση ακριβώς,αυτό μην σε ανησυχεί.
ΔΕΝ συνίσταται να κάνεις ντεκαπάζ ΣΕ ΟΛΑ τα μαλλιά, μάλλον θα αναγκαστείς να τα κόψεις κάποιο καιρό μετά,σχεδόν αναπόφευκτα.Κάνε καλύτερα ανταύγειες ξανθές αρχικά, με ντεκαπάζ,να δείς κιόλας αν πράγματι σου πάει σαν χρώμα, κι αν δείς οτι σου πάει και τα θές όλα ξανθά αργότερα,πάνω απο τις ανταύγειες πέρνα σε όλα τα μαλλιά μια ανοιχτή ξανθή βαφή.

Επίσης να σου πω οτι εσύ αν έχεις πράγματι ανοιχτό χρώμα μαλλιών είναι πιθανό να καταφέρεις να τα ανοίξεις όλα χωρίς ντεκαπάζ,με μια ξανθιστική βαφή.Ρώτα γι'αυτό μια κομμώτρια.

Πάντως ξανθές ανταύγειες μπορείς να κάνεις άφοβα χωρίς να φοβάσαι για την ακεραιότητα των μαλλιών σου.Το πρόβλημα ξεκινά όταν θες να βάλεις ντεκαπάζ σε όλο το κεφάλι.
Ελπίζω να σε βόηθησα!

Ανώνυμος είπε...

σ ευχαριστω πολυ. θα σου πω νεοτερα σε 5 μερες . Ευα

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΩ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΝΤΕΚΑΠΑΖ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟ,ΤΙ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΙ ΜΕΛΑΧΡΙΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ?ΣΑΝΤΡΕ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

ifigenia είπε...

ευχαριστώ πολύ! φίλη μου ναι,σαντρέ αποχρώσεις πρέπει να βάζουμε,εγώ παίρνω το 9.1 της Σβάρτσκοφ και δεν αφήνει καθόλου πορτοκαλί στη ρίζα μου.Μην σου πω τα γκριζάρει κιόλας λίγο.Έχω δοκιμάσει και σαντρέ αποχρώσεις άλλων εταιρειών και δεν με έχουν ικανοποιήσει.(Συγκεκριμένα της Κόλεστον καθόλου, εξαρτάται βέβαια απο τη ρίζα κιόλας,εμένα είναι αρκετά σκούρα.)

Ανώνυμος είπε...

geia sou eua ta les ola teleia ...... exw mia aporia kai an mporeis na me boithiseis ... prosfata ekana sta malia mou antaugeies kai to fisiko mou enai kastano den tis ekana poly anoixtes mou bgikan kapws xrisafi ta ekana moni mou me ntekapaz (oxiz.30 gia 30" me koukoula) mprosta ebgala perisoteres antaugeies apoti sto piso meros toy kefaliou kai erxome stin erwtisi an parw autin tin bafi kai perasw kateftheian ola ta malia ti apotelesma mporei na exw?ta kastana ti xrwma tha bgoun? kai h antaugeies tha bgoun aspres? giati gia na ta perasw me ntekapaz toufa-toufa ola ta malia me fobizei, giati auta pou enai me antaugeis den tha kaoun mexri na xanixei to kastano?tin exw patisi mia fora me ntekapaz kai ekana 2,5 xronia na ta xana piraxw kai aftin tin fora prospathw na ta kanw moni mou......

ifigenia είπε...

Γειά σου φίλη μου...Καταρχήν να σου πω οτι το όνομά μου είναι Ιφιγένεια.
Αν περάσεις σαντρέ βαφή απο πάνω, οι ανταύγειες θα γίνουν ανοιχτές ξανθές πλατινέ, αλλά τα υπόλοιπα μαλλιά μελί-ανοιχτό καστανό.

Η διαδικασία που προτείνω εγω παραπάνω (πρώτα ντεκαπάζ και μετά βαφή) είναι για κοπέλες που έχουν ήδη ξανθισμένα μαλλιά και θέλουν να φρεσκάρουν τη ρίζα τους χωρίς να τρέχουν κάθε μήνα στα κομμωτήρια.
Εσυ που τα έχεις καστανά,καλύτερα θα ήταν να κάνεις σταδιακά όλο και περισσότερες ανταύγειες που να τις αφήνεις πιο πολύ χρόνο για να ανοίγουν πιο πολύ.Σίγουρα ΔΕΝ προτείνω ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά προς Θεού! Πέρασε πιο πολλές στο πίσω μέρος του κεφαλιού,και μην ανησυχείς,δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις πολλές τούφες με ντεκαπάζ αρκεί να μην περνάς την ίδια τούφα ξανά και ξανά με ντεκαπάζ.Πληροφοριακά θα σου πω,οτι σε περίπτωση που θες να μπείς στον κόπο,αν περάσεις τις χρυσαφένιες τούφες με τη βαφή που σου λέω θα γίνουν κατάξανθες και υπέροχες.Χωρίς να πειράξεις τα υπόλοιπα μαλλιά.Αλλά είναι κούραση το ξέρω!

για ότι άλλη απορία έχεις εδώ είμαι!
φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Ιφιγενεια.θελω να σου κανω μερικες ερωτησεις γιατι πραγματικα πιστευω οτι τα γραφεις ωραια.τα μαλλια μου ειναι καστανα σαν τα δικα σου.τα εχω πλατινε με ολικο ντεκαπαζ απο το κομμωτηριο.το τελευταιο τριμηνο τα ειχα αφησει αβαφτα και πηγα και μου πατησαν ανταυγειες στη ριζα αλλα το υπολοιπο δεν το πηραξαν ειναι ολο πλατινε.σκεφτομαι να εφαρμοσω την τεχνικη σου αλλα προβληματιζομαι γιατι καθε μηνα που θα κανω ντεκαπαζ κ βαφη στη ριζα τις ανταυγες που θα τις βγαζω?αφου δεν θα εχει μεγαλωσει αρκετα το μαλλι για να πατησει με το αλουμινοχαρτο!

ifigenia είπε...

Γειά και σε σένα!
με το αλουμινόχαρο δεν πιάνεις μόνο το βαμμένο κομμάτι της τούφας αλλά ολόκληρη την τούφα,οπότε στέκεται μια χαρά.Τυλίγεις με αυτό την τούφα κατα μήκος,και μετά το διπλώνεις μέχρι να στερεωθεί.
Αλλά αν η διαδικασία σε δυσκολεύει,μπορείς να κάνεις και το άλλο:
αγόρασε το πακέτο ντεκαπάζ της Κόλεστον,που έχει μέσα κάσκα και το ειδικό πιαστηράκι για να βγάζεις τούφες απο τις τρυπούλες της κάσκας και κάνε ανταύγειες με αυτό τον τρόπο.Θα σου βγούν πολύ πιο ομοιόμορφες απότι αν προσπαθήσεις μόνη σου να κάνεις ανταύγειες με αλουμινόχαρτο.

Ανώνυμος είπε...

εχω περιπου δεκαπεντε μερες πο εκανα ανταυγεις στο κομμωτηριο.εχω πολυ λιγη ριζα ισα που φαινεται.τι λες να παρω τωρα την σαντρε βαφη να τα περασω η να περιμενω μεχρι να βγει η ριζα να κανω την τεχνικη σου?

Ανώνυμος είπε...

se euxaristw poly ifigeneia sori gia to lathos tou onomatos kapou mperdeftika parapano pou diabasa katalaba to lathos mou alla eixa stili eidi to min. euxaristw kai paly gia tin boithia sou........
filakia!!!!!!

ifigenia είπε...

Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς αφού η ρίζα σου είναι τόσο φρέσκια,γιατί να επιβαρύνεις τα μαλλιά σου κι άλλο.Σε κανένα 15ήμερο που θα έχει βγεί περισσότερο καλύτερα.
φιλάκια.

ifigenia είπε...

φίλη μου δεν υπάρχει λόγος να με ευχαριστείς.Έχω παιδευτεί κι εγώ πολύ με το θέμα του ξανθού και πραγματικά χαίρομαι αν μπορώ να βοηθήσω έστω και λίγο κοπέλες που ήταν στη θέση μου,γιατί πραγματικά στα κομμωτήρια και να ζητήσεις συμβουλή δεν υπάρχει περίπτωση να σου πουν για να πας κ να πληρώσεις ένα σωρό λεφτά,το ίδιο και σε διάφορα φόρουμ απο επαγγελματίες στο ίντερνετ που η απάντηση τους είναι συνήθως "απευθυνθείτε σε ένα καλό κομμωτήριο".Κι όμως,μπορούμε να έχουμε το χρώμα μαλλιών που μας αρέσει χωρίς τόσα έξοδα κάθε μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγενεια θα δοκιμασω κ εγω τη τεχνικη σου!μια ερωτησουλα ομως!ριλκεν 9.1 απ το σουπερ μαρκετ κανει?απο που παιρνεις τη βαφη που αναφερεις?και ποσο κανει?καθε μηνα δηλαδη περνας ριζα με ντεκαπαζ κ μετα τη βαφη?την βαφη αναμιγμενη με νερο ή κανονικα με οξυζενε?ευχαριστω σοφη με λενε!

ifigenia είπε...

Kαλημέρα Σόφη!
Δεν την έχω δοκιμάσει την Rilken και δεν ξέρω...Αλλά αν γράφει πάνω ΣΑΝΤΡΕ,
τότε μάλλον κάνει.Απλά αναφέρω την
Σβάρτζκοφ(Pallete συγκεκριμένα) γιατί μου αρέσει πολύυυυ, βγάζει όλη την κιτρινίλα που αφήνει το ντεκαπάζ, και αφήνει ένα τέλειο χρώμα.Δοκίμασε το θα σ'αρέσει.Ναι απο το σούπερμάρκετ την παίρνω αλλά υπάρχει κ σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών,αυτό είναι το λιγότερο.Η τιμή της είναι απο τις φθηνότερες βαφές, γύρω στα 4,5 με 5 ευρώ. Την αναμυγνύω κανονικά με το οξυζενέ που έχει μέσα το κουτί της, αυτό με το νερό το έχω ακούσει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει κ φοβάμαι κιόλας να σου πω.Επίσης λένε οτι μπορείς να την ανακατέψεις με σαμπουάν τη βαφή αλά δεν είμαστε για πειράματα......
Ναι κάθε μήνα.Αλλά ΜΟΝΟ τη ρίζα, όχι όλα τα μαλλιά εντάξει?
φιλάκια πολλά Σόφη!
ότι χρειαστείς εδώ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ!ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΟΥ!ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΕΕ!ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!ΦΙΛΙΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ!

ifigenia είπε...

πολυ χαίρομαι! φιλιά.

Unknown είπε...

egw exo sokolati mallia k 8elo na kano to platine to aspro,,,pos 8a katafero??

ifigenia είπε...

το ντεκαπάζ ανοίγει και το σοκολατί αλλά και όλες τις αποχρώσεις μαλλιών.Οπότε θα κάνεις με ντεκαπάζ όσες ανταύγειες θες αφήνοντας το 20 λεπτάκια και μετά θα τα περάσεις με την βαφή που περιγράφω παραπάνω για να ασπρίσουν.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα εβαψα την ριζα αλλα δεν εβαλα ντεκαπαζ και κιτρινιζει μπορω να βαλω την βαφη που λες? ευχαριστω

ifigenia είπε...

καλησπέρα και σε σένα.
Οι ξανθές βαφές όλες ανεξαιρέτως αφήνουν μια κιτρινοπορτοκαλί απόχρωση όταν η ρίζα είναι σκούρα.Αν περάσεις κι άλλη βαφή απο πάνω ίσως ανοίξει λίγο ακόμα, αλλά όχι ιδιαίτερα, και η κίτρινη απόχρωση δεν θα εξουδετερωθεί.Αν έχεις παρατηρήσει, οι βαφές πάνω στο κουτί γράφουν "απαιτείται πρώτα ντεκολορασιόν" δηλ. ντεκαπάζ, αλλιώς όποια βαφή κ να βάλεις όσο ανοιχτή κ να ναι, η ρίζα δεν θα ανοίξει προς το άσπρο αλλά προς το κιτρινοπορτοκαλί.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα κορίτσια!!!
θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι...
αρχικά είχα πάει στο κομμωτήριο κι είχα κάνει ντεκαπάζ τα μαλλιά μου πλατινέ.ύστερα για κακή μου τύχη ήρθε στο σπίτι ένας κομμωτής και μου πέρασε βαφή με αποτέλεσμα η ρίζα να μου βγει πορτοκαλί καθ'ότι τ φυσικό μου είναι καστανό σκούρο...τώρα υπάρχει καμία περίπτωση με βαφή από το super market τα μαλλιά μου να έχουν πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα??

ifigenia είπε...

καλησπέρα! τώρα απότι κατάλαβα είναι πορτοκαλί μόνο η ρίζα ε? το υπόλοιπο είναι πλατινε έτσι? η μόνη λύση για να φύγει το πορτοκαλί απο τη ρίζα είναι το ντεκαπάζ, καμία απλή βαφή δεν ανοίγει τα καστανά μαλλιά δυστυχώς.κάνε πολλές πολλές ανταύγειες με ντεκαπάζ στη ρίζα μόνο και μετα πέρνα τη ρίζα με σαντρέ βαφή.

Ανώνυμος είπε...

ναι σωστά κατάλαβες!!!όσο για την συμβουλή σ'ευχαριστώ πολύ!!!θα την ακολουθήσω :) θα κλείσω ένα ραντεβού στο κομμωτήριο γιατί μόνη μου δεν το επιχειρώ.... απλά έχω βαρεθεί το ντεκαπάζ και θα ήθελα να το ξεφορτωθώ εντελώς και να περνάω μια απλή βαφή κάθε μήνα!

ifigenia είπε...

τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά, αν επιμένεις στις ανοιχτές αποχρώσεις (αλλά όχι βέβαια πολύ ανοιχτές) μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις μια μελί βαφή, ή μια καστανή ανοιχτή και να τα βάφεις μόνη σου χωρίς πρόβλημα.Υπάρχουν άπειρα ωραία χρώματα βαφών, μόνο το ξανθό ανοιχτό απαιτεί αυτή τη κουραστική διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή εάν περάσω μία πιο σκούρα βαφή από πάνω θα φύγει αυτό το άσπρο??

Ανώνυμος είπε...

γεια σας κ απο μενα με λενε ζωη κ θα ηθελα την γνωμη σας,ειχα βαψει τα μαλλια μου μαυρο το 1 κ εχτες εκανα ντεκαπαζ σε ολο το μαλλι με 40αρι οξυζενε κ βγηκε πορτοκαλομελι εβαλα κ βαφη μετα απο ερωτηση σε ειδη κομμωτηριου μου εδωσαν 8.07 κ 8.17 αλλα μονο το πορτοκαλι εφυγε λιγο κ κατ'αλλα ειναι το ιδιο χρωμα δλδ καφεχρυσο.τι να κανω για να γινει ξανθο?

Ανώνυμος είπε...

τα δικα μου που εχουνε γινει ασπρα χωρις ντεκαπαζ και τωρα πρασπαθω να τα σκουρινω τι να κανω μου γινονται συνεχεια λαδι

ifigenia είπε...

φίλη μου ναι, αν περάσεις μια μελί βαφή ή πιο σκούρα θα γίνουν όλα ομοιόμορφα.Κ επειδή τα μαλλιά σου είναι άσπρα, κατα 90% η βαφή θα σου βγεί ακριβώς όπως στη φωτογραφία που έχει πάνω το κουτάκι της βαφής.

ifigenia είπε...

Αν τα μαλλιά σου γίνονται ασπρα χωρίς ντεκαπάζ σημαίνει οτι έχεις πολύ ανοιχτή βάση απο το φυσικό σου, κι ότι βάζεις πολύ ανοιχτή ξανθιστική βαφή.Προσπαθείς να τα σκουρύνεις σε τι χρώμα? σε ξανθό σκούρο ή καστανό? δεν γίνεται να βάζεις καστανή βαφή ή ξανθιά σκούρα και να γίνουν λαδί-γκρί.
αν θες να τα κάνεις ξανθά αλλά πιο σκούρα και φυσικά πάρε μια βαφή ξανθιά ιβουάρ, αλλιώς μια οποιαδήποτε καστανή.

ifigenia είπε...

Ζωή,
καταρχήν να σου πω οτι ο κομμωτής που προσπάθησε να σου γυρίσει το χρώμα απο μαύρο σε ξανθό πλατινέ είναι απλά τ-ρ-α-γ-ι-κ-ό-ς!

τα μαλλιά σου μετα απο αυτό αντέχουν? είσαι πολύ τυχερή!
Πολύ φυσικό να γίνουν πορτοκαλί, αφού το μαύρο δεν γίνεται να γίνει ξανθό ακόμα κι αν του βάλεις το πιο δυνατό οξυζενέ που κυκλοφορεί στην αγορά, το 40άρι!
Αν ο κομμωτής ήταν έμπειρος θα σου έλεγε να τα ξανοίξεις σιγά σιγά σε καστανό κι απο κει σταδιακά σε ξανθό με πολλές ανταύγειες, για να μην καταστραφούν τα μαλλιά σου.
Τέλοσπάντων, για να γίνουν τα μαλλιά απο μελί άσπρα θα σου έλεγα να κάνεις λίγες ανταύγειες με ντεκαπάζ και μετα να τα περάσεις με την 9.1 σαντρέ του σβάρτζκοφ, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν την αντέχουν τα μαλλιά σου όλη αυτή τη χημική προεργασία.
Καλύτερα για σένα θα ήταν να τα αφήσεις λίγο καιρό χωρίς να τα βάψεις, και να περιποιηθείς εντατικά με μάσκες μαλλιών,κι αργότερα να περάσεις την 9.1 σαντρέ, ή οποιαδήποτε άλλη σαντρέ βαφή.
Να ξέρεις γενικά πως οι αποχρώσεις βαφών που παίρνεις πρέπει να γράφουν πάνω σαντρέ απαραίτητα, εντάξει?
οι σαντρέ είναι οι μόνες που τείνουν προς το άσπρο.

ifigenia είπε...

Κορίτσια παρακαλώ τα σχόλια σας με ονόματα για να μην μπερδευόμαστε.

ζωη είπε...

ωραια ευχαριστω.ναι ευτυχως αντεξαν δυο τρεις τουφες εχουν γινει "καταιφι" αλλα να διευκρινισω κατι δεν πηγα σε κομμωτηριο μονη μου εκανα το ντεκαπαζ,οταν θα ειναι να βαλω το 9.1 τι οξυζενε να βαλω?

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη που δεν έγραψα από την αρχή όνομα..με λένε ηρώ!λοιπόν τώρα κατάλαβα,απλά υπέθεσα πως και πάλι θα βγει άλλο χρώμα η ρίζα και άλλο το υπόλοιπο μαλλί.... γιατί αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να μου βγαίνει ήδη η ρίζα που είναι καστανή σκούρα έχω κι αυτό το απαίσιο πορτοκαλί συν το άσπρο....τραγικό αποτέλεσμα...:(

ifigenia είπε...

Ζωή το χαμηλότερο οξυζενέ να βάλεις, το 20άρι.Γενικά το να βάλεις 20άρι ή 40άρι οξυζενέ δεν έχει πολύ διαφορά στο αποτέλεσμα, κ το 40άρι είναι πολύ δυνατό και καλύτερα να μην το χρησιμοποιούμε ποτε.
η 9.1 θα σου βγάλει το πιο πολύ πορτοκαλί απο το μαλλί σου, και με τις πολλές επαναλήψεις ακόμα καλύτερα.καλά αποτελέσματα!

ifigenia είπε...

Ηρώ,
η πιο σκούρα βαφή θα τα καλύψει όλα μην ανησυχείς.Το πρόβλημα κάλυψης το έχουν οι ξανθές βαφές.

Ανώνυμος είπε...

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΣΠΕΡΑ.ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ HONDOS CENTER ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΔΕΙΝΑΝ ΑΛΛΑ!ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΝΗ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΞΥΖΕΝΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ,ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ WELLA KOLESTON ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΠΑΝΩ ΥΠΕΡΞΑΝΘΙΣΤΙΚΟ.ΑΥΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙΣ?ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΦΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ 9.1 ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 9.0 ΚΑΙ ΤΟ 10.1 ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΠΑΝΩ ΞΑΝΘΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΑΝΤΡΕ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ!

ifigenia είπε...

Φίλη μου, το κουτί της wella koleston γράφει πάνω "υπερξανθιστική σκόνη"
κι είναι απλά ένα κουτάκι με τη σκόνη και με οξυζενέ 20άρι.Τέλοσπάντων, το ντεκαπάζ είναι ίδιο οποιαδήποτε εταιρία διαλέξεις οπότε διάλεξε ένα οποιοδήποτε.Πάντως για να μην κουράζεσαι με τις πωλήτριες στα καταστήματα καλλυντικών, πήγαινε σε ενα σουπερ μαρκετ, ψάξε στις βαφές κόλεστον για την φωτογραφία με την κοπέλα με τα πιο άσπρα μαλλιά κ θα το βρείς πανεύκολα.Τσέκαρε οτι γράφει πάνω σκόνη κ οχι βαφή κ έτοιμη.
Αλλιώς,ξαναπήγαινε στα hondos και ζήτησε όποιο τελοσπάντων ντεκαπάζ έχουν (δηλ υπερξανθιστικη σκόνη) και οξυζενέ 20άρι.


Τώρα όσο αφορά στην Σβάρτζκοφ, να διευκρινίσω οτι μιλάμε για την σβάρτζκοφ palette έτσι? μέχρι και τον προηγούμενο μήνα που πήγα στο σούπερ μάρκετ υπήρχε..στην περίπτωση που την σταματήσανε, (που δεν νομίζω,σε λίγες μέρες που θα πάω να αγοράσω γιατί βγήκε η ρίζα θα σου πω σίγουρα) τότε πάρε την 9.0, αν γράφει ανοιχτό σαντρέ είναι ok.
Μετά το ντεκαπάζ μπορείς να βάλεις όποια βαφή θέλεις αρκεί να γράφει σαντρέ, εγώ ενδεικτικά μόνο προτείνω την σβάρτζκοφ.

Silabab είπε...

Καλησπέρα Ιφιγένεια,
Θα ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις.
Καταρχάς θέλω να πω πως μου πέρασε εκατομμύρια φορές απ'το μυαλό να γίνω και πάλι καστανόξανθη (όπως δηλαδή είναι το φυσικό μου)ή σκέτη καστανή αλλά είδα πως όλες τον τελευταίο καιρό έγιναν ξαφνικά καστανές και το άφησα τελείως χωρίς δεύτερη σκέψη αφού είμαι και ΛΑΤΡΗΣ του ξανθού. Ομολογώ πως δεν μπορώ να το αποχωριστώ και να με δω με διαφορετικό χρώμα. Τέλος πάντων, αφήνω την εισαγωγή...
Ήθελα που λες να σε ρωτήσω, πώς ακριβώς είναι το φυσικό σχήμα των μαλλιών σου και σε τι μάκρος βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Τι ακριβώς κάνεις και διατηρείς το μήκος και την απαλότητα αλλά και τη φθορά (ψαλίδα και αγριάδα)?
τα δικά μου μαλλία ειναι σγουρά. Όχι δαχτυλίδια αλλα αρκετά σγουρά και αυτή τη στιγμή ξανθά ανοιχτά (από αντεύγειες κυρίως και ύστερα ανοιχτή ξανθιά βαφή αλλά όχι πλατινέ). Είναι δηλαδή όλο ξανθό αλλα θέλω να το κάνω ακόμα πιο ανοιχτό. Το πρόβλημά μου όμως είναι η φροντίδα... Μου αρέσει να τα ισιώνω γιατί φαίνονται πιο μακριά αλλά κάθε φορά διαπιστώνω πως ΕΧΩ ΨΑΛΙΔΑ. συμβουλές please!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητηρια για όλα αυτά που λες, με καλυψες πλήρως όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής.

ifigenia είπε...

Φίλη Silasab κοίτα την απάντηση εδώ

http://pinkdreams26.blogspot.com/2010/10/silabab.html

Silabab είπε...

Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τον κόπο που έκανες να βάλεις δικιές σου φωτογραφίες εδώ.
Κάτι τελευταίο... Όταν περάσω τη ντεκαπάζ, δεν πρέπει να περάσω πάνω από αυτές τις τούφες τη βάφη κι αν ναι γιατί;

ifigenia είπε...

Όχι δεν κατάλαβες, μετά το ντεκαπάζ θα περάσεις τη βαφή απο πάνω αναγκαστικά γιατι το ντεκαπάζ αφήνει μια πιο φωσφορίζουσα κιτρινοκάτι απόχρωση όταν το αφήνεις λίγο χρόνο, έτσι πρέπει να περάσεις και την βαφή για να γίνει άσπρο σαντρέ το μαλλί.
Αλλα μετα απο αυτό, τα ήδη βαμμένα μαλλιά δεν πρέπει να τα ξαναπειράξεις με βαφές και τέτοια, θα βάφεις ΜΟΝΟ τη ρίζα που θα βγαίνει μαύρη.Το γιατί είναι ευνόητο, τα μαλλιά που είναι ήδη ξανθά δηλ. έχουν υποστεί ήδη την ταλαιπωρεία της ξανθιστικής βαφής, αν ξαναπεραστούν με βαφές η ακόμα χειρότερα ντεκαπάζ υπάρχει κίνδυνος να καούν.

Ανώνυμος είπε...

ifigeneia kalhspera pws mporw na mpw na dw kai egw tis foto twn malliwn sou?

ifigenia είπε...

Φίλη μου, αν και δεν μαρέσει καθόλου να δημοσιοποιώ φωτογραφίες μου, στο τέλος της ανάρτησης έχω ανεβάσει μια, κομμένη φυσικα, για να δείτε κι εσείς ποιό ακριβώς χρώμα βγαίνει μετα την παραπάνω διαδικασία.

Silabab είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ. Να' σαι καλά :)

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένεια γεια σου και πάλι...!!!είμαι η ηρώ και είχαμε ξαναμιλήσει...λοιπόν ακολούθησα τις συμβουλές σου άλλα έχω ένα προβληματάκι ενώ έκανα τις αντάυγιες και βγήκαν πολύ ωραίες στη ρίζα το σαντρέ βγήκε πολύ γκρι...:((((

ifigenia είπε...

Γειά σου Ηρώ.
Το έχω πάθει κι εγώ η ρίζα να μου γκριζάρει λίγο αλλά με τα λουσίματα έφυγε τελείως.
Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις το ντεκαπάζ πιο πολύ ώρα απότι χρειάζεται.
Αν το αφήσεις τόση ώρα ώστε να στα κάνει προς το άσπρο, τότε βάζοντας τη σαντρέ γίνονται γκρι.Αν όμως αφήνεις πιο λίγο το ντεκαπάζ έτσι ώστε όταν το ξεπλύνεις τα μαλλιά σου είναι κίτρινα, βάζοντας τη βαφή θα γίνουν σαντρέ.
Εγώ θα σου έλεγα να περιμένεις να δείς αν θα φύγει με τα λουσίματα, αλλιώς αν είναι τόσο άσχημο εμφανισιακά να κάνεις στο κομμωτήριο ένα πιο σταχύ ξανθό ρεφλέ σε όλα τα μαλλιά, να γίνουν ομοιόμορφα, και την επόμενη φορά που θα κάνεις με ντεκαπάζ τη ρίζα θα αφήσεις λιγότερο το ντεκαπάζ.

Ανώνυμος είπε...

geia sy & apo emena ifigeneia. 8a h8ela na rwthsw & egw kati.to fysiko m xrwma malliwn einai kastano3an8o & ta evafa gia xronia kafe skoyro. perisy ekana gia prwth fora antaygeies kai thn teleytaia fora py phga kom/rio m perasane mia vafh opoy to xrwma vghke peripy kastano3an8o alla wres wres m fainetai oti kokkinizei.. skeftomai twra na perasw to 8.1( 3an8o santre) h to 8.11(3an80 anoixto santre) ths koleston. pisteyeis oti 8a skoyrhnoyn h 8a anoi3oyn ta mallia m?????eyxaristw constantina

Ανώνυμος είπε...

χμ...τώρα κατάλαβα...ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!αν και θα δω τι θα κάνω....βέβαια διάβασα και το άρθρο σου που έχει θέμα το strawberry blonde και ομολογώ ότι σκέφτομαι να τα κάνω κι έτσι πιστεύω ότι θα μου πάει μιας κι έχω πολύ λευκό δέρμα και μπλε μάτια....δεν ξέρω ειλικρινά θέλω μια αλλαγή αλλά όλο το σκέφτομαι....

ifigenia είπε...

Φίλη μου το strawberry blonde είναι απλά σούπερ! Αν είχα πιο λευκό δέρμα θα το είχα δοκιμάσει σίγουρα.

ifigenia είπε...

Κωνσταντίνα μάλλον θα ανοίξουν αλλα δεν νομίζω πως θα ανοίξουν κ πολύ.Εξαρτάται απο την τωρινή σου απόχρωση.
Γενικά, οι σαντρέ βαφές, που σκέφτεσαι να πάρεις, σε καστανή ρίζα βγάζουν καφέ ανοιχτό, εσύ που έχεις καστανόξανθο το πολύ πολύ να σου βγάλει λίγο ακόμα πιο καφέ.
(ενώ αντίθετα οι ξανθές βαφές όπως η ιβουάρ σε καστανή ρίζα βγάζει καστανό που πορτοκαλίζει).
Αν αυτό που θες είναι να τα ξανθύνεις δεν νομίζω πως θα αποφύγεις το ντεκαπάζ δυστυχώς.
Εκτος κι αν έχεις αρκετά ανοιχτή ρίζα.

Ανώνυμος είπε...

λες ε???βασικά και οι φίλες μου, μου λένε ότι θα μου πάει..απλά πιστεύω πως είναι δεσμευτικό χρώμα...κι επίσης πως αν δεν μου αρέσει θα πρέπει να τα ξανακάνω ξανθά και στο τέλος θα μου πέσουν!! χιχι!!να σε ρωτήσω..ξέρεις εάν στο κάνουν αμέσως ή απαιτεί κάποια διαδικασία???γιατί και για το καστανό που ρώτησα μου είπαν πως χρειάζεται να σκουρίνει σταδιακά γιατί διαφορετικά με τα πρώτα λουσίματα θα ξεθωριάσει...

ifigenia είπε...

E αν δεν πάει σε σένα με το λευκό δέρμα και τα μπλέ μάτια σε ποιόν πάει?
Όχι δυστυχώς δεν ξέρω καθόλου τι γίνεται με τις άλλες βαφές, χάλκινες,καστανές κτλ., δεν έχω δοκιμάσει ποτέ.
Αλλά πάντως, στην περίπτωση που τα κάνεις αυτό το χρώμα να ξέρεις, οτι ξεθωριάζει γρήγορα,(τα είχε βάψει έτσι η αδερφή μου πέρσι) οπότε αν δεν σαρέσει, δεν χρειάζεται να τα βάψεις ξανθά, σε 2-3 μήνες το πολύ αν δεν τα ξαναπεράσεις ξεθωριάζουν προς το καστανομελί κ ανοίγουν όλο κ πιο πολύ,εύκολα θα ξαναγίνεις ξανθιά.

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ειμαι η μαρια αμα μετα το ντεκαπαζ η βαφη ειναι ποιο ανοιχτη απο το 9¨1σαντρε δηλαδη ειναι 12 νουμερο βγαινει ακομα ποιο πλατινε?

ifigenia είπε...

Kαλησπέρα Μαρία,
ναι όσο πιο ανοιχτή βαφή βάλεις μετά τόσο πιο ανοιχτό γίνεται το χρώμα, εγώ προτείνω το 9.1 γιατί το χρώμα βγαίνει πιο φυσικό και πιο ωραίο για τα γούστα μου (δεν μου πολυαρέσει το κάτασπρο πλατινέ).

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγενεια καλησπερα,με λενε Αγνη κ προσπαθω κ εγω να κανω το τελειο ξανθο,αλλα χωρις κανενα καλο αποτελεσμα (σε κομωτηριο)κ ειπα να κανω μια προσπαθεια μονη μου ,δοκιμασα 2 φορε το ντεκαπαζ αλλα μου το βγαλανε κιτρινο!!!!! λοιπον...το μαλλι μου εχει δυχρομιες, απο ανταυγες στις ακρες κ απο την μεση μεχρι την ριζα ενα μελι_μπεζ θαμπο χρωμα,αυτο το χρωμα το περασα μονη μου,τι πρεπει να κανω για να φενετε ομοιομορφο το χρωμα? σκεφτηκα να κανω στην μονοχρωμια ανταυγες μηπως κ γλυκανει λιγακι το χρωμα .το φυσικο μου χρωμα ειναι καστανο ανοιχτο με σαντρε τονους,τι να κανω????????

ifigenia είπε...

Aγνή δεν είμαι κομμώτρια και δεν μπορώ να σε βοηθήσω,πιθανώς να βοηθήσουν οι ανταύγειες στο μελί μπεζ για να γίνει πιο ομοιόμορφο αλλα κ πάλι καλύτερα να ρωτήσεις μια ειδικό.
Το λάθος είναι που, αφού τα πέρασες όλα ντεκαπάζ και έγιναν κίτρινα, δεν σου πέρασε μετά η κομμώτρια ένα σαντρέ ρεφλέ ή έστω μια σαντρέ βαφή να φύγει η κιτρινίλα τελείως.Τόσο απλό.
Αλλά νομίζω πως και τώρα αν περάσεις ένα ανοιχτό σαντρέ θα βοηθήσει αρκετά να φύγει τουλάχιστον το μελί μπεζ.

Ανώνυμος είπε...

(Αγνη)για να περασω το ανοιχτο σαντρε πρεπει να κανω ντεκαπαζ?η πανω σε αυτο το χρωμα που εχω τωρα?

ifigenia είπε...

Aγνή ντεκαπάζ έχεις κάνει ήδη επομένως τα μαλλιά σου είναι αρκετά ανοιχτά και δεν χρειάζεται να ξανακάνεις. Πέρασε απο πάνω μόνο τη σαντρέ βαφή, αλλά καλό είναι να περιμένεις κάποιο καιρό γιατί οι πολλές βαφές σε λίγο χρονικό διάστημα καταστρέφουν τα μαλλιά.

Ανώνυμος είπε...

(Αγνη) θα πρεπει να κανω λιγακι υπομονη!θα το δικιμασω αργοτερα...αν κ τα βλεπω ετσι κ τρελαινομαι...σε ευχαριστω Ιφιγενεια!

ifigenia είπε...

Παρακαλώ. Ελπίζω να καταφέρεις το χρώμα που θέλεις τελικά.
Κάτι παρόμοιο είχα πάθει κι εγώ την πρώτη φορά που έβαλα ντεκαπάζ, και δεν ήξερα οτι τα κάνει κίτρινα και νόμιζα πως εγώ κάτι έκανα λάθος, και έτρεξα κατευθείαν στο κομμωτήριο, κι αντί να μου περάσουν ένα ρεφλέ σε σαντρέ να βγεί η κιτρινίλα μου πέρασε απο πάνω κι άλλες ανταύγειες δηλαδή κι άλλο ντεκαπάζ την ίδια μέρα! Τραγικό!
Παίρνει καιρό στα μαλλιά να επανέρθουν, και θέλουν πολλές μάσκες και ενυδάτωση όταν μπλεχτείς με το ντεκαπάζ.
Αλλά το καλύτερο για σένα είναι να περιμένεις λίγο, τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Ανώνυμος είπε...

ifigeneia k koritcia geia cac,me lene rita...t dika mou mallia einai maura,itan malln maura,mou eixe kanei prin 2 xronia kommwtria ntekapaz c ola,eixe vgei ena xruco xrwma,twra pleon exei fugei t ntekapaz me tn kairo,fucika ta mallia einai olo cto idio mikoc,twra apla vazw vafi,tn teleutaio kairo t 12.81 tic kolecton p einai t pio gkri-cantre p uparxei,vazw autn gia n mn portokalizoun epeidi dn thelw n kanw ntekapaz,dn vgainei omwc gkri to malli ennoeitai afou exw polu ckoura riza,alla enw ctn arxi einai mia xara,egw diladi p dn t thelw k acpro eimai euxarictimeni,meta apo kana 2 loucimata pali ginetai auto p eipec re,portokalizoun arketa...twra thelw n t kanw ena fuciko xrwma,ena kactanoxantho cantre(oxi polu ckouro) k n kanw diackorpicmenec acprec antaugeiec meca...mipwc xereic apo auto to meli xantho p exw twra pwc n t petuxw?elpizw n boreic n me voithiceic,giati dn xerw...filakia polla polla.! :)))))

ifigenia είπε...

Ρίτα θα σε δυσαρεστήσω, αλλά ακόμα και καστανή ρίζα να έιχες όπως εγώ, και πάλι δεν μπορείς να πετύχεις ένα ξανθό φυσικό χωρίς ντεκαπάζ, πόσο μάλλον στο μαύρο μαλλί.Οποιαδήποτε βαφή και να χρησιμοποίησεις, όσο ανοιχτή και να είναι, δεν γίνεται να ανοίξουν πιο πολύ απο το πορτοκαλομελί.Αν δείς το κουτάκι της βαφής που παίρνεις,( και της οποιαδήποτε ανοιχτής βαφής) λέει ξεκάθαρα πως για να πετύχεις ανοιχτό χρώμα, αν έχεις σκούρα βάση πρέπει να κάνεις ντεκολορασιόν. (δηλαδή ντεκαπάζ). Πρέπει δηλαδή να τα ανοίξεις με το ντεκαπάζ λίγο και μετά να περάσεις το ξανθό φυσικό, μόνο τότε θα μπορούσες να το πετύχεις. (πάνω σε ντεκαπαρισμένο μαλλί πιάνει η οποιαδήποτε ξανθή απόχρωση θες).
Το πιο εύκολο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις άσπρες ανταύγειες πάνω απο αυτό το χρώμα που έχεις να σπάσει λίγο το πορτοκαλί.Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις ντεκαπάζ.

Ανώνυμος είπε...

hello
Loipon eixa pei oti dn tha ta ksanaevafa ksantha ta mallia alla tin ithela tin allagi opote apofasisa na to kanw piga kai pira ntekapaz se skoni oxyzene 30 kai vafi swa kataksantho santre, to fisiko mou einai kastano wraia alla egw to eixa vameno to malli mou ena kastano skouro, opote arxisa na kanw ntekapaz se olo to malli mou k ennoeite dn mou petixe ta mallia mou auti ti stigmi einai san tis tamtas auto to portokalokokkino ti na kanw?? sti riza einai pio anoixto kai stis akres polu pio skouro aa tin vafi dn tin evala!!!! pls help

ifigenia είπε...

Φίλη μου η ρίζα σου άνοιξε πιο πολύ γιατί στα υπόλοιπα μαλλιά είχες την καστανη βαφή και λογικό είναι πως μια βαφή πάνω σε μια άλλη δεν πιάνει καλά όσο στο φυσικό μαλλί.
Δυστυχώς στην περίπτωση σου που τα είχες ήδη βαμμενα καστανά δεν έχω κάτι να σε συμβουλέψω, γιατί η παραπάνω διαδικασία δεν πιάνει στα βαμμένα μαλλιά.Απευθύνομαι σε φυσικές καστανές που θέλουν να βάψουν την ρίζα τους - και μόνο σε αυτές,γιατί δεν είμαι κομμώτρια και δεν ξέρω με βεβαιότητα κάτι άλλο για τις άλλες βαφές.
Πάντως στη μαμά μου που έχει πολύ σκούρα καστανά βαμμένα μαλλιά που τις έκανα ανταύγειες με ντεκαπάζ τις άνοιξαν μια χαρά, δεν έγιναν βέβαια άσπρες, αλλά έγιναν ξανθές, μήπως εσύ άφησες το ντεκαπάζ πολύ λίγο???
Αν έχεις κάνει πολύ λίγες ανταύγειες πέρασε τις με τη σαντρέ βαφή- μόνο αυτές, γιατί το σαντρέ στα υπόλοιπα σκούρα βαμμένα μαλλιά δεν θα πιάσει καλά, αλλιώς αν έχεις κάνει ανταύγειες παντού, σε όλο το κεφάλι, πέρασε όλο το κεφάλι με τη σαντρέ βαφή και θα φύγει αρκετά το πορτοκαλί και θα σου γίνουν πιο μελί.
Και να θυμάσαι, όπως γράφω και στο post απο πάνω,το ντεκαπάζ κάνει τα μαλλιά αρχικά κόκκινα, πορτοκαλί, μετά κίτρινα και μετά άσπρα.
Εσυ τα άφησες τόσο λίγο που δεν πρόλαβαν να πάρουν ξανθιά απόχρωση και έμειναν στο πορτοκαλί.Πριν βγάλεις το αλουμινόχαρτο, πάντα κοιτάς τι χρώμα έχουν πάρει τα μαλλιά σου και μετά αποφασίζεις αν θα τα αφήσεις άλλο ή όχι.

Pepe είπε...

8elw opws kai dhpote na xanthinw ta malia mu , einai anoixta kastana alla dn xerw ti na kanw

Ανώνυμος είπε...

na rwthsw kati.. epeidh dn exw vapsei pote ta mallia mou se kommwthrio kserete poso kostizei to ntekapaz mazi me thn vafh ekei? peripou..

ifigenia είπε...

Aνάλογα με το πόσο ακριβό είναι το κομμωτήριο.Μπορεί να σου πάρει 50, μπορεί και 70 ευρώ.Μπορεί βέβαια και πολύ παραπάνω, σου είπα, εξαρτάται απο το κομμωτήριο.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Αγαπητή Ιφιγένεια,
εκτιμώντας τις γνώσεις σου για το «τέλειο ξανθό» αποφάσισα να σου γράψω και εγώ για να με συμβουλέψεις, πριν κάνω κάτι ανεπανόρθωτο για τα μαλλιά μου.

Είμαι μια φυσική (σχετικά) ξανθιά. Δηλαδή όταν ήμουν μικρή είχα κατάξανθα μαλλιά αλλά μεγαλώνοντας σκούραιναν και κατέληξαν σ’ ένα πολύ ανοικτό καστανό. Την ιδανική βάση, όπως μου λένε σε όλα τα κομμωτήρια για να πετύχω το τέλειο ξανθό. ΄
Είμαι λάτρης του ξανθού και νομίζω ότι μου πάει, αφού έχω και ανοικτό δέρμα με μπλέ μάτια. Εδώ και πολλά χρόνια λοιπόν κάνω ανταύγειες, κάθε 6-8 μήνες περίπου, πολύ ανοικτές, σε κομμωτήρια, στις οποίες φαντάζομαι χρησιμοποιούν ντεκαπάζ για να πετύχουν και κάποιες «άσπρες τούφες» όπως θέλω.
Παρόλα αυτά δεν είμαι ικανοποιημένη από το χρώμα των μαλλιών μου, αφού τις πρώτες ημέρες είναι ωραία και φωτεινά, αλλά μετά από ένα μήνα το πολύ, είναι θαμπά, αρκετά πιο σκούρα και γενικώς ... αδιάφορα.
Θα ήθελα να σου τονίσω ότι εμένα μου αρέσουν πολύ τα μαλλιά με ενιαίο ξανθό χρώμα, φωτεινό αλλά που είναι προς το άσπρο, όχι προς το κίτρινο. Τρελαίνομαι όταν κιτρινίζουν έστω και λίγο τα μαλλιά μου.
Επίσης, έχω και τον άντρα μου ο οποίος τρελαίνεται για τα ξανθά μαλλιά και με παροτρύνει συνέχεια να τα βάψω πολύ ανοικτά, τύπου Μενεγάκη, Καραβάτου, Μπουλέ κλπ.
Αποφάσισα λοιπόν να ακολουθήσω τη διαδικασία που περιγράφεις παραπάνω για τη βαφή στο σπίτι και να αγοράσω ντεκαπάζ και την βαφή Swartskopf που χρησιμοποιείς.
Nα σου αναφέρω ότι τα μαλλιά μου είναι πιο κάτω από τους ώμους, αρκετά αδύνατα, με λεπτή τρίχα και όχι ιδιαίτερα πλούσια, προβλήματα όμως που οφείλονται κυρίως σε έλλειψη σιδήρου και ίσως και σε κληρονομικότητα, χωρίς βέβαια να μην έχουν παίξει ρόλο και οι ανταύγειες που έχουν υποστεί τόσα χρόνια. Λες λοιπόν να τα καταστρέψω χειρότερα με αυτή τη βαφή; Ακόμα και αν σε κάθε λούσιμο τους βάζω μάσκα;
Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σου για το αποτέλεσμα ....
Και κυρίως αν θα είναι άμεσο ή θα επιτευχθεί μετά από 2-3 μήνες συνεχόμενων βαφών ;
Ευχαριστώ πολύ.

ifigenia είπε...

Αγγελική καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου.
Μην ανησυχείς για το γεγονός οτι έχεις αδύνατη τρίχα -το ίδιο κι εγώ- ίσα ίσα που απορροφά καλύτερα τη βαφή και ανοίγει πιο εύκολα.Αν ακολουθήσεις αυτό που γράφω και απο πάνω, οτι δηλαδή, απο τη στιγμή που θα βάλεις ντεκαπάζ σε όλα τα μαλλιά και μετά τη βαφή, δεν θα ξαναβάλεις ποτέ ξανά πάνω τους βαφή παρά ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ, απο κει και πέρα, τα μαλλιά σου δεν θα πάθουν ζημιά.Τα δικά μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απο πολλές φίλες μου που δεν τα έχουν βάψει ποτέ.Το θέμα είναι αν τα ταλαιπωρείς πολύ με ίσιωμα κτλ, αν βάζεις καμια μάσκα που κ που, αν τα κουρεύεις τακτικά για να παραμένουν υγιή...
Το αποτέλεσμα είναι άμεσο απτην στιγμή που τα μαλλιά σου είναι ανοιχτά και όχι βαμμένα.Απλά στην περίπτωσή σου δεν είμαι σίγουρη αν θα πρεπε να μπεις στη διαδικασία του ντεκαπάζ...
Αν έχεις τόσο ανοιχτή ρίζα, εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις μόνο τη βαφή 9.1 που γράφω παραπάνω.
Θα ανοίξουν αρκετά.
Αν επιμένεις όμως να τα κάνεις άσπρα πλατινέ (δεν εκπλήσομαι που αρέσουν κ στον άντρα σου, είναι πολύ εντυπωσιακά) τότε βάλε ντεκαπάζ κ με τη βαφή όπως περιγράφω.Αλλά εσύ θα χρειαστεί να αφήσεις λιγότερο το ντεκαπάζ απότι μια μελαχρινή,κι επειδή δεν μπορώ να υπολογίσω χρόνο για να σου πω, θα κάνεις το εξής: κάθε πεντε λεπτά θα κοιτάς κάτω απο το αλουμινόχαρτο αν άνοιξαν αρκετά.Το πιο απλό.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένεια,

μόλις ανακάλυψα το blog σου και ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ! Καταρχήν με λένε Αλεξάνδρα και έχω και εγώ(όπως κάθε ξανθιά που σέβεται τον εαυτό της!)την ιστορία μοθ-αμαρτία μου με τα άμοιρα τα μαλλάκια μου!
Πρώτα απ'όλα έχω αρκετό όγκο μαλλιού και αρκετές φύτρες. Δυστυχώς, το μαλλί μου το είχα ψιλοδιαλύσει πριν από 1,5 με 2 χρόνια, γιατί στο κομμωτήριο προσπαθώντας να μου ανοίξουν πολύ τις ανταύγειες(έχω καστανά μαλλιά ξέχασα να σου πω μέτρια προς σκούρα)μου έκαψαν ορισμένες τούφες(ευτυχώς όχι κάτι πολύ εμφανές). Λόγω αυτού του γεγονότος, το οποίο γεγονός έγινε σε βάθος χρόνου(σε 3χρόνια περίπου)και όχι από τη μια μέρα στην άλλη-βέβαια, τα μαλλιά μου από μακριά σαν τα δικά σου που ήταν έσπασαν σιγά-σιγά και αναγκάστηκα να τα κουρέψω μέχρι τον ώμο και να βάλω τρέσες. Τις τρέσες τις φοράω πάνω άπό 3 χρόνια τώρα, γιατί μου αρέσει το μακρύ μαλλί και ταυτόχρονα προσπαθώ να μακρύνω το δικό μου.
Το καλό είναι ότι μετά από πολλή περιποίηση, μόνο βαφή και πολύ προσεκτικές ανταύγεις 2 φορές το χρόνο(τα κάνω σπίτι πια, έχοντας αλλάξει κομμώτρια, η οποία μου αφήνει τις ανταύγειες μόλις 20-30 λεπτά, όσο λες και συ δηλαδή)τα μαλλιά αποκτούν σιγά σιγά τη χαμένη τους αίγλη! Μάκρυναν και είναι πλέον πάνω από το στήθος, όμως προσπαθώ να τα μακρύνω κι άλλο και να φτιάξω κι άλλο την ποιότητά τους! Το θέμα είναι η απόχρωση...Στην προσπάθεια μου να κρατήσω την τρίχα μου γερή, η απόχρωση μου από ανοικτό ξανθό μπεζ-σαντρέ τέλειο έγινε ένα ξανθό σαντρέ μεν, αλλά αρκετά πιο σκούρο δε. Όταν του πετάω ανταύγειες στη ρίζα φωτίζεται, όμως εγώ τις ανταύγειες πάντα τις κάνω πριν τη βαφή. Και εδώ ακριβώς έρχεται η ερώτηση: Αλλάζει κάτι στην απόχρωση το να κάνεις ανταύγειες ΠΡΙΝ τη βαφή; Επίσης πόσο συχνά πρέπει να κάνω ανταύγειες για να μην ξεκάνω το μαλλί μου αλλά και να έχω και την απόχρωση που θέλω παράλληλα; (ιδανική για μένα είναι η πρώτη φωτό που έβαλες, όχι πιο ανοικτή απόχρωση όμως, γιατί δε σου κρύβω ότι η δεύτερη που δε φαίνεται το πρόσωπο μου φαίνεται αρκετά ανοικτή και εγώ προσωπικά την ονομάζω πλατινέ! Η πρώτη είναι just perfect!)

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις υπόψη σου αν οι τρέσες κάνουν στα μαλλιά το κακό που τους κάνουν τα εξτέ, δηλαδή αν με επιβαρύνουν στην προσπάθεια μου να τα μακρύνω ή αν είναι o.k...(;)
Και κάτι άλλο! Εγώ στα μαλλιά μου χρησιμοποιώ βαφή της Koleston πολύ πιο ανοικτή από τη δική σου, όμως κάνω ντεκαπάζ ΄2,3 φορές το χρόνο και γι' αυτό μάλλον έχω πιο σκούρα απόχρωση, έτσι δεν είναι; Για την ακρίβεια βάζω τις επαγγελματικές 12.16 σαντρέ-βιολέ και 12,81 σαντρέ-περλέ εναλλάξ. Τις βαφές τις Σβάρτσκοβ δεν τις έχω δοκιμάσει, όμως επειδή λες καλά λόγια μπήκα στον πειρασμό να το κάνω.. όμως πάνε μέχρι 12? Ιδού η απορία...
(για την κοπέλα που ρωτούσε για τις Rilken έχω να πω ότι είναι απλά καλές, τίποτα ιδιαίτερο και ότι δεν πετυχαίνουν πολύτ ανοικτές αποχρώσεις, έβαζα για αρκετό καιρό το 9.1 ή το 10,1 και δεν ήξερα τι μου έφταιγε)...
Και κάτι τελευταίο...Ξέρω η απορία μου αν η σκούρα βάση ανοίγει χωρίς ντεκαπάζ τόσο όσο θέλουμε έχει ήδη απαντηθεί(και το γνωρίζω καλά εδώ και χρόνια ότι ισχύει αυτό που λες), όμως επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο έχω να σου πω ότι σήμερα έιδα στην εκπομπή της Καραβάτου ότι ο κομμωτής της της έβαφε τα μαλλιά on air και είπε ότι της κάνει βαφή, χωρίς ντεκαπάζ χρησιμοποιώτας απλά μίξη τριών διαφορετικών βαφών και αυτό το μείγμα της ανοίγει τόσο πολύ τη σκούρα ρίζα της! Δυστυχώς είπε ότι στον αέρα δεν μπορεί να πει λεπτομέρειες και εταιρείες κτλ. όμως από τη στιγμή που το άκουσα έχω σκάσει να μάθω τι είναι.(με τι πράγματα ασχολούμαι,ε;!χαχα!)
Anyway,΄οχι ότι βρίσκω εξαιρετικό το χρώμα της,(για την ακρίβεια αν δεν είναι αυτό τότε τι είναι;), απλά μου φαίνεται αρκετά ανοιχτό και αρκετά ταλαιπωρημένη η τρίχα της για να μην τρώει ντεκαπάζ...(εκτός κι αν τρώει ανταύγειες με ντεκαπάζ συχνά πυκνά και απλά δε λένε όλο το story στον αέρα) τι να πώ; αναρωτιέμαι...και θα ήθελα να αναρωτηθείς και συ(μια και με ενδιαφέρει η άποψή σου)και να μου πεις αν έχεις ακούσει ποτέ κ΄΄ατι τέτοιο!

Ειλικρινά συγνώμη αν σε κούρασα...Ξέρω, είμαι φλύαρη όμως μόλις ανακάλυψα το καταπληκτικό μπλογκ σου, πίστεψα ότι έχω αρκετά να σου πω και να σε ρωτήσω..
Περιμένω απάντηση σου σύντομα! ευχαριστώ θερμά και συγχαρητήρια για το μπλογκ!

Υ.Γ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΚΟΨΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑ
ΦΙΛΑΚΙΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Γειά σου και πάλι, Ιφιγένεια.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια ακριβώς βαφή της Schwarzkopf να πάρω.... Απ' ότι είδα υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, όπως Silken Color, Phyto color, Pallette κλπ. Θα ήθελα λοιπόν να μου διευκρινίσεις ποιο ακριβώς κουτί είναι, όπως επίσης αν ανήκει στα επαγγελματικά προίόντα της Schwarzkopf ή μπορώ να τη βρώ σε Hondos Center.
Κάποια γνωστή μου, η οποία έχει πραγματικά πολύ ωραίο ξανθό χρώμα στα μαλλιά της, όταν την είχα ρωτήσει μου είπε ότι έπαιρνε καποια της Rilken νούμερο 9.1 η οποία όμως καταργήθηκε πλέον και έχει αντικατασταθεί από την 1001. Ισχύει αυτό; και μιλάμε για την ίδια βαφή που χρησιμοποιείς και εσύ;
Επίσης σκεφτόμουν να μη βάλω ντεκαπάζ γιατί έχουν ήδη από τις ανταύγειες, αλλά σε περίπτωση που δεν μου αρέσει το χρώμα, θα ήταν σωστό να βάλω τον επόμενο μήνα που θα τα ξαναβάψω και να περάσω πάλι όλο το μαλί και με ντεκαπάζ και με βαφή; Ευχαριστώ.

ifigenia είπε...

Αγγελική υπάρχουν πολλά ωραία σαντρέ σε πολλές βαφές μαλλιών, εγώ βάζω της Schwarzkopf Pallette το 9.1, γιατί έτυχε να τη δοκιμάσω και να μου αρέσει και δεν την άλλαξα.Απο άλλα σαντρέ έχω δοκιμάσει Κόλεστον μόνο αλλά με έτσουζε στο δέρμα, από Rilken κτλ δεν ξέρω.Πράγματι κάποια νούμερα που δεν χρησιμοποιούνται πολύ δεν τα ξαναφέρνουν κάποια μαγαζιά.Μια κοπέλα μου είπε πως δεν έβρισκε το 9.1 που βάζω εγώ,της είπαν οτι καταργήθηκε, αλλά εγώ το βρήκα μόλις μια βδομάδα πριν που έβαψα ρίζα.
Τέλοσπάντων, εσύ μπορείς να διαλέξεις όποια σαντρέ βαφή, αρκεί να γράφει σαντρέ.
Απο τη στιγμή που έχεις ανταύγειες εννοείται οτι πάνω σε αυτές τις τούφες δεν θα βάλεις ποτέ ξανά ντεκαπάζ.
Αλλά στη ρίζα σου καλό θα ήταν να κάνεις κάποιες τούφες με ντεκαπάζ και αλουμινόχαρτο ΑΝ δεν στα ανοίξει η βαφή.
Κάνε την βαφή πρώτα να δείς, μπορεί και να στα ανοίξει αφού είσαι τόσο ανοιχτόχρωμη.
Σε περίπτωση όμως που δεν γίνει αυτό, τον επόμενο μήνα πέρασε σε τούφες ντεκαπάζ και βαφή μετά κανονικά.Απλά πρόσεξε να μην βάζεις ντεκαπάζ σε τούφες που ήδη είναι ξανθισμένες, να βάζεις στην κορυφή τους μόνο που φαντάζομαι είναι πιο σκουρόχρωμες.
Με ρωτάς αν είναι σωστό...Σωστό δεν είναι καθόλου για τα μαλλιά που τους βάζουμε τόσο οξυζενέ σίγουρα,αλλά δεν μπορείς να το αποφύγεις αν θες να γίνεις ξανθιά.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθείς να αποφεύγεις να περνάς με βαφές ξανά και ξανά τα ήδη ξανθισμένα μαλλιά.

ifigenia είπε...

Αλεξάνδρα χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το μπλόγκ μου!
Δεν ξέρω αν έχει διαφορά το να κάνεις τις ανταύγειες πριν τη βαφή ή μετά.Τις κάνω πριν τη βαφή καθαρά για πρακτικούς λόγους: πάνω στη σκούρα ρίζα μπορώ να τις κάνω πιο ομοιόμορφες.
Ανταύγειες κάνω κάθε μήνα, αλλά μόνο στη ρίζα, ώστε να ανοίγω τη ρίζα γιατί με βαφή μόνο δεν γίνεται τίποτα.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει πιο ανοιχτές βαφές όπως η 12.1 γιατί πιστεύω είναι πολύ καταστροφικές για τα μαλλιά, κι απτη στιγμη που ανοίγουν με λιγότερη ταλαιπωρία για τα μαλλιά ποιός ο λόγος...
Δυστυχώς νομίζω πως στην περίπτωση που τα μαλλιά σου έχουν ψιλο-καεί, και σε συνδιασμό με το γεγονός οτι χρησιμοποιείς τόσο ξανθιστικές βαφές, δεν θα μακρύνουν ποτέ ιδιαίτερα.
Να θυμάσαι πως μακραίνουν τα υγιή μαλλιά.
Η τρέσσα τα ταλαιπωρεί λόγω του βάρους της ενώ τα εξτέ κυρίως γιατί όταν έρθει η στιγμή να τα βγάλεις, μαζί βγάζεις πολύ μαλλί επίσης.Αλλά στο μάκρος δεν επηρεάζουν καθόλου, αν τα μαλλιά σου ξαναγίνουν υγιή θα μακρύνουν.
Αυτό με την Καραβάτου δεν ξέρω, πρώτη φορά το ακούω..

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ για την απάντηση σου, Ιφιγένεια...

οι βαφές που χρησιμοποιώ όντως είναι πολύ ανοικτές, αλλά να σου πω την αλήθεια το να χρησιμοποιείς κάθε μήνα ντεκαπάζ(έστω και για μιση ώρα) το βρίσκω ακόμα πιο καταστροφικό! Και όλοι οι κομμωτές που το έχω πει μου λένε ξεκάθαρα ότι το ντεκαπάζ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνει κάθε μήνα! Τώρα εσύ ίσως έχεις πολύ δυνατή και χοντρή τρίχα και αντέχει το ντεκαπάζ , τι να πω...Όμως σε μένα κάθε μήνα ντεκαπάζ θεωρώ αδύνατο να λειτουργήσει θετικά...
Τέλοσπάντων σε ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σε κούρασα.

Φιλάκια
Αλεξάνδρα

ifigenia είπε...

Αλεξάνδρα βάζω κάθε μήνα ντεκαπάζ αλλά κάθε μήνα μόνο στη ρίζα και ποτέ στα υπόλοιπα ξανθισμένα μαλλιά.Δηλαδή βάζω ντεκαπάζ μόνο στα καστανά μου μαλλιά που είναι τελείως υγιή και δεν τα έχει ξανακουμπήσει βαφή ποτέ.Γιαυτο και είναι μια χαρά.
Στα υπόλοιπα μαλλιά, αφου έχουν ξανθύνει δεν υπάρχει λόγος να κάνω ανταυγειες ή βαφή ξανα ποτέ.Κι έτσι δεν φθείρονται.
Τα μαλλιά φθείρονται (και "καίγονται")όταν περνάς τις ίδιες τούφες ξανά και ξανά με βαφές., άσχετα με το αν έχεις χοντρή ή αδύνατη τρίχα.
Δεν με κούρασες, γιαυτο έφτιαξα αυτό το μπλόγκ...
ευχαριστώ που πέρασες απο δω.

Ανώνυμος είπε...

Ναι το γνωρίζω αυτό έχεις δίκιο. Και γω το ίδιο με σένα κάνω μόνο στη ρίζα και ποτέ έξω, απλά εγώ βάζω ντεκαπάζ δυο φορές το χρόνο μόνο στη ρίζα και κάθε μήνα πολύ ανοιχτή βαφή, αυστηρά και μόνο στη ρίζα.
Αυτό που ίσως και εγώ δεν σου τόνισα όσο πρέπει και είναι δικό μου λάθος, είναι ότι τα μαλλιά μου έχουν ήδη γίνει υγιή και έχουν μακρύνει απλά θέλω περισσότερο. Γι'αυτό μου φάνηκε παράξενο που μου είπες πως δε θα μακρύνουν ποτέ, γιατί ήδη μακραίνουν μήνα με το μήνα.
Στα λέω αυτά με διάθεση να ανταλλάξουμε εμπειρίες και μη με παρεξηγείς πάντως πριν πέντε χρόνια περίπου και γω έκανα κάθε μήνα περίπου ντεκαπάζ μόνο στη ρίζα. Τότε δεν το καταλάβαινα, κάποια στιγμή και με αργούς ρυθιμούς αν το αφήνεις ειδικά λίγη ώρα, το μαλλί αρχίζει να μην έχει την ίδια πόιότητα με πριν. Το γιατί το ρώτησα στην κομμώτρια μου και μου είπε πως στην προσπάθεια να πιάσεις μόνο τη ρίζα, σίγουρα το ντεκαπάζ θα ακουμπήσει και μια βαμμένη τρίχα(ακόμα και οι κομμωτές το παθαίνουν). Εεε αυτή την τρίχα τη βαμμένη που θα ακουμπήσει το ντεκαπάζ,΄μόνο το ντεκαπάζ έχει την ιδιότητα να τη λιώσει! Αν τώρα εσυ είσα πολύ προσεκτική εγώ πάω πάσο...απλά οφείλω να σε ενημερώσω γιατί αυτό που λες το έκανα και γω και το μαλλί μου δεν κάηκε μεν τότε, όμως έχασε την αρχική του ποιότητα και μειώθηκε σημαντικά.
Η γνώμη μου για να μην σας κουράζω είναι ότι η ανταύγειες με ντεκαπάζ πρέπει να γίνονται το νωρίτερο κάθε 2,5 με 3 μήνες και μόνο στη ρίζα. Συγνώμη για το χώρο που πιάνω, όμως είμαι ήδη παθούσα και πιστεύω ότι αν δεν έγραφα ξεκάθαρα την άποψή μου θα ακυρωνόταν ο λόγος ύπαρξης του μπλογκ.

Ευχαριστώ πολύ για το χώρο και για τις συμβουλές
Αλεξάνδρα

ifigenia είπε...

Aλεξάνδρα καλά έκανες, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.Μάλλον έχεις δίκιο απλά χωρίς ντεκαπάζ και οι πιο ανοιχτές βαφές μου κιτρινίζουν το μαλλί.Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει τις τόσο ανοιχτές που μου έγραψες παραπάνω...αλλά θα το κάνω τον επόμενο μήνα και θα σου πω!
Κι αν ανακαλύψω το "μυστικό" για την μίξη των τριών βαφών θα την δημοσιεύσω κατευθείαν.
φιλιά!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Τελικά αγόρασα χθες το Pallete 10.1 γράφει κατάξανθο σαντρέ και νομίζω ότι είναι ακριβώς το χρώμα που θέλω. Η πωλήτρια όμως ούτε που το συζητούσε να βάλω ντεκαπάζ, έστω και στη ρίζα, οπότε δεν το αγόρασα τελικά. Επίσης με συμβούλεψε να βάλω μόνο στη ρίζα τη βαφή και όχι στα υπόλοιπα μαλλιά αφού έχουν ανταύγειες ή το πολύ να αφήσω 40 λεπτά τα βαφή στη ρίζα και τα τελευταία 10 λεπτά να βάλω και στα υπόλοιπα βαφή. Τι να κάνω ; είμαι προβληματισμένη... ανησυχώ για το αποτέλεσμα και για το χρώμα, αν θα είναι ομοιόμορφο. (Επίσης, επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει μόνη μου βαφή,για το τεστ αλλεργίας θα ανοίξω κανονικά και θα αναμίξω λίγο και από τά δύο σωληνάρια; δεν υπάρχει πρόβλημα που θα ανοιχθούν; πειράζει να το αφήσω 24 ώρες αντί για 48;) Ευχαριστώ.

ifigenia είπε...

Αγγελική καλά έκανες και δεν πήρες ντεκαπάζ γιατί μάλλον δεν θα σου χρειαστεί αφού έχεις τόσο ανοιχτή ρίζα.
Μην προβληματίζεσαι, καλά σου είπε η πωλήτρια, όπως σου είπα κι εγώ ήδη, ήδη ξανθισμένα μαλλιά ΔΕΝ πρέπει να τα ξαναφέρνουμε σε επαφή με βαφές πάλι.Θα βάφεις μόνο ρίζα.
Ίσως σου βγεί λίγο πιο σκούρο απο τις ανταύγειες, και να χρειαστεί να την ξαναπεράσεις τη βαφή τον επόμενο μήνα για να πιάσει καλύτερα, αλλά η διαφορά με τις ανταύγειες δεν θα είναι μεγάλη μην ανησυχείς.
Το τεστ είναι τυπικό αλλά αφού θέλεις να το κάνεις άστο όσο λέει πάνω το κουτί.
Δεν υπάρχει πρόβλημα που θα ανοιχθούν απτη σιγμη που θα τα ξανασφραγίσεις καλά μετά πάλι να μην παίρνουν αέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένειά μου εγώ στο λέω με καλοσύνη γιατί από τη δική μου περιπέτεια κατάλαβα ότι είναι καλύτερο να έχουμε γερό μαλλί έστω και ξανθό σαντρέ ανοιχτό, παρά να έχουμε κατεστραμμένο σαντρέ-μπεζ-πλατινέ από πολύμηνη χρήση του ντεκαπάζ, η οποία σε βάθος χρόνου είναι καταστροφική!
Βέβαια, υπάρχουν και οι γυναίκες-όπως μου είπε η κομμώτριά μου-που θέλουν αυτό το χρώμα που είναι εύκολο να επιτευχθεί μόνο με ντεκαπάζ no matter what, έστω κι αν μείνουν με το μισό μαλλί! Να σκεφτείς μου είπε ότι υπάρχουν κοπέλες που το ζητούν εν γνώσει τους ότι θα κοπούν κάποιες τριχούλες! Τι να πω...
Φαντάσου ότι με την ξανθιστική βαφή το αποτέλεσμα του ντεκαπάζ δε θα το έχεις και στο λέω εγγυημένα. Ίσως αν βάλεις ενισχυτικό στη βαφή(κάποια χρώματα όπως το 000 ή το 1001της kms(kyana) με 40άρι οξυζενέ ίσως το πλησιάσεις. Και πάλι το μαλλί ταλαιπωρείται, όμως η τρίχα βάφεται με μια βαφή με πολύ δυνατό οξυζενέ και δεν αποχρωματίζεται (που σημαίνει ότι παράλληλα ξεφλουδίζεται, γι αυτό σκληραίνει και λεπταίνει)όπως με το ντεκαπάζ!Αυτό δε σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τις πολυαγαπημένες μας ανταυγειούλες!Απλά θα τις κάνουμε πολύ πιο αραιά! Εγώ π.χ τις έκανα τέλη Αυγούστου και θα τις ξανακάνω Χριστούγεννα!
Και να στο πω ξεκάθαρα: Και γω τώρα στο μαλλί δεν έχω το σούπερ ανοιχτό ξανθό που είχα, έχω ένα σαντρέ ανοιχτό ξανθό, αλλά όχι πλατινέ. όμως με αυτή την τεχνική έσωσα το μαλλί μου, στο λέω ειλικρινά. Και στην τελική προτιμώ το μάλλί μου ελάχιστα πιο σκούρο και μακρύ, όπως είναι τώρα παρά ανοιχτό σούπερ σαντρέ, κοντό και σκληρό όπως ήταν πριν. Τώρα κάθονται και τα χτενίσματα και όλα και εύχομαι να μακρύνει κι άλλο. Τα αποτελέσματα τα βλέπεις στον καθρέφτη σου κάθε μήνα που η ποιότητα του μαλλιού σου βελτιώνεται.
Το ανέλυσα όσο δεν πάει άλλο πιστεύω, όμως τα έχω περάσει πίστεψε με και το έχω μετανιώσει πικρά.
Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ για όλα

υ.γ αν ανακαλύψεις κάτι καινούργιο, just let me know through your blog and I'll find out!
Αλεξάνδρα

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παίδια με λένε βάσω...Ήθελα να ρωτήσω...Το φυσικό μου μαλλί ήταν καστανό σκούρο και το είχα βάψει μαύρο...Μετα πήγα σε κομμωτήριο και έκανα πολλές ξανθιές αντάυγιες...Αυτό το έκανα 3 φορές...Τα μαλλία μ αυτή τη στιγμή ειναι μαύρα με πολλές ξανθιές αντάυγιες και θέλω να τα φέρω όλα στο ξανθό...Μπορώ να τα περάσω όλα με ντεκαπάζ με χοντρές τούφες στο αλουμινόχαρτο και μετά να τα περάσω με τη σαντρέ βαφή που είπες...??????

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Ιφιγένεια,με λένε Πέγκι και ευτυχώς διάβασα την περίπτωση της Αγγελικής γιατί είμαι ακριβώς όπως εκείνη. Έκανα συνεχώς μόνο ανταύγειες ντεκαπάζ και ήταν αρκετά ανοιχτά αλλά είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ κ δεν χτενίζονταν, οπότε την τελευταία φορά,για να αποφύγω το ντεκαπαζ, έκανα μόνο βαφή στη ρίζα.(δεν ξέρω ποια,μου την έκαναν σε κομμωτήριο)Το θέμα είναι ότι τώρα που βγήκε η ρίζα έχουν λίγο κιτρινίσει!! Μήπως να ξαναρχίσω τις ντεκαπαζ ανταύγειες?(δεν θέλω τόσο ανοιχτό μαλλί όπως στη φώτο σου, αλλά ένα ποιο γλυκό. Αυτό σημαίνει ότι θα κιτρινίζει έτσι κάθε φορά που θα βγαίνει η ρίζα?)

ifigenia είπε...

Πέγκι δοκίμασε να βάλεις κάποια σαντρέ βαφή στη ρίζα σου, οι σαντρέ βαφές είναι αυτές που δεν κιτρινίζουν.

ifigenia είπε...

Φίλη μου δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο να βάζεις ντεκαπάζ πάνω σε μαύρα βαμμένα μαλλιά..νομίζω οτι σαυτες τις περιπτώσεις τα ανοίγουν προς το καστανό σταδιακά κ μετά ξανθό, όχι κατευθείαν απο μάυρο σε ξανθό.Αλλά αφού στο έκανε η κομμώτρια...ναι μπορείς να τα ξανοίξεις έτσι, αλλά προφανώς θα πρέπει να κρατήσεις και το ντεκαπάζ και τη βαφή πολύ περισσότερο απότι το αφήνω εγώ στο φυσικό μαλλί, αλλιώς θα σου βγει καφέ-μελί.
Για να δείς πόσο πρέπει να το κρατήσεις, κάθε πέντε λεπτά να ανοίγεις το αλουμινόχαρτο να βλέπεις αν άνοιξε όσο το θες.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Ιφιγένεια γειά σου... επανέρχομαι πάλι για να σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα. Εκανα τελικά τη βαφή (Palette 10.1) το Σάββατο. Η αλήθεια είναι πως μόλις τελείωσα, και τα στέγνωσα δεν είδα και μεγάλη διαφορά στο χρώμα μου ήταν σχεδόν ίδιο με αυτό που είχα... απλά πιο ενιαίο. Κατάλαβα λοιπόν ότι ήθελα πιο ανοικτό χρώμα. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να πάρω πιο ανοικτη απόχρωση σαντρέ (υπάρχει στο Palette 12.1 ή πρέπει να πάρω koleston βιολέ κλπ). Επίσης την επόμενη μέρα που τα είδα στον ήλιο και στον καθρέπτη καλύτερα, το χρώμα στις ρίζες δεν είναι το ανοικτό μπεζ που ήθελα αλλά "πορτοκαλίζει". Τι πρέπει να κάνω λοιπόν στην επόμενη βαφή; να πάρω απλώς μια πιο ανοικτή ή να κάνω πρώτα και κάποιες ανταύγεις με ντεκαπάζ;;;

ifigenia είπε...

Αγγελική κoίτα, λίγο πολύ όλες οι βαφές πορτοκαλίζουν λίγο γιατί το χρώμα που σου δείχνουν στο κουτί, βγαίνει υπό την προυπόθεση οτι το κάνεις πάνω σε αποχρωματισμένο μαλλί (δηλαδή μετά απο ντεκαπάζ).
Δοκίμασε ένα ακόμα πιο ανοιχτό σαντρέ, αν και, αν δεν σου έκανε το 10.1 νομίζω πως δεν θα ανοίξουν άλλο τα μαλλιά σου με βαφή μόνο.Αλλά δοκίμασε το πριν μπείς στη διαδικασία αυτή, υπάρχουν πολύ πιο ανοιχτά σαντρέ όπως το 12.16 σαντρέ-βιολέ της Κόλεστον, που πρότεινε η φίλη Αλεξάνδρα.
Αν δείς οτι ούτε έτσι ανοίγουν, θα αναγκαστείς να κάνεις ντεκαπάζ.Αν τελικά κάνεις ντεκαπάζ, μετά βάλε το 9.1 απο πάνω, δεν χρειάζεται να βάλεις κάτι πιο ανοιχτό, γιατί θα έχουν ήδη ανοίξει με το ντεκαπάζ.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και πάλι κορίτσια, επανήλθα!Αλεξάνδρα εδώ. Θέλω να απαντήσω στην Αγγελική τι να κάνει για το 10.1 που της βγήκε χωρίς μεγάλη διαφορά. Αν δε θες να σου πορτοκαλίσουν να βάλεις το 12.1σαντρέ ή το 12.81 σαντρέ-περλέ της koleston,από τη σειρά Special Blonde που βρίσκεις στο Hondos Center. Όχι όμως 12.16 σαντρέ-βιολέ της Koleston γιατί έχει την τάση το βιολέ να πορτοκαλίζει στα πολύ σκούρα μαλλιά. Εγώ το βάζω καμιά φορά για ισορροπία, γιατί από το πολύ σαντρέ καμιά φορά το μαλλί μου δείχνει ελαφρώς χακί-πράσινο κάτω από ορισμένο φωτισμό και δε μου αρέσει. Για σένα το 12.81 ή 12.1 είναι ό,τι πρέπει. Θα δεις διαφορά από το 10.1 γιατί και γω παλιότερα αυτό έβαζα(ή το 9,1)και τελικά με αυτό ανοίγει η ρίζα. Σημαντικό είναι με αυτή τη βαφή να βάλεις δύο σαραντάρια οξυζενέ και όχι ένα. Αυτό λένε και στις οδηγίες, αν διαβάσεις γιατί η σειρά Special Blonde ενεργοποιείται με 2 μπουκαλάκια ντεκαπάζ.(θα το δεις, μέχρι το μείγμα να γίνει σα γιαούρτι, όχι πολύ νερουλό). Αν βάλεις μέσα και ενισχυτικό δε, θα έχεις ακόμα πιο καλά αποτελέσματα. Καλη επιτυχία.
Φιλιά και στις δυο σας!
Αλεξάνδρα

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα για τις συμβουλές! Θα τις υιοθετήσω στην επόμενη βαφή. Απλά κάποια πράγματα δεν τα "πολυκαταλαβαίνω" γιαυτό ανακεφαλαιώνω. Λοιπόν... καταρχήν παίρνω το 12.1 της Koleston. Κάνω κατευθείαν την βαφή (όπως περιγράφουν οι οδηγίες) ή κάνω πρώτα ανταύγειες στη ρίζα με ντεκαπάζ για να αποχρωματιστούν, όπως περιγράφει η Ιφιγένεια; Αν ναι, τα δύο σαραντάρια οζυζενέ θα αναμιχθούν με το ντεκαπάζ ή με τη βαφή; (φαντάζομαι τα αγοράζω ξεχωριστά, δεν περιλαμβάνονται στο κουτί...) Τι είναι το ενισχυτικό;;; πως το ζητάω για να το αγοράσω;(συγνώμη αλλά όπως καταλαβαίνεις είμαι λίγο άσχετη από βαφές μαλλιών. Ευχαριστώ.

Αλεξάνδρα είπε...

Καλά κάνεις και ρωτάς. Έτσι πρέπει. Και εγώ έτσι τα έμαθα, ρωτώντας την κομμώτριά μου και για την παραμικρή λεπτομέρεια.
Καταρχήν θέλω να μου πεις τι χρώμα έχει η ρίζα σου η φυσική. Αν είναι αρκετά σκούρα έχεις οπωσδήποτε ανάγκη και από ανταύγειες κάθε 3μηνο περίπου(αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος)ή και περισσότερο. Αν είναι ανοιχτή η ρίζα σου π.χ το φυσικό σου είναι σκούρο ξανθό, δε νομίζω ότι έχεις ανάγκη από ανταύγειες αν βάλεις τόσο ανοιχτό χρώμα όσο η σειρά της Koleston με τα Special Blondes.(τα 12άρια δηλ.)
Τα οξυζενέ εννοούσα να τα βάλεις στη βαφή, τη 12.1 ή τη 12.81. Με το μείγμα που θα δημιουργη΄θεί θα βάψεις μόνο τη ρίζα και θα το αφήσεις για 50 λεπτά να δράσει αν η βάση σου είναι σκούρα. Αν είναι ανοικτή, θα το αφήσεις λιγότερο (τα γράφουν και στις οδηγίες).Τα ενισχυτικά είναι κάποια μεμονωμένα χρώματα που υπάρχουν σε διάφορες αποχρώσεις για τα ξανθά μαλλιά. Για παράδειγμα υπάρχει ενισχυτικό σαντρέ, ενισχυτικό πλατινέ, ή απλό ενισχυτικό μπεζ ξανθιάς βαφής. Αυτό αν θέλεις να βγει ακόμα πιο ανοικτό το χρώμα σου είναι ένα έξτρα σωληνάριο που το αγοράζεις και ρίχνεις ΜΟΝΟ ΤΟ 1/4 ΤΟΥ ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ μέσα στη βαφή. Το μισό του μισού δηλαδή. Προσωπικά θεωρώ καλύτερο το ενισχυτικό του μπεζ γιατί είναι αυτό που ξανοίγει λίγο τη βαφή. Το ενισχυτικό του σαντρέ το έχω δοκιμάσει και από τη στιγμή που ήδη το σωληνάριο της βαφής έχει σαντρέ ΔΕ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ. Κι αυτό γιατί το ενισχυτικό σαντρέ έχει την ιδιότητα σε ήδη σαντρέ βαφή να σκουραίνει τα μαλλί και να κάνει τη ρίζα ξανθιά σκούρα(χωρίς να πορτοκαλίζει μεν, αλλά καστανίζει αρκετά δε). Δε νομίζω να σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. ΤΟ ενισχυτικό πλατινέ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά επειδή ρώτησα την κομμώτριά μου και μου είπε΄ότι ίσως μου ανοίξει ακόμα περισσότερο τη βαφή που μου δίνει το 12άρι, θα το δοκιμάσω σε περίπου 2 βδομάδες από τώρα που θα θέλω ρίζα και θα σας πω.
Να σου πω ότι εγώ ενισχυτικό σαντρέ έχω βρει και στη Rilken αν δεν κάνω λάθος παλιότερα, όμως τώρα τα ενισχυτικά τα αγοράζω από τις βαφές τις kms που ονομάζονται kyana, όχι για κανέναν άλλο λόγο απλά επειδή βρίσκω αρκετές αποχρώσεις ενισχυτικού σε αυτές τις βαφές. Αν πας στα Hondos και ζητήσεις ενισχυτικό, κάτι θα σου βρουν οι πωλήτριες(αν το έχουν σου λέω πως το 000 της ΚYANA της KMS είναι πολύ καλό-ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΣΑΝΤΡΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΚΟΥΡΥΝΕΙ ΤΗ ΒΑΦΗ ΠΑΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ)Πολλοί μπορούν να απορούν με αυτό που λέω για το ΄σκέτο ενισχυτικό σαντρέ, όμως αν δεις το χρωματολόγιο θα δεις ότι το σαντρέ από μόνο του είναι ένα καστανοχακί χρώμα και μόνο. Έτσι ισορροπεί καλά σαντρέ με ξανθό σε βαφή και δεν πορτοκαλίζει. Αν όμως βάλεις σαντρέ με ξανθό σε βαφή (δηλ.την 12.1 για να εξηγούμαι)και σαντρέ ενισχυτικό σαφέστατα υπερισχύει το καστανοχακί. Κατάλαβες;(την έπαθα έτσι πρόσφατα εγώ)
Τέλος, να σου πω για τις αντύγειες. Το μαλλί σου με το 12.1 θα ανοίξει περισσότερο από οποιαδήποτε βαφή μπορείς να βάλεις, όμως δε θα ανοίξει όσο ανοίγει με το ντεκαπάζ. Είναι όμως όσο πιο κοντά γίνεται. Αν έχεις σκούρα βάση μπορείς να κάνεις και ανταύγειες, όμως εφόσον δεν ξέρεις όχι μόνη σου. Φαντάσου εγώ ξέρω πια αρκετά πράγματα για τις βαφές και δεν τολμάω να κάνω ανταύγειες μόνη μου. Δεν έχω κάνει ποτέ και το θεωρά εξαιρετικά δύσκολο να σου βγουν ομοιόμορφες. Αν θέλεις κάνε τη βαφή μόνη σου και μετά από καμιά 15 αριά μέρες πήγαινε σε ένα κομμωτήριο που εμπιστεύεσαι και κάνε ανταύγειες μόνο στη ρίζα. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙ(ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΣΟΥ ΘΑ ΚΑΕΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ!!! Έτσι μόνο θα γίνει κάτι σωστό.
Αν θέλεις κάτι άλλο πες μου και να μην ξεχάσω και να ευχαριστήσω την Ιφιγένεια για το χώρο.
Αλεξάνδρα

ifigenia είπε...

Αλεξάνδρα παρακαλώ,
κάθε πολύτιμη συμβουλή ευπρόσδεκτη.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Καλά Αλεξάνδρα... πιο αναλυτική δε γίνεται να είσαι! Ευχαριστώ για τις οδηγίες θα τις ακολουθήσω σ' ένα μήνα περίπου που θα ξανακάνω βαφή. Σε ενημερώνω ότι το φυσικό μου είναι καστανόξανθο, οπότε μάλλον θα αποφύγω το ντεκαπάζ και θα κάνω τα υπόλοιπα. Και έαν δεν ικανοποιηθώ με το χρώμα θα κάνω σε 15 ημέρες τις ανταύγειες σε κομμωτήριο. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ, Ιφιγένεια και Αλεξάνδρα! (Αλεξάνδρα ενημέρωσε μας για το ενισχυτικό πλατινέ)

Αλεξάνδρα είπε...

Εννοείται ότι θα σας ενημερώσω!
Το έχω αγοράσει ήδη και όταν θα βγει η ρίζα μου θα το βάλω ως ενισχυτικό στο 12.81(είναι το ίδιο με το 12.1 απλά γυαλίζει λίγο παραπάνω γιατί έχει περλέ)και θα σας πω.
Είχα ξεχάσει να σου πω ότι η βαφή της Κολεστον που λέω, δεν την αγοράζεις σε κουτάκι(όπως αυτά του σούπερ-μάρκετ), αλλά είναι ένα σωληνάριο γιατί είναι επαγγελματική. Αγοράζεις λοιπόν ξεχωριστά δύο 40άρια οξυζενέ των 60ml και τα ρίχνεις μέσα.
Η ρίζα σου είναι ό,τι καλύτερο για αυτή τη βαφή και το χρώμα σου θα βγει σούπερ με το 12.1. Τώρα επειδή δε γνωρίζω την ένταση του ξανθού που θέλεις, σωστά αποφάσισες να κάνεις ανταύγειες μετά αν δε σε ικανοποιεί το χρώμα! Δοκίμασε το όμως γιατί είναι καλή εναλλακτική για να αποφύγεις το ντεκαπάζ ή έστω για να το κάνεις πιο σπάνια!
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!
Αλεξάνδρα

Ανώνυμος είπε...

κοριτσια γεια σας!θελω να ρωτησω κ εγω μερικα πραγματα.Παντα τα μαλλια μου τα ειχα σκουρα.το φυσικο μου ειναι καστανο σκουρο.οποτε θελησα να κανω μια αλλαγη και να γινω ξανθια μεχρι να τα βαρεθω.ξανθια ομως οχι και σαν της αλεξανδρατου πχ.θελω να φτασω σ ενα αποτελεσμα να ειναι το περισσοτερο μαλλι ξανθο προς το ασπρο αλλα να φαινονται και καποιες μαυρες τουφες.δεν ξερω αν γινομαι κατανοητη!οποτε σκεφτομαι να αρχισω ανταυγιες και να τις ανανεωνω καθε 2 μηνες ας πουμε.ομως εχω πολυ μαλλι και νομιζω ειναι δυσκολο να τις κανω μονη μου.τα πισω ας πουμε πως θα τα κανω?αλλα απο την αλλη δε θελω να παω σε κομμωτηριο.τι να κανω?επισης,αν κανω ανταυγιες κ μετα περασω βαφη σαντρε οπως ειπες,θα βγει ωραιο αποτελεσμα απο την πρωτη φορα?η μετα απο πολλες φορες?γιατι αν δε μου αρεσουν την πρωτη φορα δε θα μπορω να περιμενω να περασει κ αλλος μηνας.ειχα κανει και το λαθος να τα βαψω καταμαυρα πριν 7 μηνες κ ακομα να φυγει η μαυριλα!ας μου πει καποιος!Ευχαριστω!:)

ifigenia είπε...

Γειά σου και σένα.
Το αποτέλεσμα που θες, αφού δεν τα θές όλα ξανθά, θα το καταφέρεις όπως είπες και μόνη σου, με ανταύγειες.Μόνη σου είναι αρκετά δύσκολο έως ακατόρθωτο να κάνεις ομοιόμορφα τις ανταύγειες,όχι μόνο στα πίσω μαλλιά αλλά και στα μπροστά.
Η διαδικασία του να κάνεις ανταύγειες και μετά βαφή σαντρέ που γράφω παραπάνω απευθύνεται σε κοπέλες που έχουν ήδη ξανθύνει τα μαλλιά τους, (με ανταύγειες βαφή κτλ) και θέλουν να ξανοίγουν σπίτι μόνες τους τη ρίζα. Στην δική σου περίπτωση η διαδικασία αυτή δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να ξεκινήσεις με ανταύγειες,ώστε να ξανοίξουν πρώτα τα μαλλιά σου σε όλο το μήκος τους.Επίσης η σαντρέ βαφή πάνω στα βαμμένα μαύρα μαλλιά σου αμφιβάλλω αν θα πιάσει...Το πολύ πολύ να τα κάνει καστανό μεσαίο.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις τακτικά ανταύγειες.
Αν δεν θες να πας σε κομμωτήριο, μπορείς να αγοράσεις κάσκα απο κάποιο beauty shop, και ντεκαπάζ, και να περάεις τις τούφες απο τις τρυπούλες της κάσκας και μετά απο πάνω το ντεκαπάζ.Έτσι οι ανταύγειες βγαίνουν πιο ομοιόμορφες αλλά λίγο πιο μακριά απο τη ρίζα απότι με το αλουμινόχαρτο.
Επίσης, λόγω του ότι έχεις μαύρα βαμμένα μαλλιά θα πρέπει να αφήσεις το ντεκαπάζ πολύυυ περισσότερο απότι αν έιχες φυσικά καστανά μαλλιά, μέχρι να δείς οτι ξάνοιξαν.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχας σορυ που δεν εγραψα ονομα ξεχαστηκα!Αννετα με λενε.Ιφιγενεια με στεναχωρεις τωρα.απλα δε θελω να βγει αυτο που λετε κ εσεις αυτη η κιτρινιλα.τη σιχαινομαι απιστευτα θα ντρεπομαι να βγω εξω αν βγουν ετσι.καταλαβαινεις φανταζομαι!αλλα τι να κανω δεν εχω κ αλλη επιλογη.θα κανω αυτο που μου ειπες.το εχω δει αυτο που λες.κασκα δηλαδη να ζητησω ε?εχει κ στα hondos?

ifigenia είπε...

Αννέτα για αρχή κάνε ανταύγειες, πολλές πολλές κάθε μήνα με ντεκαπάζ και σιγά σιγά θα ξανθύνουν όλα.Αν φροντίσεις να το αφήσεις αρκετό χρόνο ώστε να τείνουν στο άσπρο θα βγούν μια χαρά.Κάσκα πουλάνε οπουδήποτε έχει βαφές.Λογικά το hondos θα έχει.

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένεια κατ αρχάς συγχαρητήρια για το blog σου!!Είναι τέλειο και πιστεύω μας βοηθάει όλες!!Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σε ρωτήσω κάτι...Είμαι καστανή φυσική άσπρο δέρμα μπλε μάτια και τα μαλλιά μου εδώ και 2 χρόνια είναι ολόξανθα μετά βέβαια από ανταύγειες με ντεκαπάζ και έπειτα ντεκαπάζ μόνο στη ρίζα ή ρεφλέ βέβαια όλα αυτά σε κομμωτήρια.Βέβαια μετά από κάποια λουσίματα κιτρινίζει και εκνευρίζομαι!Έχω βέβαια κ το σαμπουάν που τα λευκαίνειαλλά τα ξηραίνει ταυτόχρονα πολύ και τα ταλαιπωρεί..Συνιστάς αυτήν την μέθοδο με το σαμπουάν??Αυτή τη φορά βέβαια σκέφτομαι να τα βάψω μόνη μου με τον τρόπο που πες..Φοράω όμως τρέσες..Θα βγει το ίδιο χρώμα??Επιπλέον την δεύτερη φορά που θα τα κάνω μόνη μου τι διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσω??Γιατί δεν έχω πολυκαταλάβει..Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!Και πάλι μπράβο!!Φιλιάάάάάάάάά!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγενεια τις εκανα τις ανταυγειες χθες.κουκουλα λεγοταν αυτο με τις τρυπες.δε βγηκαν ομως ασπρες βγηκαν μελι ανοιχτο.δε μου αρεσει καθολου το χρωμα και θα παρω μια βαφη μηπως το σωσω λιγο.ισως βγηκαν ετσι επειδη ηταν μαυρα.τα αφησα 50'.δε τα αφησα παραπανω φοβηθηκα μη μου καουν γτ τοσο εγραφε να τα αφησω το πολυ.θα τα βαψω τωρα και θα κανω τον αλλο μηνα ανταυγειες στο κομμωτηριο τελικα δε γινεται αλλιως.τουλαχιστον θα μου φυγει η μαυριλα απο το μαλλι.τι χρωμα βαφη λες να παρω για να βγει ενα ωραιο χρωμα?αν παρω σοκολατι θα βγει ωραιο πανω στο ντεκαπαζ(που οπως σ ειπα δεν βγηκε ξανθο αλλα πορτοκαλομελι) η θα βγει πολυ σκουρο?παντως ειμαι λιγο απογοητευμενη αλλα επρεπε εξαρχης να παω σε κομμωτηριο.δε τα ξανακανω μονη μου.σ' ευχαριστω πολυ παντως για το χρονο που μου αφιερωσες,φιλια!(Αννετα)

ifigenia είπε...

Aννέτα δυστυχώς όλες οι βαφές πιάνουν καλά πάνω σε φυσικά και όχι βαμμένα μαλλιά, ειδικά όταν απο βαμμένα μαύρα θες να τα κάνεις άσπρα είναι δύσκολο...Γι'αυτό και σε τέτοιες περιπτώσεις οι κομμωτές συνιστούν να τα ανοίγεις απο το μαύρο στο καστανό σταδιακά και μετά στο ξανθό...
Καλύτερα να μην αγοράσεις σοκολατί ή άλλη βαφή με καστανή βάση, καλύτερα να πας σε ενα κομμωτήριο να σου περάσουν ένα ανοιχτό ρεφλέ ώστε να "φωτίσουν" οι ανταύγειες που έκανες, ή κάποια βαφή σε σαντρέ ξανθό, και τακτικά ξανθές ανταύγειες ώστε να ξανθύνουν όλα ομοιόμορφα με τον καιρό.

ifigenia είπε...

Φίλη ανώνυμη,
καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Για να μην κιτρινίζουν τα μαλλιά μετά το ντεκαπάζ πρέπει στο κομμωτήριο να σου περνάνε μετά ένα ρεφλέ. (δηλαδή βαφή με σαπούνι ή νερό).
Το σαμπουάν δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί μετά το ντεκαπάζ τα περνάω με σαντρέ βαφή και ασπρίζουν.
Το χρώμα που βγαίνει με το ντεκαπάζ και την 9.1 βαφή που βάζω είναι όπως στην φωτό μου που έχω ανεβάσει...Η τρέσα σου δεν ξέρω πόσο ανοιχτό ξανθό είναι.
Η διαδικασία είναι απλή, κάθε μήνα που βγαίνει η ρίζα περνάς το ντεκαπάζ τούφα τούφα όπως γράφω πάνω (γιατί κανονικά το ντεκαπάζ δεν πρέπει να αγγίζει το δέρμα του κεφαλιού) και μετά τη σαντρέ βαφή.Το χρόνο και τις λεπτομέρειες στο post μου απο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Geia Ifigenia!Me lene Gina..
Tha ithela na rwtisw kati..
Afti ti stigmi ta mallia mou einai kokkina kai tha ithela na kanw mia allagi sto xrwma...Kai m'aresei h idea na ta kanw mavra..alla den xerw an tha mou pigenan giati exw arketa anixto derma kai mple matia..kai fovamai min eimai kapos..gi afto tha ithela tin symvouli sou..!
Episis skeftomoun kai to platine..alla kai pali distazw..
Esy ti xroma tha mou protines na ta kanw??
Efxaristw prokatavolika!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!!Με λενε Τζίνα!
Εδω και καιρό θέλω να αλλάξω το χρώμα των μαλλιών μου..Καταρχήν το φυσικό μου είναι καστανόξανθο αλλά τωρα το έχω κόκκινο..Και σκευτόμουν να τα κάνω μαύρα ή πλατινέ..το μόνο μου πρόβλημα όμως είναι οτι δεν ξέρω αν θα μου πήγαιναν γιατί έχω αρκετά ανοιχτό δέρμα και μπλε μάτια..Γι αυτό θα ήθελα την συμβουλή σου..!
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

ifigenia είπε...

Γειά σου Τζίνα.
Καταρχήν για να περάσεις απο το κόκκινο σε μαύρο ή σε ξανθό θα πρέπει να τα βάψεις καστανά πρώτα και μετά με το χρώμα της επιλογής σου.
Εγώ θα σου πρότεινα μαύρο γιατί θα κάνει φοβερή αντίθεση με τα μάτια σου...
Σαν τη θεά Megan Fox.
Αλλά έχε υπόψην οτι αν έχεις πολύ ανοιχτό δέρμα θα σε δείχνει χλωμή, και θα χρειάζεσαι συνέχεια λίγη σκουρόχρωμη πούδρα να σου δίνει χρώμα.
Το ξανθό πάλι, είναι ταλαιπωρία και μεγάλη φθορά για τα μαλλιά, κι αν είσαι των αλλαγών και δεν έχεις σκοπό να το κρατήσεις καλύτερα μην μπαίνεις σε διαδικασίες.
Eίναι και πιο κοινότυπο.
Αν έχεις χρόνο, μπορείς να ανεβάσεις φωτό σου στο σάιτ της elle και να αλλάξεις εικονικά χρώμα μαλλιών, χτένισμα, μακιγιάζ κτλ και να τσεκάρεις τι σου πάει και πιο πρακτικά.

κοίτα εδώ:
http://www.elle.com/Beauty/Virtual-Makeover-Tool

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένεια, γεια σου.
Με λένε Δέσποινα και θα ήθελα τη βοήθειά σου κι εγώ, σχετικά με το "τέλειο ξανθό".
Τον προηγούμενο Δεκέμβριο ξεκίνησα να ανοίγω τα μαλλιά μου κι από σκούρα καστανά που είναι το φυσικό μου να τα φέρω σιγά σιγά στο ξανθό. Όταν πήγα στο κομμωτήριο η κομμώτρια πάγωσε στη θέα του μαλλιού μου και μου είπε ότι θα ξεκινήσουμε με ανταύγιες και θα ανοίξουν σιγά σιγά. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι παλιότερα έβαφα τα μαλλιά μου σε ένα γλυκό σοκολατί αλλά πριν ξεκινήσω τις ανταύγιες είχα να τα βάψω περίπου 6 μήνες. Παρατήρησα λοιπόν ότι η παλιά βαφή δεν έφευγε ούτε με τις ανταυγιες. Τα έκοψα όμως αρκετά και σχεδόν έχει φύγει το σκούρο χρώμα. Την τρίτη φορά που πήγα για ανταύγιες ζήτησα από την κομμώτρια να μου βάψει πια όλα τα μαλλιά για να ανοίξουν. Βγήκε όμως αυτό το απαίσιο πορτοκαλομελί το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα. Έχω σταματήσει να πηγαίνω στο κομμωτήριο κι αποφάσισα να τα βάφω μόνη στο σπίτι γιατί δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένη από το χρώμα τους, όμως κι η δική μου προσπάθεια έχει πέσει στο κενό.
Διάβασα προσεκτικά όλες τις συμβουλές που έχεις δώσει στις άλλες κοπέλες αλλά μια απορεία μου δεν έχει λυθεί ακόμη. Σε παρακαλώ λοιπόν αν μπορείς να με βοηθήσεις.
Αν κάνω ντεκαπάζ σε όλο το μαλλί, όπως είπες θα αποχρωματιστεί η τρίχα μου. Όμως αν περάσω ντεκαπάζ παντού, μήπως οι ανταύγιες που είχε περάσει η κομμώτρια καούν τελείως? (Εννοώ εκείνες τις τούφες)!
Μήπως θα ήταν καλύτερα να περάσω μόνο μερικές τούφες και τη βαφή που προτείνεις για μετά?
Θέλω πραγματικά να φύγει το πορτοκαλί από πάνω μου, αλλά φοβάμαι πολύ μήπως κάψω τα μαλλιά μου.
Περιμένω τη συμβουλή σου και σ' ευχαριστώ εκ' των προτέρων. Πραγματικά με αυτό το μπλογκ, μου έχεις λύσει πολλές απορείες! Εξαιρετική η ιδέα σου να μοιραστείς μαζί μας την εμπειρία σου!!!

ifigenia είπε...

Γειά σου Δέσποινα.
Καταρχήν όταν μιλάω για ντεκαπάζ σε όλο το κεφάλι εννοώ πολλές πολλές τούφες με ντεκαπάζ σε όλο το κεφάλι, και έχω τονίσει πως το ντεκαπάζ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπαίνει σε όλα τα μαλλιά αλλά ούτε καν να ακουμπάει το δέρμα του κεφαλιού.
Ακριβώς για το λόγο που είπες, οι ήδη ξανθισμένες τούφες θα καίγονταν.
Δοκίμασε κάποια ανοιχτή σαντρέ βαφή σε όλο το κεφάλι(οι σαντρέ είναι οι μόνες που δεν πορτοκαλίζουν) όπως η 12,16 σαντρέ της κόλεστον, να φύγει το πολύ πορτοκαλί απο το μαλλί σου.
Κι αν χρειαστεί κάνε και λίγες ανταύγειες που κ που για να "φωτίζεται" το χρώμα και να ανοίγει σιγά σιγά.Αλλά μετά απο κάποιο καιρό για να "ξεκουραστούν" τα μαλλιά σου.

Αυτό που κάνω εγώ, δηλ. τούφες ντεκαπάζ και μετα το 9.1 εφαρμόζεται μόνο σε φυσικά καστανά μαλλιά, πάνω στα δικά σου βαμμένα ήδη μαλλιά καλύτερα όχι, γιατί είναι ήδη ταλαιπωρημμένα με το ξάνθισμα.
Πιστεύω με την 12,16 θα σου ξανθύνουν, κι απο κει και πέρα, όταν βγαίνει η ρίζα μπορείς να κάνεις αυτό που περιγράφω στη ρίζα, μαζί και με σκόρπιες ανταύγειες γύρω γύρω για να ανοίγουν όλα ομοιόμορφα.

Ανώνυμος είπε...

Ifigeneia geia!Me lene Giwrgia.Na rwthsw kati panw s auto pou eipes parapanw?les oti an kaneis ksana ntekapaz se hdh bammenes me ntekapaz toufes tha kaoun.Ma otan sou kanoun antaygeies oi kommwtries gia pollosth fora pali s aytes tis toufes den ksanavazoun ntekapaz?mia filh mou px paei kathe mhna.den ths exei meinei pleon maurh toufa exoun ginei ola ksantha ap tis polles antaygeies.kanei panw s autes gia na tis ananewsei.ara den katalavainw.

Αλεξάνδρα είπε...

Συγνώμη που παρεμβαίνω και πάλι, αλλά ως προς το χρώμα αν θέλει να μην πορτοκαλίσει το μαλλί η Δέσποινα καλύτερα να βάλει σκέτο σαντρέ, όπως το 12.1 ή το 12.81 της κόλεστον. Το 12,16 έχει λίιιιιγο βιολέ μέσα σε αναλογία 2:1 με το σαντρέ και καμιά φορά πορτοκαλίζει.(εγώ το χρησιμοποιώ για να σου δώσω να καταλάβεις όταν έχω ρίξει πολλές φορές σαντρέ στο μαλλί, για να δείξει πιο φυσικό και να μην δείχνει αυτό το άνευρο σταχτί-χακί στη ρίζα). Καλύτερα 12.1(ξανθό σαντρέ) ή 12.81(ξανθό σαντρέ-περλέ) για την περίπτωση της Δέσποινας.

ifigenia είπε...

Γειά σου Γιωργία.
Όταν έχουν ξανθύνει όλα, οι ανταύγειες πλέον γίνονται στη ρίζα μόνο.Τα υπόλοιπα, που είναι ήδη ξανθά δεν πειράζονται και ούτε υπάρχει λόγος αφού έχουν το επιθυμητό χρώμα.Δηλαδή το ντεκαπάζ γίνεται στην κορυφή των τουφών και όχι και στις άκρες τους.
Βέβαια σην προσπάθεια να γίνουν οι ανταύγειες στη ρίζα είναι πιθανό να ακουμπήσει το ντεκαπάζ με τα ήδη ξανθισμένα μαλλιά, και στις καλύτερες κομμώτριες συμβαίνει.Αλλά για λίγες τριχούλες δεν υπάρχει θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένια, καλησπέρα σε εσένα και σε όλα τα κορίτσια που παρακολουθούν και βοηθάνε αυτήν την υπέροχη συζήτηση. Με λένε Χριστιάννα και έχω μερικές απορίες :)
Μετά από μακριά ιστορία στο ξανθό μαλλί, με πολλά παθήματα-μαθήματα (μου έχουν συμβεί ειλικρινά τα χειρότερα) αποφάσισα να βάφω τα μαλλιά μου μόνη μου, ειδικά εφόσον προσπαθώ να τα μακρύνω και καμία κομμώτρια ποτέ δεν έβγαλε το χρώμα που ήθελα. θα εξηγήσω μερικά πράγματα που έμαθα σε χωριστό post μήπως βοηθήσω κι εγώ λιγουλάκι, αφού πρώτα ρωτήσω. Η ρίζα μου είναι στα χρωματολόγια ξανθό σκούρο όμως στην πραγματικότητα πάντα πορτοκαλίζει με τις βαφές όσο σαντρέ κι αν γράφουν επάνω. Οπότε αναγκαστικά την αντιμετωπίζω ως σκούρη. Το χρώμα που προσπαθώ να πετύχω είναι το ash-blonde, δηλαδή το πλατινέ σαντρέ που γκριζάρει αρκετά, το σταχτί. Αυτή τη στιγμή τα μαλλιά μου είναι κοντά στην ενδιάμεση κατάσταση προς το καρέ (αλλά όχι ακόμα καρέ). Το μισό τους μήκος έχει περάσει ολική ντεκαπάζ στο κομμωτήριο πριν 4 μήνες περίπου και το υπόλοιπο, κάπου 6 εκατοστά είναι βαμμένο με ξανθιστικές βαφές, οπότε πλέον η διχρωμία είναι ολοφάνερη. Η βαφή που χρησιμοποιώ είναι η 12.81 της KOLESTON, η οποία είναι ακριβώς το χρώμα που θέλω επάνω στο ήδη ντεκαπαζαρισμένο μαλλί, δηλαδή σταχτί. Τον άλλο μήνα θα κάνω την τεχνική σου, όμως θέλω να ρωτήσω:
- Λες να μην περνάμε βαφή το μαλλί που έχει ήδη φάει ντεκαπάζ από παλιά. Αν δεν το κάνω αυτό, το μαλλί μένει απλώς άσπρο και δεν παίρνει την σταχτί γκρι απόχρωση που θέλω. Η απόχρωση αυτή στο μήνα επάνω με τα λουσίματα έχει φύγει και θέλει ανανέωση. Πρέπει να σου πω ότι δεν έχω παρατηρήσει η βαφή να ξεραίνει τις άκρες μου παρόλο που είναι ντεκαπαζαρισμένες - γενικά έχω την αίσθηση ότι οι βαφές μάλλον μαλακώνουν και βοηθάνε το ντεκαπαζαρισμένο μαλλί και το κάνουν να δείχνει γυαλιστερό και όμορφο. Οπότε, να κάνω ντεκαπάζ σε ανταύγειες κοντά στη ρίζα και στα 6 εκατοστά που δεν έχουν ντεκαπάζ και μετά να βάψω όλο το μαλλί μέχρι άκρη; Έχω σκοπό προσωπικά να κάνω τις ανταύγειες μια φορά στους 4 μήνες περίπου επειδή ειλικρινά δεν με νοιάζει καθόλου να πορτοκαλίζει ελάχιστα η ρίζα μου μέχρι 3-4 εκατοστά, εφόσον προσπαθώ να τα μακρύνω. Όμως βαφή θέλω να κάνω κάθε 20 μέρες περίπου. Άλλωστε, και να θέλω να μην περάσω βαφή τις άκρες, με 10-12 εκατοστά συνολικό μήκος μαλλιά, δεν είναι δυνατόν και μόνο στο γύρισμα ρίζα-ρίζα να μην πάει στις άκρες.
-Ενδιάμεσα στα λουσίματα που μου ξεπλένεται το σταχτί από τα μαλλιά, θα ήθελα να περνάω ένα ρεφλέ, όμως η απορία μου είναι τεχνική: διάβασα πως το ρεφλέ είναι βαφή με νερό. Δηλαδή πώς φτιάχνεται και πώς περνιέται? Πόσο το αφήνουμε στα μαλλιά και μπορώ να βάζω την ίδια βαφή που χρησιμοποιώ και σαν κανονική ή πρέπει να αγοράσω άλλου τύπου βαφή που προορίζεται ειδικά για ρεφλέ?

Ευχαριστώ για την υπομονή, στη συνέχεια θα κάνω ένα post με μερικές συμβουλές που ίσως φανούν χρήσιμες σε εσένα και σε όλα τα κορίτσια και να ξαναπώ ότι ειλικρίνά, το συγκεκριμένο blog σου είναι υπέροχο, με έχει ενθουσιάσει :)

ifigenia είπε...

Γειά και σε σένα Χριστιάνα!
Ακόμα και σκούρα ξανθιά να είναι η ρίζα σου δεν ξανοίγει χωρίς ντεκαπάζ χωρίς να πορτοκαλίσει δυστυχώς.Οπότε ναι, μπορείς να κάνεις ανταύγειες μέχρι το σημείο που ξεκινάει το ντεκαπαρισμένο μαλλί, και μετά να περάσεις το γκρί απόχρωση που θες σε όλα τα μαλλιά.

Το ντεκαπάζ, πάνω σε ήδη ξανθά μαλλιά τα καταστρέφει σίγουρα, τώρα η βαφή, κι αυτή επίσης οξυζενέ έχει μέσα, οπότε τη ζημιά της την κάνει.Πράγματι όταν είναι φρεσκοβαμμένα είναι απαλά αλλά μετά σκληραίνουν...
Το καλύτερο είναι αυτό που είπες, να περνάς τη βαφή χωρίς οξυζενέ, σαν ρεφλέ, αφού θες να κρατάς τη γκρί απόχρωση,γιατί το να περνάς σε όλα τα μαλλιά κάθε 20 μέρες βαφή, (κυρίως στα ντεκαπαρισμένα) δεν μου ακούγεται καλό για την υγεία των μαλλιών σου..
Το Ρεφλέ, γίνεται με νερό ή εναλλακτικά με σαπούνι.Ανακατεύεται κανονικά και το αφήνεις μέχρι να δείς αλλαγή χρώματος στο μαλλί.Αλλά για περισσότερα καλύτερα να ρωτήσεις σε ενα beauty shop που θα ξέρουν σίγουρα, γιατί κι εγώ που το έχω ψάξει στο ίντερνετ δεν βρήκα κάτι...
Τέλος,
να σ'ευχαριστήσω πολύ για τα καλά σου λόγια!
και περιμένω με ανηπομονησία το post σου!

Ανώνυμος είπε...

Kalhspera!!! :):)
tha thela na se rwthsw kati!!!...
exw kastano..oxi polu skouro kai apo mesa exw antaugies oi opoies me ta lousimata portokalizoun olo k perissotero!! exw kanei 2 vafes kastano(fountouki) kai sunexizei na ginetai to idio!!...mipws ksereis pwsmporw na ksefortwthw afto to portokali? xwris omws na xreiastei na anoixw olo to malli mou...

euxaristw :)

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, δεύτερο post με λίγες φιλικές συμβουλές που ίσως φανούν χρήσιμες. Κατ'αρχάς να διευκρινήσώ ότι δεν είμαι ειδική στο αντικείμενο και όσα θα πω παρακάτω τα έμαθα ρωτώντας και δοκιμάζοντας. Δεν θα ρισκάρω να δώσω καμία συμβουλή που δεν έχω δοκιμάσει πάνω στο κεφάλι μου και εάν δεν είμαι 100% σίγουρη ότι αν μη τι άλλο δεν βλάπτει.

(ΜΕΡΟΣ 1ο)
-Το φυσικό μου χρώμα, όπως έχω ήδη πει, είναι ξανθό σκούρο, ωστόσο πάντα οι ξανθιστικές βαφές μου πετάγανε πορτοκαλί. Αντιθέτως, έχω δει κορίτσια όπως μία από τις κολλητές μου, να έχουν πιο σκούρο φυσικό χρώμα και ωστόσο να πετυχαίνουν σαντρέ ξανθό μόνο με βαφή. Πριν από χρόνια, μια κομμώτρια σε μια αναλαμπή ευσυνειδησίας (προσωρινή, δυστυχώς όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει σε αυτό το επάγγελμα) συμφώνησε μαζί μου ότι είναι παράξενο και ζήτησε την βοήθεια/συμβουλή μιας τεχνικού χρώματος της εταιρείας Rilken. Η απάντηση που μας έδωσε λοιπόν ήταν ότι το πόσο τα πετάξει πορτοκαλί ή κίτρινο η τρίχα έχει να κάνει με το ποσοστό σιδήρου και ότι τόσο με το φυσικό χρώμα. Δηλαδή, προσπαθώντας να το πω κάπως "μπακαλίστικα", το οξυζενέ κάνει ένα είδος "οξείδωσης" στην τρίχα και ο σίδηρος πετάει "σκουριά" (=κόκκινο), οπότε όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό του σιδήρου, τόσο πιο πολύ θα πορτοκαλίζει το μαλλί. Αυτό σημαίνει 2 πράγματα: 1) μην βάφετε τα μαλλιά σας όταν έχετε περίοδο γιατί ο σίδηρος ανεβαίνει στο αίμα (ο αιματοκρίτης είναι διαφορετικό πράγμα) 2) μην βάφετε τα μαλλιά σας (ειδικά ξανθά) εάν είστε σε αγωγή με φάρμακα που περιέχουν σίδηρο, εάν πίνετε βιταμίνες κλπ. Στην ντεκαπάζ αυτό σημαίνει ότι το στάδιο όπου τα μαλλιά γίνονται πορτοκαλί κρατάει περισσότερη ώρα και έτσι πιθανόν να μην σας φτάσει ο χρόνος για να ξανθύνουν πριν καούν.

-Ως προς το τελευταίο, μια απλή προσθήκη: εάν είστε σε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, καλό είναι να μην βάφετε τα μαλλιά σας μέχρι και μια βδομάδα αφού τελειώσει. Δεν ξέρετε τι αλλαγή προκαλούν στη χημεία του σώματός σας και το μαλλί είναι μέρος αυτής της χημείας. Προσωπικά την έχω πατήσει έτσι, ήμουν σε αγωγή για δερματική πάθηση με χάπια και είχε ευαισθητοποιηθεί το δέρμα μου και μόλις μου βάλανε την βαφή, μετά απο 15 λεπτά περίπου άρχισε να καίγεται το δέρμα στο κεφάλι μου (έχασα όλα τα μαλλιά μου στην αριστερή πλευρά και αναγκάστικα να ξυρίσω τα πλαινά και να περάσω 6 μήνες με καπέλο παντού). Ούτε depon άμα είναι να βάψετε μαλλί κι ας ακούγετε υπερβολικό.

Ανώνυμος είπε...

(ΜΕΡΟΣ 2ο)

-Ο λόγος που τα μαλλιά ξεραίνονται και αφυδατώνονται με τις βαφές (πάλι αναλαμπή συνείδησης από κομμώτρια) είναι επειδή το οξυζενέ είναι πτητικό υγρό και έχει την τάση να εξατμίζεται παρασύροντας μαζί και την υγρασία της τρίχας. Αυτό εν μέρει είναι απαραίτητο για να ανοιξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσει το χρώμα αλλά υπάρχει μια ισορροπία που πρέπει να τηρηθεί. Όσο μεγαλύτερους βαθμούς έχει το οξυζενέ που χρησιμοποιείτε, τόσο πιο γρήγορη είναι η εξάτμιση. Ποτέ μην πάτε πάνω από 30-άρι οξυζενέ (9%) και κυρίως ΠΟΤΕ μην το ανακατεύετε με νερό. Τα οξυζενέ κάνουν την ίδια δουλειά πάνω-κάτω, η διαφορά τους είναι στον χρόνο που χρειάζονται για να την κάνουν πριν αφυδατώσουν τελείως την τρίχα. Η συμβουλή της Ιφιγένιας για 20-αρι οξυζενέ στην ντεκαπάζ είναι πολύ σωστή γιατί το ντεκαπάζ δεν περιέχει ενυδατικά στοιχεία όπως οι βαφές και έτσι δεν επιβραδύνει την εξάτμιση της υγρασίας της τρίχας. Ο λόγος που μας καίνε τα μαλλάκια μας με ντεκαπάζ στα κομμωτήρια είναι ότι βάζουν οξυζενέ με μεγάλους βαθμούς για να δράσει γρήγορα για να πάρουν κι άλλους πελάτες και πριν προλάβουν να το λούσουν έχει ήδη ξεραθεί η τρίχα. Μερικά κομμωτήρια μάλιστα αγοράζουν 60-άρι οξυζενέ (ναι, υπάρχει και βγαίνει σε μπετόνια για επαγγελματική χρήση) και το αραιώνουν με 1-1 νερό. Απαιτήστε να βλέπετε τις συσκευασίες των υλικών που ρίχνουν στο κυπελάκι στα κομμωτήρια - και εάν ντρέπεστε να το κάνετε αυτό, θυμηθείτέ ότι είναι το δικό σας κεφάλι και ότι άμα σας κάψουν τα μαλλιά, εκατό αγωγές να τους κάνετε τίποτα δεν θα ξεπληρώσει την πίκρα σας και την ταλαιπωρία σας. Εάν προτιμάτε να κάνετε την δουλειά μονες σας (κατά την άποψή μου η καλύτερη επιλογή από όλες, στην τελική ως τώρα δεν έχω γνωρίσει κομμώτρια πιο έξυπνη από εμένα, γιατί να πιστέψω ότι κάνει κάτι που εγώ δεν μπορώ να κάνω?), να θυμάστε σαν γενικό κανόνα: 20-άρι ή 30-άρι οξυζενέ με 10 λεπτά διαφορά στην ντεκαπάζ και 15-20 λεπτά διαφορά στη βαφή (το 20-άρι μπορεί να μείνει τόσο χρόνο περισσότερο από το 30-άρι).

Ανώνυμος είπε...

(ΜΕΡΟΣ 3ο - ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ)

-Εάν σας έχει μείνει κιτρινίλα από ντεκαπάζ ή βαφή (λένε ότι η ντεκαπάζ κιτρινίζει με το χρόνο και ότι το ζεστό νερό την κιτρινίζει, δεν ξέρω να σας πω εάν ισχύει, ξέρω μόνο ότι κατά καιρούς μια κάποια κιτρινίλα εμφανίζεται στο ξανθό έτσι κι αλλιώς) υπάρχει ένα μυστικό να την πολεμήσετε χωρίς να κινδυνέψει το μαλλί σας καθόλου. Εγώ το χρησιμοποιώ ενδιάμεσα στις βαφές για να δείχνουν ομοιόμορφα τα μαλλιά μου μέχρι να περάσουν μερικοί μήνες να ξαναπατήσω ανταύγιες με ντεκαπάζ. Λειτουργεί απίστευτα αλλά θέλει το χρόνο του. Αγοράστε ένα σαμπουάν Silver - όμως προσοχή, να είναι πραγματικό silver, δηλαδή να είναι σκούρο μοβ-μπλε και διάφανο σαν μελάνι ή σαν λουλάκι. Κάποιες μάρκες κομμωτηρίου έχουν αλλά δεν είναι όλα καλά, π.χ. εμένα προσπάθησαν να μου πουλήσουν το silver της Loreal και ήταν τελείως άχρηστο, ήταν ένα σκέτο σαμπουάν με ένα γλυκό λιλά χρώμα που δεν έκανε τίποτα. Τώρα αγοράζω το Silver Bioshev της Ioehev - μάρκα τρέχα-γύρευε αλλά τέλειο και γενικά έχοντας δοκιμάσει πολλά, έχω καταλήξει ότι προτιμώ να πληρώνω ποιότητα παρά όνομα. Το αγοράζω από μαγαζί με είδη κομμωτηρίου, κάνει 7 ευρώ τα 400 ml και είναι άψογο - γενικά δεν χρειάζεται να είναι μάρκας ή ακριβό αρκεί να είναι όπως είπα σαν μοβ μελάνι. Το μυστικό με το σαμπουάν αυτό είναι να το χρησιμοποιείτε ως εξής: Κάντε συνήθεια πριν λουστείτε να το βάζετε στεγνό στα μαλλιά όπου έχουν κιτρινίλες. Εγώ το απλώνω με πινέλο σαν βαφή σε όλες τις ρίζες κάθε φορά και το αφήνω για όση ώρα να'ναι, κάνω μερικές δουλειές κλπ. θα έλεγα ότι ένα 20-λεπτο είναι απαραίτητο και μια χαρά, αλλά όσο και να μείνει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επειδή είναι σαμπουάν και όχι κάτι επικίνδυνο. Μπορείτε να το κοιμηθείτε και δεν τρέχει μια! Μετά μπαίνετε στο μπάνιο, ρίχνετε νερό και το χρησιμοποιείτε για πρώτο χέρι λούσιμο. Κάνει θαύματα - όσο πιο πολύ κάνετε αυτήν τη διαδικασία τόσο πιο απίστευτα αποτελέσματα θα βλέπετε. Εγώ προσωπικά, μια φορά την εβδομάδα, στο πρώτο χέρι δεν ρίχνω νερό αλλά 10-άρι οξυζενέ, κάνω μασάζ για κανά 5-λεπτο και μετά το λούζω, αλλά αυτό δεν το συστήνω απαραίτητα γιατί δεν ξέρω κατά πόσο κάνει καμιά διαφορά ή όχι. Έχω ακούσει ότι σε μαλλί με ντεκαπάζ το σαμπουάν Silver ίσως αφήσει μια ελαφριά μοβ ανταύγεια αλλά εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ - και εάν σας συμβεί, δεν τρέχει μία, μην πανικοβληθείτε, απλώς την επόμενη φορά λουστείτε με ένα συμβατικό σαμπουάν και θα φύγει.

Ανώνυμος είπε...

(ΜΕΡΟΣ 4ο- και συγγνώμες για το μέγεθος των Post)

-Τέλος, δυο λόγια για την ενυδάτωση. Ο λόγος που λένε να μην βάζουμε πιστολάκι κλπ στα μαλλιά είναι και πάλι για να "κλειδώσει" η τρίχα όσο νερό χρειάζεται. Όταν τα στεγνώνουμε χρησιμοποιώντας θερμότητα, εξαναγκάζουμε το νερό να εξατμιστεί γρήγορα και παρασύρει μαζί του και νερό που η τρίχα θέλει να κρατήσει μέσα ενώ άμα τα αφήνουμε να στεγνώνουν μόνα τους, η τρίχα κρατάει όσο νερό θέλει και αφήνει το υπόλοιπο να εξατμιστεί σταδιακά. Αν δεν αντέχετε χωρίς πιστολάκι, κάντε μια επένδυση και αγοράστε ένα επαγγελματικό από ένα μαγαζί με είδη κομμωτηρίου. Για να αναγνωρίσετε ότι είναι επαγγελματικό και δεν σας δουλεύουν ψιλό γαζί υπάρχει ένα αλάνθαστο κόλπο: τσεκάρετε πόσο μακρύ είναι το καλώδιό του. Εάν είναι πάνω από 3 μέτρα, είναι επαγγελματικό. Αυτό που θέλετε απο το πιστολάκι σας είναι να έχει 2 διακόπτες επάνω: έναν για την ένταση του αέρα και έναν για την θερμότητα του αέρα. Συνηθίστε να το χρησιμοποιείτε στον κρύο αέρα, άντε το πολύ σε μέτριο εάν θέλετε να κάνετε κάτι σε styling. Και σε μέτρια ένταση εάν γίνεται, αν και αυτό δεν μας νοιάζει και πάρα πολύ. Ο δυνατός αέρας κάνει ψαλίδα γενικώς αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας, πιστολάκι στο σπίτι είναι, δεν είναι ανέμισμα μαλλιών πάνω σε μηχανή Africa που τρέχει στην Εθνική! Με τον κρύο αέρα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όσο θέλετε και τα μαλλιά σας δεν θα πάθουν τίποτα. Βρείτε και μια καλή μάσκα, την οποία θα βάζετε σε κάθε λούσιμο ρίζα-άκρη και θα είστε μια χαρά. Η μάσκα πρέπει να μένει 5 λεπτά (ή όσο λεει η συσκευασία) και πρέπει να ξεβγάζεται πάρα πολύ καλά, εντελώς. Αυτό που ακούγεται να μην την ξεβγάζουμε εντελώς και καλά να μένει για να τρέφει την τρίχα είναι τελείως λάθος γιατί η μάσκα ανοίγει τα λέπια της τρίχας για να μπει και άμα δεν την ξεπλύνουμε τα λεπια μένουν ανοιχτά και αφου στεγνώσουν τα μαλλιά και η τρίχα γεμίζει σκόνη ενώ το νερό της εξατμίζεται και τα αποτελέσματα είναι ξερά μαλλιά με ψαλίδα. Μην μπαινετε στον κόπο να αγοράζετε και κρέμες και μάσκες, κάντε μάσκα σε κάθε λούσιμο, και μαλακώνει και τρέφει το μαλλί και όχι, δεν την συνηθίζει το μαλλί τόσο που να μην κάνει καλό από ένα σημείο και μετά. Η μάσκα δεν είναι μαγικό ελιξίριο, είναι απαραίτητο εργαλείο και δείχνει τη δουλειά της σε βάθος χρόνου. Εγώ μετά από πολλές δοκιμές σε επώνυμες μάσκες, μου έκαναν δώρο σε είδη κομμώτηρίου μία παμφθηνη μάσκα που λέγεται "ΟPEN" (αν είναι δυνατόν!!!) και έδειχνε σαν φτηνιάρικο προιόν που θα αγόραζα απο τα Dia. Την δοκίμασα και έχω πάθει πλάκα, είναι η καλύτερη που χρησιμοποίησα ποτέ. Η ετικέτα γράφει "με σιλικόνη, με συμπλεγμα βιταμινών Α,D", είναι σε άσπρο πλαστικό βάζο των 500 ml με μπλε καπάκι και κάνει μόλις 7 ευρώ, ψάξτε να την βρείτε και θα με θυμηθείτε ^^

Ουφ, νομίζω ότι τα είπα όλα! Ιφιγένια, ελπίζω να μην είναι τρομακτικό το μέγεθος του post και ελπίζω να το βρεις χρήσιμο κι εσυ και τα υπόλοιπα κορίτσια. Συγγνώμη για το μέγεθος, αλήθεια, ήθελα να τα πω μόνο και μόνο για να μην πάθουν κι άλλες όσα έπαθα.

Με πολλή αγάπη και φιλικούς συναγωνιστικούς χαιρετισμούς - Χριστιάννα

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, Ιφιγένια, όντως θα ρωτήσω και εάν βρω σαφή απάντηση θα την κάνω post εδώ ώστε να διασαφηνιστεί και το σκοτεινό και μυστηριώδες θέμα του ρεφλέ :Ρ

Έσπασα σε 4 μέρη τα post με αυτά που έχω μάθει γιατί τελικά μάλλον είμαι αθεράπευτα φλύαρη και βγήκαν πολλά. Νιώθω λίγο άσχημα για αυτό αλλά πλέον πιστεύω πως όσο περισσότερα μαθαίνει κανείς για τα μαλλιά τόσο το καλύτερο γιατί προβληματάκια σκάνε συνέχεια και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φανεί χρήσιμο στην καθεμιά μας.

Και πάλι ευχαριστώ, να έχεις μια πανέμορφη μέρα και μπράβο, ειλικρινά, που έκανες τόσο απλό για όλες μας το μυστήριο του ξανθού χρώματος.
Με αγάπη-Χριστιάννα

Ανώνυμος είπε...

ifigeneia geia s!m lene spyridoula thelw k egw na s rwthsw kt m t seira m t fysiko m einai kastano alla exw enamish xrono p kanw ksahthies antaugeies m ntekapaz oxi poly suxna 4-5 mhnes wstoso oi einai sxedon ksantha pleon twra omws skeftomai na ta vapsw ksantha bez...an kanw t ntekapaz st riza m antaugeies opws ekana k meta h kwmmotria perasei t vafh apo panw tha exei omoiomorfo apotelesma apo riza ws th akrh?

ifigenia είπε...

Γειά σου Σπυριδούλα.
Ναι το χρώμα θα είναι ομοιόμορφο, απο τη στιγμή που θα περάσει ανταυγειες με ντεκαπάζ πριν περάσει τη βαφή για να ανοίξει το καστανό.

ifigenia είπε...

Γειά σου και σένα φίλη μου,
δυστυχώς πάνω στο βαμμένο σκούρο μαλλί (όπως το φουντουκί που μου έγραψες) ακόμα και το ντεκαπάζ πορτοκαλίζει.
Στις συγκεκριμένες ανταύγειες δεν μπορείς να κάνεις κάτι, (εκτός αν περάσεις μια μια τούφα με σαντρέ βαφή αλλά πολύ χλωμό το βρισκω να βρείς κομμώτρια να κάτσει να το κάνει αυτό...
πολύ ταλαιπωρία!)
Ή μπορείς να κάνεις μερικές ανταύγειες από πάνω αλλά που θα τις αφήσεις πολύ περισσότερο χρόνο και με δυνατότερο οξυζενέ για να ανοίξουν περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

σ'ευχαριστω για τν απαντηση σου!θελω ομως να σ ρωτησω και κατι ακομα αυτη τ διαδικασια μ τις ανταυγεις κ μετα βαφη θα πρεπει να τ κανω καθε μηνα η μπορω να αποφευγω τ ντεκαζ τουλαχιστον ενα 2μηνο?δν θελω να καταστρεψω τα μαλλια μ..σπυριδουλα!

ifigenia είπε...

Σπυριδούλα μπορείς να κάνεις ντεκαπάζ και κάθε 5 μήνες και κάθε όποτε θες.. Αυτό εξαρτάται απο σένα αποκλειστικά, απο το πόσο ξανθά θέλεις εσύ να είναι τα μαλλιά σου, και απο το πόσο θέλεις να αφήνεις τη ρίζα σου να κατεβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και από μένα!Με λένε Μαριάννα..Διάβασα τα παραπάνω και θα ήθελα απ την προσωπική μου εμπειρία να αναφέρω τα εξής,ως χρόνιαα βαμμένη ξανθιά και ξοδεύοντας άπειρα χρήματα στα κομμωτήρια..(το φυσικό μου είναι σκούρο καστανό με πολύ χοντρή τρίχα)...1)ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δε βάζουμε ντεκαπάζ στη ΡΙΖΑ..το έχω κάψει 2 φορές το μαλλάκι μου με πείραμα στο σπίτι και την άλλη από ανίδεη κομμώτρια(ενω ήδη ήμουν ξανθιά) ακούγοντας μια φίλη και δε θέλετε να ξέρετε πως έγινα 2)το κάθε μαλλί είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ άρα το αποτέλεσμα θα είναι και διαφορετικό...μην το ξεχνατε!Εμείς οι μεσογειακές γυναίκες έχουμε σιδηρούχα τρίχα και όχι θειούχα οπως οι σουηδέζες άρα θα πορτοκαλίσει σίγουρα την πρώτη φορά όπως σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω..προτιμάμε λοιπόν πάντα σαντρέ σε περίπτωση που θέλουμε βαφή4)ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ είναι ΜΙΑ καλή μάσκα κομμωτηρίου για αναδόμηση και αμπούλες για θεραπεία..προσοχή,οι μάσκες των super market είναι ας πούμε νερωμένες και δεν κάνουν δουλειά.5)Όλες θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα(σαν κ μένα)αλλά κορίτσια κακά τα ψέμματα το 'τέλειο'ξανθό θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ αλλιώς θα καεί...το έχω βάψει,το έχω κάψει,το έχω σκουρήνει, το έχω ανοίξει πάλι..χρόνια στο κουρμπέτι!Για μένα και για όσες έχουν "δύσκολο μαλλί" το κόλπο είναι..σε πρώτη φάση ανταύγιες σε όλο το μάλλί,μετά από κάποιους μήνες (ΟΧΙ ΜΗΝΑ)ανταύγιες ξανά..σιγά σιγά έτσι αποφεύγοντας να πειράζουμε ρίζα θα επιτύχουμε το επιθυμητό...μετά από κάποιους μήνες πάλι ανταύγιες σε όλο το μαλλί,χωρίς βαφή ξαναλέω γιατί θα αναγκάζεστε να βάφετε και ρίζα άρα μεγαλύτερη ταλαιπωρία..ενδιάμεσα όπως προείπα θεραπείες,μάσκες..Όταν φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα πλέον μόνο ανταύγιες κάθε 2.5 με 3 μήνες και μόνο ΡΙΖΑ.το ρεφλέ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και ίσως να χρειαζεται περισσότερο από μια φορά στα διαστήματα..το δικό μου μαλλί κατάφερε να ανοίξει μόνο με ανταύγιες στο κομμωτήριο..όλες οι βαφές μου το πορτοκάλισαν ή το κιτρίνισαν(γκκκρρρ)..κάτι που ξέχασα να πω είναι ότι το μπλε σαμπουάν κατά της κιτρινίλας μου το ξήραινε απίστευτα ακόμα και αν μετά τα έλουζα με κανονικό σαμπουάν..πλέον προτιμώ μια μάσκα της redken που σπάει την κιτρινίλα και ενυδατώνει...βάζω κάθε λαδάκι της kerastaze και 2 φορές τη βδομαδα αμπούλες..όπως και να έχει αν δεν δίνετε λεφτά στο κομμωτήριο θα δίνετε λεφτά για την μετέπειτα περιποίηση του..εγώ δεν θα ξανά έκανα ποτέ ανταύγιες ή βαφή σπίτι γιατί με το ξανθό αν δεν ξέρουμε δεν πειραματιζόμαστε..σκοπός μου βέβαια δεν είναι να αντιπαρατεθώ με την Ιφιγένεια και το υπάρχον θέμα του blog της -καθώς νομίζω ότι δίνει προσεκτικές απαντήσεις- αλλά να πω ότι κομμωτήριο η μή, το τέλειο ξανθό θέλει προσοχή...σκεφτείτε ότι όλες αυτές στην ΤV δεν έγιναν απ τη μια μέρα στην άλλη ξανθές(καλά αυτό με την Καραβάτου to είδα και γω και έμεινα..η ίδια ξάνθυνε σιγά σιγά άρα δεν πιστέυω ότι τόσο εύκολα με 3 χρωμμάτων βαφές της άνοιξε τη ρίζα...άλλωστε την έτσουζε άρα πρέπει να μας υποψιάζει η ύπαρξη ντεκαπάζ..χαχα!)ελπίζω να βοήθησα λίγο

ifigenia είπε...

Γειά σου Μαριάννα.
Το έχω αναφέρει πολλές φορές οτι ντεκαπάζ στη ρίζα δεν βάζουμε.
Ανταύγειες μόνο.
Σίγουρα η βαφή στο σπίτι -ειδικά του ξανθού γιατί μια καστανή ή χαλκινη βαφή είναι απίθανο να έχει άσχημα αποτελέσματα- είναι επικίνδυνη αν δεν το έχεις ψάξει λίγο κι αν δεν είσαι προσεκτική.
Κι επειδή κάθε τρίχα είναι διαφορετική, κατα τη διάρκεια της βαφής πρέπει να κοιτάζουμε το πόσο άνοιξε το χρώμα κ πόσο θα κρατησουμε ακόμα τη βαφή.
Αnyway, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών που έχουν "καεί" απο κομμωτήρια,και πολλές άλλες που βάφουν μια χαρά τα μαλλιά τους σπίτι. Δεν υπάρχει κανόνας πιστεύω, αρκεί να είμαστε προσεκτικές και να ξέρουμε τι κάνουμε.

Αλεξάνδρα είπε...

Γεια σας και πάλι κορίτσια! έχω να πω: τέλειο το post της Χριστιάννας, νομίζω πως βοηθάει πολύ.
Θα συμφωνήσω με τη φίλη Μαριάννα που έγραψε την εμπειρία της μόλις από πάνω ότι το Silver είναι καταπληκτικό μεν, αλλά το μαλλί το ξηραίνει υπερβολικά! Επίσης θα πρέπει να προσέξουν στην εφαρμογή του οι φίλες που έχουν εξτένσιον ή τρέσσα να μην ακουμπά σε αυτές, γιατί είναι ικανό να ανοίξει πιο γρήγορα το χρώμα τους από το χρώμα του κανονικού μαλλιού και να δημιουργήσει δυχρωμίες.
Μετά επανέρχομαι στο θέμα με την Καραβάτου που είπε και η Μαριάννα και θέλω να πω πωε είμαι σίγουρη ότι έχει ανοίξει με ανταύγειες και αυτό κάνει μπαμ(ούτως ή άλλως δε σας κρύβω ότι όπως ζούμαρε η κάμερα είδα και κάποιες τούφες καμμένες από κακό ντεκαπάζ), αλλά λέω ότι σε περίπτωση που τώρα-στο σημείο που έχει φτάσει το μαλλί-εάν κάνει μόνο βαφή με τρία απλά χρώματα(και έστω πετάει και μια αντεύγεια μια φορά στο τόσο)και το μαλλί της βγαίνει τόσο ανοιχτό,εεε αυτό πρέπει να το μάθουμε οπωσδήποτε!
Κατά τα άλλα εγώ τώρα είμαι στη φάση που περιμένω να κατέβει η ρίζα μου και μετά λέω να εφαρμόσω τη συμβουλή σου, Ιφιγένεια. Δηλαδή πρώτα θα κάνω ανταύγειες στη ρίζα(στο φυσικό μαλλί) και μετά βαφή και όχι αντιστρόφως όπως το έκανα μέχρι τώρα, μήπως και δω καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτά!Α και κάτι άλλο!Επειδή το θέμα με τις μάσκες το έχω ψάξει και γω πολύ, κατέληξα πως το πιο είναι τα συστατικά του προϊόντος. Προτείνω, λοιπόν,με κλειστά τα μάτια οποιοδήποτε σαμπουάν,κρέμα ή μάσκα περιέχει shea butter. Είναι σούπερ ενυδατικό!

Ανώνυμος είπε...

kalispera koritsia...ego eimai neo melos stin parea sas..kai apo tuxi sas vrika...ego loipon eixa skouro kastano malli kai apofasisa oti thelo na ta kano ksantho platine mia kai i epidermida mou einai leuki kai fantastika pos tha mou pigaine..perasa loipon apo oles tis faseis tou ntekapaz..portokali,kitrina,dixromies...ktl...na sas po oti to mikos ton mallion mou aggize ti mesi mou...meta to teleutaio ntekapaz telika kaikan alla auto pou mou ekane entiposi einai pos den mou emeinan sto xeri,alla kovontousan siga,siga mexri pou tora eftasan na einai stous omous mou.akomi prospatho na vgalo tin kitrinila.to epithimito apotelesma einai oneiro gia tin kathe gynaika...oneiro kai gia mena loipon...tora einai ksantha alla oxi platine.den exo perithorio na kano ki allo ntekapaz.an exete na proteinete kapoia vafi pou na mporei stadiaka na voithisei,tha sas eimai eugnomon....simera malista mou eipan kai gia to sampoo silver..to agorasa kai vlepoume.an mporei kapoia kopela as me voithsei...

euxaristo poli...

ifigenia είπε...

Καλως ήρθες...
Το να βάψεις τα μαλλιά όλα με ντεκαπάζ είναι έγκλημα.Αλλά όμως υπάρχουν κι αυτοί οι κομμωτές! Πράγματι,με τις πολλές βαφές τα μαλλιά αρχίζουν να σπάνε από την πολλή φθορά, και μετά δύσκολα μακραίνουν. Απο τη ρίζα δεν πέφτουν, γιατί η ρίζα είναι το λιγότερο ταλαιπωρημένο απο τις βαφές μέρος των μαλλιών και το πιο δυνατό.
Δοκίμασε το silver shampoo,
κι αν δεν είσαι ικανοποιημένη μπορείς να τα βάψεις με κάποια βαφή αρκεί να γράφει σαντρέ.
(η 9.1 της pallette είναι αρκετά καλή).

Ανώνυμος είπε...

kalicpera kai apo mena ... eixa vapci to malli mou sokolati meseo apo anoixto kcan8o pou to eixa omoc 8elica na ta kano kcana kcan8a k etci prin 2 minec ekana mpolikec antavgiec ntekapaz alla oc gnocton kitrinoportokalizoun ...tora 8a peraco vafi,cantre gia na cpaci afti i kitrinila,exei vgi ligo i riza,prepei na tin peraco ntekapaz k meta tin vafi? i 8a anikci xoric ntekapaz,to ficiko m eine kactano meceo proc anoixto.. k epicic dn exo kani olo to malli ntekapaz,uparxoun ligec toufec pou eine cokolati,8a anoikcoun k aftec me tin vafi?i prepei na tic peraco k aftec me ntekapaz?..epicic tin vafi tin pernic ce colinario kcexoricta ntekapaz ktl? h apo to souper market opoc eine cto kouti?

ifigenia είπε...

Καλησπέρα και σε σένα.
Δυστυχώς βαφή, και ειδικά ξανθή πάνω σε σοκολατί δεν θα πιάσει.Το πολύ να τα ανοίξει ένα τόνο.Εδώ το ντεκαπάζ και δεν πιάνει καλά πάνω στο σοκολατί...Με το να βάλεις σαντρέ σε όλα τα μαλλιά σου, θα καταφέρεις μόνο να ανοιξουν οι ανταύγειες απο πορτοκαλί σε ξανθό σαντρέ, τα υπόλοιπα (που είναι ακόμα σοκολατί) δεν θα ανοίξουν.
Επίσης αν περάσεις την ρίζα σου με ντεκαπάζ και μετά βαφή θα γίνει κατάξανθη (αφού πάνω στα φυσικά άβαφα μαλλιά θα πιάσει τέλεια), και το αποτέλεσμα θα είναι μια κατάξανθη ρίζα με τα υπόλοιπα μαλλιά σοκολατι-σαντρέ ανα τούφες.
Καλύτερα να κάνεις σταδιακά όλο και περισσότερες ανταύγειες να φύγει το σοκολατί και μετά να περάσεις τη σαντρέ βαφή...Τουλάχιστον να είναι πιο ομοιόμορφα.

Ανώνυμος είπε...

c'efxaricto poli gia tic cimvoulec 8a tic efarmoco!epicic mpravo gia to ar8ro cou, voi8aei poli...!

Ανώνυμος είπε...

KALISPERA IFIGENIA... PRIN 1 MINA EKANA NTEKAPAZ ANTAVGIES KAI TWRA LEO NA PERASO VAFI SANTRE GIA NA FIGI I KITRINILA OMOS STO SOYPER MARKET DEN VRIKA TO 9,1 TIS PALLETE ..VRIKA MONO TO 10,1 KATAKSANTHO SANTRE POY LEEI.. THA EXEI MEGALI DIAFORA APO TO 9,1?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο που κατάφερες επιτέλους το χρώμα που ήθελες.Όμως ως επαγγελματίας θα ήθελα να σου πω,με πολύ φιλική διάθεση, πως το κατάφερες τυχαία καιδεν είναι σωστό να δίνεις συμβουλές για άλλες κοπέλες ,γιατί το κάθε μαλλί είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και θέλει διαφορετική αντιμετώπιση , αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα. πάντως διαβάζοντας το κείμενο σου είδα πολλά λάθη. και πρόσεχε το ντεκαπάζ σε λάθος χέρια είναι καταστροφικό ,στα χέρια ειδικών μόνο πρέπει να γινονται τέτοιου είδους εργασίες.Είναι σχεδόν σιγουρο πως αν συνεχίσεις να περνάς μόνη σου ντεκαπαζ τα μαλλια σου τηα γινουν σαν λάστιχο και θα σπάνε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ είπε...

Γεια σας κορίτσια!Και πάλι είμαι η Αλεξάνδρα και επανήλθα να σας πω την εμπειρία μου από το ενισχυτικό πλατινέ, όπως είχα υποσχεθεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα καμιά σημαντική διαφορά από το απλό ενισχυτικό, αν και έριξα πολύ λίγο, από φόβο.Ίσως βγαίνει ελάχιστα πιο σαντρέ, αλλά καμιά εξαιρετική διαφορά.
Τελικά, Ιφιγένεια, ανταύγειες είπα να κάνω τον άλλο μήνα, για να τις έχω έτοιμες για τις γιορτές. (Τώρα πέρασα μόνο βαφή)
Επίσης είπα τον άλλο μήνα να κάνω πρώτα ανταύγειες και μετά βαφή, όπως λες, για να ανοίξουν πιο πολύ. Το είπα λοιπόν στην κομμώτρια που μου κάνει συνήθως ανταύγειες,σήμερα, και είναι τελείως κατηγορηματική. Λέει ότι το να κάνω βαφή πάνω στις ανταύγειες, μάλλον θα κρύψει την ένταση και το χρώμα τους παρά θα τις αναδείξει...Εγώ από την άλλη θέλω να το κάνω. Τι να κάνω; Έγω σκάσει...(ρε με κάτι θέματα που σκάω!χαχα)
Φιλιά σε όλες!

Ανώνυμος είπε...

ifigeneia sygxaritiria gia to blog s kai pali!!!tha ithela na sou kanw akoma mia erwtisi!!!ta mallia mou eina san ta dika sou stin fvtografia peripou!!exw omws mia tresa pou einai xanthia alla oxi toso anoixti kai kitrinizei...me ti tha borousa na tin ferw sto xrwma tvn malliwn mou????se euxaristw ek tvn proterwn!!!perimenw me anupomonisia!!!!katerina!!!

Ανώνυμος είπε...

kalispera se oles sas.....egw den thelw na kanw dekapaz k distixws den exw k tin dinatotita auti tin periodo na pigainw sto kommwtirio gia antavgeies...ti mporw na kanw gia to portokali pou exw stin riza k enw to ipoloipo mallaki mou einai ena poli wraio xantho piramatizomai me diafores vafes k 20ari oxizene xwris apotelesma distixws...elpizw na min kourasa!!!!!

ifigenia είπε...

Koιτάξτε, εγώ, όπως γράφω και στην ανάρτηση μου δεν είμαι ούτε επαγγελματίας, ούτε ξέρω περισσότερα πράγματα για τις βαφές απότι άλλες κοπέλες.Μάλιστα πολλά απο τα κορίτσια που μου στέλνουν mail καθημερινά ξέρουν περισσότερα, και με χαροποιεί ιδιαίτερα που μοιραζόμαστε χρήσιμες συμβουλές μεταξύ μας που μας βοηθάνε όλες..Θα χαιρόμουν επίσης πολύ, να μου επισημαίνατε τα λάθη μου να τα διορθώσω, μιας και το κείμενο μου διαβάζουν καθημερινά πολλές κοπέλες.

Εγώ, το μόνο που ξέρω είναι, πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό κοριτσιών που παλεύουν καιρό στα κομμωτήρια και φεύγουν με ένα κίτρινο μαλλί,(όπως εγώ καιρό πριν) και άλλες που προσπαθούν μόνες τους σπίτι με τα ίδια αποτελέσματα.
Οπότε θεώρησα σκόπιμο να πω την δική μου εμπειρία μήπως και βοηθήσω έστω και κάποιες απο αυτές..
Πάντως, το γεγονός οτι κάνω ανταύγειες με ντεκαπάζ και μετά τη βαφή, ένα χρόνο τώρα, και τα μαλλιά μου είναι μέχρι το στήθος και όλο και μακραίνουν με κάνει να πιστεύω οτι δεν τα καταστρέφω.
Αλλά σας ευχαριστώ για την διευκρίνιση και ελπίζω να μου στείλετε τις ενστάσεις σας ως προς το κειμενό μου γιατί σίγουρα θα βοηθήσουν πολύ.

ifigenia είπε...

Κατερίνα ευχαριστώ πολύ καταρχήν!
Αφού η τρέσα σου κιτρινίζει να αγοράσεις μια ανοιχτή σαντρέ βαφή, όπως η 10.1 της κόλεστον ή της Σβάρτζκοφ, δεν έχει σημασία η μάρκα, απλά να είναι σαντρέ. (δηλαδή το νούμερο που γράφει πάνω να λήγει σε 1)

ifigenia είπε...

Φίλη ανώνυμη,
απτη στιγμη που δεν θέλεις να βάλεις ντεκαπάζ, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις την πιο ανοιχτή ξανθή βαφή.
Δοκίμασε κάποια απο τη σειρά της κόλεστον special blondes που είναι οι πιο ανοιχτές ξανθιές βαφές.

ifigenia είπε...

Αλεξάνδρα καλως ήρθες και πάλι!

Κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι με το να βαζω πάνω στις ντεκαπαρισμένες τούφες τη βαφή πράγματι σκουραίνουν λίγο, αλλά μαρέσει γιατί το χρώμα έρχεται πιο φυσικό κι όχι τόσο έντονο, αφού τα μαλλιά μου είναι ήδη πολύ ανοιχτά.
Εσύ που κάνεις τις ανταύγειες για να φωτίσεις το χρώμα σου δεν υπάρχει λόγος να τις "κρύψεις" μετά με τη βαφή.
οπότε μάλλον δίκιο έχει η κομμώτρια σου!
φιλιά!

ifigenia είπε...

Φίλη μου, το 9.1 και το 10.1 δεν έχουν και καμια σπουδαία διαφορά.
Απλά το 9.1 εμένα προσωπικά μου φαίνεται λίγο πιο φυσικό πάνω στις ανταύγειες.
Και το 10.1 θα στις κάνει τέλειες, το έπαιρνα κάποιο διάστημα, αλλά αφού είδα οτι και με το 9.1 ανοίγει σχεδόν το ίδιο παίρνω το 9.1 για λιγότερη ταλαιπωρία των μαλλιών.

Ανώνυμος είπε...

geia sas files m exw ena megalo problhma ap persi ka8e mhna eixa arxisei na kanw ntekapaz antaugeies k tr einai sxedon ola 3an8ia aspra alla m exoun kaei k exw mikra toufakia kommena oxi polla k m eipan oti t malli m den antexei allo ntekapaz m eipan gt einai polu talaipwrhmeno k tr exw arxisei kai ta baFW ME 12.2 3AN8ISTIKO FIME ts ingora royal me 40 o3uzene k meta ot periseyei t dialuw me nero k pernaw ta e3w san refle .h bash einai polu skoura kastanh alla auto p bgainei t xrwma meta tn bafh dn m aresei gt portokalizei polu ti mporw kn g na ginei asrph k h riza????xreiazomai amesa apanthsh euxaristw polu

ifigenia είπε...

Γειά σου και σένα.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως καταστράφηκαν τα μαλλιά σου τόσο πολύ με ανταύγειες και μόλις σε ένα χρόνο...Σου έκαναν ανταύγειες πάνω στα ήδη ντεκαπαρισμένα μαλλιά κάθε μήνα?? όχι μόνο ρίζα??
Η απόχρωση που βάζεις είναι απο τις πιο ανοιχτές αλλά δυστυχώς με οποιαδήποτε βαφή δεν θα καταφέρεις να τα κάνεις άσπρα χωρίς να κιτρινίζουν.Καλύτερα να ξεχάσεις για κάποιο διάστημα το άσπρο μαλλί και να προσπαθήσεις να σώσεις τα μαλλιά σου και μην τα περνάς άλλο απο πάνω με βαφή ούτε σαν ρεφλέ...
Φρόντισε να τα κόψεις λίγο να αρχίσουν να δυναμώνουν, να κάνεις πολλές μάσκες, και όσο αφορά στην κιτρινίλα, δοκίμασε το σαμπουάν silver, που προτείνει παραπάνω η Χριστιάννα, που τα ασπρίζει χωρίς να τα επιβαρύνει με οξυζενέ, αμμωνία κτλ.

αλεξανδρα είπε...

για την κοπέλα που ρωτάει για την τρέσα,αν βάλει αρχίζει και λούζεται με ενα σαμπουάν silver καλό(αυτών δηλαδή που το περιεχόμενο είναι μωβ), η τρέσα θα ασπρίσει θεαματικά! Εγγυημένο!

Ανώνυμος είπε...

den 3erw eilikrina mporei k na pernage k tn ntekaparismenh toufa k pisteuw ta afhne parapNW XRONO ST KEFALI M...ennoeite ta malia m ta exw koyei kare k einai polu kltera k EXOUN dunamwsei ligo paizei rolo p exw xamhlo sidhro k adunatizoun eukola ta malia M ap t ntekAPAZ?? GT M EIPAN PWS PAIZEI ROLO K AUTO......ALLA DN ARESOUN KA8OLOU ME TN KITRINILA...SE EUXARISTW PARA PL PANTWS IGIGENEIA

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Ιφιγένεια!
μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου κ ειναι τελειο!ηθελα να σου κάνω μια ερώτηση,έχω φυσικό σκούρο ξανθό (πολλές κομμώτριες το χουν πει ξανθό σαντρέ) κ εκανα εδω και 3 χρόνια καθε 4-5 μηνες στεφάνι ξανθιές ανταύγειες οι οποιες τον πρώτο μήνα φαινοντουσαν φυσικές τελείως.θέλω να το γυρισώ σε ενα πολύ φυσικό αποτέλεσμα για να μην τα ταλαιπωρω αλλο.την τελευταια φορα μου εκαναν κ μερικές σαντρέ ξανθό σκούρο ανταυγειες στα μέσα μαλλια και ηταν κοντά στο φυσικό μου.μήπως αν επαιρνα ενα χρωμοσαμπουαν θα πετύχαινα να το γυρισω σιγα σιγα στο φυσικό?η να κανω ολο κ πιο πολλές ανταύγιες στο φυσικό?
σε ευχαριστώ πολύ, Σοφία

ifigenia είπε...

Σοφία τα χρωμοσαμπουάν έχουν τόσο ελαφριά σύνθεση που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ανοίξουν ή να σκουρύνουν το φυσικό μας χρώμα κατα ένα τόνο.Πάνω σε βαμμένα μαλλιά δεν πιάνουν, (εδώ καλά καλά οι μόνιμες βαφές δεν πιάνουν καλά πάνω σε βαμμένα μαλλιά). Καλύτερα να κάνεις όπως είπες ανταύγειες στο φυσικό σου, άλλωστε πρέπει να είναι πολύ όμορφο χρώμα, κρίμα να το πειράζεις.

Ανώνυμος είπε...

KaLiSpErA sE oLeS... iTHELA NA rotiso.. an paro 2 vafes se soliNARIO KAI tis anakatepso pirazi?diladi an paro tin vafi pou THelo pou den eine santre KAI PARO KAI MIA ALLI VAFI SANTRE KAI RIKSO TO 1/4 mono isa isa gia na spasei ligo i kitrinila pou tha mou vgalei sigoura h alli vafi,pirazi? ...kai episis ti oxuzene prepei na xrisimopoiw 30aria h 40aria? kai ti diafora exei?

ifigenia είπε...

Καλησπέρα φίλη μου.Όχι δεν πειράζει να αναμείξεις 2 βαφές, άλλωστε οι επαγγελματίες κομμωτές, χρησιμοποιούν συνήθως μόνο μίξεις βαφών για να πετύχουν το χρώμα που θέλουν, αφού με ένα μόνο χρώμα σπάνια πετυχαίνεις το χρώμα που θές..
Δεν ξέρω κιόλας αν είδες στην τηλεόραση live στο κους κους που ο κομμωτής της καραβάτου αναμειγνύωντας 3 βαφές τις άνοιξε τη ρίζα σε πολύ ξανθό ανοιχτό...
Αnyway,η μόνη διαφορά που έχουν τα οξυζενέ είναι ως προς την ώρα που κάνουν για να ανοίξουν το χρώμα της τρίχας.(Το 40άρι προφανώς το κάνει σε λιγότερο χρόνο).Για πιο αναλυτικά κοίτα στην ανάρτηση εδώ:

http://pinkdreams26.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%82%20%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%82%20%3A%20%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AC%20%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC

ifigenia είπε...

Αλεξάνδρα γι άλλη μια φορά ευχαριστώ για την παρέμβαση! ελπίζω η κοπέλα με την τρέσα να διαβάσει το σχόλιο σου.

ifigenia είπε...

Φίλη μου σε καμία μας δεν αρέσει αυτή η κιτρινίλα.Αλλά τι να κάνουμε που ο θεός μας έκανε μελαχρινές!Δοκίμασε πάντως το silver shampoo , θα σε βοηθήσει.
Το ποσοστό σιδήρου που έχει η τρίχα μας παίζει ρόλο (στο πόσο θα κιτρινίσει το μαλλί όταν του βάλουμε το οξυζενέ πάνω) το χαμηλό σίδηρο στο αίμα δεν νομίζω πως έχει σχέση ιδιαίτερη..
Πάντως άσχετα αν ισχύει αυτό ή όχι, το μαλλί θα αδυνατίσει ούτως ή άλλως αν αφήσεις πολύ ώρα το ντεκαπάζ στο κεφάλι ακόμα κι αν πρόκειται για ανταύγειες..(και σε πολλά κομμωτήρια το αφήνουν και 50 λεπτα)

Ανώνυμος είπε...

nai ontws sta kommwthria t afhnoune kai 50 lepta pisteuw emena g auto tn logo m kahkan k ot prepei na pernage kai ta ntekaparismena ka8e fora pou phgaina t na pw....alla dn mporw me tn kitrinila stn riza na kn antaugeies me alouminoxarta na asprisei h riza h 8a m kaei k allo...???euxaristw polu giwtn

ifigenia είπε...

Αν η ρίζα σου είναι κατεστραμμένη απο το ντεκαπάζ καλύτερα να μην την πειράξεις.Άφησε να περάσει λίγος καιρός να βγεί το φυσικό σου και μετά κάνε λίγες σκόορπιες αντάυγειες στη ρίζα, αλλά πρόσεξε, μόνο ρίζα.

Ανώνυμος είπε...

oxi h riza m dn einai katestramenh ta e3w einai alla dn ta peirazw ta e3w tn riza 8a ekana kai 8a pernaga t fisiko m p exei bgei k mexri ekei p einai h kitrinila....t les??bebaia exw kt mhnes na kn ntekapaz exw koyei k t isiwtiko gt prin ta ekana para PL mporei k 3 fores tn hmera nata pernaga k ekana pl kako st malli m mporei k ap auto na m kahkan ta e3w. k kn kai maskes k pisteuw tr einai kltera alla exw pl lepth trixa auto einai t kako,,,,,.......

Αλεξανδρα είπε...

Κορίτσια επειδή έχω ακούσει και γω ότι τα ισιωτικό, το μηχάνημα θέλει συνετή χρήση γιατί καίει τα μαλλιά, γνωρίζει καμία ή η Ιφιγένεια αν συμβάινει και το ίδιο με τα θερμαινόμενα ρόλευ; (Το λέω γιατί κάποιες εταιρείες έχουν τα ηλεκτρικά με εξωτερική επένδυση από ύφασμα και δεν μου φαίνονται τόσο καταστροφικά επειδή το μαλλί δεν ακουμπά σε σίδερο απευθείας, αλλά σε ύφασμα). Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει, γιατί μου αρέσουν πολύ αλλά δε θέλω να καταστρέφω και την τρίχα μου.Ευχαριστώ.

ifigenia είπε...

Αλεξάνδρα οτιδήποτε έχει θερμότητα, κακό κάνει στα μαλλιά ακόμα και το πιστολάκι που στεγνώνουμε τα μαλλια...Τώρα συγκεκριμένα για τα θερμαινόμενα ρολει, κατά τη γνώμη μου κάνουν και περισσότερη ζημιά απότι το πιστολάκι αφού τα αφήνουμε πολύ περισσότερη ώρα και έρχεται σε απευθείας επαφή με την τρίχα...Γιαυτά που έχουν επένδυση απο ύφασμα δεν έχω ακούσει καν!Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και λάτρης των μπουκλων, προτιμώ το ίσιο!

Ανώνυμος είπε...

(AGNH) gia thn Aleksandra pou rwtaei an ta 8ermenomena hlektrika gia mpoukles h isia mallia egw exw ena ths Remington gia mpoukles me ependish kati san veloudo.exw diapistwsei oti den ta kaiei k toso polu.vevea den to xrhsimopoiw suxna alla se sugrhsh me ta alla ta klasika einai kalutero.

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη
καλησπέρα Ιφιγένεια , δεν υπάρχουν λόγια για το blog σου είναι καταπληκτικό συγχαρητήρια
προσπαθώ πολλά χρόνια να κάνω τα μαλλιά μου σαν τα δικά σου στην παραπάνω φώτο που δημοσίευσες αλλά καμία κομμώτρια δεν κατάφερε να τα κάνει όπως ήθελα (άσπρο σταχτή) τα μαλλιά μου αυτή την στιγμή είναι ξανθά αλλά όχι άσπρα η βάση μου είναι μαύρη
την προηγούμενη φορά που πήγα στο κομμωτήριο πριν 1 μήνα περίπου έκανα ανταύγειες και βγήκαν πορτοκαλί στην την ριζά και το άλλο μισό άσπρο το οποίο έχει πλέον κιτρινίσει μπορώ να κάνω ανταύγειες στην ρίζα και στο κομμάτι που είναι πορτοκαλί και έχει μπει ντεκουπάζ τι οξυζενέ να χρησιμοποιήσω για το ντεκουπάζ και τι οξυζενέ για την βαφή αφού μαύρη ρίζα με τα υπόλοιπα μαλλιά που έχουν κιτρινίσει τι πρέπει να κάνω
περιμένω απάντηση σου ευχαριστώ εκ τον προτέρων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ είπε...

Ευχαριστώ και της δύο κοπέλες! Αγνή νομίζω πως έχουμε περίπου τα ίδια γιατί και μένα έχουν μια επένδυση από βελούδο, όμως είναι της σειράς του VIDAL SASSOON. Εγώ παλιότερα τα χρησιμοποιούσα καθημερινά και όντως πρέπει να είναι καλύτερα από τα σιδερένια ή πλαστικά. Όμως δεν μπορώ να αποφασίσω αν τη ζημιά που είχα τότε στο μαλλί μου την έκαναν και τα ρολεϋ και οι ανταύγειες ή μόνο οι ανταύγειες. Anyway, τώρα που κατάφερα να κάνω το μαλλί μου να συνέλθει τα βάζω το πολύ για 5' μια φορά τη βδομάδα και απλά εύχομαι να μη μου κάνουν κακό! Ευχαριστώ πολύ!

ifigenia είπε...

Mαίρη ευχαριστώ πολύ!
Τα μαλλιά σου φαντάζομαι κιτρινίζουν γιατί έχεις πολύ σκούρα ρίζα ίσως και χοντρή, και προφανώς δεν ανοίγει εύκολα,και ο κομμωτής δεν ρισκάρει να σου αφήσει περισσότερο χρόνο το ντεκαπάζ μην στα κάψει.
Σάυτήν την περίπτωση μπορείς να περάσεις όλα τα μαλλιά σου με μια πολύ ανοιχτή σαντρέ βαφή όπως η 12,86 της Κόλεστον και αν η κιτρινίλα επιμένει,
να αγοράσεις το σαμπουάν silver που δεν επιβαρύνει τα μαλλιά καθόλου, και βγάζει την κιτρινίλα και δίνει την γκρι απόχρωση που θες.
Καλύτερα να μην κάνεις κάτι μόνη σου σπίτι γιατί αν πράγματι τα μαλλιά σου δεν ανοίγουν τόσο εύκολα όσο κατάλαβα, στην προσπάθεια σου να τα κάνεις άσπρα με το ντεκαπάζ θα τα κάψεις.

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη ευχαριστώ που απάντησες Ιφιγένεια
για ποιο λόγω ενώ είναι άσπρα στην αρχή μετά κιτρινίζουν να περάσω Σαντόρε βαφή και όχι ντεκουπάζ μονή τι χρώμα θα βγει η μαύρη ριζά
μόνο με βαφή

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη να σημειώσω ότι οι περισσότερες κομμώτριες που έχω πάει μου λένε ότι τα μαλλιά μου ανοίγουν σχετικά εύκολα αν και έχω χοντρή τρίχα
περιμένω την

ifigenia είπε...

Μαίρη η μαύρη ρίζα δεν θα ανοίξει πολύ με την βαφή μόνο,αλλά θα φύγει απο τα υπόλοιπα μαλλιά η κιτρινίλα που δεν σαρέσει.
Την ρίζα σου μπορείς να την φρεσκάρεις με ανταύγειες με ντεκαπάζ.Αλλά μόνο τη ρίζα.
Να θυμάσαι πως πάνω στις ντεκαπαρισμένες τούφες δεν πρέπει να ξαναμπαίνει ντεκαπάζ.

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη
θα τα κάνω μόνη μου την Κυριακή μου αρέσει αρκετά να ασχολούμενε μόνο το οξυζενέ να χρησιμοποιήσω στο ντεκουπάζ και τι στην βαφή να φανταστώ 40άρι

ifigenia είπε...

Mαίρη εγώ χρησιμοποιώ μόνο 20άρια, αλλά υποθέτω πως στην βαφή δεν πειράζει να βάλεις και δυνατότερο.

gianna είπε...

geia!!:) i8ela na pw pws kai egw exw 3an8a mallia edw kai ena xrono,to fysiko m omws einai skouro kastano...kai prospa8w na petyxw ena xrwma san to diko s kai pote ma pote den vgainei akoma kai otan to ananewnw sto kommwtirio...kitrinizei..vgainei entypwsiako alla polu entono k kitrino...makari na ta kataferw na ta kanw na gkrizaroun..an kai m fainetai oneiro makrino..

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Γειά σας και πάλι! Σήμερα αποφάσισα να βάψω πάλι τα μαλλιά μου ακολουθώντας τις συμβουλές σας. Με σωληνάριο koleston 12.81 και 2 Χ30 άρια οξυζενέ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν πρέπει να το απλώσω μόνο στις ρίζες ή να βάλω και στα υπόλοιπα μαλλιά;;; (είναι ήδη με ανταύγειες και βαφή pallette πριν 1 μήνα). Εγώ πιστεύω πως για ομοιομορφία θα έπρεπε να το απλώσω παντού έστω και για τα τελευταία 5 λεπτά. Επίσης, συνάδελφος με τέλειο ξανθό μπεζ χρώμα στα μαλλιά και πολυ υγιή μαλλιά, μου είπε ότι μέσα στη βαφή προσθέτει και λίγη σκόνη ντεκαπάζ για να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά έχει πολύ χοντρή τρίχα και δεν έχει πρόβλημα! Ποια η γνώμη σας για αυτό;;;
(Τέλος, αν μου επιτρέπετε, ένα σχόλιο για όλους αυτούς που γράφουν greeklish. Είναι πολύ κουραστικό να διαβάζεις αυτά τα κείμενα... και είναι κρίμα μια τόσο ωραία γλώσσα να την κατακρεουργούμε!) Ευχαριστώ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Επίσης, επειδή μένω μακριά από το κέντρο και δεν έχω HONDO κοντά, το μόνο που βρήκα σε ενισχυτικό βαφής σε μαγαζί με είδη κομμωτηρίου είναι μια καλλυντική κρέμα βαφή LADY F professional με σιλικόνη καιπρωτεϊνές σιταριού με νούμερο 0.0 (άχρωμο). Μου είπε η πωλήτρια ότι αυτή είναι ενισχυτική βαφή για πολυ ανοικτά ξανθά μαλλιά και στο δειγματολόγιο της μου έδειξε μια τούφα λευκή. Τι να κάνω ; να ρίξω λίγο μέσα στη βαφη Koleston; Παρακαλώ μια άμεση απάντηση γιατι θα την κάνω απόψε την όλη διαδικασία. Ευχαριστώ και πάλι...

ifigenia είπε...

Γειά σου Αγγελική.
Καλύτερα να περνούσες μόνο ρίζα.Αφού τα υπόλοιπα μαλλιά είναι όλο ανταύγειες, δηλαδή πλατινέ σωστά?Άρα πιο πολύ δεν ανοίγουν μόνο να τα επιβαρύνεις μπορείς.
Επίσης διάβασα στο 4hair που απαντάνε μόνο επαγγελματίες κομμωτές,οτι ξανθιστική βαφή με 30άρι είναι σχεδόν σαν να κάνεις ντεκαπάζ, οπότε καλύτερα να μην το βάλεις στα ήδη ντεκαπαρισμένα μαλλιά απο ανταύγειες.
Αυτό με την σκόνη ντεκαπάζ στη βαφή το έχω ξανακούσει αλλά με φοβίζει λίγο, δεν το έχω δοκιμάσει και δεν μου ακούγεται καλή ιδέα να μπεί στη βαφή αφού το ντεκαπάζ δεν πρέπει να ακουμπάει το δερμα του κεφαλιού...
Για το ενισχυτικό αν δεί τη ερώτηση σου η Αλεξάδρα ελπίζω να απαντήσει!

καλή επιτυχία.

Αλεξάνδρα είπε...

Αγγελική μόλις τώρα άνοιξα το blog της Ιφιγένειας και είδα τις ερωτήσεις σου, ελπίζω να σε πρόλαβα!
Λοιπόν, όσον αφορά στο αν θα πρέπει να απλώσεις τη βαφή και στα υπόλοιπα μαλλιά, συμφωνώ απόλυτα με την Ιφιγένεια. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα επιβαρύνεις! Συν τοις άλλοις, σε μια παρόμοια απορία που είχα και γω παλιά, η κομμώτριά μου μου είπε πως δεν πρέπει την βαφή να την βγάζω εκτός ρίζας, στις ανταύγειες γιατί μπορεί να αλλοιώσει ελαφρώς το χρώμα τους. Οπότε αν το χρώμα των ανταυγειών σε ικανοποιεί ήδη, δεν πιστέυω ότι υπάρχει λόγος να βγεις εκτός ρίζας.
Ως προς τη βαφή η 12.81 είναι άριστη επιλογή, είναι πολύ ωραίο χρώμα και έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες(αλλά και από δική μου εμπειρία έχωω καταλήξει)πως πρέπει να είναι η πιο σαντρέ άπόχρωση που κυκλοφορεί σε ξανθό αυτή τη στιγμή στην αγορά.Εγώ σ'αυτή τη βαφή βάζω δύο 40άρια οξυζενέ, αλλά από το ξερό μου το κεφάλι το κάνω. Η κομμώτρια με συμβουλεύει να βάζω δύο 30άρια επειδή βγάζουν πιο καθαρές τις σαντρέ αποχρώσεις. Οπότε άριστα έπραξες.
Ως προς το ενισχυτικό που αγόρασες, μου φαίνεται ότι και πάλι σωστά το αγόρασες, επειδή και γω ΄μέχρι τώρα έβαζα το 000 της kyana(kms) και ήταν και αυτό λευκό στον κατάλογο. Μη σε τρομάζει αυτό, ούτως ή άλλως από αυτό θα ρίξεις πολύ λίγο μέσα στο μείγμα σου και απλώς θα ενισχύσει το ξάνοιγμα. Πάντως το απλό ενισχυτικό(το 000 που δείχνει άσπρο στον κατάλογο)δεν έχει μεγάλη διαφορά από το ενισχυτικό πλατινέ(που συνήθως στον κατάλογο έχει γκρι χρώμα-ασημί χρώμα). Κάνε τη βαφή σήμερα με όσα ήδη έχεις αγοράσει πολύ σωστά και όταν ξαναεπισκεφθείς τα Hondos πάρε ένα ενισχυτικό πλατινέ αν βρεις. Βγαίνει ελαφρώς καλύτερο. Καλή επιτυχία!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ είπε...

Κορίτσια... ευχαριστώ για τις ευχές σας αλλά... δυστυχώς δεν έπιασαν! Εκανα χθες την βαφή , την άφησα γύρω στα 50-60 λεπτά και τα τελευταία 5 λεπτά την άπλωσα και στα υπόλοιπα μαλλιά. (Καλά πως τα καταφέρνετε μόνες σας με τη ρίζα;;; Κατα-ταλαιπωρήθηκα για να κάνω τα πίσω... δεν έβλεπα τίποτα, σχεδόν στην τύχη τα έβαζα). Τέλος πάντων. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν βγήκε το ξανθό μπεζ που επιθυμούσα αλλά ένα ξανθό ΧΡΥΣΟ! Σε καμμία περίπτωση δεν είναι αυτό που επιδιώκω. Εχω απελπιστεί! Σκέφτομαι να πάω άμεσα σε κάποιο κομμωτήριο , αλλά φοβάμαι ότι το ντεκαπάζ δεν το γλιτώνω. Επειδή τα θέλω για τα Χριστούγεννα, ποιό είναι το πιο άμεσο χρονικό διάστημα που μπορώ να το κάνω, χωρίς να μου μείνουν τα μαλλιά στο χέρι;;;

Ανώνυμος είπε...

geia sas!!!anakalupsa to blog kata tuxi sto google kai 8a i8ela tin polutimi voi8eia sas!!exw mallia ksan8a arketa anoixta kai psiles platine antavgeies.....skeftomai na ta kanw san tis holly madison(episinaptw kai fwto)http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://thestarceleb.com/wp-content/uploads/2008/12/557px-holly_madison_lf.jpg&imgrefurl=http://thestarceleb.com/2010/07/30/holly-madison-graces-her-personal-assistant-with-breast-augmentation/&usg=__373aNZOA3GJkF9Iq6y-4tW_Cq2s=&h=600&w=557&sz=43&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=a6Pvl-hexR2odM:&tbnh=126&tbnw=117&prev=/images%3Fq%3Dholly%2Bmadison%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26channel%3Ds%26biw%3D800%26bih%3D410%26tbs%3Disch:1%26prmd%3Dvio&itbs=1&iact=hc&vpx=513&vpy=53&dur=874&hovh=233&hovw=216&tx=123&ty=109&ei=_Wj6TKnLCsOVOtjm0NkH&oei=_Wj6TKnLCsOVOtjm0NkH&esq=1&page=1&ndsp=10&ved=1t:429,r:3,s:0.....an parw to 12.81 tis koleston 8a vgei etsi??ti oxygine na xrisimopoihsw?efxaristw polu!P.S sorry gia ta greeklish alla t laptop mou den exei ellinika!

ifigenia είπε...

Αγγελική δυστυχώς όλες οι βαφές κιτρινίζουν λίγο ή πολύ.Δυστυχώς πλατινέ χωρίς ντεκαπάζ δεν γίνεται..
Βαφή μπορείς να κάνεις το λιγότερο μετά απο 2 εβδομάδες.
Εκτός κι αν κάνεις ανταύγειες να ανοίξεις λίγο τη ρίζα που δεν ταλαιπωρούν και ιδιαίτερα τα μαλλιά.

ifigenia είπε...

Φίλη μου,
το μαλλί της Madison είναι τελείως άσπρο και σίγουρα απο ντεκαπάζ.Τέτοια απόχρωση απο βαφή δεν παίζει...
Οι βαφές όλες κιτρινίζουν λίγο ή πολύ (ανάλογα τη ρίζα).
Αλλά σίγουρα θα σου ανοίξουν αρκετά με το 12,81.

Αλεξάνδρα είπε...

Αγγελική έχει δίκιο η Ιφιγένεια που σου λέει για ντεκαπάζ. Κατευθείαν για εκεί πας και αυτό πιστεύω θα σε ικανοποιήσει απόλυτα. Και γω θα κάνω ανταύγειες για να τις έχω για τα Χριστούγεννα και θα τις κάνω γύρω στις 20 Δεκεμβρίου για να είναι φρέσκιες. Πάντως πρέπει να ανοίγει πολύ δύσκολα η ρίζα σου, αν λες ότι το 12.81 σου βγήκε χρυσό(δεν το έχω ξανακούσει!), κι έτσι και οι ανταύγειες θα πρέπει να μείνουν αρκετά στη ρίζα σου, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική ή ο κομμωτής να είναι πολύ προσεκτικός. Εμένα πάντως τη βαφή μου την περνάει η μητέρα μου γιατί μόνη δεν πολυμπορώ και το 12.81 μου βγαίνει πολύ σαντρέ(σε σημείο να πρασινίζει ελάχιστα κάτω από ιδιαίτερο φωτισμό).
Πάντως αυτό που ζητάς είναι σίγουρα ντεκαπάζ. Μόνο αυτό θα σε αφήσει 100% ικανοποιημένη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ είπε...

Α! Τώρα κατάλαβα ακριβώς τι ρωτάς Αγγελική sorry...Εγώ ανταύγειες έχω κάνει και πάνω σε βαμμένο μαλλί μετά από λίγες μέρες και είναι οk, δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά απ' ό,τι έχω καταλήξει απ' το να κάνεις πριν τις ανταύγειες και μετά τη βαφή. Αν δεν είσαι ικανοποιημένη πήγαινε μέσα στην ερχόμενη βδομάδα σε κομμωτήριο και κάνε ανταύγειες και θα κάτσουν τέλεια πάνω στο χρώμα.(Αν σε ενοχλεί το ότι 12.81 είναι λίγο περλέ(δηλαδή γυαλιστερό χρώμα), μην το ξαναπάρεις και αγόραζε το 12.1 της ίδιας σειράς που δεν έχει μέσα καθόλου περλέ.
Φιλάκια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ είπε...

Συγνώμη πάλι για την παρέμβαση(ελπίζω να μη σε πειράζει, Ιφιγένεια, που πετάγομαι και γω!), αλλά η Holly Madison εκτός του ότι έχει 100% ντεκαπάζ το οποίο ανανεώνει όπως φαίνεται αρκετά συχνά, έχει και πολλά πολλά extension ή τρέσες. Το 12.81 δεν δίνει άσπρο τόνο σε καμία περίπτωση, συμφωνώ με την Ιφιγένεια θέλει πολύ ντεκαπάζ και τα μαλλιά σου θα βγουν σταδιακά μετά από αρκετές φορές που θα έχεις κάνει αντάυγειες σαν της Holly Madison. Από την άλλη όποιος θέλει αυτή την άσπρη απόχρωση, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να συνηθίσει και τα μαλλιά του πιο κοντά.

Ανώνυμος είπε...

efxaristw polu gia tis apantiseis koritsia.....telika lew na to dokimasw to 12.81 an kai me tromakse ligo i kopela pou eipe oti tis prasinizei lg to malli......afto me ti oxyzize na to valw????exei arketi diafora me to 12.1?gt den 8elw me tipota na vgw me prasinouli mallaki mesa sta xristougenna!!!!

ifigenia είπε...

Σε βαμμένο παλτινέ αν βάλεις πάνω σαντρέ πράγματι γκριζοπρασινίζει αλλά πολύ ελαφρά.Σε φυσικό μαλλί το θεωρώ αδύνατο να σου βγάλει πράσινο,το πιο πιθανό είναι οτι θα κιτρινίσει λίγο όπως όλες οι ξανθιστικές βαφές σε σκούρα ρίζα.
Συνήθως τις ξανθιστικές βαφές τις βάζουν με 30άρι οξυζενέ.
Το 12.1 δεν το συνιστώ αν έχεις σκούρα μαλλιά, εγώ παλιότερα το έβαλα και μου έβγαλε κιτρινοπορτοκαλί...(αλλά με 20άρι οξυζενέ)

Ανώνυμος είπε...

kalispera ifigeneia!!!
opws katalaves xriazomai k egw tn voitheia sou!!:)
exw vapsei to malli mou mauro k thelw na to kanw kafe..prepei na kanw ayto p ipes me to dekapaz se olo to malli gia na anoixei??
na perasw dld prwta dekapaz..k meta afou plinw ta mallia.. na valw kafe vafi???eyxaristw!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ είπε...

Κοίτα εγώ το 12.1 δεν το έχω βάλει ποτέ αλλά η κομμώτρια λέει ότι είναι το ίδιο σαν το 12.81 χωρίς όμως το περλέ(το πιο γυαλιστερό δηλ. που η Αγγελική μπορεί αυτό να εννοεί χρυσό). Anyway το 12.1 όπως και το 12.81 θέλει πολύ ισχυρό οξυζενέ. Ή κομμώτρια λέει δύο 30άρια, εγώ βάζω δύο 40άρια γιατί θέλω πιο ανοιχτό, όμως μπορεί την επόμενη φορά να βάλω ένα 30άρι και ένα 40άρι, για να βγει ουσιαστικά 35άρι αποτέλεσμα. Γενικά η εμπερία μου μου έχει δέιξει ότι οι κοπέλες που κάνουν ανταύγειες,αν θέλουν να τις αραιώσουν δεν πρέπει να φοβούνται τα πιο δυνατά οξυζενέ στις βαφές, γιατί ναι μεν μπορεί και το οξυζενέ να κάνει τη ζημιά του, αλλά μπροστά στο ντεκπάζ, το δυνατό οξυζενέ σε βαφή είναι πταίσμα! Σε αυτό τουτλάχιστον συμφωνούν όλοι οι επαγγελματίες που έχω ρωτήσει εγώ εδώ και 10 χρόνια που παλεύω με τις ξανθιές αποχρώσεις!
Μην τρομάζεις, φίλη μου, όταν λέω πρασινίζει εννοώ κάτω από ορισμένο φωτισμό και ελάχιστα μετά από αρκετά λουσίματα και με εφαρμογή του silver σαμπουάν επάνω. Το 12.81 εγώ το έχω βάλει ακόμα και με ενυσχυτικό πλατινέ που νόμιζα ότι θα βγει κάτι ανάμεσα σε γκρι-πράσινο και είχα τρομάξει(να φανταστείς το μείγμα όταν το έβαζα στο κεφάλι μου δεν ήταν άσπρο ως συνήθως, αλλά μωβ όπως το silver σαμπουάν).Το τελικό αποτέλεσμα όμως ήταν μια ξανθιά ανοιχτή σαντρέ απόχρωση που είναι ό,τι πιο ανοιχτό έχω δει στο κεφάλι μου με βαφή, αλλά σε καμία περίπτωση άσπρο όπως με ανταύγειες. Γενικά, κορίτσια και μένα οι ανταύγειες μου αρέσουν και μακάρι κάθε μήνα να έβλεπα αυτές τις άσπρες πλατινέ τουφίτσες στο κεφάλι μου, όμως προτιμώ να έχω τα μαλλάκια μου υγιή ακόμα και με μία υποχώρηση στην ένταση του χρώματος.

ifigenia είπε...

Γειά σου και σένα φίλη μου.
Όχι όχι όχι ντεκαπάζ σε μαύρο μαλλί, θα το κάψεις!
Μπορεί να μην πιάσει με την πρώτη η καστανή βαφή πάνω στο μαύρο αλλά με το δεύτερο και τρίτο χέρι βαφή θα ναι μια χαρά.
Μπορεί να σε βοηθήσει το color remover, πριν την καστανή βαφή, που είναι προιόν που δεν επιβαρύνει κα-θο-λου την τρίχα, και βοηθάει να βγεί κάποια ποσότητα βαφής απο το κεφάλι στην περίπτωση που δεν μας αρέσει το χρώμα ή θέλουμε να αλλάξουμε.

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα κ απο μενα κοριτσια!!! ονομαζομαι ριτα.
λοιπον εχω σκουρα κατανη βαση κ παιρνω κ εγω εδω κ καιρο τη βαφη της κολεστον το 12.81 οπως και η Αλεξανδρα, αλλα με 30αρια οξυζενε κ το χρωμα μετα απο 2 βδομαδες ψιλοπορτοκαλιζει.. αλλα πολυ λιιιιγο..τωρα λεω να παρω κ εγω 40αρια.θα βοηθησει λετε?
επισης, να παρω ενισχυτικο? κ αν ναι ποιο?
οποιοδηποτε που εχει αριθμο 000? ευχαριστω προκαταβολικα κ συγχαρητηρια για το blog απλα υπεροχο Ιφιγενεια!!!

ifigenia είπε...

Ρίτα ευχαριστώ!
Με τα 40άρια θα ανοίξει περισσότερο το χρώμα αλλά νομίζω οτι δεν θα πάψει να κιτρινίζει λίγο μετά απο μέρες, όπως όλες οι ξανθιστικές βαφές.
Το ενισχυτικό απότι έχει γράψει η Αλεξάνδρα παλαιότερα ενισχύει το ξάνοιγμα.
Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει κ δεν μπορώ να σε συμβουλέψω γι'αυτό.

Ανώνυμος είπε...

οκ!!! σ'ευχαριστώ πολυ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Ιφιγενεια!Θα ηθελα κ εγω να σ ρωτησω καποια πραγματα:)Τα μαλλια μου ήταν καστανα και εγω ειμαι μελαχρινη.Το καλοκαιρι τα έβαψα ξανθο μελι ανοιχτο.Το χρώμα μου άνοιξε ενα τονο αλλα ειχε γινει ελαχιστα πορτοκαλι.αλλα εγω νομιζα οτι ηταν επειδη η βαφη ηταν μελι.οταν μου κατεβηκε η ριζα τα ξαναεβαψα ξανθο ανοιχτο αλλα το χρωμα βγηκε παλι το ιδιο μονο που δεν ηταν τοσο πορτοκαλι.Το χρωμα που θελω να πετυχω ειναι αυτο:http://www.dailymakeover.com/blogs/beauty-trends-and-news/top-tips-for-autumn-hair.html γινεται χωρις ντεκαπαζ?και αν ναι τι βαφη θα παρω?(τα μαλλια τα βαφω μονη μου)ευχαριστω εκ των προτερων!Νικη

ifigenia είπε...

Γειά σου Νίκη!
Το χρώμα της Audrina Patridge δεν θα το έλεγα μελί..
Μοιάζει σαν να έχει κάνει ανταύγειες πολλές πολλές καστανό ανοιχτό πάνω στο φυσικό της χρώμα.
Γι'αυτό το χρώμα σίγουρα δεν χρειάζεσαι ντεκαπάζ,γιατί δεν μιλάμε για ξανθό,απλή βαφή χρειάζεσαι,αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω με την απόχρωση γιατί δεν είμαι κομμώτρια...

Ανώνυμος είπε...

Δεν θελω να το κανω παλι μελι αλλα ενα χρωμα σαν τσ Audrina Patridge.δηλαδη καστανο-χρυσο κατι τετοιο. Ευτυχως που δεν χρειαζεται ντεκαπαζ!:D Ευχαριστωω για τη βοηθεια!!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 770   Νεότερο› Νεότερο»

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates