Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ενυδάτωση χειλιών

Για να είναι τα χείλη σας.......για φίλημα, χρειάζονται και λίγη φροντίδα, μιας και είναι απο τα πιο ευαίσθητα μέρη του σώματος μας (μόνο 5 στοιβάδες δέρματος-γι'αυτό άλλωστε είναι και κόκκινα,φαίνεται η αιμάτωση απ'το λεπτό στρώμα δέρματος) και θέλουν λίγη ενυδάτωση παραπάνω,για να μην ξεραίνονται,σκάνε και έχουν σκληρή υφή με πετσάκια.Ειδικά τώρα που θα περάσουμε ώρες ατελείωτες κάτω απο τον ήλιο...

Λοιπόν....... υπάρχουν πολλοί τρόποι περιποίησης,και θα σας αναφέρω μερικούς αν και νομίζω οτι πάνω κάτω όλες ξέρουμε τι πρέπει κ τι δεν πρέπει να κάνουμε.Στο τέλος,θα σας πω τη δική μου συμβουλή που σας εγγυώμαι 100% απαλά και ενυδατωμένα χείλη!


Ας αρχίσω....


1.Αν τα χείλη σας ξεραίνονται πολύ εύκολα τότε μάλλον το καλοκαίρι θα ήταν καλό να φοράτε αντηλιακό χειλιών.Κυκλοφορούν σε μορφή στικ,αλλά για να πω την αλήθεια δεν βλέπω καμιά ουσιώδη διαφορά απο το κοινό liposan,μάλλον την ίδια ενυδάτωση προσφέρουν πάνω κάτω.



2.ΜΗΝ γλύφετε τα χείλη σας όταν τα νιώθετε στεγνά: το σάλιο που εξατμίζεται,τα κάνει να αφυδατώνονται ακόμα περισσότερο.


3.ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κραγιόν αμφιβόλου ποιότητας αν ξεραίνουν τα χείλη, ένα απο τα χαρακτηριστικά που πρέπει να χει το κραγιόν μας είναι κ να προσφέρει ενυδάτωση, όχι μόνο χρώμα.


4.Υπάρχουν κρέμες ειδικές στα φαρμακεία με κορτιζόνη.Στη χειρότερη περίπτωση,που δεν βλέπετε μια άσπρη μέρα και τα χείλη σας ξεραίνονται υπερβολικά, τη χρησιμοποιείτε 4-5 μέρες.Αν και οτιδήποτε χημικό δεν το βλέπω με καλό μάτι,παρόλο που είναι αναγκαία καμιά φορά...Συνήθως όταν παίρνουμε θεραπείες πχ για ακμή υπάρχει αυτό το πρόβλημα στα χείλη,κατα τ'άλλα αχρείαστη να ναι!


5.Το τσιγάρο,όπως και σε άλλα π ο λ λ ά όργανα, κάνει κακό και στα χείλη κάνοντας τα πιο θαμπά και στεγνά.Επίσης,τα χείλη έχουν ανάγκη απο νερό,όπως όλα μας τα όργανα, (μην ξεχνάμε οτι το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπου αποτελείται απο νερό),οπότε μην το παρακάνετε με τους καφέδες κτλ.Νεράκι!

Τέλος,το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου είναι μια απαλή απολέπιση μια φορα τη βδομάδα,με τον εξής απλό τρόπο: βρέχουμε την οδοντόβουρτσα,λίγη ζάχαρη πάνω και τρίβουμε μαλακά με κυκλικές κινήσεις τα χείλη.Φςύγουν τα πετσάκια και τα χείλη γίνονται πενταμάλακα!Αν μετά βάλουμε και μέλι για ενυδάτωση για ένα τεταρτάκι,ακόμα καλύτερα! Δεν με πιστεύετε? Δοκιμάστε το!

3 σχολιάκια:

Danielitsa είπε...

ypoferw apo kshra xeilh....oti kragion k an balw tpt ara....8a to dokimasw

Ανώνυμος είπε...

paidia exw thelo ena xroma san auto tis pic h ena kokinouli einai poli akrivo? to thelo polu ...auto to xrwma ein ligloss h karagion me lipgloss?

ifigenia είπε...

υπάρχουν άπειρες εταιρίες καλλυντικών και άρα άπειρες ποιότητες και τιμές..Μπορείς να βρείς την ίδια απόχρωση με 5 ευρώ μπορείς να την βρείς και με 30..Ψάξιμο θέλει!

Πνευματική ιδιοκτησία

Πνευματική ιδιοκτησία
Μην αντιγράφετε χωρίς link!

Template by:

Free Blog Templates